malawaszka Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 Kłomnice, Schronisko AS w Jamrozowiźnie Piesek wymaga odpowiedniego dla tej rasy strzyżenia i pielęgnacji futra. Jest zdrowy i w bardzo dobrej formie potrzebuje tylko więcej ruchu. W stosunku do ludzi jest przyjazny i gdy ktoś mu okaże trochę serca to na pewno odpłaci tym samym bo uważam, że ma duże zadatki na pieściocha, a w stosunku do innych zwierząt trudno powiedzieć ponieważ przebywa w pojedynczym kojcu ale myślę, że łatwo przyzwyczai się do towarzystwa z racji, iż sam nie jest agresywnie usposobiony do sąsiadów i nie daje się im sprowokować. Aktualne zdjęcia przesyła w załączniku są z ostatnich dni zimy i jeszcze ze śniegiem w tle. Na pieska wołamy tutaj "Czester". Quote
Malwi Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 malawszko , czy ten schron ma jakąś stronę swoją aktualną? bo swego czasu był tam benek ... tylko że strona na której go znaleziono nieaktualizowana od dawna ... Quote
malawaszka Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 Warszawa, nowego domu szuka sznaucer średni ok 5-6 letni, wspaniały i dobrze wychowany pies, domowy, niekłopotliwy, czysty. Zna podstawowe komendy, chodzi przy nodze, aportuje. Wychowany z dziećmi i z kotem. Pies ideał!!!! Musi znaleźć nowy dom z powodów nazwijmy to... rodzinno zdrowotnych... [email protected] Quote
malawaszka Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 [quote name='Malwi']malawszko , czy ten schron ma jakąś stronę swoją aktualną? bo swego czasu był tam benek ... tylko że strona na której go znaleziono nieaktualizowana od dawna ... strona jest aktualna jeśli nie całkowicie to w miarę http://www.schronisko.klomnice.pl/ aaa Malwi pisałaś o wymianę linkami - ja to zrobię tylko jestem trochę niemota w tej kwestii i muszę od nowa poszukać gdzie to się dodaje w tym panelu mojej strony :oops: Quote
Malwi Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 no pisałam pisałam ;) spokojnie ;) poczekam dzieki za stronke , mialam inną! Quote
malawaszka Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 Przyborówko k/Poznania Kinia płeć: suka wiek: 1 rok rasa: mieszaniec miasto: Przyborówko sterylizacja: tak szczepienia: tak odrobaczenie: tak opis: Bardzo grzeczna suczka. W typie sznaucerka. Jest nieśmiała, ale przy bliższym poznaniu staje się śmielsza. kontakt: Schronisko dla zwierząt Wanda Jerzyk Przyborówko k. Szamotuł (ok. 30 km od Poznania) 64-500 Szamotuły Schronisko dla zwierząt Wanda Jerzyk Rusiec k. Wągrowca 62-120 Wapno Wanda Jerzyk tel. 886368528 lub 501770118, Gosia płeć: suka wiek: 1 rok rasa: mieszaniec miasto: Przyborówko sterylizacja: tak szczepienia: tak odrobaczenie: tak opis: Gosia na razie oswaja się z nowym otoczeniem i jest jeszcze troszkę przestraszona. Wiadomo już, że nieśmiało cieszy się na widok człowieka i akceptuje inne pieski. Jest bardzo małych rozmiarów. kontakt: Schronisko dla zwierząt Wanda Jerzyk Przyborówko k. Szamotuł (ok. 30 km od Poznania) 64-500 Szamotuły Schronisko dla zwierząt Wanda Jerzyk Rusiec k. Wągrowca 62-120 Wapno Wanda Jerzyk tel. 886368528 lub 501770118 Quote
malawaszka Posted April 4, 2010 Author Posted April 4, 2010 WŁASNIE DOSTAŁAM MAILA ŻE NIE MAM UPOWAŻNIENIA DO UŻYWANIA ZDJĘĆ ASTERIXA TEGO Z Palucha oddanego z adopcji - najpierw mnie prosiła o pomoc w szukaniu mu domu, zawracała dupę po czym psa się pozbyła, a teraz już jest źle i mamy zdjęć nie używać... masakra... brak mi słów, albo nie brak, ale te co mi się cisną na usta grożą banem TO TAK W RAMACH ŚWIĄTECZNEGO NASTROJU.... Quote
malawaszka Posted April 4, 2010 Author Posted April 4, 2010 oczywiście chodzi tylko o te zdjęcia domowe - od tej baby... nie te paluchowe, na których wygląda jak kołtun... Quote
lika1771 Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Alez babsko nie dosc ze oddała to jeszcze pretensje,powiedz z nie Ty dawałas ogłoszenia i nie mozesz ich zdjac.Ale bym jej Pusciła wiazanke zgon na mnie,powiedz ze to ja wziełam z watku i ogłoszenia nie zdejme.Kto przesłał zdjecia na dogo,zeby pokazac psiaka w domu,niech mnie poda do sądu Quote
malawaszka Posted April 4, 2010 Author Posted April 4, 2010 [quote name='lika1771']Alez babsko nie dosc ze oddała to jeszcze pretensje,powiedz z nie Ty dawałas ogłoszenia i nie mozesz ich zdjac.Ale bym jej Pusciła wiazanke zgon na mnie,powiedz ze to ja wziełam z watku i ogłoszenia nie zdejme.Kto przesłał zdjecia na dogo,zeby pokazac psiaka w domu,niech mnie poda do sądu[/QUOTE] ja jej napisałam, że nie ja robiłam ogłoszenia, z mojej strony zdjęłam te zdjęcia - łaski nie potrzebujemy... to jest tak cholernie żałosne i smutne, że nawet mi się nie chce o tym pisać już... jak można być takim nieczułym... nigdy nie zrozumiem... Quote
lika1771 Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 A dzwonił ktos w sprawie psiaka jak nie to zrobie mu jeszcze allegro,tylko fajnie wygladał tak obstrzyzony i napewno na tych zdjeciach ma wieksze szanse na domek Quote
malawaszka Posted April 4, 2010 Author Posted April 4, 2010 ze mną się nikt nie kontaktował w jego sprawie niestety :( Quote
lika1771 Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Tak mi go szkoda napisze do anja i nieh zrobi Mu allegro tylko co z tymi zdjeciami jak myslisz Quote
Vitka Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Ja bym olała i dodała zdjęcie ostrzyżonego. Taka szansa dla psa... Quote
lika1771 Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 [quote name='Vitka']Ja bym olała i dodała zdjęcie ostrzyżonego. Taka szansa dla psa...[/QUOTE] Ja tez zgon na mnie Quote
Fundacja Medor Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 31 marca 2010 Dziś zgłoszono nam, że już od kilku dni pod lasem przebywa średniej wielkości sznaucerek. Pies na języku miał dużą narośl, która zapewne musiała bardzo uniemożliwiać mu jedzenie i picie, dlatego z powodu niejedzenia piesek jest dosyć chudy. Język był na tyle powiększony, że pies nie mógł go schować do pyszczka. Sznaucerek został wyrzucony najprawdopodobniej właśnie z powodu tej choroby oraz starszego wieku... Snapi natychmiast trafił do lekarza na operację usunięcia narośli – jak się okazało – o podłożu nowotworowym. Narośl została usunięta, przerzutów nie było. Snapi teraz dochodzi do siebie w Przytulisku, a my potrzebujemy pilnie zebrać kwotę na pokrycie tej operacji oraz leczenie po zabiegu. Bardzo prosimy o wsparcie: nasz nr konta: 42 8787 0000 0000 1052 2000 0001 z dopiskiem: „darowizna – operacja sznaucerka Snapi” Koło Łódzkiego Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Głownie ul. Sikorskiego bl. 14 m. 29, 95-015 Głowno Dziękujemy za każdą wpłatę! KOPIUJE ZE SRONY PRZYTULISKA W GŁOWNIE POTRZEBNA PILNA POMOC TO BIEDNE PRZYTULISKO ALE PANI ZOSIA MA DOBRE SERDUCHO I RATUJE CO SIĘ DA 501-420-548 www.przytulisko.glowno.pl dział aktualności [email protected] Quote
malawaszka Posted April 4, 2010 Author Posted April 4, 2010 o boże :( biedak :( to miniaturka jest nie średniak :( Quote
Fundacja Medor Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 NOWY Snapi to starszy sznaucerek, który trafił do nas 31 marca 2010 r. Zgłozono nam,że od kilku dni pod lasem przebywa średniej wielkości sznaucerek. Pies na języku miał dużą narośl, która zapewne musiała bardzo uniemożliwiać mu jedzenie i picie, dlatego z powodu niejedzenia piesek był wychudzony. Język był na tyle powiększony, że pies nie mógł go schować do pyszczka. Sznaucerek został wyrzucony najprawdopodobniej właśnie z powodu tej choroby oraz starszego wieku... Snapi natychmiast trafił do lekarza na operację usunięcia narośli – jak się okazało – o podłożu nowotworowym. Narośl została usunięta, przerzutów nie było. Teraz psiak ma sie dobrze, stał się naszym przytuliskowym ulubieńcem i czeka na nowy, PRAWDZIWY dom... TERAZ WYGLĄDA TAK 501 420 548 http://www.przytulisko.glowno.pl/ Quote
malawaszka Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 Kontaktowałam się z przytuliskiem i dowiedziałam się, że znalazł się właściciel Snapiego - w tym tygodniu ma być z nim spotkanie i dopiero zapadnie decyzja czy dostanie psiaka z powrotem Quote
Fundacja Medor Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 no właśnie ciekawe jacy to właściciele do takiego stanu psa doprowadzić Quote
AMIGA Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Kurcze, przeciż taka ogromna narośl nie powstala w ciągu ostatnich paru dni!! Quote
Recommended Posts