Jump to content
Dogomania

Sznaucery w schroniskach - informacje bieżące - ZAJRZYJ i pomóż!!!

Recommended Posts

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tomaszów Mazowiecki
bida z kwarantanny. całe to maleństwo w dredach. Malutkie, drobniutkie, chudziutkie. skóra, kostki i kudełki... Ślepek prawie nie widać....
Jeszcze bez imienia.

prawdopodobnie chłopak

Posted

Takie cudo jest w Czestochowie:

Cytuje:
Ten mały sznaucer jest u nas od zeszłego roku. Ma około 5 lat (może być młodszy, bo ma fatalne zęby i przodozgryz, co może utrudniać ocenę jego wieku), został wykastrowany w zeszłym tygodniu i usunięto mu przepuklinę pępkową. Korek (zakochany jest w jednym z pracowników, który przechrzcił go na Ignasia ) jest dość nieufnym psem, ale z dnia na dzień jego stosunki z ludźmi się poprawiają. Rezerwę można przełamać czymś smacznym, ale nie na tyle, żeby dał się pogłaskać - tylko wybrańcy mogą go dotknąć. Nie atakuje ludzi. Raczej nie nadaje się do domu z dziećmi. Do kotów ma stosunek raczej obojętny. Z psami żyje dość dobrze do momentu, w którym musi bronić miski lub samego siebie - zaatakowany nie odpuszcza przeciwnikowi.

A tu watek na ktorym jest:
http://www.dogomania.pl/threads/178404-Schronisko-w-CzAE-stochowie?p=14065551#post14065551

Posted

U nas w przytulisku dla psów w Lesznie Wlkp. jest sznaucerek przyprowadzony przez właścicielkę, bo nie chce i nie może sobie z nim dać rady :angryy:, na razie jest bardzo wystraszony i obrażony na cały świat (wcale mu się nie dziwię :razz:), mamy na razie tylko jedno zdjęcie , ale postaramy się o więcej, może ktoś go zechce bo szkoda psa. Więcej informacji można uzyskać w przytulisku pod nr 065 529 66 57 w godzinach 7-14.30

Posted

ok. wczoraj pisałam na gorąco, wiadomość dostałam telefonicznie :oops:, spróbuje się dziś dowiedzieć czegoś więcej,o ile się nie mylę to nie jest młody i chyba miniatura ,ale dowiem się konkretnie

Posted

malawaszka, masz rację , pani go oddała bo zaczął terroryzować rodzinę , prawdopodobnie ugryzł dziecko, wzięli sobie psa nie wychowali a potem konsekwencje i co trzeba oddać do schroniska prosty sposób,no nie :angryy:jest to sznaucer średni , wiek około 6 lat, z tego co się dowiedziałam panowie którzy opiekują się na co dzień nie zauważyli żadnej agresji:shake:

Posted

do nas do schroniska prawdopodobnie wróci szczeniak ( po pół roku!) bo terroryzuje i niszczy .... jak sie nie umiało wychować to teraz mają ... ;/ skąd się tacy ludzie biorą?

Posted

Waszka, ja się nie znam, ale dzisiaj mi dziewczyny mówiły. Homer ma tzw. niedźwiedzią łapę :( Ale taki słodki jest i kochany miziak, że głowa mała. Jak ja go dzisiaj zobaczyłam to nie mogłam uwierzyć, że to ten jeden wielki dred, który z naszą Kostą siedział.

Posted

mala_czarna napisał(a):
Waszka, ja się nie znam, ale dzisiaj mi dziewczyny mówiły. Homer ma tzw. niedźwiedzią łapę :( Ale taki słodki jest i kochany miziak, że głowa mała. Jak ja go dzisiaj zobaczyłam to nie mogłam uwierzyć, że to ten jeden wielki dred, który z naszą Kostą siedział.

no ma trochę niedźwiedzią łapę, ale to odwracalne jakby dostał witaminy - jest szansa, żeby mu ktoś tam podawał? wg mnie to dzieciek i jeszcze urośnie - chyba...