Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

usiadłam przy biurku pełna sił do wstawiania kolejnych zdjęć i niechcący nadepnęłam Ofika na łapkę. oczywiście zamiast pisnąć i ją zabrać, nawarczał na mnie :loveu: i w ramach kary, wskoczył mi na kolana i kazał się miziać :lol:

Posted

tutaj Kapsel i jego krzywy zgryzik- czasem go szczerzy złośliwie ;)
i Dżek- nasz piękny szeryf, masa mięśniowa bez grama tłuszczu
cięty na psy i kochany dla ludzi-on wszystkich kocha :loveu:

Posted

dla dopełnienia obrazu naszego zwierzyńca- Amelia, co prawda wróciła do mojego brata, ale tęsknimy za nią bardzo- szczególnie Ofik, i Dżek, który głownie chciałby ją gonić, do upadłego :lol:

Amelia w koszyku-sama go znalazła i uczyniła swoją kwaterą ;)

kot z rusztu ;)

i kot myśliciel- w trakcie "opalania" na parapecie

Posted

a Ofik teraz całe ranki spędza na podłodze w kuchni- co jakiś czas sie przemieszcza-tam, gdzie akurat świeci słońce i sie nagrzewa :multi:

i nasi panowie, w różnych sytuacjach

Ofik w kolejnej budzie-tym razem pod stołem

Ofik ziewa :loveu:

Ofik siedzi na doopce :evil_lol:

Fox na kołdrze-czyli standard :cool3:

Posted

a to Kapsio- pilnujący chlebka
on prosi o to, żeby mu dawać coś do pilnowania :evil_lol:
a potem warczy na każdego, kto choćby na niego spojrzy :evil_lol:
wtedy szczerzy zęby, kładzie sie na plecach, popiskuje, i jak juz komuś sie wydaje, że można do niego podejść, to znowu wraca na brzuch i warczy :loveu:
jest przy tym przesłodki. szczególnie jak już zje to czego pilnuje, ale zapomni że zjadł i godzinę czy 2 później- warczy jak ktoś przechodzi obok miejsca w którym on pilnował :loveu:

Posted

ostatnia seria, Ofik po kąpieli
nie cierpi być kąpany, trzeba go zaciągnąć sposobem :evil_lol: ale potem wariuje, wyciera sie o wszystko i skacze-tu na łóżko do Foxa, po to, żeby zaraz zeskoczyć ;)

hm... nie chcą mi się kolejne foty wgrac :-o

Posted

Eloise,
czy ten smoczek piszczy za kazdym razem gdy go Off naciska zebami?

Powinien wystapic w reklamie tej karmy, w ktorej wymagane jest wlasnie takie memlanie :cool3:

Posted

smoczek nie piszczy dokładnie za każdym razem, bo Ofik porobił mu małe dziurki, ale mimo to piszczy :p
Ofik zgłupiał, biega z miejsca w miejsce, bo pokropiłam mu kark kroplami na kleszcze :evil_lol:

staram się kupić taki sam smoczek dla Dżeka, ale nie mogę nigdzie znaleźć
bo Dżek kilka razy próbował smoczka podprowadzić :lol:

Posted

dobrze, że czasem jednak zdarza mi sie pomyśleć ;) choć odkąd jestem w ciąży to mam z tym problemy ;)
znalazłam smoczki w sklepie internetowym i już zamówiłam :multi: ale będzie radość :multi:

Posted

Z taką sforą to chyba i bóle brzucha nie takie straszne :lol:
Ja na razie jakichś większych dolegliwości nie mam, poza tym, że brzunio powoli zaczyna mi ciążyć... :cool3:

Posted

termin dopiero n 12.08
przez te bóle mnie brzunio ciąży już od jakiegoś czasu, choć nie jest ogromny póki co, ale skarpetki zakładam jak paralityk ;)

Ofik w nocy miał coś jak kaszel. piszę coś, bo niby kaszlał, niby charczał.
Chciałam mu dać jakiś syrop, ale nie miałam, więc wpadłam na pomysł, zeby podać mu olej, bo miałam wrażenie, że coś mu stoi w gardle-choć nie jadł nic co mogłoby utknąć.
dostał lyżkę oleju i pomogło, i bardzo mu smakowało. Rano dałam mu jeszcze jedną łyżkę i chciałam też Foxa poczęstować ale tylko zrobił minę, jakby mu sie chciało zwymiotować :evil_lol: a Ofik podbiegł i szybko wylizał olej z jego miski :)

a teraz śpi kołami do góry i odsypia nocną przerwę w spaniu, bo na jakiś czas mnie wyrwał ze snu, jeszcze go miziałam, zanim zupełnie mu przeszło ;)