Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale Anusia elegancka w tych koralach :fadein: Fajnie sie przeciagaja z Offem tym piszczydlem, ma dziewczynka radoche. Off jest niezmordowany w tym sciskaniu zabawki i wydawaniu nia dzwiekow..... Nie wspomne o koszu z zabawkami - myslalam, ze to kosz z zabawkami Ani, zeby psy mialy taki duuuuzy kosz, to niesamowite.

Posted

Ania chodzi w tych koralach od rana do nocy ;) i w bransoletkach, to jej ulubiona zabawa ostatnio. Ofik jest zupełnie niezmordowany i potrafi z Foxem wywlec wszystkie zabawki z kosza na środek pokoju, bo chciał np. pingwinka z samego spodu ;) mają tak dużo zabawek, bo nie niszczą ich do końca i czasem lubią się pobawić tymi "nadpsutymi" :)

Posted

Eloise ja dopiero dojrzałam, że Ofik nie ma nóżki, ale fantastycznie sobie radzi. A Foxik chyba niezbyt lubi takie zabawy, co?
A jaki grubasek z Ofika i jaka radość z zabawy dla Ani:), aż miło popatrzeć.

Posted

Ofkors jest bardzo gruby! tzn, nie aż tak bardzo, bo nawet bez tego tłuszczyku nie wyglądała nigdy tak jak Fox ;) ale mógłby trochę sadełka zrzucić... Fox nie lubi zabaw z Anią, pięknie bawi się z innymi psami i ze mną, ale innych potrafi capnąć, a Anki po prostu nie lubi i już, Ania nadaje się tylko do tego, żeby jej rano wylizać buzię ;)
Ania rano czeka na ich "atak" i rzuca się na Ofika i z nim tarmosi :) stanowią niesamowity duet :) jak mi się uda to nagram Ofika jak jazgocze z radości, to są dźwięki nie do zniesienia ;)

Posted

ktoś mnie zapytał, czemu film kończy się w momencie jak Ania i Ofik mordują kota ;) zaręczam-kot żyje i ma się bardzo dobrze ;) z takimi atakami radzi sobie jednym susem. Ona kocha Anie nad życie, śpi z nią w łóżeczku i pozwala sobie dokuczać. Ofik robi to z zazdrości ale Amelka to toleruje, zresztą on ją tylko zaczepia, nigdy jej nie złapał. Takie fajne te moje zwierzaki :) Ofik jest niedobry dla Foxa- terroryzuje go zębami-zresztą słychać na filmie, że go strofuję :)

ostatnio koleżanka mi tak podniosła ciśnienie... powiedziała, że u jej chłopaka są małe kotki-5 słodkich kulek, które sobie beztrosko żyją w ciepełku. Zapytałam, co potem z nimi i poleciłam sterylizację kotki,a ona na to-pracownicy wezmą, w końcu koty na wsi mają klawe życie. zapytałam, czy dobrze zrozumiałam-KLAWE. I dobrze zrozumiałam. Uznała, że kotom jest super bo na wsi są myszy i świeże powietrze. Odpowiedziałam, że to faktycznie raj i że kotu nic więcej nie potrzeba, więc ona zapytała, co kot potrzebuje. Mówię, że kocyk, poduszkę, miskę z żarciem i człowieka, a ona co na to?- klimatyzację i muzykę relaksacyjną :angryy:
potem rozmowa zeszła na sterylki finansowane przez miasta, i powiedziałam, że nie wiem po co to robią, skoro kotom jest tak klawo... a ona na to, ze kot w mieście to co innego niż na wsi i że w miastach sterylizują, żeby koty nie sikały na klatkach! :angryy: więc jej mówię, że gdyby miały własne kuwety we własnych domach to nie szczałyby na klatkach. Uznała wiec, ze tym bardziej na wsi kotom dobrze, bo mogą sikać gdzie chcą.

a ja zastanawiam się, po co mi taka znajomość :(

Bo jak widzę koty sąsiadów, to mam pewnosć, że moja kocica "uwięziona" w domu ma duuuuużo lepiej
:( i ze jest bardzo szczęśliwa!

Posted

Kapsel dzisiaj dziabnął Anię w twarzyczkę
Stała koło niego, wyglądali przez okno balkonowe, odeszła na chwilę a jak wróciła, to się na nią rzucił ;( narobił jej rys zębami i ma niewielkiego siniaka. Stałam tuż za nią, a on i tak to zrobił :(
Ania oczywiście się popłakała ale to jest zuch mały, więc poryczała pół minuty i już znowu kochała cały świat,w tym psy...

Kapsel to psychopata i za każdym razem jak zrobi coś tak głupiego, a ciągle robi to mu powtarzamy, ze w Stanach nie przeszedłby testów i od razu poszedł do uśpienia. Taki jest, z sobie tylko znanych powodów atakuje...

Dobrze, że Ania taka dzielna jest. Cały wieczór chciała się tulić do Ofika, ja naprawdę muszę mieć oczy dookoła głowy, i myśleć w przód o tym, co mogą za chwilę wykombinować,bo całe towarzystwo nieprzewidywalne.

Posted

Ewa tu nie trzeba Stanów, w Polsce w przeciętnej rodzinie pies w najlepszym wypadku byłby oddany do schroniska, podkreślam - w najlepszym, bo tych gorszych przykładów niestety znam też kilka.
Kapsel to ten pies rodziców, co zagląda na Anię krzywym oczkiem?
Mam nadzieję, że z Anią już wszystko w porządku.

Posted

ma siniaka i kilka strupków, ale i tak kocha Kapselka i resztę zwierzyńca ;)
tak, tak to ta ruda małpa rodziców
Ania wczoraj miała dzień na tulenie Ofika, musiałam za nią chodzić jak cień, bo co chwilę chciała się na nim kłaść i go całować...
Anciaahk, co u Was? nic nie piszesz, jak pies rodziców? Bo Agrafka pewnie bez zmian ;)

Posted

A jak tam chlopaki sobie radza w tak wysokim sniegu? Widac ich w ogole? Moje dziewczyny pooblepiane cale wracaja ze spacerow. Co do tej pani od kota, to nie ma komentarza na tą glupotę i zacofanie.

Posted

chłopcy mają na podwórku odśnieżone ścieżki na szerokość łopaty do odśnieżania ;) i doskonale sobie w nich radzą :)
na ulicy chodzą tam, gdzie odśnieżone, więc nie jest źle. Ofkors nawet czasem wskakuje w ten głęboki śnieg a potem się męczy, żeby wydostać :)
sierść krótka, to nic się nie czepia. Dzisiaj biegali jak wariaci i na podwórku i na ulicy, ganiali się a Ania się śmiała jak kolejny wariat ;)

Amelia nie wychodzi w ogóle z domu, regularnie korzysta z kuwety, nie nadążam za nią-albo tydzień się nie załatwi (jeszcze miesiąc temu)albo 2 razy dziennie (teraz).

Posted

zapomniałam napisać, że Ofik na prawdę zaczyna mieć wcięcie w pasie. Jednak stawianie misek tylko 2 razy dziennie daje efekty!
Fox ma chore oczka, ma niedrożne kanaliki i często "płacze" teraz przemywanie i atecortin nic nie dają, muszę jechać do weta ale nie mam jak, bo mamy zasypaną ulicę, pługu ani widu ani słychu, a wcześniej był regularnie i nie dam rady wymanewrować z naszego placu na uliczkę.
Jak jutro nie odśnieżą, to zadzwonię do weta, co mogę mu kupić w aptece bez recepty

• 3 weeks later...
Posted

chciałam napisać jak zwykle- u nas wszystko Ok :( ale nie mogę :(

Ofika boli łapka, tylna, ta sprawna :(
wygląda jakby miał problem ze wstawaniem, ciągnie tę zdrową łapę za sobą :( auto mam w naprawie i dopiero w pon popołudniu pojedziemy do weta.
Właściwie to ja nie mam pewnosci, ze go to boli, bo nie jest smutny, osowiały, normalnie je, pije, szczeka i wychodzi na dwór robić swoje Ofikowe awantury. Jak już rozchodzi tę nogę to idzie normalnie, ale po schodach jest mu ciężej wejść i zejść.

Mam nadzieję, ze tylko sobie naciągnął jakiś mięsień, lub coś podobnego, i że to żaden uraz :( on nie może uszkodzić sobie już żadnej łapki :(

poza tym wszystko w normie. Ania rozrabia, nadal terroryzuje z Ofikiem kota

z ciekawostek tyle, ze Dżek pogryzł dzisiaj Kapsla do krwi z zazdrości, co za stado... ehhhhh

Posted

nie ma żadnej poprawy :( Ofkors głównie porusza się na kikucie, stara się oszczędzać drugą łapę jak może :(
Rano trzeba było go znieść i wnieść, potem różnie, sam wbiegał, ale nie zbiegał, lub na odwrót... bawił się z Foxem , przeciągali się zabawką i biegał normalnie. nic nie rozumiem :( jutro wet

Posted

Kochani, mam pytanie- czy ktoś z warszawy mógłby mi pożyczyć klatkę dla średniego psa na miesiąc? mój Ofkors ma uszkodzony kręgosłup i musi siedzieć miesiąc nieruchomo Będę bardzo wdzięczna !

to nie łapa :( to uraz kręgosłupa :(

Ofik został w szpitaliku do juta, ma mieć mnóstwo płynów podanych, weterynaryjne szczegóły podam Wam jutro jak wrócę z nim do domu, teraz jestem jeszcze w szoku i ahhhhhhhhhhhh :( szkoda gadać

nie mam pojęcia jak to sie stało ani co sie stało, na rtg wyszło zwężenie jednej szpary między kręgami, jest ucisk na rdzeń :( jutro prawdopodobnie jeszcze jakieś badanie- mówili mi jakie, ale nic do mnie nie dotarło, jutro poprosze o wypis to sie wszystkiego dowiem.

Szkoda mi chłopaka, bo jest zagrożenie, ze nie będzie chodził i może być wtedy wózek potrzebny. wózek to nie tragedia, ale mało Ofik jest juz poszkodowany? :(

pierwszy raz w życiu zareagowałam na trudną sytuację tak, że nic do mnie nie dotarło, do tej pory to ja byłam ta z zimna krwią i zdrowym rozsądkiem i jasnym umysłem w ciężkich sytuacjach :(

Posted

Jak to sie moglo stac? Zeby byl uszkodzony kręgoslup? Matko kochana, jak czytam ucisk na rdzen, to mi sie slabo robi.

Eloise, nie mam klatki, nie znam nikogo w Wawie oprocz Ciebie, Ania14p oraz Tanitki.

Posted

klatkę już mam, jutro odbiorę, gagata zgodziła się pożyczyć

nie mam pojęcia jak to sie stało :( jutro zapytam, co mogło spowodować taki uraz, pytali mnie, czy sie przewrócił, albo spadł skądś ale ja nic takiego nie widziałam, psy u nas biegają jak szalone, i po domu i po schodach, mogły się skotłowac i mógł sie osunąć stopień czy 2, nieraz Fox wyskakiwał w powietrze i skakał po 2-3 stopnie naraz, jak mu Ofik wszedł w paradę, ale nie widziałam, zeby Ofiś spadł kiedykolwiek :(

dzwoniłam do weta, dostaje kroplówki, ładnie sie obudził, mieli go wynieść na siusiu, rano zadzwonię znowu, a po 15 ma być ortopeda, ma mieć robione badanie-kontrast w rdzeń i wtedy seria zdjęć :(

jestem załamana, tak mi smutno i źle, jak rzadko. Nie mam też pojęcia ile to będzie kosztować...

po Ofiki nie było widać, żeby go coś bolało, i naprawdę byliśmy pewni, ze zwyczajnie się przeforsował, tym bardziej, że kiedyś tak mieliśmy z Dżekiem :(

Fox jest smutny i ciągle mnie pyta gdzie jest Ofiś

auto mi padło, jak mechanik po naprawie pojechał na test to mu sie hamulec zapałd, ratował sie hamowaniem ręcznym i poboczem, opona poszła :crazyeye:

miałam jutro zawieźć moją naj naj naj przyjaciółkę, taką przyszywaną siostrę, naszą ciocię Milenkę, którą chłopcy kochają nad życie na lotnisko, bo się dziewczyna wyrywa na pół roku do Kenii i klops. Auto odbieram popołudniu, jadę po Ofinka, po klatkę no i zobaczymy jak to będzie.

dają mu 30-40 % szans na wyzdrowienie, ale Ofik jest bardzo nietypowym pacjentem

ta zwężona szpara, to z tego co zrozumiałam to jak dyskopatia u ludzi- wysunęło się jądro z tej gąbki miedzy kręgami i uciska rdzeń, prawdopodobnie, bo jądra nie było widać na zdjęciu, co oznacza, że nie jest zwapnione, właśnie mi sie przypomniało, że mi to mówili

Jutro koniecznie poproszę o wydruk tego wszystkiego, bo mi się mózg lasuje :(

jak wet badał Ofinka to sprawdzał mu w łapce czucie i niestety od razu stwierdził, ze to kręgosłup, bo sa objawy neurologiczne :(

jutro wieczorem napiszę co i jak

Posted

O kurcze , wszystko dobrze, a tu nagle Pieseczek nie może normalnie żyć, bardzo mocno trzymamy kciuki żeby wyszedł z tego bez szwanku, taki rozrabiaka a miesiąc ma usiedzieć, oby się wszystko udało .....