Jump to content
Dogomania

Sznaucery w schroniskach - informacje bieżące - ZAJRZYJ i pomóż!!!

Recommended Posts

Posted

Kurcze, no ja się tak nie znam ... Widziałam tę , co jest u mantis (jest mniejsza, tzn. niższa od Limby), widziałam tę tu , a na ulicy widziałam też miniaturki. Miniaturka to nie jest. Pod pachę nie weźmiesz.Jakieś 10-12 kg. Do połowy łydki.
Ufff... Wybrnęłam ?

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malawaszka napisał(a):
no nie wybrnęłaś :lol: bo albo do połowy łydki albo 10-12 kg ;) miniaturki na ulicy są zwykle zadbane i kudłów mniej mają, evl mi pisała że ona maleńka jest

Wiesz co, to jak będę w najbliższym czasie w schronisku (przyszły tydzień ...?), wywlokę dzidzię z boksu i zobaczę dokładnie.Na razie pozostańmy przy tym, że maleńka.
Dobrze ? I zasięgnę informacji u kierownika.

Posted

matrioszka2 napisał(a):
Wiesz co, to jak będę w najbliższym czasie w schronisku (przyszły tydzień ...?), wywlokę dzidzię z boksu i zobaczę dokładnie.Na razie pozostańmy przy tym, że maleńka.
Dobrze ? I zasięgnę informacji u kierownika.

kierownikom to ja nie wierzę - lepiej Ty sprawdź, ale wg mnie jest malutka - tak wygląda

Posted

Kierownika to zapytam tylko o jej historię.
Ten jest w porządku.Współpracuje na tyle, ile sobie życzymy.Serio.Można zaklepać psa.Przed podróżą nie nakarmi.Da obrożę dla wielkoluda (niekoniecznie trzeba oddawać ) i transporter pożyczy (do oddania kiedyśtam). Psy wyprowadzi, pokaże.Wyczyta o nich ze swojego kajetu.Zaprosi do gabinetu i odpowie na wszystkie pytania. Grupa osób, które tu przyjeżdżają , jest naprawdę zadowolona.

No ale sznaucerka ... Niech będzie, że malutka.MALUTKA.

Posted

Popatrz na to zdjęcie powyżej.Taka jest,, tylko brudna i z sianem w kudłach. Jak odchodzimy, to nie "wrzeszczy" , jak Limba.Cały czas, jak stoi się przy boksie, to staje na łapkach i sięga śnupą przez kraty do rąk.Biega po boksie, by zdobyć wolne miejsce przy kracie i dopchać się do głaskania.Domaga się uwagi za wszelką cenę.Limba przy mojej pierwszej wizycie była przymilna, merdająca, stająca na tylnych łapach, taka dzidzia zbłąkana.Przy następnej wizycie ( po miesiącu) japała, szczekała, wrzeszczała.
W DT do rany przyłóż.

Posted

Imie: Frida
Miejsce: hotel Otrębusy
Sterylizacja: JEST
Charakter: straszna przylepa, wdzięczy się do człowieka, ale nie jest nachalna; uwielbia dzieci; pozytywnie nastawiona do psów
Wygląd: nieduża do kolana, w typie sznaucera(?), z oczami jak bursztynki
Inne: zachowuje w domu czystość, uczy się chodzić na smyczy; zaszczepiona i odrobaczona
Kontakt: Ida 600 101 446, Ela 889 174 935

http://ostrow.schronisko.net/images/adopcja/2/normal/38655.jpg

MA DOM!!

Posted

Pare dni temu z Ostrowi przyjechała taka suńcia:

4 miesięczna Fifi trafiła pod naszą opiekę bardzo chudziutka - nie widać tego pod długą, kędzierzawą sierścią. Jest spokojna, grzeczna, ale bardzo rezolutna. Biegnie z radością do człowieka, merdając swoim malutkim ogonkiem. Z rozkoszą pozwala głaskać się po brzuszku. Co więcej można o niej powiedzieć? Chyba tylko to: sama słodycz.

Spodziewamy się, że gdy Fifi dorośnie, będzie podobna do sznaucerka średniej wielkości. Jest teraz odrobaczona, pierwszy raz zaszczepiona była w schronisku. Dochodzi do siebie i nabiera sił w domu tymczasowym.

Kontakt w sprawie adopcji Fifi:
Aurelia: 609 677 067
Elżbieta: 889 174 935

Posted

Słodziak nie z tej ziemi, tylko resztki zdrowego rozsądku wstrzymują mnie przed wzięciem drugiego psa. A jak widze takie słodziaki to zapominam co to był ten zdrowy rozsądek!!!
Widzicie tez wzrok??? Ja wymiękam