Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dokonaliśmy postrzyżyn!

Ale najpierw to, co było wczoraj, bo czegoś takiego jeszcze nie widzieliśmy. Jarcio został wykąpany przed strzyżeniem i... zmarzł! :) Musieliśmy go okutać, żeby było mu ciepło. W tym celu teściowa oddała własny koc!

Już po chwili było widać tylko tyle:

A to już z dzisiaj. Po strzyżeniu:

TZ-et się dopraszał o zdjęcie z psem, to wstawiam:

Posted

Ach ten pędzelek na ogonku :D :D :D

A kicia cudowna, identyczna jak Murka u moich rodziców.

Julka też ma nową fryzurę na wiosnę, zrobił się z niej rasowy sznaucerek ;)

Jeszcze się zastanawiam czy Daisy nie ostrzyc.

Posted

Po wizycie:

Łapka zbadana. Diagnoza jest taka, że Jarciowi przeszkadzały długie pazurki. Pazurki przycięto, a ja przekopałam po raz drugi cały dom w poszukiwaniu obcinaczek i nie znalazłam. W sumie to dobrze - trzeba będzie kupić nowe, więc kupię lepsze niż te stare. Waga Jarusia to 12,90 kg. Czyli wszystko w normie! Oprysku przeciwkleszczowego nie uskuteczniamy w tym roku, bo tu gdzie mieszkamy nie ma kleszczy, a na wyjścia w kleszczowe tereny wystarczy środek w sprayu taki jak np. na komary.

To tyle z wieści. Co u was?

Posted

u nas słońce, słońce i słońce :) wygoniłam dziś całe towarzystwo na trawkę i w końcu posprzątałam w domu :)

jak ktoś cierpi na bezsenność- niech sobie sprawi 4 dzieci- o 21.30 będzie tak zmęczony, że zaśnie rach ciach!!!! :) my tak mamy :D

• 3 weeks later...
Posted

Kurde, zapomniało mi się.

W podróży pociągiem było super. Do mojego miasta rodzinnego kursują szynobusy - takie nowoczesne, dość przestronne. Akurat traf chciał, że jak jechaliśmy z Jarkiem, to dali ciaśniejszy i w ogóle było bardzo dużo ludzi tego dnia, ale nasz pies jak zwykle spisał się na medal. Był grzeczniejszy od wszystkich dzieci jadących pociągiem. Nawet go konduktor pogłaskał i pochwalił!
Po drodze wsiadła też wycieczka, która wybierała się na jakiś rajd - sami ludzie około 60-tki. Oczywiście oni też byli zachwyceni naszym Jarosławem, jakżeby inaczej!

I nikt mi nie wmówi, że pies nie rozumie. Jak było pełno ludzi, to siedział pod fotelem grzecznie i tylko nadstawiał łeb do głaskania, ale jak się rozluźniło, to wyszedł na środek, na przejście i się ułożył elegancko i kontemplował podróż! :D

Ślub zamówiony! Bedziemy menżem i żonom! ;-)

Posted

Nasze święto 13 października o 16:30 i właśnie redagujemy notkę na zaproszenia, żeby nam goście zamiast kwiatów przynieśli karmę dla psów! ;-)

A Jaruś to jak ten pies z piosenki dla dzieci: "Bo mój kundel to na medal przecież jest!" :D

Zapraszam na bazarek z książkami: http://www.dogomania.pl/forum/threads/227150-***KSIĄŻKI-KUCHARSKIE!-***ROMANSE!-***BESTSELLERY!-***Na-Margo-i-Maksia-do-31-05!?p=19107861#post19107861

Posted

Jelena, nieco czasu spędziłam w "uroczym" sądeckim szpitalu na pediatrii z moją Martą, która miała koszmarne zapalenie płuc, więc:
1. przede wszystkim gratulacje i dużo spokoju w przygotowaniach przedślubnych życzę ;)
2. Traktorek można pewnie wynająć, jeśli tylko jest na stanie, dzwoń do Kierownika Oddziału Kielce P.Michała na telefon 691-91-61-51. Powiedz, że masz telefon od pani prawnik i chcesz się dowiedzieć, czy mogą Ci zrobić taką usługę i za ile.
3. Jarosław po obstrzyżeniu cudny!

A tak poza tym - chcę spaaaaaać..................

• 3 weeks later...