eloise Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 :) SUPER ZDJĘCIE :) zupełnie jak Ofik :) Ania nie lubi w soboty wychodzić z domu- nadrabia zaległości z tygodnia ;) jutro zaczyna się u nas spęd rodzinny, a ja mam w domu armageddon!!! Luna,wstaję o świcie a do domu wracam, o, o 23! Jonatan wczoraj w nocy dał czadu z zębami, o 5.15 ostatecznie wstaliśmy, to zrobiłam kawę i zajrzałam na dogo ;) nie spalismy od 2.30, ale w ciągu dnia nie było dziś źle, oby noc też była spokojna, bo rano musze wrzucić kosmiczne obroty ! :) mamy czadowe plany na jutro, oby wypaliły :) Quote
eloise Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 1. Kapsel ugryzł mnie w duzego palca u stopy 2. Jak go ochrzaniłam, dziabnął mnie w łydkę 3.Jak go postraszyłam, ze z samego rana wywiozę do weta i każę zutylizować-schował się za nogi mojego taty i dalej mi zeby pokazywał! 4. Ania powiedziała, że Ofik nazywa się Daisy 5. Jonatan ma STRASZNY kaszel 6. Nina jest tak duża jak Jonatan, choć 2 miesiące młodsza, co upalsowało ją na granicy otyłości i 97 centylu 7. Paweł ciągle wzdycha i jest jeszcze bardziej nieobecny niż zwykle- a myslałam, ze to niemożliwe! 8.Po weekendzie ważę wiecej niz przed- precz z bitą śmietaną, pieczonymi ziemniakami i pyyyyyszną tartą mojej mamy!!! 9. Paweł ma sposób na Anię- zaczyna jej opowiadać różne historyjki o Tomciu Paluchu i tak zaciąga ja do mycia, spania, przedszkola... różnie. W sobotę, w centrum miasta- wysiadamy z Auta- Ania marudzi, Paweł: Aniu, a wiesz, co robił Tomcio... ( nie skończył), przerwała Ania- nie umył cipci? :D :D :D SZliśmy i śmialiśmy się na cały regulator przez 5 minut :D Quote
MagdaNS Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Eloise, ja po weselu i poprawinach to jeszcze kilka tygodni nie stanę na wadze :evil_lol::evil_lol::evil_lol: A Red mnie ostatnio też skubnął w łydkę bo stwierdził, że za krótko go głaskałam :diabloti: Quote
eloise Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 ja jakaś głupia jestem, ze stanęłam rano na tej wadze, ale tak jakoś na mnie patrzyła... ;) Kapsel niedawno mnie ugryzł, bo go pogłaskałam, wystawił sie, ja go głasiu głasiu a on mnie dziabnął! a tym razem usiadłam do stołu,a on był pod stołem- nie miałam o tym pojęcia, i ni z gruchy ni z pietruchy mnie dziabnął. A na łydce mam siniaka, oraz jakiś milion ugryzień od komarów, no co za france, mamy ich zatrzęsienie w tym roku, Ania na twarzy to miała aż guzy po ugryzieniach! Quote
Luna123 Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Fakt, komarów strasznie dużo teraz :roll:. Ja jak idę z Fryziastą na spacer wieczorem, to nie otwieram buzi, bo cholery gryzą i wlatują wszędzie :mad:. Chwalę sobie siatki w oknach :p.Nie usnęłabym, jakbym wiedziała, że mi żyją w pokoju ;) Quote
eloise Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 nas pożarły na spacerach. W niedzielę zrobiliśmy jakieś 8 km na nogach, z czego 2 km szukając miejsca, od którego jak się okazało byliśmy oddaleni o jakieś... 50 metrów! moja siostra nie nadawałaby sie nawet na panią czytającą w systemie gps!!! i tak podałaby złą trasę! :) szukalismy "placu zabaw". A jako rodzice 3-latki, szukalismy rzeczywiście placu zabaw. A ten, który mieliśmy znaleźć... okazał się kawałkiem trawy, na której można sie położyć, pograć w piłkę, badmintona, napic piwa i posłuchac dobrej muzyki. Placu zabaw tam nie ma. Jak juz znaleźliśmy- bawiliśmy sie dobrze, tylko czemu ona kazał nam szukać placu zabawa nie poletka???? :) Quote
Luna123 Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 HIHI, no trzeba zinterpretować, że należy bawić/zabawiać dziecko :roll:;) Ws gps, kolega miał zamontowany z głosem Czesia , no " zaj....szczy ":razz:. A jak jechałam do Murków po Fryzię, to od Targowiska ( ostatni węzeł autostrady ) do Rzeszowa kazał nam nie przesadzając co 1 km skręcać w lewo :evil_lol:. Quote
MagdaNS Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 U nas komarów też zatrzęsienie, po prostu masakra. Mam w domu płyn do spryskiwania przeciw komarom sztuk 2, żel na ukąszenia, bo Marcie to się aż takie surowiczne bąble robią, oczywiście moskitiery w oknach, a na taras 4 "świece dymne" przeciwm tym miniaturowym wampirom. GPSa nie uzywam, jakoś wolę rzucić okiem na zwykłą mapę :) Quote
eloise Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 ja też korzystam tylko z mapy, a potem ewentualnie błądzę i szukam :) tym sposobem poznałam wiele ulic, o których nigdy bym nie usłyszała ;) jutro pokażę Wam nowe fotki z Warszawy :) dzisiaj odcinek 30 km jechaliśmy 1 godzinę 55 minut :) takie rzeczy, tylko w Warszawie! Quote
kaskadaffik Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Ja tak jak Wy lubię mapę obczaić, ale w jakimś Berlinie, Londynie czy Budapeszcie bez GPSa to bym zginęła niestety, taki ruch, że nie wiadomo o co chodzi ;) Przy okazji podglądnięcia Was , zapraszam: http://www.dogomania.pl/threads/213245-Kalosze-szkolny-plecak-pi%C3%B3rniki-smycze-szelki-i-inne-cuda-!!29.08ROBIMY?p=17481500#post17481500 Quote
eloise Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 dzisiaj jedna z dziewczynek w przedszkolu zapytała mnie, czy ślimaki rodzą sie już ze skorupą- hm.... zatkało mnie :D Jonatan ma problemy z brzuszkiem, albo nas próbuje zagazować, albo nie pruka wcale, tak czy siak, boli go i już. Kupa, o ile sie pojawi, jest wydarzeniem dla całej rodziny... Zęby idą, ale dojść nie mogą! Dentystka powiedziała mi, że te trójki, to się raczej "tylko" na razie ustawiają, ale wyjdą raczej po 1 i 2... no zobaczymy, bolą go jak cholera! Paweł rozgarnięty jak zawsze :D pojechałam dziś do reala, z dziećmi, autobusem i wysłałam mu sms, że tam będziemy, bo on też miał być. Nie dzwoniłam, bo on i tak nigdy nie słyszy, przynajmniej jak ja dzwonię ;) Oczywiście smsa odczytał dopiero.... w domu :D i wielce sie zdziwił, ze nas nie ma :D a dla Ani wycieczka autobusem, czy pociągiem to niesamowita atrakcja :) co z tego, ze 15 minut :) zdjecia mam od 2 dni na serwerze, ale nie wiem kiedy zdołam je tu pokazać... Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Cholera, właśnie wkleiłam tu post, który miał iść do wątku Macho. Słuchaj, eloise, moje dzieci w świetlicy, jak najdzie na pytania, to czasami się zapętlić idzie. Z dziwniejszych: - Co się dzieje ze skórą człowieka po śmierci? Ostatnio: - Co to jest trądzik? (tłumaczę) A nie da się tego jakoś uniknąć? - Co to jest wirus HPV? (i w związku z tym pytaniem) - Co to jest macica? I hit ostatniego tygodnia: - Czemu potrzeba taty świnki i mamy, żeby były małe świnki morskie? Quote
eloise Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 ja kiedyś zabrałąm na spacer psy rodziców, nagle słyszę, ze ktoś biegnie i sie wydziera za jakimś psem, stanęłam i rozglądam sie gdzie ten pies. A facet, półnagi ;) wołała za naszym Dżekiem. Zobaczyli go z żoną z okna i byli pewni, ze to ich zaginiona suczka! Uciekła im w czasie burzy i nie udało im się jej znaleźć, z jaką nadzieją w oczach on nas gonił... Ania ma teraz fazę na syreny- wszelkie. Jedną ze swoich barbie ubrała w syreni ogon, który się ciągle rozpina- pamietacie jak bardzo opiete i dopasowane sa ubranka barbie? nic sie w tej kwestii nie zmieniło! Ania mówi do mojej mamy- zapnij, babciu, zapnij! ale pod rzepem oczywiscie i tak ogromna dziura ( jakie te ubranka są głupie!) moja mama mówi-Aniu, tej lalce urósł tyłek i nie da sie zapiać. Po kilku minutach ( a rzecz działa sie w kościele) Ania mówi do babci- babciu, tej syrenie urosła dupa!!!! :D Quote
Ulka18 Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Widzialyscie te fajne filmiki z dzieciakami? Mam na mysli z youtube, Mloda mi dzisiaj taki pokazala : http://www.youtube.com/watch?v=WJq4jWSQNd8 Kurcze te dzieci sa nie do zdarcia :D Quote
eloise Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 ups... to dziecko, to sie chyba zdarło ;) a moje sie huśtają [video=youtube;kh4elarhp5Y]http://www.youtube.com/watch?v=kh4elarhp5Y[/video] Jonatan ( w paski ;) ) z Ninką "żaglowiec" z innej perspektywy akcent z Nowego Miasta Quote
eloise Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 jedna z kamienic na Nowym Mieście zmeczony Ofik ( kupkę zrobił, to musiał odpocząć :D ) Ania i Kapsel psychopata, który chciał winogron- zeby mieć czego pilnować i terroryzować otoczenie ;) tygrys :) dobranoc :) Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Tygrys bombowy! Ale tego, że go ubrałaś w różowe paski zapewne nie wybaczy Ci do końca życia! Quote
eloise Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 wybaczy i doceni! :p ma kilka ciuszków w różowe paski :) a wiecie jaki jest Ani ulubiony smak lodów? RÓŻOWY!!! :D mała kałuża po burzy, zalewa całą szerokość jezdni gołąbki w "parku z łazienką" :D tak Ania powiedziała o Łazienkach :) wszystkie gołębie z Łazienek usiadły na Pałacu na Wodzie :) Quote
Ulka18 Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Super zdjecia :D Ania sie coraz bardziej podobna do Ciebie robi Eloise :fadein: Quote
eloise Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Ania to taka super mieszanka :) bo jest też bardzo podobna do jednej z sióstr Pawła :) no i zgryz ma całkowicie po tatusiu ;) muszę ją koniecznie pokazać dentyście :) a ja szykuję się do rozruby stomatologicznej. Zabieg, który miałam w marcu nie rozwiązał problemu ( tak jak przewidywała operująca mnie pani doktor) i czeka mnie kolejnych 2, oby 2. mamo, patrz jakie kwiatuszki!!! fuuuu! śmierdzą! ;) atak wiewiórek :) Quote
eloise Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Park z łazienką i okolice :) W Warszawie nie da sie nei pamietać o historii Quote
MagdaNS Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Eloise, zdjęcia naprawdę super ;). jak będę chciala pokazać Martusi Warszawę to wpisuję Ciebie na przewodnika :) Quote
eloise Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 jeśli w weekend pogoda dopisze, to zwiedzimy ogród na dachu Biblioteki UW :) fotki będą :) a patrzcie na to :) Quote
eloise Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 jak tak szliśmy i szukaliśmy rzekomego placu zabaw trafiliśmy na taki malunek: Ania piła czekoladę :D Ania na scenie na Placu Piłsudskiego :) Quote
eloise Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Piłsudski, czytaliście kiedyś cytaty z Piłsudskiego? Miał gość styl :) Hotel Europejski Hotel ma niesamowicie ciekawą historię. Kiedyś do niego weszłam, bo szukałysmy z siostrą sklepu z torebkami. Okazało się, ze hotel obecnie nie działa jako hotel, a byłe pokoje i apartamenty wynajmowane są jako powierzchnie biurowe :) W korytarzach i foyer trąci poprzednią epoką, bardzo, bardzo poprzednią. Są zdjęcia właścicieli i gości,z opisami, naprawdę jest to ciekawe. a teraz 2 tablice z murów Pałacu Prezydenckiego ;) Quote
Recommended Posts