eloise Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 aż miesiąc :( i będzie musiał tak siedzieć, bo to dla jego dobra :( tylko jak ja mu to wytłumaczę? Quote
anciaahk Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Ewa kurcze co się narobiło. Nawet nie wiem, jak Ci pomóc. Jesteśmy z Wami myślami. Ofkors nie daj się! Quote
eloise Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 wiem, że jesteście z nami i dziękuję! będę Was na bieżąco informować Quote
Murka Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 Ciekawe co się mogło stać :( Biedny Ofik, biedna eloise :( Trzymam kciuki, aby wszystko się ułożyło. Quote
Ulka18 Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Eloise, pisz jak tylko bedziesz cos wiedziec. Wierze w to, ze Offik jest nadzwyczaj mocnym psem i wykorzysta te 30-40 % szans. Quote
eloise Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 dzwoniłam rano do kliniki, Ofik jest przerażony, ale dzielny, pani doktor wyniosła go rano na siusiu i Ofik normalnie chodził, po całym popołudniu, po całej nocy, nie był "zastany" to chyba dobrze... o 15 będzie wet prowadzący i ortopeda, Ofkorsik idzie na 1 ogień, mam dzwonić dopiero koło 16, a odbiorę go pewnie jeszcze później tęsknimy za nim bardzo, Fox też-siedzi cicho jak trusia i nie widać, że pies jest w domu :( Quote
eloise Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 nie wytrzymałam i zadzwoniłam wcześniej, niż miałam dzwonić właśnie się za niego "biorą", jest dużo lepiej niż wczoraj!!!! :) w końcu dobra wiadomość! Quote
kaskadaffik Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 To super, jednak bardzo mocna Psinka z Niego, oby tylko lepiej było !!!!!!!!!!!!!!!!1 Quote
eloise Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 przepraszam, ze tak późno Odebrałam go po 19. Chłopak jest gwiazdą i wszyscy byli nim zachwyceni, bo cieszył się na ich widok :) Ofik jest silny i to mu pomogło :) Nie robili mu badania, o którym pisałam, bo Ofik miał się od rana dużo lepiej,zrobili znowu te testy na odruchy neurologiczne i czucie głębokie wróciło!!!!! :) to znaczy, że jądro tarczki między kręgami wróciło na swoje miejsce! :) tarczka jest jednak uszkodzona i może wysunąć się w każdym momencie :( za miesiąc, za rok, za 5 lat... Badania nie robili, żeby nie narażać jego na stres i kolejną narkozę a mnie na koszty. Ofkors musi schudnąć około 2 kg, już schudł pół kg :) Martwili się, bo nie sikał dziś pomimo picia. Ale jak tylko przyjechaliśmy do domu, to sikał jak szalony :) potem siedział z nami przy kolacji, później wypił michę wody :crazyeye: wyniosłam go znowu na siku i koo :) czyli wszystko z chłopakiem ok ;) siedzi teraz w klatce i miauczy, tzn piszczy, żeby go wypuścić. Ma tak siedzieć 2 tyg, z kilkoma przerwami na siusiu. Jak go zamknęliśmy, to Ania zapragnęła do niego wejść, otworzyła klatkę i do niej wlazła, Ofik wyszedł a Ania nie zamierzała wyjść... co za para :) Ostatecznie Ania poszła spać do własnego łóżka, ale z bólem :) Bardzo Wam dziękuję za kciuki! :loveu: Quote
kaskadaffik Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Super wieści, ja sie już martwiłm , że nic nie piszecie bo jest nieciekawie a tu widać że bardzo się poprawiło, bardzo fajnie, buziaki dla Offika i dla Was !!! :) Quote
anciaahk Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Uffff dobrze, że to ma swój szczęśliwy koniec. Jakoś Ania z Ofikiem będą musieli przeżyć to rozstanie ;). Dobrej nocy! Quote
eloise Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Ofik już 2 razy zlał się w klatce :) nie zrozumiałam jego pisków, o ja wyrodna matka :) wypił naprawdę całą michę, chyba z wrażenia jak mu stres odpuścił, koc i poduszka zasikane okrutnie kupiłam preparat URINE OFF, podobno rewelacja-rozkłada enzymatycznie nawet stare plamy z moczu, nie zostaje ślad po plamie. Weci mi zachwalali, stosują w szpitaliku. jak jutro wyschnie ta ogromna plama, to wypróbuję :) Klatka jest bardzo duża, więc jest mu wygodnie, wyjęłam go na chwilę, póki nie idę spać, leży jak król na wielkiej podusi :) Fox cieszył się jak wariat, jak wniosłam Ofisia, Ofiś oczywiście warczał, a Ania się wzruszyła, zaczęła go delikatnie dotykać po pysiu, potem do niego zaczęła mówić a za chwile go przytuliła, potem kilka razy jeszcze na niego zerkała i się cieszyła, ze wrócił :) Quote
eloise Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 nie mogliśmy spać przez tego małpiszona, bo tak dyszał, ze nas budził, ostatecznie spał w małym pokoju na swojej kołderce, w nocy chłopcy śpią, więc nie baliśmy się, że będzie łaził rano znowu utykał, jak go wyniosłam na siusiu, ale tylko chwilkę a potem szedł normalnie. Jest totalnie ogłupiały, co chwilę do niego mówiła, stój, czekaj, nie idź i chłopak nie wie co jest grane. Myślę, ze kilka dni musi minąć zanim załapie, ze teraz tak właśnie będzie, że wolno mu przejść 3 m od siusiu do koo i koniec :roll: Ania od rana się do niego dobija, zaniosła mu wszystkie swoje małe ulubione figurki (typu zabawek z jajek niespodzianek ;) ) wpuściłam ją do Ofika na kilka minut, tuliła go, prezentowała swoje zabawki... a jak ją wyjęłam to zrobiła dziką histerię. Siedzi cały czas obok klatki, Ofkors siedzi pod drzwiczkami i cały czas dyszy. Szkoda mi go ogromnie, przecież nie wytłumaczę mu, że to dla jego dobra :( Quote
Kinia1984 Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Ciotki...przepraszam za off... Topik skatowany prawdopodobnie siekierą potrzebuje DT, DS...Tak długo czeka w schronisku...:( http://www.dogomania.pl/threads/181579-Czy-skatowany-przez-zwyrodnialca-Topik-zazna-jeszcze-choAE-trochAE-szczAE-A-cia Quote
Ulka18 Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Off to silny, dzielny chlopak, jak widac nawet pracownikow lecznicy zadziwil. Odpocznie mu kregoslupik te 2 tygodnie podczas siedzenie w klatce, powinno byc lepiej. Czy Off ma jakies preparaty przyjmowac na regeneracje tkanki chrzestnej czy kostnej? Quote
eloise Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 nic a nic nie kazali mu podawać, ale zapytam jak będę dzwonić Quote
MagdaNS Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Oj chłopaku, to się porobiło.... Masz przymusowe leżenie i to jeszcze za kratami ... Trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze i obiecuję przeczytać CAŁĄ Twoją historię :) Quote
MagdaNS Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Oj chłopaku, to się porobiło.... Masz przymusowe leżenie i to jeszcze za kratami ... Trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze i obiecuję przeczytać CAŁĄ Twoją historię :) Quote
eloise Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 nieźle, dzwoniłam do weta, ale prowadzący będzie dopiero dziś popołudniu, to wtedy się dowiem, czy mogę podać mu coś na wzmocnienie chrząstek dostał coś przeciwbólowego, działającego długo, więc narazie nic innego nie trzeba. Wynosimy chłopaka kilka razy na trawkę, nie jest szczególnie zadowolony, Ania też nie i żadne z nich nie rozumie, ze to wszystko dlatego, ze bardzo pieska kochamy :) wrzucę później zdjęcia :) wczoraj szykowałam sobie jedzenie i spuściłam Anię z oka na jakieś 10 sekund :) w tym czasie Ania otworzyła klatkę, Ofik zwiał, ona tam weszła i próbowała od środka się zamknąć :) moje zdziwienie sięgało wyżej niż zenitu, bo ja w tym czasie jedynie posmarowałam kromkę chleba masłem i sięgnęłam widelcem do garnka ;) Oboje są szybsi niż wiatr :) wieczorem pozwalam mu pospać koło nas na podusi, bo bardzo się smuci i piszczy w klatce, a na podusi od razu zasypia, jakby odsypiał stres z klatki :( na dworze Ofik porusza się zupełnie normalnie (na trasie pomiędzy sioo i koo :) ) Quote
eloise Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 zapraszamy na wielkanocny bazarek z kartkami dla mieleckich psiaków w Hoteliku http://www.dogomania.pl/threads/181637-Wielkanocne-kartki-hand-made-na-mielecki*****-w-Hoteliku-u-Murki-do-28-03?p=14277663#post14277663 Quote
MagdaNS Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Cieszymy się, że Ofik miewa się lepiej :). No niestety, zarówno jemu jak i Ani trudno zrozumieć tę sytuację, ale na szczęście tak nie będzie wiecznie :) Quote
Ulka18 Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Na pewno Ani i Offikowi trudno zrozumiec sytuacje, do tej pory ganiali, szaleli, a teraz jest zupelnie odwrotnie. Trzymamy kciuki za szybkie wyzdrowienie Offa :kciuki: Quote
Recommended Posts