Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeśli nie będzie żadnego odzewu z ogłoszeń to załamka. Strasznie się boję, że temu człowiekowi może się odwidzieć oddanie psa. Jedyna nadzieja w tymczasie lub hoteliku, a na ten brak deklaracji. :-(

• Replies 816
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

majqa napisał(a):
Jeśli nie będzie żadnego odzewu z ogłoszeń to załamka. Strasznie się boję, że temu człowiekowi może się odwidzieć oddanie psa. Jedyna nadzieja w tymczasie lub hoteliku, a na ten brak deklaracji. :-(

Jak to brak, wystarczy zacząć:evil_lol:.
Ja deklaruję co miesiąc 50,00
Kto następny?
Nie wstydzić się dziewczyny;), tylko ratować psa, bo nawet jak się uda zabrać go po dobroci, to bez pieniędzy nic nie zdziałacie.

Posted

irenaka napisał(a):
Jak to brak, wystarczy zacząć:evil_lol:.
Ja deklaruję co miesiąc 50,00
Kto następny?
Nie wstydzić się dziewczyny;), tylko ratować psa, bo nawet jak się uda zabrać go po dobroci, to bez pieniędzy nic nie zdziałacie.

No i pięknie ,ale ja nie dam rady , nie mam nawet na chleb z masłem :oops:

Posted

W hotelu na Stefczyka w Lublinie na pewno znalazłoby się miejsce, tylko jest to dość kosztowne - można wynegocjować zniżkę (ja miałam 20%)...dla fundacji znizka wynosi 40%.
A jak tam z funduszami?...są zbierane pieniądze na tego psiaka...?
Na pewno potrzebuje leczenia i szczepień...to można z lekarzami załatwić po kosztach.
Tutaj jest cennik:
Lubelskie Centrum Małych Zwierząt - Klinika Weterynaryjna - www.lcmz.pl
Pozdrawiam gorąco

Posted

Basia i Barni napisał(a):
No i pięknie ,ale ja nie dam rady , nie mam nawet na chleb z masłem :oops:

Basiu:loveu:! Przecież ja nie chciałam, aby każdy, kto na wątek wejdzie natychmiast składał deklaracje:oops:
Przecież wiadomo, że każdej z nas jest czasami bardzo ciężko i nie jest w stanie składać deklaracji.
Mam nadzieję, że Cie nie obraziłam?

Marinka napisał(a):
W hotelu na Stefczyka w Lublinie na pewno znalazłoby się miejsce, tylko jest to dość kosztowne - można wynegocjować zniżkę (ja miałam 20%)...dla fundacji znizka wynosi 40%.
A jak tam z funduszami?...są zbierane pieniądze na tego psiaka...?
Na pewno potrzebuje leczenia i szczepień...to można z lekarzami załatwić po kosztach.
Tutaj jest cennik:
Lubelskie Centrum Małych Zwierząt - Klinika Weterynaryjna - www.lcmz.pl
Pozdrawiam gorąco

Marinka:loveu: A jaka jest kwota wyjściowa tego hotelu?
Mam nadzieję, że jest dobry?

Posted

irenaka napisał(a):

Marinka:loveu: A jaka jest kwota wyjściowa tego hotelu?
Mam nadzieję, że jest dobry?

Link, który podałam połączy Cię ze stroną Kliniki (hotel jest przykliniczny), a kwota wyjściowa zależna od wagi psa.
Przez prawie 7 miesięcy przebywała tam moja podopieczna Mari...psiaki wychodzą na wybieg, mają opiekę lekarską, dobre jedzenie, w zimie podgrzewaną podłogę w boksach

Posted

Dzięki Marinka, że tu zajrzałaś - na Ciebie zawsze można liczyć:) po pw majqa od razu wiedziałam, że w sprawie hotelu, Ty dasz info z pierwszej ręki :)

Posted

Dziękuję Kochane, że jesteście!!! :loveu:
Dziękuję Marinko :loveu:, za dodanie ogłoszenia. Odpowiadam na pytania/ sugestie. Co do weta - psiak ma założoną książeczkę, zostało odrobaczony (dostał też preparat na pchły), przed nim szczepienia, przy czym wizyty miały zostać pokryte przez Emir (z pierwszą tak się stało i nic nie wskazuje na to, by fundacja wycofała się z dalszej tego typu pomocy).
Fundusze na zahotelowanie nie były jeszcze zbierane. Wczoraj prosiłam Dorę o zmianę tytułu pd tym kątem ale jeszcze tego nie zrobiła.
Pierwsza stała deklaracja to deklaracja Irenki :loveu: (tylko dlaczego Ty, Kobieto :-(, wiem jak Ci teraz ciężko; no żesz jasny gwint...).
Basiu :loveu:, a w dupsko dać??? :evil_lol: Wiem, co to znaczy nie mieć na masło. Głowa do góry, cieszę się, że jesteś tu, z nami i z Karo!!!
Magdo222 - aukcja wyróżniona, wystawienie wymaga uregulowania, poproszę na PW o dane wpłatowe i podanie kwoty. Serdecznie dziękuję za pomoc!!! :loveu:
Bico, dziękuję za podziałanie!!! :multi: :loveu:

Obecnie wsio, od strony kasy, wygląda tak:
Jednorazowe deklaracje:
majqa - 50zł
Ben_Ani - 100zł
RIVER - 50zł

Stałe/ miesięczne deklaracje:
Irenaka - 50zł

Posted

Marinka napisał(a):
A wiadomo ile Karo waży...czy Emir zgodziłby się na zakwaterowanie Karo w hotelu na siebie, a my od siebie również wpłacalibyśmy co nieco :diabloti:

Odpowiadam. 33kg. Co do fundacji, nie będę spekulować, zapytam Tolę.

Info dla Dory - Przyszedł odzew pomocowy, cuda się trafiają, dom, choćby i stały, może się objawić z dnia na dzień. Rozmawiałam z Bico, która też działa (bo ją zadręczyłam wczoraj sobą :evil_lol: :oops:). Do powrotu właściciela jest jeszcze trochę czasu, a może być konieczność - jedyna np. okazja na milion, by zabrać psa z dnia na dzień. Błagam, porozmawiaj z bratem właściciela, dla niego to pikuś skontaktować się z "wyjazdowiczem" i w jego imieniu podpisać zrzeczenie się psa. Nie wolno przegapić okazji, jeśli się pojawi.

Posted

Jeżeli jest taka okazja, to faktycznie, trzeba działać szybko.
Może się uda, przy założeniu dobrej woli brata właściciela.
Sprawdziłam stronkę tego hotelu.
Ceny astronomiczne, za psa 33kg wychodzi 30dni x27,00 = 810,00
Przy 20% -kwota 648,00, dla fundacji 486,00
Może ktoś zaprzyjaźniony się znajdzie i potarguje w przypadku awaryjnej sytuacji?:shake:

Posted

irenaka napisał(a):
(...) Ceny astronomiczne, za psa 33kg wychodzi 30dni x27,00 = 810,00 Przy 20% -kwota 648,00, dla fundacji 486,00
(...)

Oj, rzeczywiście. :-( Tylko, że... Marinka pisała o 40% zniżce dla fundacji. Ogromne podziękowania Irenko za ubiegnięcie mnie w opłaceniu aukcji. Eh...

Posted

Nie bójcie się o to czy on odda psa ,niech tylko spróbuje .Ja pojadę i odda ,już tam byłam to cienki bolek damy radę .Ja bym nawet na te jego wczasy nie czekała ,przecież mógł się zerwać i pobiec za suczką w cieczce.....:diabloti:
Tylko właśnie skad wziąć kaske :roll:

Posted

:offtopic:

Przepraszam za ten wpis,ale jeśli ktoś chciałby pomóc Sarze z mojego podpisu to zapraszam na bazarki:

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/ciuszki-buciki-czapeczki-dla-najmlodszych-na-utrzymanie-sary-w-hoteliku-do-24-09-a-146721/#post12983769"]ciuszki, buciki, czapeczki dla najmłodszych na utrzymanie Sary w hoteliku do 24.09.[/URL]

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/poradniki-ksiazki-dla-mlodych-przyszlych-mam-dla-sary-do-24-09-a-146740/#post12984738"]poradniki, książki dla młodych oraz przyszłych mam dla Sary do 24.09.[/URL]

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/ksiazki-cd-dvd-na-onke-sare-do-01-10-do-20-00-a-146780/#post12988082"]Książki,CD,DVD na ONkę Sarę!!! Do 01.10.do 20:00!!![/URL]

Posted

[quote name='RIVER'][B]50 zł jednorazowo[/B], stała/ miesięczna może od listopada :razz:[/quote]
Dziękujemy serdecznie! :multi: W poście 242 uaktualniłam deklaracje (póki co, nanosząc Twoją, River, jako jednorazową, póki nie potwierdzisz powtórnie stałej, gdy przyjdzie na to czas).

[B]Doro, gdzie jesteś?????? Zmiana tytułu, plizzzzzzzz!!![/B]
[B]Wstaw proszę w 1 post info, że post z deklaracjami finansowymi to post 242. [/B]

Posted

Jestem,przepraszam,ze wczesniej mnie tu nie bylo,ale doba dla mnie za krotka,a wczoraj wieczorem nie moglam wejsc na dogo.
Okazja dla Karo na razie nie pojawila sie.Bylam dzisiaj u niego.Mam numer tel.do wlasciciela Karo.On wraca w niedziele.On Karo odda napewno,po co mu stary pies jak ma szczeniaki:angryy:Z sunia i szczeniakami bedzie wiekszy problem:shake:bo on zajmuje sie rozmnazaniem i handlem szczeniakami:mad:Rozmawialam z sasiadem,powiedzial,ze pan x sprzeda szczeniaka za 100zl,proponowal mi kupno i powiedzial jeszcze,ze pan x nie odda psow,bo one maja bardzo dobrze,obcy ludzie przyjezdzaja i je karmia,wyprowadzaja na spacer,jest super:mad:.Funia miala racje,trzeba bylo Karo zabrac 2 tyg.temu i nie patrzec na nic,z takimi jak on trudno wygrac,bo prawo jest takie jakie jest.Dlaczego tylko jedna strona ma przestrzegac prawa,a druga ma prawo w czterech literach.

Posted

[B]cafeanimal.pl odnowiony:

[/B][URL="http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Karo-pies-ktory-potrzebuje-POMOCY%21%21,1985"]http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Karo-pies-ktory-potrzebuje-POMOCY!!,1985[/URL]