Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Obiecałam, że jak porobię rzeczy na kiermasz szkolny, to się pochwalę. No to się chwalę!

Na pierwszy rzut idzie metoda tzw. quilingu, czyli rzeczy zrobione z pasków papieru.

Zrobiłam jeszcze jaskółkę i biedronkę, ale nie mam zdjęcia.

A to już etui na telefon z kolorowego filcu. Cekiny i motyle nie są przyszyte, tylko... przyklejone! ;-)

Posted

bardzo zdolna z Ciebie pani świetliczanka :)
jak zrobię kolejnego materiałowego kwiata, to też się pochwalę :) a do klejenia zakupiłam w ostatnim czasie pistolet ;)

Posted

A to już krepina. Główki róży do bukietów. Okręcałam je drucikiem i nasadzałam na takie tyczki, jak od sztucznych kwiatków albo na gruby drut. Potem owijałam ten drut zieloną krepiną i gotowe.

Zrobiłam w sumie 8 takich bukietów (a główek zostało mi jeszcze na 3, tylko drutu zabrakło) - każdy w innym kolorze.

W ręce wygląda to mniej więcej tak:

Posted

eloise napisał(a):
a do klejenia zakupiłam w ostatnim czasie pistolet ;)

Pistolet jest dobry do klejenia ozdób z makaronu, bo od razu mocno skleja. Tylko podobno się szybko psuje - ja nie wiem, bo nigdy tego nie miałam. Za to w pracy odkryłam absolutnie fenomenalny klej: "Magic". Klei wszystko: papier, materiał, drewno. A najlepsze jest to, że po wyschnięciu robi się przezroczysty i elastyczny - dobry do klejenia książek.

• 2 weeks later...
Posted

U nas dziadek Pongo bierze testosteron, tzn. wczoraj dostał pierwszą dawkę i za tydzień ma mieć kolejną i tak przez miesiąc chyba, ale bardzo źle zareagował na tą pierwszą :( więc nie wiem czy będziemy podawać dalej.
On dostaje chyba z powodu anemii i zaniku mięśni.

Posted

No i po wizycie!

Tak, jak się spodziewaliśmy - testosteron. Pani opróżniła gruczoły - żebyście widziały minę Jarka! Jakby chciał powiedzieć "Kobieto, wyjmij tego palca!" :D 2 razy szybciej spieprzał do domu, niż zawsze! :D

Testosteron już mamy zaklepany w aptece, ale i tak pójdziemy na zastrzyk dopiero w poniedziałek, bo dzisiaj nasza weterynarz pracowała tylko do 14 i nie zdążyliśmy.

Posted

Wierze,wzrok psa bywa bardzo wyrazisty.Niedawno byłam w Mielcu w schronie i TZ zeby nie miec problemu,jak wyjeżdzał wypchał Nutke/w domu tyko wyrka zmienia/na ogród,żeby miec spokoj.Mówi ze jechał ....i nie mógł jej rozżalonego wzroku zapomnieć,pełen żalu,pretensji,krzywdy...na ogodzie,koce,legowiska i wszystkie wygody,ale to psina łóżkowa i tyle.

Posted

Oj, to biedny Jaruś znów będzie miał zastrzyki - ale cóż robić, pewnie zły poziom testosteronu odbiłby się nie tylko na plackach ale ogólnie na zdrowiu.
Ja potwierdzam, że klej Magic jest super, używam go od dawna. Fenomenalne jest to, że potem się robi przezroczysty i go nie widać.
Jelena - pytanie za 100 punktów - jak się robi takie róże????? Jak się wywija tę krepinę czy bibułę - bo na to za nic w świecie wpaść nie mogę!

Posted

Nie da się tego opisać - to trzeba zobaczyć. Spróbuję zrobić instruktaż w świetlicy i wysłać. Rozciąga się ją trochę, zawija kawałek, potem znowu, przytrzymuje się palcem i odgina. Tworzy się falbanka, którą tylko potem zwijasz w rulon i masz główkę róży. To tylko tak brzmi trudno, ale jak się nabierze wprawy w robieniu to się szybko robi. Ja robiłam w busie, jak jeździłam do pracy i z pracy! ;-) I wszyscy mi się przyglądali!

Posted

:)

Ostatnio ciotka nam powiedziała, że chciałaby być naszym psem! :D

Jarcio już po drugim zastrzyku z testosteronu. Futerko wyraźnie wraca do formy. Zresztą już po pierwszym zastrzyku zrobiło się trochę lepiej. Kupiliśmy mu Fiprex, bo chociaż tu gdzie teraz mieszkamy nie mamy żadnego problemu z kleszczami, ani pchłami, to zabieramy teraz Jarcia na wieś, a wiejskie psy już nie są takie wymuskane jak nasz Jarosław. Pamiętam, że jak tam zabraliśmy kiedyś sunię, to wróciła z całym wiadrem pcheł - łapałam je w palce!

• 2 weeks later...
Posted

W ten weekend Jarcio przejechał z nami jakieś... 400 kilometrów! :) Na szczęście głównie transportem osobowym, a mój tato samochód ma duży, ochrzczony nawet "Familiowozem" (całkiem słusznie zresztą, bo mieści się w nim cała familia)!

W tym Ostrowcu to mi dobrze! Poduszka nawet jest!

Z Pańciem zawsze fajnie jest!

Ej, ja odjeżdżam stąd, bo grzmi!

"Pierniczę, nie siedzę ze starymi, bo to obciach! Idę do przodu, schowam się pomiędzy siedzeniami!"