Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ubranka i gadżety z Peppą są niemal niedostępne w naszym pięknym kraju! My mamy dostawy z UK ;) trochę rzeczy jest w sklepach Mothercare- ceny takie, że oczy z orbit wychodzą! Next robi ubrania z Peppą- w Wawie jest jeden Next i jak kiedyś specjalnie tam pojechałam, to był jeden tshirt z Peppą- za 45 zł!!!!! na allegro są rzeczy- wszystko z UK, z Nexta właśnie. Może w końcu się to zmieni, bo np Hello Kitty wylewa się ze wszystkich sieciowych sklepów.

Posted

Moja Martusia też kocha Pepkę i potwierdzam, że w Mothercare ceny są z kosmosu. Wiecie, ile kosztuje np. 7 par majtek z Pepką? "Tylko" 59 zł. Podobnie 2 pary rajstop :). Więc uwielbiam kupować w Mothercare ... jak mają totalną wyprzedaż 50% na wszystko, bo rzeczy faktycznie są super gatunkowe. Ja nie mam jak sobie załatwić dostaw nz UK, bo choć moja najmłodsza siostra teraz tam studiuje to akurat rodzinę, jak zawsze, ma w głębokim poważaniu... Ale kolega mi ostatnio obiecał ciuszki z Mothercare jakieś wyprzedażowe jeszcze, to się zobaczy co będzie :).
Jelena, fajnie, że Cię humor nie opuszcza, niestety muszę zdementować pogłoski... Mój TZ aż za bardzo wyzdrowiał, ale w zupełnie innym i mniej dla mnie radosnym kierunku... No cóż, aż cały tydzień się łudziłam, że tak ciężka choroba go wreszcie zmieniła i dotarło do niego, co jest w życiu ważne i jak nie warto żyć...
Ściskam mocno, ślę całusy dla młodej Mamy i jej Skarbów :) A Jonatan wcześniej czy później i tak Cię dopadnie z sikawką :)

Posted

wczoraj w nocy Jonatan cały sie zasikał, i pół łóżka przy okazji, a Ania się porzygała- nawet nie wiemy kiedy-niania była włączona, ale nie słyszeliśmy :oops: Ania całe noce przesypia u siebie.
Dziś było zebranie w przedszkolu- Wychowawczyni bardzo chwaliła całą grupę! :) Ania jest mistrzynią w określaniu kolorów :)
jeden chłopiec ciągle bawi się w... odprawianie mszy i daje dzieciom komunię :D

Posted

oj przepraszam :oops: nie będę już pisać po nocach :shake:

mój tata był organistą, to się nasłuchałam różnych przypadków. Ale mnie to nie odwiodło od wiary, tyle, że nie odwiedzam za często świątyni....

mojej znajomej prawie rok temu nie chcieli ochrzcić dziecka w KRK, gdzie teraz mieszkają, bo młodzi nie mieli ślubu. To ochrzciła u nas, w swojej macierzystej parafii, bez problemu. Dostaliśmy zaproszenie na ślub i wesele, dzisiaj się dowiem co i jak :cool3:.

Posted

Ania go... bije i się z nim kłóci ;) ale wczoraj powiedziała, że z nikim się nie kłóciła :) podobno cała grupa przechodzi lekki bunt. W domu Ania próbuje na nas jakichś tam sztuczek, ale niewiele sobie z tego robimy. Są tylko 2 rzeczy, których nie potrafimy na niej wymóc- noszenie kapci i skarpetek oraz jedzenie. A w przedszkolu jak jest pora posiłku, to siedzi i je-samodzielnie!

Posted

Eloise, Martusia też uwielbia biegać bez jakiegokolwiek obuwia: mamy kapcie, klapki, ciepłe kapcie "pieski", skarpetki z abs'em i wszystko "psu na budę" ;). Z jedzeniem też jest problem: jak jej coś nie pasuje w przedszkolu to potrafi nie zjeść nawet całego obiadu. Bo w domu to standard :)
Co do wyczynu Jonatana to może on będzie strażakiem skoro ma taką sprawną "sikawkę" :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Co do kolegi Ani, to ja pewnie też bym go tłukła ;) Ma dziewczyna odpowiedni charakter :diabloti: A tak serio: szkoda dziecka. Ja uważam, że wszystko jest wskazane w umiarze.
Cały czas się głowię nad niespodzianką dla Was, ale na pewno coś wymyśle w końcu :)
PS. Gdyby ktoś potrzebował korepetycji z zakresu ochrony i postępowania z łabędziem niemym to polecam się :). Wiem już chyba wszystko dzięki KIELCOM :diabloti: Wiecie, że łabędzi nie można karmić chlebem, bo to im niszczy przewód pokarmowy? I że w ogóle się nie powinno ich dokarmiać, żeby były zmuszone do naturalnej migracji? Że są pod całkowitą ochroną gatunkową?

Posted

pisałam kiedyś, że nie kupujemy Ani zabawek? Cofam to! Paweł kupuje jej lalkę za lalką! Ani się obejrzę, a zacznie kupować auta i klocki Jonatanowi... Dzisiaj Ania dostała Roszpunkę- musiałam tysiac razy czesać włosy i zakładać koronę...

Wczoraj Ofik leżał rozkosznie na materacu- pobiegłam po aparat, żeby cyknąć fotkę, a ten głupol zaraz zaczął się wywijać i robić głupie miny- on chyba uważa, ze wtedy prezentuje się najlepiej ! :D

Posted

Łiiii... Ja to mam z Jarosławem non stop (a propos, to dzisiaj są jego imieniny ;-) ).

A poza tym jedyną rzeczą, którą ostatnio udało mi się złapać jest katar i bolą mnie zatoki. Niniejszym oficjalnie ogłaszam, że oczekuję współczucia i pocieszenia w postaci psich i dzieciowych zdjęć!

Uuuu...

Posted

chętnie jutro pocieszę cię zdjęciami :)

Jonatan nadal i wciąż próbuje mnie oblać a ja się nie daję! :)
Kataru szczerze współczuję, mój dopiero się skończył-Paweł nam co chwilę przynosi jakiegoś wirusa! oby do wiosny! :)
Czy Jarosław robi do zdjęć głupie miny? Bo Ofik robi takie, że wygląda jak pies specjalnej troski ( którym zresztą jest ;) )

Posted

Nie no, Jarek, jak na poważnego psa przystało, nie robi głupich min. Raz miał niezłą minę, pełną żalu, jak się ubierałam i wychodziłam do pracy, ale mi się spieszyło i nie miałam jak zrobić zdjęcia.
Za to często mam ten problem, że jak chcę mu zrobić zdjęcie i do niego podchodzę, to od razu wywala się brzuchem do góry i merda ogonem, żeby go drapać. Nawet TZ-et się z tego śmieje!

Posted

Przysięgam- Ofik to inteligentny i cwany pies, na kolana wchodzi tak, że nawet człowiek sam nie wie jak i kiedy, a już ma go na sobie i głaszcze mizia i całuje ;)
ale do zdjęć robi bardzo nierozgarnięte miny!

nawet Foxa wykorzystuje!

tutaj jedynie udało mi się uchwycić jego łapki, ale głowę odwrócił-że niby taki nieśmiały ;)

Fox obserwuje świat przez szybę umytą dzień wcześniej! :mad:

Posted

Hihi, nasza Hania też bardzo żywo ;) reaguje na reklamę piesków chi chi love... ale tłumaczę, że ma już przecież pieski (bo ma podobne figurki, które bardzo lubi).
Mój TZ zamiast lalek (jakoś Hani nie po drodze) kupuje jej bajeczki na DVD. Niedawno był w ruchu Traktor Tom (zobaczyła go w zapowiedziach innej bajki i na okrągło tą zapowiedź chciała oglądać :) więc tatuś kupił jej płytę, ale było radości! ), a teraz nowa miłość Hani: Pszczółka Maja! Na razie mamy jedną płytę i chodzi na okrągło ;)

Posted

byłam dzisiaj z Anią w sklepie z zabawkami i Ania wybrała sobie... Evie Love- laleczkę z ...4 pieskami chi chi love ;)

życie z dziećmi to jest wspaniały rollercoaster! Po południu wybraliśmy się do znajomych- Ania bawiła się pięknie z Anią ;) córką znajomych, Jonatan czuł się chyba nieswojo- CAŁY czas wisiał mi przy piersi, 4 godziny! Ania zasnęła w drodze do domu (jedyne 25 minut- PUSTYMI prawie ulicami- kocham Warszawę za ilość świateł i odległości ;) ) a jak ją wyjęliśmy z auta... zaczęła wymiotować. Nie dość, że przez sen, to na siebie, na nasze kurtki, na ścianę, podłogę- marzyło mi się sprzątanie i pranie do nie wiem której! Dobrze, że Jonatan śpi, w biegu jem teraz kolację i dalej do roboty! Na dodatek... mąż mi z lekka zaniemógł ;)