Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fundacja Dobermana z Niemiec. Na watku mieleckim ogolnym jest wiele o niej napisane, sa zdjecia psow w nowych domach.

Mysle, ze na razie trzeba by dac Jarusia na Cafeanimal, jesli go tam nie ma. Sniezek i Mrozik sie zalapali do wydania papierowego i sa chetne domki.

Posted

Tak myslalam, bo przeciez Ty Reno czuwasz nad Cafeanimal. Cholercia, to czemu nie drukuja tych ogloszen :???: Majuska dala w niedziele Sniezka i Mrozika, w poniedzialek juz byli w gazecie.

Posted

Aga, tam każdego dnia pojawia się setka ogłoszeń. Wybieraja losowo akurat to, które jakoś chyba wpadnie im w oko. Takim sposobem na Metro załapała się swego czasu Era. Na prawdę ciężko jest się załapac na ogłoszenie w Metrze. Niestety tylko redakcja ma wpływ na to, które ogłoszenie idzie do druku.

Posted

Ulka ja chłopaków oddzielnie ogłaszałam na cafeanimal i załapał sie do gazety tylko Śnieżek, a, że kilka sygnałów było, to spróbuje poreklamować Mrozika.Ja zawsze mam psiaki na cafeanimal i przez ok. pół roku udało sie Bricie z Orzechowców załapać i teraz Śnieżkowi, więc to jest straszny fuks jak się psiakowi uda. Kiedyś więcej miejsca w gazecie na to było, teraz ponoć obcięli i jest znacznie trudniej zostać wylosowanym. Wydaje mi sie , że mogą kierować się krótkim, treściwym opisem, Śnieżek taki miał.

Posted

Za dlugo ta bessa juz trwa, za dlugo. Naprawde trudno wierzyc, ze sa jeszcze ludzie, ktorzy chca uratowac jakiegos psiaka, tak po prostu podarowac mu dom bez wzgledu na wiek.

Posted

Wiele osób ma lodowate serca, wolą wygode, bo jednak z psem trzeba minimum 3 razy dziennie wyjsc na spacer, kupic jedzenie, isc do weta. To dla niektórych wielki wysilek.

Posted

wiem... no ale przecież musimy mieć nadzieję, że nie wszyscy są tacy.
W końcu jak wielu psiakom się jednak udaje. :)
Jakby na to nie patrzeć - to Wy dziewczyny wyciągacie psiaki wycofane albo starsze albo niezbyt zdrowe - takie, które w schronisku w ogóle nie miałyby szans. Przy takich psiakach nie ma innego wyjścia i trzeba się nastawić na dłuższe czekanie.
Chociaż - Haluś zdrowy i młody a też czeka... więc moje rozumowanie właśnie wzięło w łeb :roll:

Ja wierzę, że Jarusiowi się uda.

Posted

dokładnie Halciu - ja też wszystko na pogodę zwalam... Takiej zimy dawno nie było. Ludzie zmarznięci, część bez prądu, część martwi się o roztopy i zalania po tych śniegach, to i mniej myślą o przygarnięciu jakiś bied :(