Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

teresz10 napisał(a):
Rozmawiałam z kierownikiem dzisiaj - ktos zrezygnował - kolakowi potrzebny dt- mam nadzieje ze tu ktos zajrzy - psu potrzeba opatrywac ranę w higienicznych warunkach. Czy znacie kogoś kto siedzi w domu i lubi owczarki collie. Pies jest przyjazny , niekonfliktowy, radosny. Nawet starsza osoba bez trudu da sobie z nim rade, on ledwo sie porusza i potrzebuje min. ruchu.
Potrzebne mi zdjęcia, nie wiem czy ma wątek? pogubiłam się

Czy coś wiadomo w sprawie kolaka? Co się z nim dzieje?

Posted

Pies ma sie dobrze jest w szpitaliku schroniskowym, ma ciągle druty w nodze. Nikt nie zdecydował sie go wziąc - ja miałam chętnych ale 4 piętro w bloku i doszli do wniosku ze wolą sunię i mniejszą ...Podobno jest na niego ktos chetny , ale po zdjęciu drutów...

Posted

Ludzie, niektorzy byli juz tu kilka razy a konta jak nie bylo, tak nie ma. To trwa juz dlugo a PIES jest CHORY. Czas ma duze znaczenie w takich obrazeniach.

Jezeli nikt z was nie ma konta, nie mozecie wziac nr konta waszych rodzicow lub zalozyc nowe? To zajmije doslownie 10 minut, a nikt tego nie zrobil podczas bardzo dlugiego okresu czasu.

Rozumiem, ze jestescie zajeci, ale zobaczcie w jakim stanie jest ten pies..

Posted

[quote name='teresz10']Bardzo wymowna prezentacja - porozsyłałam link po znajomych ,napewno kilka wpłat będzie. Zostaje w pamięci...dobra robota ![/QUOTE]
Dzięki.
Lepiej przyznaj się co narozrabiałaś i gdzie i z kim jutro jedziesz;)

Posted (edited)

Co narozrabiałam - ano pojechał transport do Warszawy schroniskowym autem...
1. Kometa wzięła 9 szczeniaków, tyle ile było w schronie
2. BURSZTYNEK -rudy piesek pojechał do Warszawy do Komety

3. ABAŻUR - Owczarek Collie też w Warszawie, nazwali go abażur bo ciągle w tym kloszu chodzi...
4. Doberman - pojechał do kliniki w Warszawie

5. "Malamuty"wzięły CORSĘ - powypadkową hasio-malamutkę, jest już w hoteliku za kilka dni jedzie do dt we Wrocławiu

6. BEJ w typie podhalana na tymczasie pod Warszawą...u Pasterzy

Tyle w tym dobrego ze prawdopodobnie następnym standardem po sterylkach bedzie transport na koszt schroniska jesli bedzie około 6 psów np. raz na 3 tygodnie...
Tak wiec można bedzie obfocić duże psy i dawac ogłoszenia na Warszawę i dalej.
Od kwietnia wszystkie psy i suczki bedą sterylizowane nie po wyjsciu , tylko w trakcie pobytu - tak wiec nie trzeba bedzie z faktur wysyłac itd...
[SIZE="3"]PRZEDE WSZYSTKIM WSZYSTKIM ODBIORCOM I POMAGACZOM BARDZO BARDZO DZIEKUJĘ...

Edited by teresz10
Posted (edited)

Jedna suczka ze szczeniaków które pojechały jest podobno kompletnie dzika, i musi pojechac na płatny tymczas - bo nie da sie do siebie dotknąc ...ta najładniejsza bialutka. Chciałabym pomóc Komecie finansowo ...musze pomyśleć jak.

Edited by teresz10
Posted

[quote name='ani@']Bej podhalan pozdrawia z porannego spaceru ;)

Wielkie dzięki za opiekę nad tym białaskiem :) i za to, że zawsze kiedy proszę Was o pomoc (i w przypadku Salmy i w przypadku Beja) nie odmawiacie :loveu:

Posted

Cieszę się ze BEJ nie trafił na łancuch - bo to bardzo przyjazny pies. Z braku miejsca był wieziony z 2 szczeniakami, miał założony kaganiec, z którego się wydostał ale niczego nie robił szczeniakom tylko je trochę wystrszył swoimi gabarytami - leżał spokojnie podczas drogi a maluchy na niego łypały i cicho siedziały. Tak więc na niankę sie nadaje jak najbardziej...wujaszek BEJ...

Posted

A to zdjęcie z nowego domku TOBIEGO - i relacja:
Tak jak obiecałam wysyłam zdjęcia Tobisia.
Jak widać Tobi był u fryzjera, został odrobaczony, za Pani radą też
zaszczepiłam go na wirusówkę.
Psiak jest prze-kochany, moja rodzina także się w nim zakochała, już
nie siusia, oswoił się i przyzwyczaił do mnie. Nauczyłam go
podstawowych komend bardzo szybko się uczy, bystry psiak. Nie sprawia
żadnych problemów i jest tak uroczy, że codziennie się zastanawiam jak
to się stało, że taki piesek wylądował na ulicy? Nigdy tego nie
zrozumiem.

Posted

http://www.dogomania.pl/threads/223983-BAZAREK-IMIENNY!-NA-Collie-ze-zgniłą-łapką!-POMOCY!-do-8.03.2012?p=18752531

ZdjeciA DOBKA (tez zaloze mu bazarek)-wkrotce, bursztynek nazywa sie amber vel ambroży (super z kotem, dzis kapany), szczeniory różnie..(zarobaczone maksymalnie), biała dzika jest w płatnym dt..(bazarki, cokolwiek..help! ma ok.5-6 mcy, jest mega zdziczała i przerazona..)
Dobek zna komendy, jest karny, grzeczny, ma mega apetyt.