Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

majuska napisał(a):
Też mnie bardzo Jarus ujął i bardzo go polecałam, ale wiecie jak to jest.....

Wiemy, wiemy... w każdym razie bardzo nam miło, że podesłałaś Jarusia :)

Posted

a stąd :)

Życie psów przebywających w schroniskach nie jest kolorowe. To ciągła i nieustająca walka. Walka o spojrzenie człowieka, o jego dotyk, czasami o przetrwanie.
Ale nie wszystkie psy walczą. Niektóre się poddają. I wiecie co? To chyba jest najgorsze.
Taki pies, siedzący ciągle w budzie, zupełnie obojętny na to, co dzieje się wokół niego. Najsmutniejszy widok w każdym schronisku...
Takim psiakiem był kudłaty Jaruś.
Ale tak, dobrze czytacie BYŁ!
Jaruś dostał szansę na normalność i z tej szansy skorzystał. W hoteliku dla zwierząt w potrzebie znalazł coś, o czym nawet nie śnił, że w ogóle istnieje.
Znalazł miłość, ciepło, spokój... i nagle - coś w nim pękło. Jego psie serduszko wreszcie odnalazło dawno zaginiony rytm "warto żyć, warto żyć..."
Prosimy - podaruj Jarusiowi kochający i ciepły dom.
Spraw, aby rytm "warto żyć" został zastąpiony nowym: "życie jest piękne!"
Jaruś na prawdę na to zasłużył i tak bardzo, bardzo się stara...

Obecnie Jaruś przebywa w hoteliku dla psów i się ośmiela. Nauczył się chodzić na smyczy i załatwiać potrzeby na spacerkach. Robi się coraz weselszy. Uszka i ogonek coraz częściej wędrują do góry. Jaruś to łagodny, przymilny psiaczek, który potrzebuje dobrego wyrozumiałego domu. Jak pokocha to na amen. Jest czujny i szczekliwy: -)
Przed adopcją zostanie wykastrowany.

[FONT=Arial]Zastrzegamy prawo do wizyty przed- i poadopcyjnej oraz utrzymywania stałego kontaktu z adoptującymi. [/FONT][FONT=Verdana]

[/FONT]
[FONT=Arial]Jeśli możesz pokochać Jarusia i dać mu dom skontaktuj się z 503 68 30 50, [email protected] , [email protected][/FONT]

Posted

Kupię psa,
psiamania,
e-ogłoszenia24,
pineska,
przygarnij zwierzaka,
adopcje psów,
ojej,
pet world,
morusek,
gumtree (WAWA)

Na razie tyle bo ja bym chyba miała dom dla Jarusia,ale na razie bez żadnej podniety dziewczyny;) Wyślę PW Murce. Tylko 2 pytania czy Jarek zgadza się z innymi psami,i czy nie niszczył by mebli w domu,ja myślę że z tymi meblami to na pewno nie bo przy jego wieku.;)

Posted

Cieszę się , że Jaruś ma tylu sympatyków i nieustanne podziękowania dla wszystkich , którzy go ogłaszają. Boję się jednak, że Jaruś miał niszczycielskie zapędy, ale to oczywiście Murka wie najlepiej.

Posted

Już odpisałam na PW karolciasz, zanim tu zajrzałam...
Jaruś niestety może niszczyć, ma skłonności ku temu. Poza tym nie ma łatwego charakteru, wymaga cierpliwości i wyrozumiałości (trzeba umiejętnie się z nim obchodzić, bo gdy się wystraszy i nie ma możliwości ucieczki to potrafi capnąć). Z psami się zgadza ogólnie, nie jest agresywny, ale nie pała też do nich wielką miłością, nie chce się bawić itp.
Jako towarzysz dla psa, który sprawia problemy (niszczy) nie nadaje się niestety, bo pani może mieć podwójny problem... To za duże ryzyko.

Jeśli chodzi o wiek, to Jaruś ma więcej energii niż niejeden młodzieniaszek :) Wesołek z niego.
Tylko, że też niestety nerwusek i strachajło...