matrioszka2 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Kurcze, no ja się tak nie znam ... Widziałam tę , co jest u mantis (jest mniejsza, tzn. niższa od Limby), widziałam tę tu , a na ulicy widziałam też miniaturki. Miniaturka to nie jest. Pod pachę nie weźmiesz.Jakieś 10-12 kg. Do połowy łydki. Ufff... Wybrnęłam ? Quote
malawaszka Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 no nie wybrnęłaś :lol: bo albo do połowy łydki albo 10-12 kg ;) miniaturki na ulicy są zwykle zadbane i kudłów mniej mają, evl mi pisała że ona maleńka jest Quote
malawaszka Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 mala_czarna napisał(a):Więcej to tego nie było??:sad: było kochana było... tylko na zdjęcia czekam - jeszcze dwa - mini w Cz-wie i olbrzym 8-letni w Raciborzu :( Quote
matrioszka2 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 malawaszka napisał(a):no nie wybrnęłaś :lol: bo albo do połowy łydki albo 10-12 kg ;) miniaturki na ulicy są zwykle zadbane i kudłów mniej mają, evl mi pisała że ona maleńka jest Wiesz co, to jak będę w najbliższym czasie w schronisku (przyszły tydzień ...?), wywlokę dzidzię z boksu i zobaczę dokładnie.Na razie pozostańmy przy tym, że maleńka. Dobrze ? I zasięgnę informacji u kierownika. Quote
malawaszka Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 matrioszka2 napisał(a):Wiesz co, to jak będę w najbliższym czasie w schronisku (przyszły tydzień ...?), wywlokę dzidzię z boksu i zobaczę dokładnie.Na razie pozostańmy przy tym, że maleńka. Dobrze ? I zasięgnę informacji u kierownika. kierownikom to ja nie wierzę - lepiej Ty sprawdź, ale wg mnie jest malutka - tak wygląda Quote
matrioszka2 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Kierownika to zapytam tylko o jej historię. Ten jest w porządku.Współpracuje na tyle, ile sobie życzymy.Serio.Można zaklepać psa.Przed podróżą nie nakarmi.Da obrożę dla wielkoluda (niekoniecznie trzeba oddawać ) i transporter pożyczy (do oddania kiedyśtam). Psy wyprowadzi, pokaże.Wyczyta o nich ze swojego kajetu.Zaprosi do gabinetu i odpowie na wszystkie pytania. Grupa osób, które tu przyjeżdżają , jest naprawdę zadowolona. No ale sznaucerka ... Niech będzie, że malutka.MALUTKA. Quote
zerduszko Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 To jaka ona w końcu? Mix? A jak odchodzicie od boksu, to jak się zachowuje? Quote
matrioszka2 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Popatrz na to zdjęcie powyżej.Taka jest,, tylko brudna i z sianem w kudłach. Jak odchodzimy, to nie "wrzeszczy" , jak Limba.Cały czas, jak stoi się przy boksie, to staje na łapkach i sięga śnupą przez kraty do rąk.Biega po boksie, by zdobyć wolne miejsce przy kracie i dopchać się do głaskania.Domaga się uwagi za wszelką cenę.Limba przy mojej pierwszej wizycie była przymilna, merdająca, stająca na tylnych łapach, taka dzidzia zbłąkana.Przy następnej wizycie ( po miesiącu) japała, szczekała, wrzeszczała. W DT do rany przyłóż. Quote
zerduszko Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Czyli jak zwykle, pies ze schronu jajko niespodzianka - dobra lub zła ;) Tym razem wypada mi na dobrą :lol: Quote
matrioszka2 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Piesek fajny, przymilny, rozmerdany. Nie wiem, jak będzie zachowywała się w domu. O żadnych psie zobaczonym w schronisku nie możemy nic powiedzieć "na pewno" , jeśli chodzi o pobyt w domu. Quote
malawaszka Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 Drops z Łodzi już u mnie zapraszam na wątek http://www.dogomania.pl/threads/178739-Sznaucerek-mini-przeraA-ony-Dropsik-w-DT-potrzebujemy-kombinezon Quote
Helga&Ares Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Mix sznupkowy w poznańskim schronie:( http://picasaweb.google.com/dm6172/Sunia43# Quote
malawaszka Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 [quote name='Helga&Ares']Mix sznupkowy w poznańskim schronie:( http://picasaweb.google.com/dm6172/Sunia43# boże jaki smutek :( on olbrzymkowaty jest? Quote
Helga&Ares Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 To sunia, jak średniaczka, z tym że mówię, ewidentny mix:( Ale strasznie kochana, przekochana! Przytula się, buziaki, łapeńki daje:( Ma ok. 5 lat, wstawisz na stronkę z moimi danymi? Quote
malawaszka Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 jasne że wstawię - wszystkie brody nasze są :( szkoda, że tak ich dużo :( Quote
LadyBell Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Imie: Frida Wiek: 1 i 2 msc Płeć: suka Miejsce: hotel Otrębusy Sterylizacja: JEST Charakter: straszna przylepa, wdzięczy się do człowieka, ale nie jest nachalna; uwielbia dzieci; pozytywnie nastawiona do psów Wygląd: nieduża do kolana, w typie sznaucera(?), z oczami jak bursztynki Inne: zachowuje w domu czystość, uczy się chodzić na smyczy; zaszczepiona i odrobaczona Kontakt: Ida 600 101 446, Ela 889 174 935 http://ostrow.schronisko.net/images/adopcja/2/normal/38655.jpg MA DOM!! Quote
malawaszka Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 ona ma takie oczy jasne??? :mdleje: ale fajna!!!! Quote
malawaszka Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 kolejny sznupek mini - u Zerduszka na tymczasie: http://www.dogomania.pl/threads/178839-Sznaucer-mini-cudo-jakich-maA-o-czeka-na-najlepszy-DS?p=13995891&viewfull=1#post13995891 Quote
LadyBell Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Pare dni temu z Ostrowi przyjechała taka suńcia: 4 miesięczna Fifi trafiła pod naszą opiekę bardzo chudziutka - nie widać tego pod długą, kędzierzawą sierścią. Jest spokojna, grzeczna, ale bardzo rezolutna. Biegnie z radością do człowieka, merdając swoim malutkim ogonkiem. Z rozkoszą pozwala głaskać się po brzuszku. Co więcej można o niej powiedzieć? Chyba tylko to: sama słodycz. Spodziewamy się, że gdy Fifi dorośnie, będzie podobna do sznaucerka średniej wielkości. Jest teraz odrobaczona, pierwszy raz zaszczepiona była w schronisku. Dochodzi do siebie i nabiera sił w domu tymczasowym. Kontakt w sprawie adopcji Fifi: Aurelia: 609 677 067 Elżbieta: 889 174 935 Quote
Fundacja Medor Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 TELESFOR ZNALAZŁ DZIŚ NOWY DOM W POZNANIU Quote
nuleczka Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Słodziak nie z tej ziemi, tylko resztki zdrowego rozsądku wstrzymują mnie przed wzięciem drugiego psa. A jak widze takie słodziaki to zapominam co to był ten zdrowy rozsądek!!! Widzicie tez wzrok??? Ja wymiękam Quote
LadyBell Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 nuleczka, ten słodziak FIFI jedzie w weekend do nowego domku ;) A tak to maleńkie "cuś" wygląda obecnie: Quote
zerduszko Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Słodki maluch, ciekawe co z niego wyrośnie, czy broda wykiełkuje, coś się nie zapowiada ;) Quote
Recommended Posts