Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='as_ko']Szalejesz Aniu :) już nie nadążam które psiaki jeszcze są a które już w DT/DS. Oby tak dalej.

To nie ja - to cały zespół - Muzzy robi zdjęcia , Paulina ogłoszenia, ja odbieram telefony, notuję i umawiam , pomagają fundacje na swoich stronach i finansowo a klinika robi wszystko z biegu - i najważniejsze ludzie odpowiadają na ogłoszenia... co bardzo cieszy, bo tak jak dzisiaj mozna zabrac ludzi i poznac z psem - taka adopcja sercem najlepsza...

Sunia owczarka długowłosa znalazła dom z ogłoszenia na tablica:

Edited by teresz10
  • Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='teresz10']To nie ja - to cały zespół - Muzzy robi zdjęcia , Paulina ogłoszenia, ja odbieram telefony, notuję i umawiam , pomagają fundacje na swoich stronach i finansowo a klinika robi wszystko z biegu - i najważniejsze ludzie odpowiadają na ogłoszenia... co bardzo cieszy, bo tak jak dzisiaj mozna zabrac ludzi i poznac z psem - taka adopcja sercem najlepsza...

Sunia owczarka długowłosa znalazła dom z ogłoszenia na tablica:

Pojechała juz do domu? Miała być niby zarezerwowana:roll:

Kociaki są nadal? Jakieś nowe psy? Widzieliście może psy od pijaka z Milejowa?

Posted (edited)

Sunia owczarka SARA została wyadoptowana ze schroniska, ale jutro przyjezdza na badanie krwi i oględziny do kliniki na czechowie. Podobno kuleje na tylną nogę...tak dziwnie utyka - to cytat z wypowiedzi własciciela , bedzie tez prawdopodobnie wykąpana...bo smierdzi nieziemsko a wody sie boi jak diabeł kropidła...nie chodzi na smyczy itd - "pseudoklasyk" -

zwracam honor - chodzi przy nodze i na smyczy co okazało sie dziaiaj - mam aktualne wiesci.
Jest po badaniach - jest raczej ok - poprostu zaniedbania zywieniowe, jakies resztki niestrawne w zołądku i na szczescie nie ma dysplazji. Jej nowa rodzinka bardzo ok- ale i sunia im sie odwdziecza - bedą sie sobą cieszyc...

Edited by teresz10
Posted (edited)

ZDJĘCIA czerwiec 2012

https://picasaweb.google.com/111849077759985019059/062012

Jak wiecie celem było sfotografowanie małych suczek, dlatego stworzyłam osobny album aby je porozsyłąc do ludzi zainteresowanych maliznami .
stworzyłam więc specjalny album który uzupełniłam starszymi zdjęciami które posiadałam
małe suczki , mikrosuczki :

https://picasaweb.google.com/111849077759985019059/062012MAESUCZKI

Edited by teresz10
Posted (edited)

1. suczki w typie amstafa i boksera - jak widac dziewczyny dogadują sie, siedza w boksie z młodą i zadziorną owczarką - która raczej daje im popalic. Prawdopodobnie dzisiaj wszystkie trzy są juz po sterylce. Szukamy chocby dt... Suczka z jasniejszym pyskiem to ta z obciętym na bokserowy styl ogonkiem.

2. Suczka juz niemłoda owczarka niem, siedzi w boksie z małymi suczkami jest spokojna - siwiejący pysk prosi o nowy dom - jak widac wygląda na zaniedbaną, widac ze lekko w zyciu nie miała - prosimy o pomoc w ogłąszaniu...

3. Suczka biszkoptowa - poprosiłam o jej wyprowadzenie poniewaz gdy pan łapał innego pieska do zdjęcia suczka podbiegła zobaczywszy smycz. Widac ze jest to pies domowy z naprawde dobrymi manierami. I nawet zadbany - moze sie panna zgubiła?

Edited by teresz10
Posted

Teraz PANOWIE
PIES podobno w typie CAO - kompletnie sie nie znam , wiem tylko tyle ze jest w boksie z innymi psami, awantur nie ma ,jest młody, dał sie pracownikowi wyprowadzic bez problemu, choc na poczatku był podobno kilka dni nieufny .

PIES wyglądający trochę jak kaukaz - nikt nie wie ile ma lat, bo nie zajrzy mu w zeby - pies został obłaskawiony przez jednego pracownika który chodzi z nim na spacery. Inni moga mu dac jesc i posprzatac kojec ale nie mogą go wziąc na spacer,

Posted (edited)

A teraz mikruski
1. mała sunia czarna - staje na desce jak baletnica aby przez kraty ją pogłaskac , wielka bohaterka - poza boksem troche niesmiała, i przestraszona jazgotem ale wciąz przylepna i przyjazna -5 -6 kilko. Nie warczy , nie szczeka - nie boi sie człowieka.

2 Sunia - mała terierkowata - odwazna i inteligentna. Do tego lubi sobie pojesc, taka typowa śrubka - energiczna. Nie szczeka za bardzo, ale chyba z nich wszystkich najsmielsza...

3. A to ponizej to sunia która napewno jest spokrewniona z tamtą - myślę ze córka - ktos podły okaleczył tego pieska obcinając mu uszy. Sunia jest bardzo pogodna , ma przyjazne usposobienie , jest uklejką i lizakiem , nie boi sie człowieka ani nie jest konfliktowa z pieskami

Edited by teresz10
Posted

Teresz mam prośbę jak będziesz zabierała jakieś sunie na sterylki to weź ta rudą z guzem na listwie mlecznej, trzeba go usunąć a w schronisku może się to różnie skończyć.

Posted

4. Paniusia - lalusia ale odwazna, i godnie znosząca obszczekiwania gawiedzi - do tego przytulak do człowieka - widac ze jak bedzie miała tego swojego jednego jedynego to na amen...

5. Moja ulubienica - pasztecik w kazdym calu o przecudnym charakterze - wesoła, bardzo ufna, chodzi na smyczy , nie straszne jej szczekanie i hałas - jak widac co do jedzenia tez niezbyt wybredna. Na rece nie wzięłam...

Posted (edited)

6.MIGOTKA - ona jedna ma imię - Migotka jest pogodna i przyjazna , troszeczkę niesmiała, ale to tylko na poczatku, potem przytulak - ona pokocha bezwarunkowo i wiernie - patrzy na kazdy gest człowieka...bardzo kochana ta psinka

zarna malizna - sprytny samosiej, troche nieufny do ludzi, pogodna dla piesków - uciekła polatała sobie pomiedzy boksami wkurzając wszystkich swoja wolnością - w koncu położyła sie i przysnęła , gdy złapałam ją pisknęła wystraszona ale nie ugryzła mnie. Na smyczy nie chodzi - raczej miała kogos kogo pilnowała sie bo podczas tego ganiania cały czas odbiegałą i podbiegałą do pracownika tak jak to robią na spacerze grzeczne psy puszczone luzem.

Edited by teresz10
Posted (edited)

Sunieczka nie jest młoda, na listwie mlecznej guz i to nie mały. Ona jest pieskiem bardzo domowym i zsocjalizowanym - nie ma zadnych uprzedzen w stosunku do człowieka, umie chodzic na smyczy. Ktos ją zapewne wyrzucił z powodu choroby - takie pieski sie nie gubią ...ona chodzi krok w krok za człowiekiem

Bardzo sympatyczna , zupełnie nie radzi sobie w boksie z innymi psami, nie jest agresywna w ogóle. Kolejny wspaniały charakter prawdziwie oddanego kundelka o mądrym spojrzeniu.

Ta paniusia w ogóle nie wie co sie wokół dzieje - zauważcie jak piękną wypielęgnowaną ma siersc - co sie stało ze straciła dom? Jest grubiutka ale chyba nie w ciąży, tylko z domu bez długich spacerów, taka babciowa troszkę w charakterze . na pewno nie agresywna

Edited by teresz10
Posted

Oniemiałam... jakie piękności zamieszkują schron...

https://lh6.googleusercontent.com/-Gpw7_dQSglk/T82FlsTylvI/AAAAAAAACj0/ubjIc9-YhDg/s500/IMG_4321_resize.jpg - ta sunia duża jest? Trochę laba przypomina na zdjęciach...

https://lh5.googleusercontent.com/-5f9Aux39Q8c/T8TKnPsks0I/AAAAAAAAArM/VqXXZPQcsOc/s500/IMG_0610_resize.jpg - ma rewelacyjne umaszczenie, wiesz coś o niej więcej?

https://lh3.googleusercontent.com/-YDyCltnHUTU/T82FRB71PQI/AAAAAAAACfA/NJXip5c4txM/s500/IMG_4255_resize.jpg - jest wstawiony na jackach? Możesz coś skrobnąć o tym szczylu? ;)

Posted

[quote name='evel']Ja przepraszam, ale taki z niego Jack jak z koziej d. waltornia :evil_lol:

Obstawiam, że to będzie piesek średni, tak z 10-15kg ;) Może lekko długowłosy.

Tzw. zero jacka w psie :lol: Niestety, z tego psa żadnego Jaxa nie będzie ;) To szczyl, a już jest wielkości mojego Jaxa - a on dorosły.

Posted (edited)

[quote name='Ty$ka']Oniemiałam... jakie piękności zamieszkują schron...

https://lh6.googleusercontent.com/-Gpw7_dQSglk/T82FlsTylvI/AAAAAAAACj0/ubjIc9-YhDg/s500/IMG_4321_resize.jpg - ta sunia duża jest? Trochę laba przypomina na zdjęciach...

https://lh5.googleusercontent.com/-5f9Aux39Q8c/T8TKnPsks0I/AAAAAAAAArM/VqXXZPQcsOc/s500/IMG_0610_resize.jpg - ma rewelacyjne umaszczenie, wiesz coś o niej więcej?

https://lh3.googleusercontent.com/-YDyCltnHUTU/T82FRB71PQI/AAAAAAAACfA/NJXip5c4txM/s500/IMG_4255_resize.jpg - jest wstawiony na jackach? Możesz coś skrobnąć o tym szczylu? ;)

Tak - ta mała sunia - szczeniaczek to raczej była po jednym z rodziców - jakims sheltie rozcienczonym - sunia miała 2 puchate siostrzyczki tak wybarwione, - ale one poszły do nowych domków, została krótkowłosa .

Obydwie dorosłe sunie mają bardzo adopcyjne charaktery - ta kremowa została sfotografowana posród mikrusków gdyz za kazdym razem gdy pan wchodził do boksu ze smyczą pojawiała się "na spacerek" Jest przyjazna i absolutnie niekłopotliwa, nie szczeka, nie konfliktuje sie z psami.
Ta mała łaciata ma na imię Migotka - od jakiegoś czasu ją ogłaszamy - ale na razie bez odzewu. Jest sunią o cudownym charakterze, bardzo pogodna i grzeczniutka - zresztą na zdjęciach widac ze aniołeczek.

Edited by teresz10
Posted (edited)

[quote name='malawaszka']teresz potrzebuję jakieś info - opis tej mix sznupy, ile ona ma lat?

Sunia ma około 2 lat, jest po sterylce, ma wszystkie szczepienia - myslę ze dom z drugim psiakiem byłby super. Sunia nie lubi obroży, w szelkach chodzi. - w domu nie odstępuje na krok...Zna odgłosy domowe, wskoczyła na łóżko i położyła sie tam spac, wiedziała co to lodówka, ze jak dzwonek to ktos przychodzi - wyglądała do przedpokoju, nie szczeka. Wyraznie miałą awersję do starszej kobiety z papierosem. Na dworze idzie w swoją stronę i jest zajęta obserwacją a nie węszeniem. Oczy wokół głowy. W schronisku była w boksie na niskiej pozycji, nie przejawiała zadnej agresji a wrecz przeciwnie przybiegła sie przytulic. Psów niektórych boi sie bardzo i chowa sie za nogi, odwraca głowę, jak w oddali wypatrzy lub wywęszy duzego psa podburkuje odważnie ale czym on bliżej tym w niej mniej ducha bojowego. Małych sie nie boi.
Sunia poszła do ds ale niestety nie oze tam zostac, narozrabiała...

Edited by teresz10
Posted

[quote name='teresz10']

Sunia ma około 2 lat, jest po sterylce, ma wszystkie szczepienia - myslę ze dom z drugim psiakiem byłby super. Sunia nie lubi obroży, w szelkach chodzi. - w domu nie odstępuje na krok...Zna odgłosy domowe, wskoczyła na łóżko i położyła sie tam spac, wiedziała co to lodówka, ze jak dzwonek to ktos przychodzi - wyglądała do przedpokoju, nie szczeka. Wyraznie miałą awersję do starszej kobiety z papierosem. Na dworze idzie w swoją stronę i jest zajęta obserwacją a nie węszeniem. Oczy wokół głowy. W schronisku była w boksie na niskiej pozycji, nie przejawiała zadnej agresji a wrecz przeciwnie przybiegła sie przytulic. Psów niektórych boi sie bardzo i chowa sie za nogi, odwraca głowę, jak w oddali wypatrzy lub wywęszy duzego psa podburkuje odważnie ale czym on bliżej tym w niej mniej ducha bojowego. Małych sie nie boi.
Sunia poszła do ds ale niestety nie oze tam zostac, narozrabiała...

ale nie napisałaś, że grozi jej powrót do schroniska... potrzebne wsparcie na hotelik, teresz gdzie ona teraz jest? czy pani, która jej nie może zatrzymać nie może się dorzucić do hoteliku? ja mogę dołożyć 150 zł więcej nie wyczaruję, więc nie pisanie na wątku, nie proszenie o pomoc dla niej na forum ... zwyczajnie jej nie pomoże - na pobyt u Murki potrzeba 300 zł/mies - czy ktoś pomoże czy mała po cichutku wróci do schroniska?