Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niedzielna szybka wizyta w schronie....psy i suki są w oddzielnych boksach bo sie juz zaczeły cieczki...

1. SUCZKA W TYPIE COLLIE - młoda radosna energiczna i przyjacielska

2. SUCZKA BERNARDYNA - młoda , nieśmiała , pozbawiona agresji - jedno oko niebieskie

3. PIESEK w typie sznaucerka stary i skołtuniony, albo tylko skołtuniony?ma kopiowany ogonek

4. SUCZKA CANE CORSO chyba - przywieziona kilka dni temu ledwo zywa, wychudzona.
Sunia nie sprawia zadnych kłopotów , dopiero oswaja sie z nowym miejscem...

Posted

A ja szukam na cito dt dla bernardyna po operacji oczu - za 3 dni wychodzi ze szpitala szwy zdjęte, juz wykastrowany przy okazji ale musi dojsc siebie kilka dni przed podróżą - nie mozna go tłuc przez całą Polskę autem po operacji oczu - to nie zabawa...

Posted

teresz10 napisał(a):
Sznupek był w klateczce juz kilka tygodni. Nie mogę zdjęc znależc ale był w pomieszczeniu zamkniętym w te mrozy.

Czy on nie siedział w klatce pod rudym pinczerkiem, był chyba na obserwacji w kierunku tylnych łap? Jeśli to ten to teraz zmarniał chłopaczek;(
Chyba robiłam mu wtedy foty, idę poszukać.

Posted

ewajanka napisał(a):
Czy on nie siedział w klatce pod rudym pinczerkiem, był chyba na obserwacji w kierunku tylnych łap? Jeśli to ten to teraz zmarniał chłopaczek;(
Chyba robiłam mu wtedy foty, idę poszukać.

znaczy co mu obserwowali i co z tych obserwacji wynikło?

Posted (edited)

Jeśli to ten sznupek o którym myślę, to siedział w ogrzewanym budynku na obserwacji. Pracownik twierdził, że tak jakby chodzi na miękkich łapach. Jak widać obserwacja się skończyła, a ze sznaucerka powstała kupka dredów.

Pamiętam że wrzucałam jego fotkę na wątek ale nie mogę odnaleść, ehmm...

Znalazłam, to chyba ten sam. Zdjęcie robione 21 stycznia.
https://picasaweb.google.com/lh/photo/Wl1WT6SYxU1L8VEeHnToV0hv1wszfXC6czUBzDrrGHA?feat=directlink

Edited by ewajanka
Posted

Madi napisze sama bo jest w klinice z CC - dzisiaj wzięła ją ze schronu i myślę ze tym samym uratowała jej zycie...naprawde bardzo się cieszę - biedne, straszliwie biedne to psisko...

Posted (edited)

Sunia ledwo chodzi mimo,że ma dobre wyniki krwi. To starsza psina. Jest strasznie wychudzona a i tak waży 40 kg choć powinna około 60.
Rewelacyjna w obsłudze mam nadzieje,że nie z powodu osłabienia;)
Wg. mnie jest to koszmarnie zaniedbana suka z pseudo. Została zabrana dzięki ofercie DT u miłośnika rasy. Z pewnością będzie na forum molosów i FB.
Skrót rozmowy ze schroniska:
"-dzień dobry my po cane corso
-dzień dobry na pewno?
-a co?
-jest w strasznym stanie dopiero zaczyna chodzić
- i tak bierzemy (idziemy do boksu, pies w budzie ale po długich namowach wychodzi)
-i co na pewno?
-tak ( no i mamy;))
Dziękuję Kasi spoza dogo za zorganizowanie akcji:)
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.299782313420634.72729.100001666026359&type=1

Edited by MaDi
Posted

gryf80 napisał(a):
madi jakis koszmar,ciekawam jej historii...

Zaraz wrzucę filmik który i tak nie oddaje stanu i...smrodu suni:(
Ma wiele odleżyn nawet na bokach łap i zadzie.
[video=youtube;_XiunHKljOM]http://www.youtube.com/watch?v=_XiunHKljOM&feature=youtu.be[/video]

Posted

malawaszka napisał(a):
a u mnie już też ruszyło, bida straszna :( ja muszę jakieś przytulisko dla sznupków wybudować chyba bo nie wiem gdzie je zabierać wszystkie :(

Sznupkowo:)
Ja też nie mam już co robić z psami a lada dzień będę musiała zabrać 3 sunie z kliniki( patrz banerek;))