Jump to content
Dogomania

Młody jamnik z lasu. ZOSTAJE NA STAŁE U KOCHANEJ TAKS !!!! :)))))

Recommended Posts

• Replies 528
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Możecie powoli i ostrożnie puszczać kciuki.
Niestety te domki na które miałam największą chrapkę nie wypaliły ale i tak sprawy mają się nieźle. Wybaczcie, że będę na razie trochę tajemnicza ale to dla dobra sprawy;)
Jeśli Stupek jest łamaczem serc i sprawi się ładnie( a jestem pewna, że tak) to przyszłość jego widzę w bardzo jasnych barwach. :lol:
U mnie w kazdym razie jest do przyszłej soboty tak jak było założone. I wtedy juz po pełnym "tuningu":evil_lol: rusza dalej ( ale nie bardzo daleko;))

Dzisiaj dostał swoje własne łóżeczko i kocyk i ...baaardzo mu się spodobało.
Moim dziewczynkom wstęp oczywiście wzbroniony:diabloti:
Stupeczek ma juz więc swój własny kawałek przestrzeni i w nowym miejscu przynajmniej to będzie znajomo i bezpiecznie pachniało.
Całe szczęście, że dało się zrobic taką podmiankę - jakoś nie wyobrażam sobie jak technicznie zorganizować przeprowadzkę z jego poprzednim ukochanym spankiem czyli moim wyrkiem:evil_lol:

Posted

Właśnie (jak zwykle w sobotę po zakupach;)) dziewczynki dostały po świeżutkim cielęcym gnaciku do obgryzania .
Tym razem była i kostka dla Stupka.No tak i musiałam tłumaczyc w sklepie, że to nie pomyłka , że tym razem mają byc nie trzy a cztery zgrabne gnaciki:oops:

Ale Chłopak fachowo się za kosteczke zabrał a ile mlaskania:evil_lol: i ogonek cały czas chooodzi.
Sprawdziłam - Słonko daje sobie kośc bez protestu wyjąc z pyska i nawet nie warknie ( oczywiście zaraz uczciwie oddałam w całości). To prawdziwy psi anioł:loveu:

oczywiście zdjęcie poruszone bo kosteczka tylko migała w paszczy:diabloti:

Posted

Kolejne dobre wieści. Stupek po wizycie zapoznawczej z nowym DT.
Panią owinął już wokół palca ( obustronna miłosc od pierwszego wejrzenia:loveu: ). Nawet na spacerek poszedł chętnie i ani się na mnie obejrzał, zdrajca:placz:;)
Pan się jeszcze trzyma ale Stupek to twardy zawodnik:diabloti:
Jedno jest pewne - lądowanie w nowym DT (z akceptacją wszystkich domowników)będzie mięciutkie i bezstresowe a co dalej zobaczymy;)
Stup w kazdym razie bardzo się stara i wspaniale pracuje na swoją przyszłość:loveu:.
Jak sie uda to w tygodniu jeszcze raz sie spotkamy a jak nie to i tak za tydzień z pewnością będzie pamiętał dzisiejsze spotkanie

Posted

No dzis Stupi zaliczył na prawdę solidny spacer. Mnie nogi wychodzą za uszami, suki padnięte a ten potwór nie do zdarcia:diabloti:
No i kąpiel była - włoski dalej marniutkie ale teraz przynajmniej jakby bardziej błyszczące.
Trochę się bał na początku ale przyjemne ciepełko i masażyk tu i tam ( szamponik leczniczo/łagodzący i wg zalecenia 10 min wcierania w skórę) zrobiły swoje i obleśny uśmieszek się nawet na mordzie pojawił;)

Nie wiem juz jak zaczarować ten nowy DT :razz:
Na wszelki wypadek Stupi będzie miał w wyprawce zimowo/przeciwdeszczowy kubraczek po mojej Gajce. Dziewczyna z lekka przytyła :oops:i na Stupka po małej przeróbce jest jak znalazł.
No w końcu we wrześniu też może być zimno - prawda?;):evil_lol:

Posted

Stupisław i obleśny uśmiech? :crazyeye: :razz: No wiesz?!
:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
A kubraczek tak, koniecznie. Przecież pogoda w naszym kraju taka szalona. nie wiadomo co pod koniec września dziać się będzie. A później... to już w ogóle ;) :evil_lol:.

Posted

maciaszek napisał(a):
Stupisław i obleśny uśmiech? :crazyeye: :razz: No wiesz?!
:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Nie wierzysz?
no tak, bez zdjęcia to nikt mi nie uwierzy:-(
nie ma jak mieć dobrą opinię...:evil_lol:;)

Posted

Odpoczęłam psychicznie!
Tylko nogi nas bolą bo długo i daleko wędrowaliśmy..
Reksio schudł chyba z pół kilo, a na jego dziewięć to całkiem sporo..
Lecę pozaglądać na wątki!
Stęskniłam się za Wami!:oops:

Posted

Jasza napisał(a):
Odpoczęłam psychicznie!
Tylko nogi nas bolą bo długo i daleko wędrowaliśmy..
Reksio schudł chyba z pół kilo, a na jego dziewięć to całkiem sporo..
Lecę pozaglądać na wątki!
Stęskniłam się za Wami!:oops:

My za Tobą też Jaszo :loveu:

Stupek i obleśna mina, coś mi tu nie pasuje :cool1::eviltong:

Posted

[quote name='__Lara']

Coś cicho u Stupka, nie ma relacji taks :p
Juz jestem:eviltong:
Wiecie, jak to w poniedziałek, człowiek się rozbestwił "wolnym" i teraz wypadam na zakrętach z pośpiechu.
Staram się wynagrodzić Stupkowi nudne dopołudniowe godziny ( dla niego nudne bo ja w pracy na brak atrakcji nie narzekam :diabloti:) dłuuugimi spacerami. Stupek uwielbia spacery:lol: Wystarczy, że wezmę do ręki jego szelki a łobuz juz zaczyna szaloną gonitwę po domu, piszczy, skacze... no po prostu wariuje z radosci. Tłumaczyłam nowym opiekunom skąd jego imię ale jak zobaczą ten "stupor":evil_lol:
to zdrowo się uśmieją.
Liczę dni do soboty i jest mi coraz smutniej. Oj będzie ciężko:-( ale przynajmniej jestem pewna ,że idzie w dobre ręce i będzie mu tam jako jedynakowi , pieszczoszkowi lepiej niż u mnie.
Jutro czeka nas wizyta u weta i szczepienie na wirusówki.
Na drogę jeszcze frontline ( bo leśne wycieczki ma jak w banku) i cóż - juz nic wiecej dla niego zrobic nie mogę:placz:

A teraz opiszę Wam coś wesołego. Stupi od poczatku pokazywał dziwne sztuczki przy okazji "stawiania klocka" ale dzis przeszedł sam siebie. Knajpka, przed wejściem betonowy gazon z wrzosami i nie jakiś placek tylko solidny i wysoki przynajmniej na 30-40 cm betonowy krąg i wrzosy gęściutkie i sterczace na boki. Stupek obszedł "TO COŚ", obwachał, pokombinował - myslałam że obsiusia i tyle. A Stupi nagle stanął na przednich łapach ( dosłownie zrobił stójkę dupskiem do góry) wsadził kuper w te wrzosy i strzelił wielką i solidną kupę. Myslałam, że padnę, najpierw ze zdumienia o co mu chodzi a jak się zorientowałam co się dzieje to ze śmiechu. Później juz mi tak wesoło nie było jak migiem czyściłam te cholerne wrzosy i łypałam czy juz personel knajpki zauważył co się stało. :diabloti:
Czy ten pies nie wie, że igranie z grawitacją może się żle skończyć:roll:?