majqa Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Isadora7 napisał(a):Uff to dobrze, że odarłam Ciebie ze złudzeń :megagrin::megagrin::megagrin: To się stało już znacznie wcześniej, Brutttalooo!!! :cool1: Quote
Basia i Barni Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 wkońcu jakies dobre wieści :razz: Quote
Olga7 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 To chociaż podniosę wątek mix-wyglodzonego wyglodzonego ...:shake: Ech ...Cisza tu dziś jakoś .... Quote
DORA1020 Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 Bylam u pieska,zawiozlam mu pol wiadra jedzenia.Piesek imienia nie ma,takie osoby jak ten pan nie nadaja imion psom.Nie wiem tez ile ma lat,bo "opiekuna" nie zastalam.No niestety pies sie boi,probowalam poglaskac go,wyciagnelam do niego reke,a on szybciutko do budy.BOI SIE.Chyba byl bity.W oczach tez widzialam strach.Zrobilam zdjecia.Moze beda jutro.Na jednym z nich widac jak siedzi przestraszony w budzie.Jest tam tez sunia/na drugiej dzialce/sliczna i lagodna,no i niestety ma szczeniaka,jednego,co zrobil z pozostalymi mozna sie domyslac.Szczeniaczek miniaturka tego glodzonego psiaka.Dopuscil suke jak miala cieczke do tego pieska,no i rodzina powiekszyla sie.Takie rzeczy wie jak robic,ale zeby nakarmic psa to juz nie.Eh.W tym miejscu gdzie byly dwa konie,jest juz tylko jeden,gnoj wywiozl,ale powroz nadal krotki. Quote
Basia i Barni Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: NAWET NIE WIEM CO NAPISAĆ :shake: Quote
Basia i Barni Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 a co ze suczką i szczeniakiem , to jakieś błędne koło :shake:gnojek znów zabierze kolejne psy , mu trzeba straż tam wysłac i zakazać posiadania zwierząt zasraniec- no brak słów :mad: Quote
DORA1020 Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 Aha zapomnialam dodac jeszcze,ze jest tam kotka.:-( Quote
majqa Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Basia i Barni napisał(a):(...) mu trzeba straż tam wysłac i zakazać posiadania zwierząt (...) Gdyby to było wykonalne... Taki zakaz u nas nie funkcjonuje. :-( Quote
Caragh Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 majqa napisał(a):Gdyby to było wykonalne... Taki zakaz u nas nie funkcjonuje. :-( A szkoda, i to wielka :( Quote
DORA1020 Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 Niestety nie mam go gdzie umiescic,mialam klopot z umieszczeniem bezdomnej,chorej,pogryzionej przez psy malutkiej suczki,ktorej zalozylam watek,i ona tez bardzo potrzebuje ds lub dt:-(.Ta osoba zgodzila sie,bo z placzem prosilam ja o pomoc,ale to tez jest pomoc tylko chwilowa.A pieska nie mam gdzie umiescic:shake: Quote
majqa Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Ja się tylko boję, co dalej. Pies będzie zabezpieczony no i super ale na łańcuch może trafić ta sunia lub jej szczeniak. Koń też nie daje mi spokoju. To jest nie do ogarnięcia. :shake: Quote
Ajula Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 tam jest jakaś organizacja potrzebna, ale problem ten sam co zawsze - zabrać zwierzęta i co dalej? gdzie je umieścić? :-( za dużo tych zwierząt wszędzie, nawet organizacje i fundacje nie dają rady :placz: Quote
Basia i Barni Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Zaczyna mnie to serio wkur... te kaczory w naszej Polsce niech ruszą dupy ze stołków i coś zrobią ,a nie pierdo... o Szopenie :angryy::angryy::angryy: Quote
Olga7 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Jest tam w Lublinie Straż dla zwierząt, jest w Zamościu Emir , była tam policja też-ale nie ma sposobu na tego faceta.On dla świętego spokoju wysłucha nakazów. Dora pisze dziś ,że zabral 1 z 3 koni z tych niewyprowadzanych nigdy na dwór.Te 3 konie -pod samym dachem jedynie- staly zima-lato . No i te bardzo krotkie uwięzi dla koni -żeby nie mogly się polożyć . On to musi zmienić .:mad:.Bo uniemożliwianie zwierzętom polożenie się ,aby mogly odpocząć-to także maltretowanie ich. Quote
majqa Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Z tego, co pamiętam, chyba, że źle to zrozumiałam, Dora w ogóle była przeciwna schronisku, dowolnemu. Ja się boję przeczytać, gdzie ten człowiek zabrał konia. Jeśli rozczaruję się miło, tyle mojego. :-( Quote
DORA1020 Posted September 10, 2009 Author Posted September 10, 2009 Mam tu u siebie jeszcze kilka problemow z patologicznymi rodzinami.To "u gory" musza cos zmienic,wiezienie,duze kary pieniezne,zakaz trzymania zwierzat,u osob,ktorym je odebrano,sterylizacja itd.inaczej nic z tego nie bedzie.:angryy:.Gdyby nie dogomania,i ludzie o wielkich,dobrych sercach byloby jeszcze gorzej. Quote
Olga7 Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Dzięki Color mamy piękne foty psa -może Dora mu nada jakieś imię ? Fot. robila pewnie Dora tez -pisala ,że umieści je dziś.Dziękujemy Wam dziewczyny !:loveu::p To piękny ,spory pies -na pewno znajdzie za jakis czas dobrych ludzi i swoj dom . Trzeba go jednak stamtąd wyciągnąć i pokazać ludziom . Color jestes tez z tamtych stron -jak Dora ?? :p Może nazwac do Kier albo Karo - jest taki kary chyba ..?:) Quote
majqa Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Wciąż mam psa na uwadze, fotki - super, że są. Czekam na opis psa do ogłoszeń, tak jak to uzgodniłam z Dorą. W dogodnym momencie kliknijcie na baner, póki go mam w podpisie - mały boksio - napis "Ratuj mnie" i zobaczcie jak się doi kasę na wirtualnego psa. Ot, ku przestrodze, warto wiedzieć. Quote
majqa Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Mnie się podoba. Czekam aż dodasz o nim coś jeszcze/ poznanie się z nim bliżej (kiedy Cię obskakuje biedulek) i poogłaszam go. Na tę okoliczność, dodaj proszę do danych kontaktowych swój mail, który wraz z numerem kontaktowym podam w treści ogłoszenia. Quote
Ajula Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 bardzo ładny i wygląda na przyjaznego kochanego psiaka :-( Quote
DORA1020 Posted September 11, 2009 Author Posted September 11, 2009 :shake:Wlasciciela nie zastalam,bo go nie ma.Pojechal do sanatorium:angryy: wroci pod koniec wrzesnia.Psy ma dokarmiac sasiadka,powiedziala,ze zostawil jej sucha karme.Dzisiaj pies mial w misce splesnialy chleb zalany woda,a sasiadka powiedziala,ze to chyba jego brat zostawil pieskowi takie jedzenie.Okazuje sie,ze szczeniaki sa dwa,bylo piec,sasiadka powiedziala,ze pozostale sprzedal na gieldzie w Zamosciu:angryy:,a pozniej,jak zorientowala sie,ze nie powinna tego mowic,to,ze nie wie co z nimi zrobil.Sunia jest sliczna,czarna wyzelka,bardzo lagodna,glaskalam ja i szczeniaki,bardzo tego potrzebuja.Zdjec nie zrobilam,bo cos nie tak z aparatem,ale zrobie i suni i szczeniakom. Quote
ala123 Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 A konie pod czyją opieką zostały? Kto je będzie karmić? Czy ten człowiek byłby skłonny oddać wszystkie psy czy tylko tego jedengo z łańcucha? Quote
Recommended Posts