Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Młody PIES owczarek collie - około roczny

Benio nowy - bardzo spokojny i przyjazny - przytulak ...duży xxl - może na zdjęciach nie wyszedł wielki bo sie opierał o kratki - do głaskania - ale jest dużo większy od Haberka

Edited by teresz10
Posted (edited)

młode suczki -miłe, bezproblemowe . jednej ktos poprawiał urode - obcinajac uszy domowym sposobem... żeby do szlak...bandytę

Edited by teresz10
Posted

Paulina_mickey napisał(a):
To ja benia już moge ogłosić na tych najlepszych portalach

Ogłaszaj - psina jest brudna, chuda, był na jakiejs bazie 2 tygodnie dokarmiany bo podobno jak się do nich przypałętał to całkiem szkielet. Nie jest młody - ale oaza łagodności - taki włąsnie przytulaśny wielki beniutek. Nie szczeka, jak podeszłam do boksu to boczkiem sie ustawił co by go poczochrac po boczku. Słucha jak sie do niego gada, przylepiec...

Posted (edited)

I jeszcze jedna sunia w typie amstafa - jakaś mixturka - bardzo spokojna , nawet zadbana, spokojna , napewno domowa. Jak widac unikała patrzenia mi w oczy, tzn aparat - ale potem jak juz przestałam robić zdjęcia podeszłą do mnie przywitac się, machała ogonkiem nieśmiało...

n

Edited by teresz10
Posted

Tak to włsie ta sunia z obciętymi uszami - a wszystkie szczeniaki i ona wyglądają podobnie - jak jakas rodzinka i wszystkie trafiły w tym samym czasie - psiaki podobne w wyglądzie i zachowaniu - niedożywione , ale radosne , pogodne i nie boja sie człowieka.

Posted

Collie wrzuciłam na wątek kolaków w potrzebie: KLIK

A te obcięte uszy to jakaś makabra, misia sobie chcieli zrobić pluszowego czy co? :shake:

Posted

Dzisiaj byłam z ludzmi z Motycza z ogłoszenia owczarki. Nie wzięli suni - spodobał się inny psiak - tez owczarek. Umowa podpisana, pies jedzie do kliniki, potem odbierają... Trzeba robić ogłoszenia - z dnia na dzien schronisko się zapełnia... jest dużo młodych psów, a szczeniaki dopiero się zaczynają...

Posted

NIe ma żadnego wątku jeszcze - na razie kwarantanna, dam na zaginione i trzeba bedzie lepsze zdjęcia zrobić, sprawdzic jak do innych psów. Do ludzi napewno bardzo dobrze i łagodnie sie zachowuje, ale jest przelekniona...

Posted (edited)

Najnowsze informacje : to jest psiak który pojechał do DS pod Lublin z ogłoszenia owczarki, okazało się jednak ze wpadł w oko pies - i to on znalazł dom

Dzisiaj dzwonił pan w sprawie setera, mam wielką nadzieję ze bedzie z tego domek. Telefon był jedyny w sprawie setera i bardzo konkretny.
Dzisiaj w klinice na sterylce wylądowała RUDA hasia - jezeli sterylka sie odbędzie i wszystko bedzie ok to jutro sunia z Sylwią pojedzie do dt.

Edited by teresz10
Posted (edited)

Tak więc inwentaryzując huski/ malamuty
ARUMA młoda panna pojechała do DS do Wałbrzycha
SARA jest u Jamor w hoteliku
RUDA jest w klinice na sterylce.

W schronie zostało 3 panów
1.WEZYR piekniś niebieskooki

2.Kulawy husky w boksie ogólnym - potrzebujący dt i zajrzenia do łapy...

3.Hasiek w pojedynczym boksie

Edited by teresz10
Posted (edited)

A to młody dobek który jest w klinice. Odłowiony w złym stanie przeszedł bebeszjoze, Szukamy dt/ds
Do ludzi totalnie przyjazny i taki ze z kazdym bez problemu idzie na spacer i podaje łapę , do psów - dużych samców mniej przyjazny - podwarkuje...
Jutro będę wiedziała więcej...

Edited by teresz10
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Oto wieści schroniskowe . Poszły liczne ogłoszenia które przyniosły dom ogłaszanym psiakom. Dom znalazł seter - ma na imię GORDON. Jego nowy dom jest w Ciecierzynie 10-15 km od schroniska. Gordon był w schronie od sierpnia 2011

Dom znalazłą Wera - w Elizówce tez 20km od schronu , w domu z ogrodem i rodzinką. Myślę ze w ich przypadku nie bedzie to jedyny pies i wkrótce Wera bedzie miała koleżankę lub kolegę. jutro przyjezdza na sterylkę.

Dom znalazła owczarka krótkowłosa, tez jutro przyjezdza na sterylkę . Będzie mieszkac niedaleko za Lubartowem w domu, z miłośnikami rasy.Nazwałam ją BOJKA

Edited by teresz10
Posted (edited)

No i w koncu nasza NITKA doczekała sie DS. Było jej super u cioteczki Ciucikowej w stadku psio-kocim na tymczasiku ale ...zgłosił sie fajny domek i niunia zostanie moją osiedlową kolezanką. Bedzie mieszkała jakies 2 przystanki ode mnie. Trzymam kciuki...

Hasio nie pojechał jeszcze do hoteliku - nastąpiło opóżnienie. Psiak na razie jeszcze w schronie...

Edited by teresz10
Posted

Wera i Bojka wczoraj pojechały do domów. Jezeli ktos z was ma czas to zapraszam do pojechania do schronu na zdjęcia do ogłoszen... trochę psiaków poszło - trzeba by znowu jakąś sesję zorganizować - ale powyprowadzac z boksu trochę tych małych glizdek...