Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Eloise, czy Offik dalej taki molestant? Czy dalej ma tyle energii do gonitw i zabawy? Jest juz u Ciebie dosc dlugo, moze w koncu kiedys spoważnieje ;)

Posted

nic a nic nie spoważniał, dalej jest totalnym wariatem, i ma mnóstwo spraw do... wymruczenia i wyszczekania, ciągle nas zaczepia i każe się zagłaskiwać, odkryłam też że uwielbia smyranie długimi pazurami, wczoraj sprawiłam sobie nowe tipsy... i musiałam sprawiedliwie smyrać Ofika i jego pana :) bo oboje sie domagali :multi:

Posted

mało tego, Ofik stał sie bardzo agresywny :(
nie wiemy co mu sie stało, siada za fotelem albo pod stołem i straszliwie warczy, a jak do niego wtedy mówimy, to jeszcze bardziej, i nawet pokazuje nam ostrzegawczo kły.
często okazuje sie, że to na foxa, który usiadł w pobliżu miejsca, gdzie Ofik porzucił jakąś smakowitą kość.
Mam nadzeję, że mu to minie, jak miną cieczki, bo póki co, nadal wariuje i jak sie nawącha zapachów, to już na spacerach zaczepia foxa, co wygląda komicznie :)

Posted

Czytam, ze Offik sie zrobil macho na calego, nawet Foksowi nie daruje :eviltong: To moje, tego nie rusz, pyskate to to, ze hej :evil_lol:

Eloise, a moze mu kup jakas nowa pileczke? Moze jak sie wybiega, zmeczy, to mu przejdzie to warczenie.

• 2 months later...
Posted

Cioteczki, ktoś tu mówił o zmęczeniu-niestety- OFIK SIĘ NIE MĘCZY :)
i pod tym względem jest wyjątkowy :)
ale mam dla was coś extra- zdjęcia :)

to Amelia, znowu z nami pomieszkuje, a Ofik jak sobie przypomni, ze ona sobie słodko śpi to ją.... podszczypuje!

i wpycha nos w obiektyw jakby mówił-ja!ja! mi róbcie fotki!!!

foxio jak skacze z fotela na kanapę, to jakieś 15 cm ale on ma lęki :)

Posted

gryzę foxa, a co, niech spada...
mówię wam zero powagi w tym kawalerze!
:evil_lol:

ulobiona piłka, zjedzona do połowy (właśnie okichał mi stopę :) )

Posted

Eloise,
czy Offik zjadl ta pileczke polykajac te kawalki gumy czy wypluwajac :crazyeye:

A tym zdjeciem moglby wiele wyzebrac :loveu:

Foksi przeslodki :iloveyou: i te jego uszy :loveu: Kocinka tez sliczna :loveu:

Posted

nie no... on nie zjada zabawek, owoce tak, nawet arbuza ale piłęczkę obgryza :)
choć szczerzez przyznam, że głównym niszczycielen piłeczki był dżek- pies moich rodziców, który usiałd i pół wygryzł :) a Ofiś delikatnie ją gryzie
żebrak z niego pierwszorzędny :)
dzisiaj nie chciał spacerować, szedł 2 kroki i siadał, dopiero jak go zostawiłam i sobie z foxem poszłam, wołając go co chwilę, to łaskawie przylazł, ale głównie po to, zeby posiedzieć sobie na ławce- to jest straszny leń, bo sie nie męczy, to leń i tyle, cały spacer zrzędzi i chce wracać a jak juz widzi, ze wracamy to dostaje pomieszania z poplątaniem i goni foxa :evil_lol:

Posted

czy ktoś zna sposób na to, zeby pies nie sikał w domu?
mają 2 miejsca, które w miarę regularnie mi osikują... mam dość, ale tak na nich nakrzyczałam dzisiaj, ze po spacerze, na którym byli grzeczni jak nie oni, poukładali sie na swoich miejscach i czekają na ułąskawienie cicho jak trusie :evil_lol:
kara musi być, a tak na poważnie, to nie wiem co mogłąbym zrobić, zeby nie sikali.....

Posted

Moja suczki nie obsikuja w domu, ale maja ulubione miejsce w ogrodzie i niestety wypalily tam trawe. Kupilam taki odstraszacz amerykanski "Get Off" i czekam na rezultaty. Na razie nie widac, zeby sie tam w to ulubione miejsce wybieraly. Moze sprobuj takiego Get Offa w sprayu? Na Karusku widzialam.

Posted

ja chyba muszę regularnie na nich pokrzyczeć.... wczoraj wieczorem i w niocy moje pieski były takimi aniołkami, ze nie mogłam w to uwierzyc, Ofulec siedział koło łóżka i czekał na pozwolenie na wejście!!!!:crazyeye:

Posted

eloise napisał(a):
tak na nich nakrzyczałam dzisiaj

:shake: Na takie slodkie maluchy ? ? ?:crazyeye:

Sliczne sa te Twoje chlopaczyska :loveu: Ofis ma cudne oczka, a Foxiu to taki drobuazdzek :loveu: !
Slodkie maluchy - w porownaniu do moich dziewuch, ktore od jakiegos czasu sfixowaly.... jakby dopiero odkryly, ze jest cos takiego, jak "ZABAWA" .... i nie robia niczego innego calymi dniami tylko sie tarmosza i przewracaja :evil_lol: .
Szkoda, ze sie nie spotkamy .....:roll:

Posted

te moje maleństwa to istne wariaty :)
ostatnio zabawki wyciągają dopiero koło22, zamiast iść spać to wariują :evil_lol:
no i Amelia z nimi, dobzre chociaż, ze w nocy śpią:razz:

Posted

wczoraj bawili się w najlepsze do 00.30!!!!
nic dziewnego, ze jak wstaję o 7 to oni są dopiero w fazie głębokiego snu :evil_lol:
kot ich prawie wcale nie interesuje, właśn ie wróciliśmy z długaśnego spaceru, Ofik po drodze przysiadał demonstrując w ten sposób swoje niezadowolenie z tak długiego dystansu, ale w domu ożył w momencie.
Kot kombinuje jak moze ale oni bawią sie tylko ze sobą :)
a Ofiś teraz siedzi sobie, gapi sie na Foxa i się głupio uśmiecha

a jak wracamy ze spacerów, to niezależnie od zmęczenia Of poluje na Foxa- nazywamy go wtedy- przyczajony tygrys :lol: bo on sie pochyla, rozstawia szeroko przednie łapy i czeka... jak Fox jest obok- to heja na niego :) i oczywiście śpiewa te swoje Ofikowe serenady :)

Posted

Eloise, trzeba skrecic jakis filmik, a potem go gdzies zamiescic na jakis serwerze np. Imageshacku. I wkleic link tutaj na watku.

A to bedziemy miec radoche ogladajac 'przyczajonego tygrysa' czyli Offika.

Posted

nakręcil.iśmy tych świrów, same zobaczycie, i posłuchacie tych śpiewów ofikowych :)
na spacerze jeszcze ich nie sfilmowałam w osławionej już posie przyczajonego tygrysa, ale wszystko przed nami :)
sesja zdjeciowa wielce udana, jak tylko mi sie uda, to wstawimy filmiki i fotki
z Ofika jest niestety średni model, bo jak wyczuje, że siena niego zwraca wiekszą uwage to od razu wciska nos w obiektyw i śpiewa i kłapie zębami :multi:
nudzić się z nim nie można

Posted

Eloise,
czekamy na filmik i zdjecia :p Dobrze, ze udalo Ci sie cos nakrecic i w ogole zdjecia pstryknac...
pamietasz, jak prosilas o zdjecia- wtedy jeszcze Kustyka- ze schroniska, a mnie wychodzily tylko pourywane zdjecia nosa, pupy, kawalka pleckow...:eviltong: dopiero Jogi go zlapala, ale i tak dlugo nie chcial siedziec na rekach :evil_lol: