Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 749
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

:-o
Jaka szkoda, że się wyprowadziłam z domu, inaczej wręcz błagałabym Was by móc wziąć to zjawisko na DT!
Jest piękny, a do tego psychika... Aż dziw, że jeszcze te wszystkie przejścia mu jej nie wypaczyły. Tymbardziej serce boli przy świadomości, jak on się marnuje, kara za to, że jest normalny, że jest sobą w tym chorym świecie.

Dobrze, że ma Was.
Macie już jakieś miejsce dla niego na oku?

Spróbuję coś tam wpłacić w przyszłym tygodniu, niestety marne grosze, raczej dla uciszenia sumienia za winę gatunku ludzkiego...

Trzymaj się Mały. Dobrze, że trafiłeś na takie fajne Ciocie :)

Posted

Ulaa, miejsce na oku jest (jak tylko się tam miejsce zwolni), ale deklaracji brak :shake:

Apsa, bez stałych deklaracji nic się nie zrobi (wystarczy, że z miesiąca na miesiąc muszę sobie tak z Trevorem radzić...), a te drobne zbierają się w całość.

Posted

Apsa, wiem, wiem, wszystko jest bez sensu :-(

A i głupio mi innych prosić, skoro sama się deklarować nie mogę, bo z tygodnia na tydzień jakoś sobie żyję bez stałej pracy (a priorytetem są chrupki dla moich psów, hotel Trevora i żarełko dla Kręcioła).

Posted

"apartament" Mojo, cela w której musi spędzać 24h na dobę bez możliwości wyjścia na spacer choć ten raz w tygodniu...

Bardzo radośnie mnie przywitał, no ale mogłam go tylko wymiziać. Nadstawiał się, przytulał do krat. Choć tę chwilę pieszczot dostał.

Słodziak, przez kraty absolutnie nie daje odczuć jaki ma potencjał, co potrafi i jak bardzo jest wymagający w obsłudze, by znów nie musiał używać zębów...

Posted

27.09.09.
ostatni spacer Mojo
czy to będzie jego ostatni spacer w życiu..?
:shake:

mój kochany, mały miś, prawie zmieścił mi się na kolanach ;)

Mojo ze swoją trójką wolontariuszy, głaskany, szczotkowany, podziwiany. Szczęśliwy.

Ostatni raz..?
Nigdy więcej trawy pod łapami..?
Nigdy więcej wolności..?

...bo nie jest pluszowym misiem
...bo ma Charakter
...bo większość ludzi by sobie z nim nie poradziła

...

Posted

Wracaj pieseczku na początek.. To nie może być Twój ostatni spacer.. Jeszcze będzie takich wiele.. Cioteczki i wujek bardzo się starają.. Nie można zmarnowac tych starań .. Wielkopies do domku na 1 hopaj!

Posted

a ja się podpiszę pod Apsą, że tak jak mogłam wspomagałam Trevora, to tw taki sam sposób mogę wspomagać Mojo :)

niestety stele się zadeklarować nie mogę bo sama nie wiem czy będę się mogła wywiązać z deklaracji

Posted

Igusia, bardzo dziękuję :loveu: - konto podam, gdy już się uda wyciągnąć psa do hotelu, na razie dopisuję Twoją deklarację i zbieramy dalej.

Apsa, 3 x - jest jasność :multi: Dzięki, dziewczyny, wierzę, że razem się uda. Jak z Trevorem :cool3:

Posted

[quote name='morisowa']Igusia, bardzo dziękuję :loveu: - konto podam, gdy już się uda wyciągnąć psa do hotelu, na razie dopisuję Twoją deklarację i zbieramy dalej.

Apsa, 3 x - jest jasność :multi: Dzięki, dziewczyny, wierzę, że razem się uda. Jak z Trevorem :cool3:

A moze byc problem z wyciagnieciem go?:roll:

Posted

Ze schroniskiem sobie poradzę.
Póki co chodziło mi o dwie kwestie - zebranie deklaracji (potrzeba 400 zł miesięcznie) i miejsce w hoteliku (gdy choć jeden z obecnych mieszkańców pójdzie do adopcji).
Gdy będą pieniądze i miejsce, nie widzę opcji, żebym go ze schroniska nie wyciągnęła :mad:

A ponieważ miejsce może się pojawić w każdej chwili, chcę być gotowa finansowo. Póki co brakuje 290 zł miesięcznych deklaracji...