Selenga Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Mogę zadeklarować 15 zł stałej wpłaty, prawdopodobnie będzie więcej, ale tyle mogę na 100% Quote
morisowa Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 magdyska25, Selenga - dziękuję :loveu: Byłam dziś w schronisku z KWlem, wymizialiśmy misia. Quote
migdalena Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Zamiast Trevora-Mojo,czyli 20zł/m;) Quote
morisowa Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 migdalena, dziękuję! No to mamy już 165 zł deklaracji, kto dołoży jeszcze trochę? :cool3: Quote
pinkmoon Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Niestety nie dołożę się :-( mam Trolla w hoteliku i też żebrzę gdzie się da o deklaracje :-( ale przeczytałam cały wątek, i aż mnie ścisnęło w gardle jak zobaczyłam cudownego psa o silnym charakterze, którego niszczy samotność... będę zaglądać i trzymać kciuki, bo nic innego nie mogę zrobić. ale wierzę, że piękny Mojo jeszcze poczuje trawę pod łapami, i będzie miał jeszcze dla kogo żyć i pracować. Quote
KWL Posted November 14, 2009 Author Posted November 14, 2009 Za trzymanie kciuków też dziękujemy. Im większy doping i więcej osób zainteresowanych i znających historię Mojo tym większa szansa na sukces. Zaktualizowany baner: Quote
LILUtosi Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Piękny psiak, trzymam kciuki za hotel, niestety nie mogę się dołożyć, moje 4 psiaki zżerają moje nadwyżki. Quote
morisowa Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Wreszcie wokół Mojo coś się dzieje :lol: Quote
KWL Posted November 14, 2009 Author Posted November 14, 2009 Mam nadzieję że to właśnie ten skok - przez granicę możliwości ku lepszemu życiu. Mojo prosi o następne grosze, aby być dumnym wielkopsem a nie przykładem jak znisczyć psa... Quote
pinkmoon Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 przemyślałam, przemyślałam i co? i wymyśliłam że mogę wysupłać tylko symboliczne 5 zł/mies... wiem że to śmiesznie mało, ale więcej nie dam rady :oops::-( gdzie konkretnie chcecie go zabrać? Quote
gos Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Krętą ścieżką kaukazich tropów dotarłam aż tutaj. I cieszę się bardzo z tego. Przede wszystkim dlatego, że poznałam Mojo. Pięknego smutnego wielkoluda. Patrząc na takie psie olbrzymy, zawsze serce zaczyna mocniej bić. Ale też dlatego, że wbrew pierwszej myśli, mogę coś zrobić. Za parę dni zwolnią mi się deklaracje po jednej psince - 50/mies, przeniosę je na Mojo. Niech to przybliży jego wolność. Skorzystam też z okazji. Paluchowcy, czy pamiętacie tego psa: http://www.dogomania.pl/forum/f96/dziwna-historia-zwiazana-z-paluchem-potrzebna-pomoc-w-identyfikacji-rudej-suni-172763/ Quote
Cajus JB Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Zaznaczam wątek. Mojo to wspaniały pies. Na chwilę obecną mogę pomóc jedynie deklarując 10 miesięcznie. Quote
morisowa Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 pinkmoon, gos, Cajus JB - WIELKIE DZIĘKI!!! gos - wątek znam, rudej nie Mojo ma zarezerwowane miejsce u Biafry, jak się któryś kojec zwolni. Quote
magdyska25 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Kto jeszcze wspomoże Mojo....:roll: Quote
gos Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 A jak oceniacie czas do zwolnienia się miejsca? Czy u Biafry jest kolejka czy byłby następny? Chodzi mi o zbieranie kasy. Bo jak miejsce mogłoby być niedługo, to trzeba zrobić dym, nie? Ja chętnie, jakby co ;-) Quote
Cajus JB Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Zmieniam deklarację na 50 zł, ale moje wpłaty będę dopiero po 25-tym każdego miesiąca bo mam kilka takich i muszę zachować kolejność. Może tak być? Quote
KWL Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 gos napisał(a):A jak oceniacie czas do zwolnienia się miejsca? Czy u Biafry jest kolejka czy byłby następny? Chodzi mi o zbieranie kasy. Bo jak miejsce mogłoby być niedługo, to trzeba zrobić dym, nie? Ja chętnie, jakby co ;-) Mojo jest pierwszy w kolejce więc wszystko zależy od wydania któregoś z aktualnych lokatorów - Ogryzka, Bacy czy Freda. Ogryzek - to ogryzek :-) Baca to stary kaukazowaty z Boguszyc, Fred to trochę młodszy kaukaz też z Boguszyc. Ewentualnie są jescze dwie stareńkie kaukazki też z Boguszyc - Siwa i Dakota. A oprócz tego "pomykadła" którym też wypadałoby pomóc w adopcji i własne kaukaziki Biafry. Cajus JB napisał(a):Zmieniam deklarację na 50 zł, ale moje wpłaty będę dopiero po 25-tym każdego miesiąca bo mam kilka takich i muszę zachować kolejność. Może tak być? Myślę że to nie będzie problem. Dziękujemy ! :-) Quote
gos Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Znam wątki Siwej i Dakoty, pozostałych nie. Możecie podrzucić linki? Dzięki. Jeszcze przy okazji, jak ocieniacie średni czas szukania domu dla takiego wielkiego psa? Ja właśnie zaczynam szukać dla Boryska z mojej sygnatury. Pomijając, że jest to pierwszy pies któremu szukam domu i obawiam się wielu rzeczy, martwię się, że będą się zgłaszać oszołomy skuszone wizją agresywnego psa stróżującego, albo nikt... Quote
KWL Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 Ogryzek Baca i Fred Nie ma czegoś takiego jak średni czas :-) To jest zupełnie nieprzewidywalne, chociaż im pies większy i bardziej wymagający tym z reguły dłużej to trwa... Wiek też ma znaczenie, ale poza tym trudno coś przewidzieć. Poza tym że kaukazy mają raczej pod górkę... Głupki zawsze się znajdą - metodą na ich eliminacje jest procedura adopcyjna z wizytami przed i po. Oczywiście ani to ani umowa nie daje 100% pewności "dobrej adopcji... niestety wszystkiego przewidzieć się nie da. Wątek Borysa znam, fajny psiak. Quote
morisowa Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Cajus JB - dziękujemy bardzo :loveu: Z miejscem ciężko wyczuć, w każdej chwili może się do któregoś szczęście uśmiechnąć (wiadomo, największe szanse ma Ogryzek) ale możemy też na to czeeekać. Na pewno trudniej wydać wielkopsa niż maleństwo wielkości kota. A czym pies starszy i czym trudniejszy charakter tym trudniej z adopcją. Co do kaukazów to cześć idiotów odstrasza samo słowo "kastracja" oraz zwroty "umowa adopcyjna" i "wizyta przed adopcyjna". Borys jest śliczny :loveu: Quote
Biafra Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Wydawanie kaukaza do domu to prawdziwe wyzwanie :shake: Ostatnio pokazywałam w telewizji bernardyna, z apelem , że szuka domu . Bernardyn skacze na każdego obcego i się cieszy ...a ludzie chcieli nieufnego psa do pilnowania. Każdemu z nich proponowałam Freda. Na hasło owczarek kaukaski odpowiedź była jedna...w żadnym wypadku ! - są nieposłuszne - są fałszywe - są uparte i nic się z nimi nie da zrobić - nie potrzebują psa , który gryzie własnych zamiast obcych - kaukaz to nawet nie umie szczekać tylko leży bez ruchu, a obcy mogą sobie chodzić - nie potrzebują psa, którego trzeba do wszystkiego zmuszać i cały czas się z nim szarpać...to pewnie ta grupa ludzi od których kaukazy wracają z adopcji z adnotacją "pogryzł" Są też inne teorię. Ładny pies, chcemy żeby z całą rodziną grał w piłkę :roll: Kilkadziesiąt takich telefonów i załamać się można :placz: Quote
morisowa Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Są jeszcze tacy, którzy twierdzą, że z każdym kaukazem to ONI sobie poradzą - a potem pies wraca, bo ... (tu wstaw cokolwiek) :roll: Biafro, mam nadzieję, że nie masz mi za złe, że napisałam oficjalnie na wątku, gdzie chcę ulokować Mojo :oops: Quote
Biafra Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 morisowa napisał(a): Biafro, mam nadzieję, że nie masz mi za złe, że napisałam oficjalnie na wątku, gdzie chcę ulokować Mojo :oops: Oczywiście, że nie . Przecież to żadna tajemnica . Martwię się tylko kiedy to nastąpi :-( Quote
gos Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Kurcze, nie nastraja to optymizmem. Ale w sumie nie spodziewałam się, że będzie łatwo - co absolutnie nie przeszkadza mi patrzeć na wszystko z niczym nieuzasadnianą wiarą, że się ułoży;-). Ja, przy wyciąganiu Borysa, znałam tylko jeden zabobon: "chcesz czegoś nauczyć kaukaza? kup stół. przyda ci się podczas nauki. do łamania na jego grzbiecie" (nie pamiętam dokładnie, czy tak to szło. dawno to słyszałam). Quote
Recommended Posts