Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Eloise, to jeszcze 4 miesiace, chyba nie znac jeszcze po Tobie :p
Czy to Ty siedzialas na zdjeciu na kanapie w dzinsach i bialej bluzie? Jesli tak, to nic a nic nie znac...chociaz to moze byl Twoj TZ :cool3:

Posted

to akurat mąż :p
a po mnie znać i to bardzo :) bo rosnę dookoła, brzuch nie jest ogromny ale dokucza mi ból i przez to czuje sie jakbym juz zaraz miała rodzić a nie za kilka miesiecy :)

Posted

dotarły do nas dziś smoczki. 4 szt dla 4 psów :)
Ofik bardzo sie cieszył, z jego smoczek tak głośno znów piszczy i bardzo delikatnie naciskał go zębami, jakby sie bał że go uszkodzi.
Fox poliał swój smoczek i zostawił
Kapsel pilnuje swojego smoczka, przed Dzekiem
a Dżek po 3 minutach miał smoczek, który nie piszczał a po 2 godzinach przestał istnieć :loveu:
tak jest zawsze :)

• 2 weeks later...
Posted

amelia właśnie sprowokowała Ofika, zeby do niej podszedł, położyła sie na plechach i skopała go po pysku :evil_lol: a on siedzi i z godnością przyjmuje ciosy od baby, a potem wskoczyła mu na głowę a on tylko na nią patrzy :)

Amelia dziś znalazła dziurę w dachu i wlazła w jego srodek, jak wyszła, to wygladała jak kominiarz.

pomimo pięknej pogody nie moge zmusić moich słoneczek do siedzenia na dworze, cała 4 śpi w łóżkach!!!! :loveu:

strasznie pochorował nam sie Dżek, jutro robimy usg watroby bo wyniki są niepokojące. oby okazało sie, że to nic poważnego.

Posted

co za stado dzikich bestii!!! :evil_lol:
kot napierw dostał sie na dach a potem skoczył z balkonu z 1 piętra na trawę
Fox mnie śledzi- chodzi za mną nawet do toalety i siedzi ze mną, albo pod drzwiami, jak wyszłam z domu na 10 minut to wył i piszczał jakbym go porzuciła-mama była w domu a on mimo to odstawił taki cyrk. Martwi mnie że aż tak jest do mnie przyzwyczajony, Ofik zupełnie inaczej znosi samotność- poprostu śpi

a Dżek, ta małpa przebrzydła miał silne zatrucie. Robiliśmy badania krwi, kału, usg jamy brzusznej, nic na szczęście nie wyszło, poza silnym zatruciem, 5 dni brał antybiotyk, doopka go po tym bolała przez godzinę, a wczoraj na koniec leczenia, wyszedł na dwór wieczorem, razem z innymi psami, poszczekać i polazł w krzaki i wykopał jakieś stare mięcho i sie nażarł tak, ze pół godziny sie oblizywał i wyglądał jak beczka!!!!
i jak tu leczyc psa, jak pójdzie i się nażre świństwa???
Ma byc na intestinalu, a on je takie dziadostwa!
a nasze podwórko to niestety kopalnia takich "skarbów", tata powoli przekopuje wszystko i co znajdzie, to wyrzuca, ale pies i tak wyczuje, a my nie.....

Posted

jak nie urok to... krwiomocz u kota
kiedy to sie skończy???
pojechałam z nią tylko na zastrzyk i po wytyczne co do leczenia tabletkowego a skończyło się na kroplówce, bo kot odwodniony( i niby jak to możliwe????) i pobraniu krwi, co okazało się prawie niewykonalne- bo ciśnienia krwi właściwie brak :roll:
dziś jedziemy po wyniki i zobaczymy co dalej, bo wczoraj to i ja i lekarz zwyczajnie zgłupieliśmy....
a do tego ta małpa zlizuje z łapy bandaż, którym ma zabezpieczony wenflon i w nocy pogryzła jeden z wlotów wenflonu.... zlizuje tym ostrym jęzorem i tym sposobem rozrywa bandaż.... po kocie to ja sie takich cyrków nie spodziewałam!

Posted

a do tego ta małpa zlizuje z łapy bandaż, którym ma zabezpieczony wenflon i w nocy pogryzła jeden z wlotów wenflonu.... zlizuje tym ostrym jęzorem i tym sposobem rozrywa bandaż.... po kocie to ja sie takich cyrków nie spodziewałam!

No wlasnie leczenie kotów jest gorsze niz psow :shake:
Koty gorzej wszystko znosza, wiem po mojej kotce
  • ile sie nacierpiala po sterylce. A Kostaryka w tym samym dniu operacji juz biegala :roll:

Trzymam kciuki za kocinke :kciuki: Musi byc dobrze.

• Posted

kleszcz u kota prawie niemożliwy, bo to kot niewychodzący

badanie krwi wykazało jedynie lekko podwyższone leukocyty, wiec teraz czekamy na wyniki moczu i posiew, a posiew będzie dopiero za kilka dni.
    kot po głupim jasiu, wiec biedna sie czołga a nie chodzi, ale chłopaki są kochani i nie dokuczają biduli tylko ją wąchają i odchodzą.
    Dobrze, że chociaż dla kota Ofik jest taki miły, bo dla Foxa jest dziś okropny, ciągle na niego warczy i szczerzy kły.

Posted

kot po głupim jasiu, wiec biedna sie czołga, a nie chodzi
    No wlasnie o tym pisalam, kota nie ma szans utrzymac po znieczuleniu, glupim jasiu. Najgorzej jak taka 'omiskowana' bida chce skakac na krzesla, fotele, a lapki nie maja tyle sily.

Posted

na szczęście nie skakała, bo nie miała siły, tylko trochę łaziła ale głównie siedziała i Ofik prawie całą noc z nią siedział mój kochany :loveu:
    teraz kot utyka na tylną łapę, chyba od zastrzyków ale nie przeszkodziło to tej małpie zwiać w dziurę w dachu i siedzi tam od 3 godzin i mam gdzieś, ze chce ją zabrać do lekarza...

Posted

kot już dobrze, ciężko tylko jej przychodzi przekonać sie do nowej karmy, a musi, bo to karma dla kotów z takimi problemami jak jej
    nadal czekam na wyniki posiewu moczu

a oto kilka fotek z ostatnich dni ( ciężarna i znudzona mama, co chwilę pstryka fotki ;) )

chłopcy na spacerze

Ofik jedzący trawę- widok bardzo częsty :)

mały niuchacz

małpa zaczepiająca Foxa- widok tak częsty jak jedzenie trawy

tropiciele

Ofik przygotowujący się do ataku na Foxa- tradycyjny "przyczajony tygrys"