Jump to content
Dogomania

Sznaucery w schroniskach - informacje bieżące - ZAJRZYJ i pomóż!!!

Recommended Posts

Posted

Kłomnice, Schronisko AS w Jamrozowiźnie

Piesek wymaga odpowiedniego dla tej rasy strzyżenia i pielęgnacji futra.
Jest zdrowy i w bardzo dobrej formie potrzebuje tylko więcej ruchu.
W stosunku do ludzi jest przyjazny i gdy ktoś mu okaże trochę serca to
na pewno odpłaci tym samym bo uważam, że ma duże zadatki na pieściocha, a
w stosunku do innych zwierząt trudno powiedzieć ponieważ przebywa w pojedynczym
kojcu ale myślę, że łatwo przyzwyczai się do towarzystwa z racji, iż
sam nie jest agresywnie usposobiony do sąsiadów i nie daje się im sprowokować.
Aktualne zdjęcia przesyła w załączniku są z ostatnich dni zimy i jeszcze ze śniegiem w tle.
Na pieska wołamy tutaj "Czester".

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malawszko , czy ten schron ma jakąś stronę swoją aktualną? bo swego czasu był tam benek ... tylko że strona na której go znaleziono nieaktualizowana od dawna ...

Posted

Warszawa, nowego domu szuka sznaucer średni ok 5-6 letni, wspaniały i dobrze wychowany pies, domowy, niekłopotliwy, czysty. Zna podstawowe komendy, chodzi przy nodze, aportuje. Wychowany z dziećmi i z kotem. Pies ideał!!!!
Musi znaleźć nowy dom z powodów nazwijmy to... rodzinno zdrowotnych...

[email protected]

Posted

[quote name='Malwi']malawszko , czy ten schron ma jakąś stronę swoją aktualną? bo swego czasu był tam benek ... tylko że strona na której go znaleziono nieaktualizowana od dawna ...

strona jest aktualna jeśli nie całkowicie to w miarę
http://www.schronisko.klomnice.pl/

aaa Malwi pisałaś o wymianę linkami - ja to zrobię tylko jestem trochę niemota w tej kwestii i muszę od nowa poszukać gdzie to się dodaje w tym panelu mojej strony :oops:

Posted

Przyborówko k/Poznania

Kinia
rasa: mieszaniec

miasto: Przyborówko
sterylizacja: tak
szczepienia: tak
odrobaczenie: tak

opis:
Bardzo grzeczna suczka. W typie sznaucerka. Jest nieśmiała, ale przy bliższym poznaniu staje się śmielsza.

kontakt:
Schronisko dla zwierząt Wanda Jerzyk Przyborówko k. Szamotuł (ok. 30 km od Poznania) 64-500 Szamotuły Schronisko dla zwierząt Wanda Jerzyk Rusiec k. Wągrowca 62-120 Wapno
Wanda Jerzyk tel. 886368528 lub 501770118,

Gosia
rasa: mieszaniec

miasto: Przyborówko
sterylizacja: tak
szczepienia: tak
odrobaczenie: tak
opis:
Gosia na razie oswaja się z nowym otoczeniem i jest jeszcze troszkę przestraszona. Wiadomo już, że nieśmiało cieszy się na widok człowieka i akceptuje inne pieski. Jest bardzo małych rozmiarów.

kontakt:
Schronisko dla zwierząt Wanda Jerzyk Przyborówko k. Szamotuł (ok. 30 km od Poznania) 64-500 Szamotuły Schronisko dla zwierząt Wanda Jerzyk Rusiec k. Wągrowca 62-120 Wapno
Wanda Jerzyk tel. 886368528 lub 501770118

Posted

WŁASNIE DOSTAŁAM MAILA ŻE NIE MAM UPOWAŻNIENIA DO UŻYWANIA ZDJĘĆ ASTERIXA TEGO Z Palucha oddanego z adopcji - najpierw mnie prosiła o pomoc w szukaniu mu domu, zawracała dupę po czym psa się pozbyła, a teraz już jest źle i mamy zdjęć nie używać... masakra... brak mi słów, albo nie brak, ale te co mi się cisną na usta grożą banem

TO TAK W RAMACH ŚWIĄTECZNEGO NASTROJU....

Posted

Alez babsko nie dosc ze oddała to jeszcze pretensje,powiedz z nie Ty dawałas ogłoszenia i nie mozesz ich zdjac.Ale bym jej Pusciła wiazanke zgon na mnie,powiedz ze to ja wziełam z watku i ogłoszenia nie zdejme.Kto przesłał zdjecia na dogo,zeby pokazac psiaka w domu,niech mnie poda do sądu

Posted

[quote name='lika1771']Alez babsko nie dosc ze oddała to jeszcze pretensje,powiedz z nie Ty dawałas ogłoszenia i nie mozesz ich zdjac.Ale bym jej Pusciła wiazanke zgon na mnie,powiedz ze to ja wziełam z watku i ogłoszenia nie zdejme.Kto przesłał zdjecia na dogo,zeby pokazac psiaka w domu,niech mnie poda do sądu[/QUOTE]

ja jej napisałam, że nie ja robiłam ogłoszenia, z mojej strony zdjęłam te zdjęcia - łaski nie potrzebujemy... to jest tak cholernie żałosne i smutne, że nawet mi się nie chce o tym pisać już... jak można być takim nieczułym... nigdy nie zrozumiem...

Posted

31 marca 2010
Dziś zgłoszono nam, że już od kilku dni pod lasem przebywa średniej wielkości sznaucerek. Pies na języku miał dużą narośl, która zapewne musiała bardzo uniemożliwiać mu jedzenie i picie, dlatego z powodu niejedzenia piesek jest dosyć chudy. Język był na tyle powiększony, że pies nie mógł go schować do pyszczka. Sznaucerek został wyrzucony najprawdopodobniej właśnie z powodu tej choroby oraz starszego wieku...
Snapi natychmiast trafił do lekarza na operację usunięcia narośli – jak się okazało – o podłożu nowotworowym. Narośl została usunięta, przerzutów nie było. Snapi teraz dochodzi do siebie w Przytulisku, a my potrzebujemy pilnie zebrać kwotę na pokrycie tej operacji oraz leczenie po zabiegu. Bardzo prosimy o wsparcie:

nasz nr konta: 42 8787 0000 0000 1052 2000 0001
z dopiskiem: „darowizna – operacja sznaucerka Snapi”

Koło Łódzkiego Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Głownie

ul. Sikorskiego bl. 14 m. 29, 95-015 Głowno

Dziękujemy za każdą wpłatę!

KOPIUJE ZE SRONY PRZYTULISKA W GŁOWNIE POTRZEBNA PILNA POMOC TO BIEDNE PRZYTULISKO ALE PANI ZOSIA MA DOBRE SERDUCHO I RATUJE CO SIĘ DA

501-420-548
www.przytulisko.glowno.pl
dział aktualności [email protected]

Posted

NOWY Snapi to starszy sznaucerek, który trafił do nas 31 marca 2010 r. Zgłozono nam,że od kilku dni pod lasem przebywa średniej wielkości sznaucerek. Pies na języku miał dużą narośl, która zapewne musiała bardzo uniemożliwiać mu jedzenie i picie, dlatego z powodu niejedzenia piesek był wychudzony. Język był na tyle powiększony, że pies nie mógł go schować do pyszczka. Sznaucerek został wyrzucony najprawdopodobniej właśnie z powodu tej choroby oraz starszego wieku... Snapi natychmiast trafił do lekarza na operację usunięcia narośli – jak się okazało – o podłożu nowotworowym. Narośl została usunięta, przerzutów nie było. Teraz psiak ma sie dobrze, stał się naszym przytuliskowym ulubieńcem i czeka na nowy, PRAWDZIWY dom...
TERAZ WYGLĄDA TAK

501 420 548 http://www.przytulisko.glowno.pl/

Posted

Kontaktowałam się z przytuliskiem i dowiedziałam się, że znalazł się właściciel Snapiego - w tym tygodniu ma być z nim spotkanie i dopiero zapadnie decyzja czy dostanie psiaka z powrotem