Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cioteczki, dostałam propozycję szukania domu dla psiaków z naszego hoteliku w Niemczech przez Reksiu21 (osoba znana m.in. rzeszowiakom). Reksiu21 chce ogłosić np. 2-3 psiaki i jeśli ktoś się zgłosi i zdąży ten dom sprawdzić przed przyjazdem do Polski (za miesiąc), to mogłaby takiego psiaka/i ze sobą zabrać. Gwarantuje kontakt z domkiem, umowę adopcyjną, relacje i w razie czego opiekę nad psiakiem gdyby np. psiak z adopcji (tfu, tfu) wrócił (w Niemczech też się to zdarza, choć duuużo rzadziej niż u nas).
Psiaki które najszybciej znajdują domy to psiaki łagodne, nieduże, młode i bezproblemowe, ale ogłosić Jarusia mogłaby - a nuż zgłosiłby się odpowiedni dom dla niego.
To pytanie głównie do Filipków - czy mam podsyłać portfolio Jarusia?

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moim zdaniem trzeba probowac. Jesli Reksiu21 robi wizyty i ankiety przedadopcyjne oraz kontrole poadopcyjne, to ja jestem za.

Jarus jest juz na stronie Fundacji z zastrzezeniem, ze jedynie DS wchodzi w gre. Wiec moze wreszcie znajdziemy ten domek dla niemlodego psiaka.

Posted

Reksiu znalazła domki między innymi tym psiakom:
http://www.dogomania.pl/threads/127035-Historia-Charciego-rodzeA-stwa-czyli-Katia-i-Rasputin-w-nowych-domkach-w-Niemczech
http://www.dogomania.pl/threads/172383-Fiszka-wciAE-A-nieodkryty-skarb-siedzi-sobie-w-swoim-domku
http://www.dogomania.pl/threads/127228-Romodogi-pilnie-szukajAE-domkA-w z tego watku troche psiaczków tez pojechało do Reksiu, a zwykle to były ciężkie przypadki do socjalizacji, teraz maja szczęśliwe domki.

Posted

Ja zawsze polegam na Was, bo jestem słabo zorientowana. O Reksiu nie wiem nic, ale jeśli Halcia jest pełna uznania. Oczywiście jak już wiadomo musiałby to byc dom stały.

Posted

Niesamowicie sie zasiedzialy. Dobrze, ze chociaz Brawurka sie ruszy z miejsca. Nie wiem, czy za malo ogloszen maja mielczaki, czy sa za stare, czy za duze :???:

Posted

W tych oczkach kiedyś mieszkało zwątpienie, a w małej główce kotłował się strach. 6 letni kudłaczek Jaruś szykował się na dożywocie w schronisku, bo w sumie kto chciałby przygarnąć starszego, lękliwego psiaka?
Na szczęście i dla Jarusia zaświeciło słońce, dzięki ludziom o wielkich sercach zamieszkał w hoteliku dla zwierząt w potrzebie.
Z początku nie było łatwo... nawet spacery na smyczy wydawały się Jarusiowi czymś przerażającym.
Jednak pod cudowną i ciepłą opieką strachy z przeszłości zaczęły powoli znikać, jak śnieg pod wpływem słonecznych promieni.
Teraz w oczkach widać radość i nadzieję a w małej główce zamieszkało marzenie o cudnym miejscu na Ziemi z miseczką, kocykiem i Kimś, Kogo psie serduszko mogłoby pokochać odwzajemnioną miłością.

Jaruś pięknie chodzi na smyczy, zachowuje czystość w domu, lubi inne zwierzęta a jego czujne szczekanie może wystraszyć niejednego intruza :)
Został wykastrowany, odrobaczony i zaszczepiony.
I w sumie to do pełni szczęścia brakuje mu "tylko" jednego - Ciebie ;)
Zadzwoń więc i dowiedz się o szczegóły dotyczące adopcji tego niesamowitego kudłaczka :)

Posted

ruszyły... choć trochę pod górkę, bo dogo mi działa jakby chciało a nie mogło :(
Ja już sama nie wiem, dlaczego psiaki nie znajdują domków, dlatego teraz spróbowałam napisać takie bardziej wiosenne teksty. Może one coś pomogą.