Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Teraz wieści aktualne:

Ta mała ma pół roku i dzisiaj pojechała do dt/ds do Lublina. na razie musi byc poszczepiona potem dopiero sterylka...pojechała do domu z dzieckiem, mam nadzieję ze nie zaliże i nie zadepcze tej dziewczynki...gdyby była zbyt szalona bieżemy pod uwagę ze bedzie to tylko dt - czekamy...póki co żyją wszyscy. Ogłosze ją na zaginione choc nie wyglądało na to ze sie zgubiła - nie miała obroży, i okoliczni nie rozpoznawali psa sąsiada, ona nie wiedziała gdzie jest , nie szukała - poprostu przycupnęła przerażona.

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Suczka collie jest przełagodna, przemiła i posłuszna. Przyjechała autem do kliniki bez większych ekscesów, przeszła przez drzwi , usiadła na komendę i chciała byc głaskana, głaskana, głaskana. Sunia ma dobre badania, jutro sterylka. Pani doktor która ją oglądała powiedziała ze to młoda sunia i okaz zdrowia. Do tego bardzo kontaktowa i przełagodna - oczy jej sie zaświeciły do psiaka...suczka wygląda na domowego psiaka - jest na zaginionych,jednak nikt nie szukał ani w schronie ani nigdzie...

Posted

[quote name='teresz10']Suczka collie jest przełagodna, przemiła i posłuszna. Przyjechała autem do kliniki bez większych ekscesów, przeszła przez drzwi , usiadła na komendę i chciała byc głaskana, głaskana, głaskana. Sunia ma dobre badania, jutro sterylka. Pani doktor która ją oglądała powiedziała ze to młoda sunia i okaz zdrowia. Do tego bardzo kontaktowa i przełagodna - oczy jej sie zaświeciły do psiaka...suczka wygląda na domowego psiaka - jest na zaginionych,jednak nikt nie szukał ani w schronie ani nigdzie...

Są na nia chętni czy wraca po sterylce do schronu?

Posted

Zgłosiłam piesi w typie gordona na forum rasowe
o tego
piękny pies, moim zdaniem w typie setera gordon

i jest pytanie:

"czy wiesz coś więcej na temat psa , którego foto wstawiłaś na wątek seterów do adopcji?
przydałoby się więcej zdjęć, wiek psa itd
chcę go wkleić na stronie adopcyjnej seterów"

Wiadomo coś o nim?

pozdrawiam

Posted

No to pomyślałyśmy o tym samym, jest kilka zdjęc w linku - ja tez dzisiaj wysłałam sms pani z Lublina która pomagała adoptowac rudą seterkę w tamtym roku. Mam nadzieję ze sie odezwie - na razie pies jest na kwarantannie - a ja dzisiaj umiesciłam go na zaginionych ale jeszcze w "oczekiwanych"
Co do wieku to nie mam pojęcia. Jezeli nikt go nie odbierze bedziemy działac.

Posted

COLLIE miała już sterylkę - okazało sie ze była w ciąży. Jutro sterylka i oczy bernardynki - potem powinna zostac w szpitaliku kilka dni. Sunia prawdopodobnie (po wstępnym badaniu) tez jest w ciąży.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Jutro jade do schronu robić zdjęcia do ogłoszen, jak ktos chetny pomóc wyprowadzac około godz 13 to zapraszamy....
Collie sunia pojechała wczoraj do DS do Piaseczna. Pierwsze wiesci z nowego domku były ok - czekamy na dalszy rozwój wydarzen...ale myślę ze bedzie wszystko dobrze bo psica cudny ma charakter...

Benia na razie w szpitaliku - rozerwała sobie szef przy oku mimo kołnierza (tylną łapą)i miała zakładany szef jeszcze raz...ludzie przyjechali ją poznac, odwiedzic w szpitaliku - ale niestety ze względu na oko nie mogli jej zabrac. Sunia jest bardzo miła, spokojna , zrównoważona. Powiedzieli ze poczekają. Mieli już w domu ugotowane dla niej jedzenie na powitanie. Przyjechali 70km...w domu jest beniowaty mieszaniec - tez taki duzy spokojny misio.

Edited by teresz10
Posted

Spanielka wróciła z adopcji - oto treść ogłoszenia które prosze w miare mozliwości porozsyłać, ja wkleiłam na spaniele w potrzebie. Na razie jest w domku - który jej już nie chce - ale moze tam pozostac kilka dni, jednak szukamy na cito ... kontakt na [email protected]

Jest to młoda około 7 miesięczna suczka. Została wyadoptowana ze schroniska ale nie zostanie w domu bo rozrabia. Szukamy domu który zna spaniele, zapanuje nad jej temperamentem. Sunia bawi sie z dziecmi i lubi je, jest sprytna - otwiera klamki , dostaje sie do pomieszczen , szafek , skacze na blat w kuchni - potrafi porządzić... Ale jednoczesnie jak wszyscy w domu to jest usłuchana, spokojna, przestrzega czystości (załatwia sie na dworze - sygnalizuje) Prawdopodobnie ten jej nawyk "radzenia sobie w kuchni" spowodował ze znalazła sie w schronisku i nikt jej nie szukał - chociaż trafiła tam bardzo zadbana i dawaliśmy ogłoszenie o znalazieniu.

Posted

Małej nie było już w schronie, Baba ganiała się z pracownikiem i nie dała sobie zrobić zdjęć na zewnątrz a mamuśka jest w schronie - lecz pytan o nia nie było. Jest jeszcze ze szczeniakiem - maja sie obydwoje dobrze.
Na razie wysyłam zdjęcia na priv, wkleję jutro tutaj - chcę aby ruszyły ogłoszenia przed świętami .Psów jest mało i wyglądają lepiej niż ostatnio.

Z cocer spanielką nie dali sobie rady, i cóż widocznie miało tak byc - tak naprawde wole takie konkretne decyzje niż jak mają sie ze sobą męczyć, sunia potrzebuje więcej przestrzeni - teraz juz to wiemy...

Posted

gryf80 napisał(a):
kurcze fajnie że psiaków malo-czyżby zwiększyła się ilośc adopcji?

Wiesz trzeba by było pytac u źródła - sporo psów poszło do nowych domów - a z kolei wiem ze tez kilka gmin nie przedłużyło umów - i nie podpisało z żadnym schroniskiem. Nie mam pojęcia co bedzie z tymi wałęsającymi się tam psiakami.

Posted

MaDi napisał(a):
Uzo-porzucony pies z lubelskiego schroniska też znalazł dom i mam nadzieję,że się tam zaaklimatyzuje i nie wróci do schronu.

A wiesz do kogo poszedł? Wyżełka poszła, i mała sunia jamnikowato -terierkowata szara tez poszła.
Oby do dobrych domków.
Sporo psów dużych poszło, suki zalegają - stąd moja akcja focenia suk - pomóżcie rozgłosić na fb i gdzie tylko - jest na fb taka grupa LUBLIN DLA ZWERZĄT zapraszam do odwiedzenia i dołączenia- jest to jeszcze jeden sposób na szukanie domków...

Posted

teresz10 napisał(a):
A wiesz do kogo poszedł? Wyżełka poszła, i mała sunia jamnikowato -terierkowata szara tez poszła.
Oby do dobrych domków.
Sporo psów dużych poszło, suki zalegają - stąd moja akcja focenia suk - pomóżcie rozgłosić na fb i gdzie tylko - jest na fb taka grupa LUBLIN DLA ZWERZĄT zapraszam do odwiedzenia i dołączenia- jest to jeszcze jeden sposób na szukanie domków...

Wiem:eviltong:
[/HR]

• 2 weeks later...