Luna123 Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Ja też trzymam kciuki za Foxa. Śliczny jest, taki malutki słodziaczek :p. Quote
eloise Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 wet powiedział, ze nie będzie robił żadnych spekulacji, a dziś Fox się do badania nie nadaje, więc musimy poczekać do poniedziałku. Zobaczymy jeszcze co powiedzą jak bedę go odbierać wieczorem, mam być przed 20. Odliczam godziny :( Moja sis leży i leży i urodzić nie może. Jej się trafił ciężki poród a mnie ciężkie ciąże. Nasz wet zachwycał się Jonatanem, i stwierdził, ze bardzo by chciał mieć 3 dziecko, ale nie zdecydują sie na kolejną ciążę ;) jego żona leżała non stop. Jeszcze bardziej niż ja- nie mogła wstawać z łóżka. Ja też mogę mieć 3 dziecko- także bez ciąży ;) Paweł podziela moje zdanie. a teraz obiecane fotki- chyba cały marzec je zbierałam... Anusiowe konstrukcje- ona sama to robi :) Ania kategorycznie odmawia wiązania włosów i obcinania też Fox sprawdza, czy dobrze umyłam Jonatana :) jeśli ktokolwiek miał wątpliwości, do kogo Ania jest bardziej podobna... to chyba ich już nie ma :) Quote
eloise Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 a oto co, lub kogo, można znaleźć, jak człowiek zamknie laptopa :) Quote
eloise Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 a tak przy okazji- Jonatan się wczoraj obrócił z brzuszka na plecy! Jakoś szybko jak na mój gust! Później opiszę Wam historię białej kropki ;) a teraz cd fotek Foxik u Ani w łóżku Quote
eloise Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 a teraz mój hit :) Bingo postanowił się przytulić do mamusi :D Quote
anciaahk Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Ojejciu jakie słodkie fotki :), ślicznego masz synia, córunię również. Ten czarny synio to chyba też by cyca chciał dostać ;). Kapitalne, naprawdę! Quote
MagdaNS Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Matko, eloise, ależ numer z tego Twojego Bingo!!! Po prostu wymiękam!!!! Zdjęcia super! Moja Martusia tez ze wszystkiego robi wieże i pociągi. Martwię się tak jak Ty o Offika, oby wszystko się dobrze skończyło, neurologiczne sprawy są takie trudne diagnostycznie :) Quote
eloise Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 O Ofika martwić się nie trzeba ;) ten przypadek jest nieuleczalny :D martwię się o Foxa ;) a to dzisiejsze fotki- Jonatan z osobistą ochroną :) i jeszcze takie na koniec :) Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Wporzo ma nasz profesor Jonatan garnitur! I na ostatnim zdjęciu mina iście profesorska. A w ogóle to miałyśmy się zachwycać urodą eloise! eloise, no po prostu jesteś jedną z najpiękniejszych posiadaczek psów na tym forum! ;-) Quote
eloise Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 hahahahaha:) tego nie wiem Jelena, ale na pewno mam z nimi wesoło :) Fox już w domu, ciśnienie opadło, jutro jedzie na kontrolę do weta, a w poniedziałek na badania. Może będą już wtedy wyniki badań krwi, poszerzone o jono...cośtam :) za kamień i badania zapłaciłam... 280 Zł!!! za akcję z ciśnieniem... 77. Ciekawe ile w poniedziałek zapłacę, retyyyyyyyyyyyyyy!!!!!!! Quote
anciaahk Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Szkoda że nie mozna psów objąć ubezpieczeniem zdrowotnym ;). Świat byłby prostszy. Jonatan wygląda jak laleczka, a Amelka przy nim jest wieeelka. Podziwiam, że się nie boisz, ja bym chyba Agrafce nie pozwoliła. Chociaż póki co Agrafka uwielbia leżeć na moim brzuchu, ktory jest coraz większy ;). Trzymam kciuki za Foxa, może jest na to jakieś lekarstwo?? Quote
eloise Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 nie wiadomo póki co, co leczyć, w poniedziałek o 10 Fox będzie miał badania. Z krwi wyszedł podwyższony lekko aspat i alat. Amelka kocha dzieci i chyba żałuje, że nie może się rozdwoić, żeby spać jednocześnie z Anią i Jonatanem :) Nigdy nie położyła się na dziecku i nigdy nie zareagowała zębami czy pazurami- a mnie kilka razy walnęła łapką ;) Quote
kaskadaffik Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Cudne zdjęcia, ale Ania ma minę zajefajną na zdjęciach, jak by coś sobie w łepku plnowała zrobić za chwilę ciekawego ;) Mały faktycznie jak laleczka :) Quote
Ulka18 Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Eloise to sie Ani nie wyprze, nie ma szans. Sa jak dwie krople wody. Jonatan chyba bardziej do Pawla podobny, tak mi sie zdaje. Bardzo duzo urosl, kawal chlopa z niego. Swietna rodzinka, w ktorej miejsce jest i dla ludzi i dla zwierzakow :D Quote
eloise Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 kaskadaffik- bo Ania ciągle kombinuje!!! :D mieliśmy tak szalony weekend, że ze 2 dni by się przydały, żeby odespać! Jutro jadę z Foxem na badania, a potem napiszę co wet powiedział. Trzymajcie kciuki! Quote
eloise Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 zrozumiałam wszystko, co doktor mówił, mam nadzieję, że przekażę w całości i w zrozumiały sposób ;) Fox ma wzmożone odruchy neurologiczne- doktor dotykał mu oczu, nosa i fałdów na pysku- tych z wąsami. Powiedział, ze wynik tego badania jest subiektywny, ale ocenia to na podstawie swoich wieloletnich doświadczeń i obserwacji innych psów. Źrenice znów są niereaktywne na światło :( Źrenice świadczą o tym, że nerw odpowiedzialny za ich zwężanie jest zdominowany przez inny nerw. I tak: przyczyną może być zapalenie (wielce prawdopodobne) ucisk na przewód, którym przepływa płyn mózgowo-rdzeniowy ( np.: przez krwiak po urazie- a kto wie, co się Foxowi działo jak był szczeniakiem :( ), lub jego przewężenie. Może to też być nowotwór mózgu, co doktor uważa za najmniej prawdopodobne. Ponieważ Fox ma ataki rzadziej niż raz w miesiącu, w teorii i praktyce uważa się takiego pacjenta jak on za neurologicznego do leczenia objawowego. Gdyby jego stan się pogorszył, trzeba by robić: rezonans magnetyczny, badanie szczegółowe płynu rdzeniowo- mózgowego, pełną analizę krwi… i to wszystko we Wrocławiu. Nasz wet twierdzi, ze ufa tylko jednemu neurologowi we Wrocławiu właśnie, a on na chwilę obecną rezonansu nie ma, nie wie kiedy będzie miał, a 2 rezonans jest u ortopedy, wiec jakby trzeba Foxa tam wieźć i badać, to jest to wyprawa na 3 dni, wizyty u obu wetów, o koszt nawet nie pytałam… Na dzień dzisiejszy Fox ma leczenie antybiotykami- żeby zwalczyć to zapalenie, które najprawdopodobniej jest. Doktor mówi, że taka jest praktyka i leczy się właśnie domniemane zapalenie. Mówi, że on może pobrać płyn mózgowo-rdzeniowy, że robi to i nie boi się tego zrobić, ale nie jest w stanie wykonać pełnego badania, bo do tego potrzebny jest specjalistyczny sprzęt, którego on nie ma i mieć raczej nie będzie.(koszt wirówki to około 150 000 zł). Taki zabieg obarczony jest mimo wszystko dużym ryzykiem, a gdyby Wrocław okazał się koniecznością- to tam robią to w jednej narkozie. Więc teraz Fox ma leków a leków na 14 dni, plus osłona na wątrobę. Za 2 tygodnie kontrola i… nie wiem co, oby było lepiej! Quote
anciaahk Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Nic nie rozumiem z tego, ale trzymam kciuki, by było lepiej i nie była konieczna wizyta we Wrocławiu! Biedny Foxik, jak on się czuje? Jak to znosi? Quote
eloise Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Fox czuje się ok, bawi się, je, liże Ofika, przegania kota, drapie strasznie! :) i w końcu mozna mu dać buziaka i nie czuć smrodku! :) ale wet mówi, ze jego problemem nie jest kamień, tylko kieszonki- to w nich robi sie bagno i stąd smrodek. Do usunięcia-tylko skaler, żadne mycie zebów temu nie moze zapobiec. więc co jakiś czas trzeba te zęby po prostu robić u weta. Quote
MagdaNS Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Eloise gratulacje z okazji zostania ciocią !!!!:cunao: Poszło naturalnie czy jednak cesarka? No i dobrze, że coś konkretnie o Foxiku wiadomo, oby ten Wrocław nie był potrzebny... Wybacz, że ja czasem mylę ich imiona, ale padam ze zmęczenia. Wszystko Ci dzisiaj wysłałam, przed wysłaniem do Urzędu sprawdź na wszelki wypadek, czy się dane zgadzają. Co do blachy to tak jak mówiłam przez tel - ewentualnie tylko do zwrotu różnicy VATu pod warunkiem, że przed wejściem do UE była na 7%. Niestety to jest cholernie długa lista na wykazie Min. Finansów, a taki dokument o zwrot składa się niezależnie od PIT. Postaram się ustalić na dniach, czy się da coś z tym zrobić. Quote
Luna123 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 ooo Cioteczka eloise została Ciocią :multi::multi::multi:. Foxikowi zdrówka życzymy. Biedne te psiaczki. A nam się udało z tym zwrotem, wyszlo coś ok 50 zeta. Bo oczywiście bardziej konkretne faktury za steropian były na mnie :oops:. A że to było po wejściu do Unii, to stwierdziliśmy, że nie będziemy robić korekty :-( :stupid::splat:. Znajoma za to dostała konkretną kasę za dom. I wsadziła wszystko do wykończenia :eviltong:. Pani oczywiście zadzwoniła, dlaczego są faktury np. za drzwi, jak parę lat temu był odbiór domu??A przecież kogo stać od razu na nowe rzeczy. Były jakieś stare ;) z odzysku ;) i niech udowodną, że było inaczej. Quote
eloise Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 moja biedna siostra męczyła się 12 godzin ale udało się naturalnie :) Ninka waży 3600 i ma 53 cm- mała kluseczka :) Quote
anciaahk Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Właśnie wpadłam zobaczyć, czy urodziła naturalnie czy sama. 12 godzin>??? nie powinnam tego czytać. Raz jeszcze gratulacje. Czekamy teraz na fotki małej Ninki. Quote
eloise Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 możesz czytać :) i tak dopóki nie urodzisz, nie będziesz wiedziała co Ciebie czeka :) poród mojej siostry był zupełnie inny niż mój! Dziewczyny które rodziły wtedy, co ja też opowiadały różne scenariusze- naprawdę nie ma się co stresować! Będzie dobrze :) a boleć trochę musi... zresztą-moim zdaniem takie 12 godzin zwyczajnie wykańcza i bardziej Oli doskwierał brak sił niż ból, głowa do góry Anciaahk! :) Ania się tak ucieszyła, ze Nina juz nie jest w brzuchu, ze chciała ją od razu odwiedzić ;) Quote
anciaahk Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Jakoś jestem przygotowana, że będzie bolało, miałam kilka operacji ginekologicznych, różnych zabiegów bolesnych mniej lub bardziej, to chyba to nie będzie jakoś ekstremalnie gorsze. Przecież wszystkie kobiety jakoś rodzą, nie będę ani pierwsza, ani ostatnia. Tak się nastawiam, a co. Quote
Recommended Posts