Murka Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 [quote name='Jelena Muklanowiczówna'] Chaos i bałagan, ale komp podłączony już działa - a to najważniejsze ;) Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 Murka napisał(a):Chaos i bałagan, ale komp podłączony już działa - a to najważniejsze ;) Kazałam TZ-otwi podłączyć kompa, żeby się czymś zajął, bomi się nie kręcił pod nogami! ;-) TZ-et, nie komp! :D Quote
eloise Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 o retyyyyy, tzet kręcący się pod nogami- nie ma nic gorszego ;) Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 Dokonaliśmy postrzyżyn! Ale najpierw to, co było wczoraj, bo czegoś takiego jeszcze nie widzieliśmy. Jarcio został wykąpany przed strzyżeniem i... zmarzł! :) Musieliśmy go okutać, żeby było mu ciepło. W tym celu teściowa oddała własny koc! Już po chwili było widać tylko tyle: A to już z dzisiaj. Po strzyżeniu: TZ-et się dopraszał o zdjęcie z psem, to wstawiam: Quote
halcia Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 Taaaaa grzywacz chinski:diabloti:i pewnie mu będzie chwile zimno....To samo Aga zrobiła z Kotaryką,tylko ona "wyszła w popielu":evil_lol: Quote
halcia Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 wykasowałam dzis wszystkie watki ,teraz je przywracam z głownego... Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Jak z głównego, to masz ciotko trochę przywracania. Skoknij sobie na wątek hotelikowy Murki - tam jest sporo linków. A ja informuję, że czarna pręga powraca! :D A z taką kociczką teraz mieszkamy: Quote
Murka Posted April 23, 2012 Author Posted April 23, 2012 Ach ten pędzelek na ogonku :D :D :D A kicia cudowna, identyczna jak Murka u moich rodziców. Julka też ma nową fryzurę na wiosnę, zrobił się z niej rasowy sznaucerek ;) Jeszcze się zastanawiam czy Daisy nie ostrzyc. Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Ostrzyc, ostrzyc. Nie ma się co zastanawiać - to będzie duża ulga dla babuńki! Julka - ekstra sznaucerek! :D Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 Informuję, że zlikwidowałam "Jarusiowego bloga". Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted April 28, 2012 Posted April 28, 2012 Wypalenie twórcze. W gruncie rzeczy i tak pisałam podwójnie wszystko - tu i na blogu. Dzisiaj idziemy do weterynarza na obcięcie pazurków (zgubiłam obcinaczki w przeprowadzce) i obadać łapę przednią, bo coś ją Jaruś często podnosi do góry. Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted April 28, 2012 Posted April 28, 2012 Po wizycie: Łapka zbadana. Diagnoza jest taka, że Jarciowi przeszkadzały długie pazurki. Pazurki przycięto, a ja przekopałam po raz drugi cały dom w poszukiwaniu obcinaczek i nie znalazłam. W sumie to dobrze - trzeba będzie kupić nowe, więc kupię lepsze niż te stare. Waga Jarusia to 12,90 kg. Czyli wszystko w normie! Oprysku przeciwkleszczowego nie uskuteczniamy w tym roku, bo tu gdzie mieszkamy nie ma kleszczy, a na wyjścia w kleszczowe tereny wystarczy środek w sprayu taki jak np. na komary. To tyle z wieści. Co u was? Quote
eloise Posted April 28, 2012 Posted April 28, 2012 u nas słońce, słońce i słońce :) wygoniłam dziś całe towarzystwo na trawkę i w końcu posprzątałam w domu :) jak ktoś cierpi na bezsenność- niech sobie sprawi 4 dzieci- o 21.30 będzie tak zmęczony, że zaśnie rach ciach!!!! :) my tak mamy :D Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Jutro kolejny level w jarciowym życiu - podróż pociągiem! Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Jedziemy na majówkę do moich rodziców by poczynić kroki w celu zalegalizowania naszego "kunkubinatu"! :D Będziemy zamawiać ślub! Quote
Ulka18 Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Jelena, dlaczemu nie napisalas jak Wam poszlo w podrozy pociagiem? My tu czekamy, lapy obgryzamy... Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Kurde, zapomniało mi się. W podróży pociągiem było super. Do mojego miasta rodzinnego kursują szynobusy - takie nowoczesne, dość przestronne. Akurat traf chciał, że jak jechaliśmy z Jarkiem, to dali ciaśniejszy i w ogóle było bardzo dużo ludzi tego dnia, ale nasz pies jak zwykle spisał się na medal. Był grzeczniejszy od wszystkich dzieci jadących pociągiem. Nawet go konduktor pogłaskał i pochwalił! Po drodze wsiadła też wycieczka, która wybierała się na jakiś rajd - sami ludzie około 60-tki. Oczywiście oni też byli zachwyceni naszym Jarosławem, jakżeby inaczej! I nikt mi nie wmówi, że pies nie rozumie. Jak było pełno ludzi, to siedział pod fotelem grzecznie i tylko nadstawiał łeb do głaskania, ale jak się rozluźniło, to wyszedł na środek, na przejście i się ułożył elegancko i kontemplował podróż! :D Ślub zamówiony! Bedziemy menżem i żonom! ;-) Quote
Reno2001 Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Jelena, gratulacje! To kiedy Wasze Święto? Jarosław spisał się na medal. Po prostu złoty pies i już! :) Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Nasze święto 13 października o 16:30 i właśnie redagujemy notkę na zaproszenia, żeby nam goście zamiast kwiatów przynieśli karmę dla psów! ;-) A Jaruś to jak ten pies z piosenki dla dzieci: "Bo mój kundel to na medal przecież jest!" :D Zapraszam na bazarek z książkami: http://www.dogomania.pl/forum/threads/227150-***KSIĄŻKI-KUCHARSKIE!-***ROMANSE!-***BESTSELLERY!-***Na-Margo-i-Maksia-do-31-05!?p=19107861#post19107861 Quote
MagdaNS Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Jelena, nieco czasu spędziłam w "uroczym" sądeckim szpitalu na pediatrii z moją Martą, która miała koszmarne zapalenie płuc, więc: 1. przede wszystkim gratulacje i dużo spokoju w przygotowaniach przedślubnych życzę ;) 2. Traktorek można pewnie wynająć, jeśli tylko jest na stanie, dzwoń do Kierownika Oddziału Kielce P.Michała na telefon 691-91-61-51. Powiedz, że masz telefon od pani prawnik i chcesz się dowiedzieć, czy mogą Ci zrobić taką usługę i za ile. 3. Jarosław po obstrzyżeniu cudny! A tak poza tym - chcę spaaaaaać.................. Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Wczoraj przyszły zaproszenia i dopiero do mnie dotarło, że to już niedługo! :) Quote
Recommended Posts