Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Basia1968 napisał(a):
ooo qu.....aaaaa:angryy::angryy: - niech to szlag!! :-(:-(

I tego chciała Dora uniknąć. :-( Konieczna jest kasa na hotelik (płatny lub bezpłatny DT) dla Karo i ewentualnie suni ze szczeniakami i dopiero wtedy można robić ruch pod tytułem - próba odbioru.
Mam nadzieję, że jak zostaną uzupełnione info po wizycie Karo u weta, a ja zrobię ogłoszenia, nastąpi z nich jakiś do rzeczy odzew. Tak przynajmniej, jest szansa, że rozwiąże się przynajmniej jego problem.
Wtedy można brać się za sunię i jej dzieciny.

• Replies 816
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Basia i Barni napisał(a):
On je odda dobrowolnie? Bo jeżeli tak to można już szczeniakom zrobić ogłoszenia .

Basiu, on chce oddać tylko psa, o suce i szczeniakach nikt z nim jeszcze nie rozmawiał, przecież on wyjechał.

Posted

nie chodzi tylko o to, zeby mu zabrac zwierzeta. chodzi o to, zeby go spotkały nieprzyjemności administracyjne (np. wizyta umundurowanej SdZ, mandat, sprawa zparagrafu). inwczej powtórzy proceder. zabieranie zwierząt bez tych działań mija się z celem dalekosięznym. ratuje pierwsza partie zwierząt od niego, a wierzcie mi, potem będa kolejne.

Posted

Karo po wizycie u weterynarza był bardzo radosny : )

Ma Książeczkę Zdrowia Psa, dostał dziś tabletki na odrobaczenie, mamy też preparat na pchły... wet zapisał "Pies w mizernym stanie... wady osteodystroficzne z okresu wzrostu"
Jego wiek został określony na 6 lat, waży 33kg.

Podczas wizyty padło stwierdzenie, że nie można prawnie temu człowiekowi odebrać suni i szczeniaków, jeśli nie wyrazi na to zgody, bo "nie są w aż tak złym stanie...", nie ma na to odpowiednich paragrafów, etc.
"Głodzenie psa to jest znęcanie", ale skoro były karmione przez ostatnie 3 tygodnie, to wiadomo, wyglądają troche lepiej... brakuje odpowiedniej dokumentacji (zdjęć, opinii weta) z pierwszego okresu, kiedy zostały zauważone

Posted

-------------------------------------------------------------------------
Basia1968- już 8.09.br. jak widzisz na wątku zglosilam tę sprawę do Straży dla zwierząt w Lublinie i zostało zgloszenie przyjęte.Był już plan wyjazdu tam w ciagu najbliższych kliku dni.Jednak Emir zaplanował już tam kolejną swoją wizytę /a byl już tam wcześniej/ i trzeba było wstrzymać i odwolać interwencję SdZ z Lublina.Przypuszczamy,że pies/psy trafil by do schronu w Zamościu ,a nie bylo by to dobre wyjście na pewno.:shake:
Trzeba robić wszystko ,by zabrać mu wszystkie psy -wykorzystując fakt,że zaglodził i nie leczył poprzedniego psa -a teraz postępuje tak z kolejnym -oraz to ,że nie karmi wystarczająco i nieodpowiednio wszystkie te psy-oraz trzyma je w skandalicznych warunkach .
Chleb z wodą oraz tzw.osypka /śrut z wodą dla świń/ -to nie jest karma dla psów. A warunki -zagrażają życiu i zdrowiu psów .
Jesli nawet odda tego Karo i szczeniaki -to zostawi pewnie sunię -a zaraz do niej wezmie psa ,żeby nadal rozmnażać psy -mieć malego psa w rezerwie /gdy zaglodzi następnego psa / oraz sprzedawać kolejne szczeniaki na giełdzie -dla kasy.

Posted

Doro, jaka jest Twoja decyzja? Mogę już, w Twoim odczuciu, robić Karo tekst ogłoszeniowy i puścić ogłoszenia? Jesteś w 100% pewna, że właściciel go odda?

Posted

O ile wiem,oni byli już tam nieraz chyba ,ale on prócz obiecywania poprawy warunków zwierzakom -nic nie robi .Dalej jest tak samo .Ma swoją filozofię chlopską i widocznie tak chce przechytrzyć policję ,wszelkie fundacje oraz innych ludzi walczących o dobro zwierząt.:shake:
Jesli jednak psy mają trafić do schronu /po interwencji np. SdZ / -w Zamościu czy innym-to lepiej może wyrwać je stamtąd i bezpiecznie ulokować w dt czy szukać im domu.
Inaczej mogą trafic z deszczu pod rynnę.

Posted

majqa napisał(a):
Doro, jaka jest Twoja decyzja? Mogę już, w Twoim odczuciu, robić Karo tekst ogłoszeniowy i puścić ogłoszenia? Jesteś w 100% pewna, że właściciel go odda?

A ja byłabym za tym , z tym ,że Dora musi wyrazić swoją opinię .

Posted

Benie-Ani bardzo dziekuje za pomoc:loveu:bez twojej pomocy nie byloby mi latwo.Majga prosze zrob tekst ogloszeniowy,on kiedys powiedzial,ze odda Karo i tak bedzie musial go oddac,jak przyjedzie porozmawiam z nim,zobacze co powie,a moze odda wszystkie zwierzeta i obieca,ze nie bedzie ich wiecej mial,jezeli nie ,poprosze o pomoc,juz funia ja obiecala.Jezeli nie damy rady poprosze o pomoc.Tak,tak /juz wiem co niektorzy pomysla o jego dobrej woli/ale sprobuje poprosic,dla dobra zwierzat.A jezeli sie nie zgodzi,to zaczniemy dzialac.Co Wy na to?

Posted

Aha,Karo to bardzo lagodny piesek,bal sie wizyty u wet.nie chcial pokazac zabkow,cala droge do Zamoscia prawie siedzial mi na kolanach i dopominal sie glaskania,jest bardzo ciekawy wszystkiego i tak ciezko na sercu zostawiac go przy tej budzie.

Posted

Może jdnak w jego przypadku więcej się uzyska dobrocią i tlumaczeniem -niż straszeniem go mundurami i mandatami oraz sądem ? Wiadomo -chłop przekorny jest i na złość lubi stawiać się ,by pokazać ,że jego będzie na wierzchu ? Poki co -może wpierw by Dora,Funia ,Piotrek mu wyperswadowali posiadanie wszelkich psów -na zawsze i namówili do oddania wszystkich ?
Jesli nie ustąpi -wtedy po cięższe argumenty i mundury siegnąć ?
Może w zakaz na piśmie by uwierzył ,szkoda ,że tego prawo nie uwzględnia.

Posted

olga7 napisał(a):
(...) Może w zakaz na piśmie by uwierzył ,szkoda ,że tego prawo nie uwzględnia.

Olgo, trochę więcej realizmu, błagam. Kto miałby ten zakaz wystawić? Pani z kiosku? Nie znam fundacji, która podstempluje, podpisze taką bzdurę. Czego byśmy nie powiedzieli, nie róbmy z tego człowieka skrajnego matoła, o swoje prawa będzie potrafił zawalczyć, bądź pewna, już takich niby nierozgarniętych przerabiałam, a przyszło co do czego, potrafili dotrzeć do życzliwych im myślących i pomocnych ludzi.