Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Sunia pojechała wczoraj do Murki - czekamy na jej opinię o psiaku. ja ją dzisiaj poogłaszam - bede mówic co zaszło. Wczoraj byłam swiadkiem oddania psa i oddawania do auta - sunia przywitała mnie bardzo serdecznie była zrelaksowana, bez problemu przywitała sie z psem i meżęm Murki - bez problemu pojechała. Przytulała sie do pani z recepcji i polizała ją. Ona nie jest miotającym sie psem z obłędem w oczach.
Panie przezyły oddanie psa - chcą pomagac jako dt na razie - ale mama pani powiedziała ze pojedzie juz do schroniska i pozna psa na dt w schronisku. Nie moze sie go bac. Na razie na rozmowy o powrocie suni do domu w którym była za wczesnie - ale napewno bede próbowała ... jezeli tylko zobacze w tym sens.

Edited by teresz10
  • Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Starsza pani rozmawiała ze mną przez telefon tylko. Myslę ze trzeba poczekac na Murkę - chociaz kilka dni. Jej opinia bedzie najbardziej " neutralna". Czekamy

Edited by teresz10
Posted

Nadal przypominam o bazarku, z którego dochód zostanie przeznaczony na długi nowodworskich psów. Jeśli on się dalej będzie pogłębiał to teresz nie będzie mogła wyciągać kolejnych psów :( Bardzo proszę o rozsyłanie go, bo jak na razie mało kto się tam odzywa

http://www.dogomania.pl/forum/threads/227640-Kobiece-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-ciuszki-ksi%C4%85%C5%BCki-porcelana-i-nie-tylko!!-Do-10-06-ZAPRASZAMY!!!

Posted

Dzisiaj do domku w Lublinie pojechała sunia mix owczarek seter. Będzie mieszkała niedaleko na sąsiednim osiedlu, sunia jest juz po sterylce 2 tygodnie i dzisiaj bedzie napewno kąpana - śmierdziała nieziemsko jak ją wiozłyśmy. Fajne sa te adopcje blisko - ciesze sie ze ludzie reaguja na ogłoszenia, że chce im sie pojechac w wolnym dniu taki kawał drogi po psiaka ze zdjęcia.

Posted

Na opinię trochę za wczesnie, wiem tylko ze w drodze było ok, nastepnego dnia z pieskami było ok, zadnej agresji. Wobec mnie tez absolutnie nie...i jeszcze kilku osób .

Posted (edited)

Dziewczyny i chłopaki jest duzo psiaków w schronie które potrzebują wyczesania - jezeli ktos ma zgrzebełka takie dla huskych i chęci to prosze odezwijcie się - moze w niedzielę dalibyśmy rade - jest 10 -12 psów potrzebujących gruntownego przeczesania. Psy sie drapią , skóra poodparzana - głównie hasiory i te wszystkie ostatnio przybyłe wielkie kudłacze - 2 benki, kaukaz , cao, husky, i kilka owczarków...

Edited by teresz10
Posted

Słuchaj nie - dlatego bede prosic o ogłoszenia ogólnopolskie - jest zainteresowanie suczkami w typie owczarka niemieckiego. Była ogłaszana i wyzełka i roczny bernardyn i husky - bez odzewu - jedynie husky roczna prawdopodobnie znajdzie dom ale to z fb od huskych. Co doinnych do psów telefon milczy... musze poogłaszac w typach rasy choc przyznam ze brak mi co do niektórych piesków pomysłu bo to najzwyklejsze kundelki - tylko ludzie wpisują w wyszukiwarkę york, west i magia działa ... nawet nie wiesz jak bym chciała aby znalazła dom - byłam wczoraj w schronie , witałyśmy sie . Ona jest po sterylce i szczepieniach - taka przyjazna sunia...

Posted (edited)

Dzięki Paulinka - są naprawdę dobre - widziałam cały plik Twoich ogłoszen, ja też dałam wyróżnione , musimy na całą Polskę ogłosić benki !!! obydwa są w nieciekawej kondycji psychicznej.- jutro do DS do Warszawy jedzie młoda hasia , dzisiaj była wizyta przedadopcyjna .

Sunia już pojechała.

Edited by teresz10
Posted (edited)

Sunia kremowa jeszcze bez domku i taka rudo - biała terierka wygladająca jak szczeniak . sunie potrzebują jeszcze ogłoszen. To nie sa mikrosuczki tylko takie średniaczki ale tez sympatyczne. Najważniejsze ze te sterylki ruszyły.

Kremowa sunia - ona jest bardzo spokojna , grzeczniutka , nieszczekliwa, jest po sterylce i jest młodziutka.

A ta sunia poniżej to nie szczeniak tylko około 2 letnia sunia, jest bardzo energiczna, zabawowa i temperamentna , wszyscy myslą ze to szczenior . Ma szczepienia jest po sterylce.Jest typowym terierkiem , nic dodac nic ując.

Edited by teresz10
Posted

Dzisiaj znalazła domek sunieczka z odciętymi uszkami, domek w Lublinie. Bedzie miała towarzystwo suczki i pieska w typie ratlerka - ludzie lubią małe pieski i mają domek z ogródkiem. Dużo, dużo rąk do głaskania...i spacerki

Posted (edited)

Tak z ogłoszenia ale pośrednio. Ludzie którzy wzięli suczkę brązowo-białą powiedzieli tym ze z ogłoszenia tablica - i ci zadzwonili do mnie i tez zajrzeli na tablicę, ale woleli pojechac - te uszy chyba jej dom dały...chłopu jak dąb łzy stanęły w oczach ...na widok tych uszu, 2 razy chodził po boksach oglądac i wrócił do tego szkraba.

SZnupka Zuzia jest do ogłaszania - Murka/Kasia powiedziała ze to zwykły młody psiak , nie boczyła sie na babcię która pali ani na nikogo, uwielbia sie bawic z innymi małymi psami i w ogóle jest bardzo wesołym psem. TAk wiec wraca do Lublina i bedziemy kombinowac co dalej. Ogłoszenia czas zacząc...sunia jest wysterylizowana, zachipowana , ma szczepienia - jest młodziutka. Jest ostrzyżona po psim fryzjerze.

Edited by teresz10
Posted (edited)

Dzisiaj przyjechały ze schroniska 2 sunie - jedna to MIGOTKA. Idzie na dt/ds do starszego małzenstwa dobloku w Lublinie. Za tydzien w poniedziałek sterylka - sunia wyglada jak pączekw masle - taki bardzo smierdzacy pączek...ale w maśle. Tłusciutka i lsniaca...

Edited by teresz10
Posted (edited)

Drugą sunię nazawałam Fionka do ogłoszen - sunia jedzie do cioteczki Ciucikowej na tymczas. Cóż moge powiedziec - psi ideał. Zna mieszkanie w bloku - schody jej nie obce i hałasy również, spi na swoim legowisku, kładzie sie po przyjsciu ze spcerku na posłanie w przedpokoju, na smyczy chodzi, czystości przestrzega, nie jest czujna i śpi w nocy, jest przyjazna do moich suczek (bez wzajemności) - do ludzi przylepa, nie skacze i nie hałasuje ,nie wie po co ma zęby, nie warknęła, nie szczeknęła. Jest zrelaksowana. Pies bez problemu nadający sie do domu z dziecmi, innymi pieskami itd. Uroda ...dla konesera a charakter cudny. Aha -jada wszystko i tylko ze swojej miseczki, do innych nie zagląda. Po zjedzeniu siada i wyczekuje na wiecej ale nie pcha sie do moich suczek do misek. Wykapałam ją - wiedziała co to kapiel , stała łapkami na wannie , potem siedziała podczas wycierania, potem podczas czesania małym grzebykiem - nie pierwszy raz była myta - i jest pierwszym psem zadowolonym z tej czynności...była cały czas zrelaksowana.

Edited by teresz10
Posted

Teresz a ubywa trochę tych nie ogłaszanych psów? Ostatnio odsyłam wiele osób do schroniska.
Jak będziesz miała chetnego na łagodnego owczarka długowłosnego to mam na zbyciu 5 latka;)

Posted (edited)

Fionka(roboczo) podróż samochodową zniosła doskonale(na kolankach).Strasznie jest biedna i przestraszona nowym miejscem.Na widok kotki na piętrze,wcisnęła się w ścianę.
Każdy z moich psów przy pierwszym kontakcie był po pańciowatemu oburczany.
Z Ciucikiem i Tymkiem po dłuższym spacerze jest sztama.Maszki olbrzymki sunia sie boi i wywala kły.Musi się mała odnaleźć w tym stadzie.Na razie jest izolowana na piętrze i choć ma posłanko siedzi w łóżku, ale z minką "przepraszam,że żyję".
14.06.2012
Bardzo biedna ta psina.Wycofana.Ma swoją wyspę, nasze łożko na piętrze domu.Najchetniej by z niego nie schodziła.W nocy spała jak kamień nawet się nie przekręcała.Boi się prawie wszystkiego;schodów, terakoty i kratki w przedsionku.Z piętra znosimy ją na rękach.Trzęsie się przy tym jak osika.O dziwo, zniesiona i postawiona na trawce ożywa.Ogon w górę,węszenie,obsikiwanie każdej trawki.Kocha dzieci,lgnie do naszej wnuczki i wcale się nie boi jej nawet gwałtownych ruchów..Na widok kota lub psa chowa sie za nią przywierając ciałkiem.Nie je:shake: suchego.Bidula taka zastraszona.

Edited by Ciucik
Posted

Raczej niewiele psiaków z ogłaszanych znalazło domy poza ogłoszeniami - pitbulek i amstafka brązowa łagodna i podobno jeszcze jedna owczarka jest do odebrania po sterylce. Amstafka poszła po sterylce. Z tych małych wszystkie były oprócz szczeniaków długowłosych suczek i yoreczki. W psich boksach sie poluzowało znowu, a sucze pełne jak zwykle...

FIONKA to imię robocze - sama nie wiem czy do niej pasuje...

Posted (edited)

ZUZA wróciła od Murki - Dzisiaj "tresowałam agresora" - taki z niej agresor jak ze mnie treser : Zuzia wygłupia sie na kanapie, zabawna , zrelaksowana , zadowolona. trochę ją podszczypywałam i prowokowałam ale jak widac mina osiołka , żadna agresja. Mojej jamniczce z drogi schodzi, w ogóle z drogi schodzi. Po nakarmieniu lizała mi rekę i chciała sie przytulic , tak do mnie jak do kogokolwiek kto okaze jej trochę zainteresowania i ciepła... bardzo fajna sympatyczna sunia. Niema lęków, gdy jest nowa sytuacja zwycieza babska ciekawosc - podchodzi do obcych ludzi z zaciekawieniem i checią poznania sie... Chodzi po schodac , sypia na kanapie , nie obcy jej odgłos telewizora, jezdzi w samochodzie nie majac choroby lokomocyjnej. Obserwuje i uczy sie od moich psiaków migiem - małpka z niej doskonała i chetna do nauki.

Edited by teresz10