Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:evil_lol: na całe szczęście to nie była "kupa" dżdżownic, ale pojedyńcze sztuki, więc nie było problemu, wygrażałam im kąpielą ale nie bali się i tarzali w najlepsze :)

Posted

raczej to 2... Ofik to cieplarniana klucha :)
nawet śpi pod kołdrą... i tak sie do mnie przytula, że zasypiam na brzegu łóżka a budzę się spychając tz na ścianę... :evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

kochane ciocie :loveu:
długo się nie odzywaliśmy, bo u nas wszsytko dobrze
na święta odwiedziłą nas znowu kocica Amelia, co Ofik przyjął bardzo dobrze i 3 dni gonił ją bez opamiętania, a kocica z uśmiechem i szalonym błyskiem w oku uciekała mu po całym mieszkaniu.
fox udawał, że ich nie widzi. a jak kot się już za bardzo męczył to ofik swoje wariactwo przenosił na foxa i biegali razem, bawili się jedną zabawką i śpiewali sobie te swoje psie serenady.

a teraz właśnie wróciliśmy od pani doktor i byliśmy tam tacy grzeczni i potulni, że mama się zastanawiałą, czy nas tam dłużej nie przytrzymać :eviltong:
byli bardziej przerażeni niż zwykle bywają i chyba dlatego pozwolili wszystko ze sobą zrobić :)

obecnie zaangażowaliśmy się w sprawę biednego Łatka, zobaczcie same
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36820

Posted

Eloise, widzialam, ze zalożylas watek Latusiowi i Iza Szumielewicz aktywnie wlaczyla sie w leczenie psinki. Trzymam kciuki za wyleczenie Łatusia.

Chcialam zapytac czy Offik sie kiedykolwiek zmeczyl? Czy on zawsze ma siłe i checi do zabawy :???:

• 4 weeks later...
Posted

Eloise, dziękuje!:multi:
Weszłam na chwilkę zerknąć do Was tylko, ale tak tu miło i radośnie! A Ofik piękny, błyszczący, szczęsliwy! I jaki pomysłowy, HA. Moje to, tylko w koo się tarzają, banalne to takie, dżdżownice to jest coś! Teraz pewnie trudno biedakowi, jak śnieg napadał, nie martw się Ofiku, przyjdzie wiosna będą świeże robale!!
Kochajcię się tak dalej i bądźcie szczęśliwi jak jesteście!
Pozdrawiam serdeczkie i całuje w słodki ryjek Ofika (wymyty prawda?;) )
kasia

Posted

Ryjek wymyty, a jakże- podtyka go Foxiowi a ten rzuca wszytsko i myje :loveu:
nie ma robali, ale jest śnieg- a to spowodowało, że Ofik stracił orientację i.... załatwia się na środku chodnika:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
trzeba mieć zawsze w pogotowiu coś, co pomoże taką kupkę zebrać :)
poza tym Ofik chętnie zapada w sen zimowy pod kołdrą. wychodzi tylko wtedy, jak mu jest za gorąco-chłodzi się na podłodze, a potem wraca :)
najbardziej lubię jak grzeje mi plecki...jest rozkoszny :loveu:
chociaż teraz udaje, że jest groźnym brytanem i powarkuje, bo ukradł z kosza opakowanie po serku i wylizuje je pod biurkiem.
okazało się, że Ofiś jest takim złodziejem, że musieliśmy zn=mienić kosz, na większy i zamykany!!:diabloti:

Posted

Offik dawno cię Ciotki nie widziały
/ to taka aluzja do twojej Pani ;) /
i zapraszamy do Armaniego w odwiedziny to ten biały w podpisie -
galerii się dorobił skubaniec :eviltong:

Posted

chociaż teraz udaje, że jest groźnym brytanem i powarkuje, bo ukradł z kosza opakowanie po serku i wylizuje je pod biurkiem.

Jakie serki lubi Offis? Moja sunia waniliowe i takie wedlowskie czekoladowe deserki :evil_lol:

Posted

on lubi wszystkie!
lubi też folię po serkach topionych, opakowania po maśle- nie raz już na siebie nawarczeli o takie rarytasy :razz:
poza tym jogurtem też nie pogardzą. wczoraj moja siostra dałą Ofikowi opakowanie po jogurcie pitnym, a on uznał, że należy je wylizać... na kołdrze! i poszewka do prania... cała truskawkowa.
Foxik sam nie wyciąga z kosza, ale zbiera zawsze resztki po Ofiku.... ten chłopak nas wiecznie zadziwia
a teraz siedzę z nimi w domu, uziemiona chorobą, i Of mnie wykańcza :)
albo śpiewa, i nie chce przestać, albo się wpycha pod kołdrę, najlepiej tak, żebym ja nie miała jak leżeć, albo biega z zabawkami w pysku, dzisija nawet 2 naraz trzymał :) i przynosi je do mnie, albo do Foxa i nas zamęcza :) i znowu śpiewa... albo wpycha nam swój pyszczek, który nazywamy dziobem, mnie do dłoni, żeby go smyrać a foxowi też do dzioba, żeby go lizał....
taki to żywot z tym Ofikiem :) a jak nie chcę się z nim bawić i wstaję, to łapie mnie za łydkę :) bardzo lekko i dla zabawy, to bardziej smyra niż boli, ale zawsze robi to z zaskoczenia :)

Posted

Eloise,
tak czytam i czytam i widze, ze Offiś ma sil za cala Wasza Rodzinke. To psisko nigdy sie nie meczy :evil_lol: Starczy pewnie energii dla krewnych jeszcze.
I nawet w spaniu trzeba uważac na niego, bo jak po koldra jest, to przeciez na pewno sie rozpycha :eviltong:

Posted

oni yeż lubią chrupki kukurydziane. foź też uwielbia jeść na moich kolanach, albo wręcz przy mojej twarzy, a już w szczególności kości, jak nie ma się gdzie schować przed Ofikiem, to wskakuje na mamę, ale Ofik i tak jest mistrzem- dzisiaj mial naraz dwa chrupki w pysku, usiadł koło mojej głowy, i na mnie patrzał... ja myślałam, że sie przewrócę ze śmiechu :)
a kilka dni temu, była moja znajoma, którą chłopcy uwielbiają, z wzajemnością. Ofiś usiadł pomiędzy nami, jak to on na dupci, położył przednie łapy na Milenie , spuścił uszy i zaczął robić słodkie oczy... patrzył na nas spod rzęs, wręcz nimi trzepotał!!!! a my się śmiałyśmy jak wariatki! a im bardziej się śmiałyśmy, tym bardziej on się wdzięczył :) i jak go nie kochać, małego wariata? :)

Posted

a zalotniś.... wstyd się przyznać, ale... przytył!!!!
wierzę, że to wina tego, że zima i mniej ruchu, bo chłopaki szybko uciekają do domu z tego zimna. aż się ciężki zrobił!!!:p
ale rozkoszny jak zwykle, przed chwilą lizał mnie po stopie!!! a nie ma takich rzeczy w zwyczaju :) myślałam, że to Fox!! bo lizanie to foxowa działka :) Ofik się tylko do lizania nastawia :)

• 1 month later...
Posted

Oj mieleckie Ciocie, ale wy mi egzemplarz niepowtarzalny dałyście :)

Ten wariat dzisiaj tak pogonił Foxa na spacerze, że tak się zmachał, że ze zmęczenia położył się na błocie :evil_lol: póżniej było mycie, z czego Ofikowi najbardziej podobało się wycieranie. Zawsze jak jest mokro na dworze i wracamy do domu, to oni stoją przy drzwiach i czekają na wycieranie, poprostu to uwielbiają :)

A Ofkors to tak absorbujący psiak... jak je kość to najchętniej na moich kolanach, albo na mojej dłoni, albo patrząc mi w oczy i wpychając taką mile oślinioną kość w dłoń lub wręcz do ust :) już wielokrotnie musiałąm uciekać przed tym objawem ofikowej miłości. Mało tego- nie ustaje w piszczeniu do nas swoich psich serenad :) właśnie przed chwilą udaremnił nam poobiednią drzemkę :), tak mnie rozśmieszył, że mi się spać odechciało :multi:

Posted

jak je kość to najchętniej na moich kolanach, albo na mojej dłoni, albo patrząc mi w oczy i wpychając taką mile oślinioną kość w dłoń lub wręcz do ust

Podsumowanie : pies tak kocha swoja Pancie, ze nawet koscia sie podzieli, co jest przeciez rzadkoscia :cool3: to musi byc MILOSC przed duuuze M.

A co zawieraja milosne Offikowe serenady, popiskiwania czy szczekanie tez? Jak dlugo trwaja?

Posted

a te serenady :)
to różnie- piski, szczekanie, pojękiwanie, miauczenie, pomrukiwanie :) a najczęściej połączone z tańcem na plechach :evil_lol: kłądzie się na plecy i wije jak szalony. kiedyś myślałam, że on się drapie po plecach, ale nie zawsze :)

a Fox jak ucieka z kostką przed Ofulcem, to też najchętniej na mnie, siada mi wtedy na klatce piersiowej i patrzy w oczy z kością w pysku :) no bo nigdzie nie jest tak bezpiecznie jak u mamy :loveu:

Posted

Ofik biega za piłką!!!! :multi: :multi: :multi:
piłeczka była u nas od zawsze, kupiona kiedyś dla psów moich rodziców, jeszcze zanim Ofiś do nas trafił. i wczoraj nagle Ofik się nią zainteresował. cały wczorajszy wieczór spędziliśmy na pogoni za piłką po całym mjieszkaniu i pokazowych ślizgach- mamy płytki w całym mieszkaniu i zero dywanów- więc było na co popatrzeć. Fox tak się zapatrzył na Ofika, że też trochę zaczął piłeczkę gonić, a dzisiaj od rana powtórka z rozrywki :)

• 1 month later...
Posted

dawno nas tu nie było...
właściwie nic się nei zmieniło, nie mam aparatu, więc nie ma zdjęć.
wiosna uderzyła chłopakom do głowy, szczególnie Ofikowi, ale już powolutku emocje opadają... :loveu:

Posted

outsi napisał(a):
Tak bardzo się cieszę Waszym wspólnym rodzinnym szczęściem :loveu: !

I prosimy o relacje jak najczęściej :).

I o zdjecia ! :lol: