Ulka18 Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Eloise, czy Offik dalej taki molestant? Czy dalej ma tyle energii do gonitw i zabawy? Jest juz u Ciebie dosc dlugo, moze w koncu kiedys spoważnieje ;) Quote
eloise Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 nic a nic nie spoważniał, dalej jest totalnym wariatem, i ma mnóstwo spraw do... wymruczenia i wyszczekania, ciągle nas zaczepia i każe się zagłaskiwać, odkryłam też że uwielbia smyranie długimi pazurami, wczoraj sprawiłam sobie nowe tipsy... i musiałam sprawiedliwie smyrać Ofika i jego pana :) bo oboje sie domagali :multi: Quote
eloise Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 mało tego, Ofik stał sie bardzo agresywny :( nie wiemy co mu sie stało, siada za fotelem albo pod stołem i straszliwie warczy, a jak do niego wtedy mówimy, to jeszcze bardziej, i nawet pokazuje nam ostrzegawczo kły. często okazuje sie, że to na foxa, który usiadł w pobliżu miejsca, gdzie Ofik porzucił jakąś smakowitą kość. Mam nadzeję, że mu to minie, jak miną cieczki, bo póki co, nadal wariuje i jak sie nawącha zapachów, to już na spacerach zaczepia foxa, co wygląda komicznie :) Quote
Ulka18 Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Czytam, ze Offik sie zrobil macho na calego, nawet Foksowi nie daruje :eviltong: To moje, tego nie rusz, pyskate to to, ze hej :evil_lol: Eloise, a moze mu kup jakas nowa pileczke? Moze jak sie wybiega, zmeczy, to mu przejdzie to warczenie. Quote
eloise Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 przejdzie? hm.. nie sądzę :) dzisiaj odkryliśmy, że Ofiś lubi jeść awokado, a co :) Quote
eloise Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 Cioteczki, ktoś tu mówił o zmęczeniu-niestety- OFIK SIĘ NIE MĘCZY :) i pod tym względem jest wyjątkowy :) ale mam dla was coś extra- zdjęcia :) to Amelia, znowu z nami pomieszkuje, a Ofik jak sobie przypomni, ze ona sobie słodko śpi to ją.... podszczypuje! i wpycha nos w obiektyw jakby mówił-ja!ja! mi róbcie fotki!!! foxio jak skacze z fotela na kanapę, to jakieś 15 cm ale on ma lęki :) Quote
eloise Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 gryzę foxa, a co, niech spada... mówię wam zero powagi w tym kawalerze! :evil_lol: ulobiona piłka, zjedzona do połowy (właśnie okichał mi stopę :) ) Quote
Ulka18 Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 Eloise, czy Offik zjadl ta pileczke polykajac te kawalki gumy czy wypluwajac :crazyeye: A tym zdjeciem moglby wiele wyzebrac :loveu: Foksi przeslodki :iloveyou: i te jego uszy :loveu: Kocinka tez sliczna :loveu: Quote
eloise Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 nie no... on nie zjada zabawek, owoce tak, nawet arbuza ale piłęczkę obgryza :) choć szczerzez przyznam, że głównym niszczycielen piłeczki był dżek- pies moich rodziców, który usiałd i pół wygryzł :) a Ofiś delikatnie ją gryzie żebrak z niego pierwszorzędny :) dzisiaj nie chciał spacerować, szedł 2 kroki i siadał, dopiero jak go zostawiłam i sobie z foxem poszłam, wołając go co chwilę, to łaskawie przylazł, ale głównie po to, zeby posiedzieć sobie na ławce- to jest straszny leń, bo sie nie męczy, to leń i tyle, cały spacer zrzędzi i chce wracać a jak juz widzi, ze wracamy to dostaje pomieszania z poplątaniem i goni foxa :evil_lol: Quote
eloise Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 czy ktoś zna sposób na to, zeby pies nie sikał w domu? mają 2 miejsca, które w miarę regularnie mi osikują... mam dość, ale tak na nich nakrzyczałam dzisiaj, ze po spacerze, na którym byli grzeczni jak nie oni, poukładali sie na swoich miejscach i czekają na ułąskawienie cicho jak trusie :evil_lol: kara musi być, a tak na poważnie, to nie wiem co mogłąbym zrobić, zeby nie sikali..... Quote
eloise Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 a jedno z tych miejsc to stacja dysków.... nie mam pojęcia co im odbiło, bo za stacje wzięli sie około tygodnia temu... Quote
Ulka18 Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 Moja suczki nie obsikuja w domu, ale maja ulubione miejsce w ogrodzie i niestety wypalily tam trawe. Kupilam taki odstraszacz amerykanski "Get Off" i czekam na rezultaty. Na razie nie widac, zeby sie tam w to ulubione miejsce wybieraly. Moze sprobuj takiego Get Offa w sprayu? Na Karusku widzialam. Quote
eloise Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 mam taki specyfik, ale jakoś nieszczególnie sienim przejmują, psikam co jakiś czas... moze muszę bardziej regularnie Quote
eloise Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 ja chyba muszę regularnie na nich pokrzyczeć.... wczoraj wieczorem i w niocy moje pieski były takimi aniołkami, ze nie mogłam w to uwierzyc, Ofulec siedział koło łóżka i czekał na pozwolenie na wejście!!!!:crazyeye: Quote
zuziaM Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 eloise napisał(a):tak na nich nakrzyczałam dzisiaj :shake: Na takie slodkie maluchy ? ? ?:crazyeye: Sliczne sa te Twoje chlopaczyska :loveu: Ofis ma cudne oczka, a Foxiu to taki drobuazdzek :loveu: ! Slodkie maluchy - w porownaniu do moich dziewuch, ktore od jakiegos czasu sfixowaly.... jakby dopiero odkryly, ze jest cos takiego, jak "ZABAWA" .... i nie robia niczego innego calymi dniami tylko sie tarmosza i przewracaja :evil_lol: . Szkoda, ze sie nie spotkamy .....:roll: Quote
eloise Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 te moje maleństwa to istne wariaty :) ostatnio zabawki wyciągają dopiero koło22, zamiast iść spać to wariują :evil_lol: no i Amelia z nimi, dobzre chociaż, ze w nocy śpią:razz: Quote
eloise Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 wczoraj bawili się w najlepsze do 00.30!!!! nic dziewnego, ze jak wstaję o 7 to oni są dopiero w fazie głębokiego snu :evil_lol: kot ich prawie wcale nie interesuje, właśn ie wróciliśmy z długaśnego spaceru, Ofik po drodze przysiadał demonstrując w ten sposób swoje niezadowolenie z tak długiego dystansu, ale w domu ożył w momencie. Kot kombinuje jak moze ale oni bawią sie tylko ze sobą :) a Ofiś teraz siedzi sobie, gapi sie na Foxa i się głupio uśmiecha a jak wracamy ze spacerów, to niezależnie od zmęczenia Of poluje na Foxa- nazywamy go wtedy- przyczajony tygrys :lol: bo on sie pochyla, rozstawia szeroko przednie łapy i czeka... jak Fox jest obok- to heja na niego :) i oczywiście śpiewa te swoje Ofikowe serenady :) Quote
outsi Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Wrzuć kiedyś jakiś filmik z tych harców :) . Quote
eloise Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 nie umiem :oops: mogę prosić o instruktaż? Quote
Ulka18 Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Eloise, trzeba skrecic jakis filmik, a potem go gdzies zamiescic na jakis serwerze np. Imageshacku. I wkleic link tutaj na watku. A to bedziemy miec radoche ogladajac 'przyczajonego tygrysa' czyli Offika. Quote
eloise Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 nakręcil.iśmy tych świrów, same zobaczycie, i posłuchacie tych śpiewów ofikowych :) na spacerze jeszcze ich nie sfilmowałam w osławionej już posie przyczajonego tygrysa, ale wszystko przed nami :) sesja zdjeciowa wielce udana, jak tylko mi sie uda, to wstawimy filmiki i fotki z Ofika jest niestety średni model, bo jak wyczuje, że siena niego zwraca wiekszą uwage to od razu wciska nos w obiektyw i śpiewa i kłapie zębami :multi: nudzić się z nim nie można Quote
Ulka18 Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Eloise, czekamy na filmik i zdjecia :p Dobrze, ze udalo Ci sie cos nakrecic i w ogole zdjecia pstryknac... pamietasz, jak prosilas o zdjecia- wtedy jeszcze Kustyka- ze schroniska, a mnie wychodzily tylko pourywane zdjecia nosa, pupy, kawalka pleckow...:eviltong: dopiero Jogi go zlapala, ale i tak dlugo nie chcial siedziec na rekach :evil_lol: Quote
Recommended Posts