Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rany, masz się z tą swoją panienką :) Moja na szczęście nie ma zapędów, żeby pchać wszystko do buzi - pcha tylko swoje palce, czego nie mogę jej oduczyć :). Nie wspina się po meblach i generalnie nie jest aż tak kreatywna, jak Ania :). Ostatnimi tygodniami namiętnie wszystko tnie na paseczki :).
Jestem wypompowana, nie mam pojęcia, co jutro będę gotować na święta, niedobrze mi się robi na myśl, że pól dnia będę jutro sprzątać chałupę, a drugie pół gotować..... mam chyba kryzys wieku średniego...

Posted

muszę to napisać, bo nie wytrzymiem :evil_lol:

tydzień temu zmusiłam Pawła do jednego dnia urlopu- on zajmował sie Anią, ja myłam okna, Ania miała kiepski dzień, dała mu popalić to fakt, ale ja też zasuwałam ostro- nic nie powiedział, nic ,czego bym oczekiwała- ale jesteś niesamowita... tyle zrobić w jeden dzień! nic :)

wczoraj wrócił i też nic nie powiedział
a dzis to juz przeszedł samego siebie :evil_lol: znowu ma urlop, znowu zajmuje sie Anią, pozbyłam sie ich rano z domu i wysłałam do marketu na zakupy, nie było ich 3 godziny, Ania zasnęła po drodze, w domu teraz cisza spokój, zamiast zakasać rękawy i wziąć sie do roboty ze mną.. to on poszedł sie położyc i odpocząć!!!! :evil_lol: po zakupach! Ania na porannych zakupach jest zawsze uśmiechnieta, wesoła, spokojna zaciekawiona.
jakby ja chciała odpoczywać po zakupach, to nie wiem, kto by w tym domu prał, sprzątał, gotował no i zajmował sie Anią :)

nie wiem jak to jest z tymi facetami, że im sie wydaje, ze mają prawo do odpoczynku wtedy, kiedy chcą a nie wtedy kiedy moga BO jest na to czas... :evil_lol:
bardzo mnie rozbawił, a może bardziej zadziwił, chyba żałuję, ze nie jestem mężczyzną :) byłoby mi o wieeeeele łatwiej :)

jako kura domowa wracam po przedświątecznego szaleństwa, zresztą, muszę się postarać-teściowa przyjedzie na inspekcję ;)

WESOŁYCH ŚWIĄT! :) szczególnie dla uciemiężonych matek, kucharek, praczek i sprzątaczek :)

Posted

Oj Ewunia, znam to aż za dobrze... Jak oni zajmą się dziećmi, to są bohaterami, jak my jednocześnie zajmujemy się dzieckiem, praniem, sprzątaniem i gotowaniem.... to siedzimy w domu :angryy:
Mój jak miał wczoraj położyć Martę spac wieczorem, to tak kombinował, jakby co najmniej chciał uciec od własnoręcznego orania w polu i od razu zapwoeidzał, że bajki czytrać nie będzie. Bo to ja cały dzień nic nie robię w pracy, więc po południu i wieczorem, dla odmiany, mogę się pobaiwc z dzieckiem, wykąpac je, oporządzić, przeczytac bajkę i uspić. Też czasami chciałabym byc facetem :diabloti:
Marta mi się rozchorowała, więc dopiero co przyjechałam z przychdni i drobnych zakupów, w domu mam totalny bałagan, nic kompletnie nie ugotwane ani nie uszykowane, też spadam do roboty, bo sie sklonowac muszę, może choć Martusia pójdzie spać...
PS. A do Ciebie kartka nie dotarła?

Posted

nie dotarła :)
Magda, moja poczta jest wyjątkowa- polecone idą CONAJMNIEJ 7 dni, a zwykłe priorytety- albo wcale nie dochodzą, albo idą... 14 dni :)
jest to fenomen, który mnie zadziwia tak samo jak mój mąż :)

dzisiaj mój bohater chodzi z tak wypiętą piersią, ze obawiam się, ze pęknie :evil_lol: z tej dumy

Zdrówka dla Martusi i siły dla Ciebie! bo męża to nie zaganiaj do pracy... zmęczony pewnie jest, a niech sobie RAZ odpocznie ;)

Posted

Przyłączam się do grona posiadających "idealnych" ;) mężów i życzę Wam Dziewczynki ulgi w życiowych potyczkach i szczęścia z uśmiecham na twarzy na każdy dzień :)

I żeby wszystkie Istotki w naszych domach nie chorowały i miały się dobrze :) :)

Posted

dzisiaj rano wniosłam Ofika do domu, zaniosłam pod klatkę, otworzyłam ją i go wsadziłam, nie wiem co mna kierowało, przecież zwykle sam wskakiwał, coś mi strzeliło w plecach, na odcinku piersiowym, najchętniej poruszałabym sie jedynie na czworaka :( cały dzień przeleżałam na płasko, pomogło ale boli nadal :( oby mi minęło do wtorku, bo jeszcze jutro mam pomoc a potem zostaję sama... pokolenie inwalidów, no niech to szlag!

Posted

mam poleciła mi poleżeć w klatce z Ofikem ;) skoro jemu pomogło, to mnie pewnie też pomoże ;)
dziś jest lepiej, ale daleko do normalności, dam radę, jak zawsze ;)

Posted

Oj Ewunia, za dużo się przepracowałaś przed świętami... Może to i niegłupi pomysł z tym leżeniem w klatce razem z Offikiem :). Ciekawe co on by powiedział na takie towarzystwo :)
Kuruj się kochana i odpoczywaj!

Posted

dzisiaj odpoczywam przy garach... ale zamierzam popołudnie i wieczór spędzić w łóżku, lub klatce, decyzja jeszcze nie podjęta ;)
zdradzę Wam, ze wczoraj udało mi się przeczytać 250 stron książki!!! nie pamiętam, kiedy udało mi się przeczytać 10 w spokoju, a 250... to chyba jeszcze przed matura ;)

Posted

psy i Ania znalazły niesamowity wspólny język- jedzenie. Ania prosi o chlebek lub kiełbaski po to, zeby nakarmić psy. rozdziela im po równo a jak jej się skończy to "mówi", ze jej zabrali i ze ona chce jeszcze...
staramy się z tym walczyć od zeszłego tygodnia, ale nic to nie daje, psy znowu będą miały eksmisje do sypialni na czas Ani posiłków (eksmisja do sypialni- nie macie pojęcia jakie oni mają wtedy miny!!! :) jakby trafili na łańcuch! :) )

Posted

właśnie mu dała ciastko!!! i przybiegła po kolejne! co za para! a wiecie, Ofik je teraz swoją karmę od Ani z rąk- ona się schyla, bierze pojedyncze chrupki i wsadza hrabiemu prosto do pyska... ja z nimi zwariuję
odebrałam w końcu książki, dzięki Magda za opakowanie ;)

Posted

oto chłopcy wczoraj wieczorem

stali pod łazienką i czekali ;) bo Ania poszła się kąpać z ciastkiem w ręce i oni myśleli, że z nim wyjdzie i im odda :)

wczoraj byłam z Anią i moją siostrą na spacerze w centrum
kilka zdjęć:

ławka Chopina- widziałam co najmniej 2, grają utwór Chopina

moja siostra-Olga i Ania pod pomnikiem Kopernika