agusiazet Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Ale niech dzwonią, nawet z "dobrymi" radami, bo jest znak, że ogłoszenia czytają i myślą, może w końcu zaczną myśleć odpowiednimi torami???? Quote
Murka Posted October 25, 2009 Author Posted October 25, 2009 Jesienna Brawurcia ;) Fajne jest to, że często skupia wzrok i uwagę na człowieku (na drugim zdjęciu właśnie patrzy na TZa). Smycz często jest luźna. Ale w smakołykach wybredota jest jak nie wiem. Muszę chodzić do niej z kanapkami :evil_lol: Quote
Reno2001 Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Super, że skupia uwagę na przewodniku. To na prawdę pół sukcesu!!! Quote
Ulka18 Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Widac postep, to najwazniejsze. A na drugim zdjeciu to powiedzialabym, ze lekki usmiech na pyszczku Brawurki zagoscil ;) Quote
agusiazet Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Z tym dyskretnym uśmiechem Brawurki to chyba prawda, ja też widzę taki cień uśmiechu. Chyba lubi TZ-ta Murki:) Quote
halcia Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Ja myslę,ze moze chodzic o tą kanapke:eviltong:ale wazne,ze zadowolona! Quote
Ra_dunia Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 lekki uśmiech i błysk w oku :) Oby tak dalej :loveu: Quote
Reno2001 Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Najważniejsze, aby Brawurka nabrała zaufania do człowieka i przestała kłapac w niekomfortowych dla niej sytuacjach. Quote
Ra_dunia Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Prawidłowo podlinkowany banerek Brawurki (matko ja chyba padnę jak tak wszystko będę zmieniała... a jak ktoś znowu coś w adresach stron namiesza to normalnie :angryy:) Quote
Ulka18 Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Nowe allegro Brawurki [url]http://www.allegro.pl/add_item.php?change_ok=1&this_item_id=798911340[/url] Quote
Murka Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 A co ja mam powiedziec :placz: całą pierwszą stronę wątku hotelikowego muszę przerabiać :angryy: A co do Brawurki, to nie macie pojęcia jak się rozszczekała dziewuszka :razz: Szczeka nawet na mnie i TZa :p Quote
Ulka18 Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 To moze zacheta i zaproszenie do zabawy, te kolowate tak maja :p Quote
Ra_dunia Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Chyba jak szczeka, to poczuła się pewniej :) Quote
Murka Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 No, ona zdecydowanie czuje się pewniej. Powiedziałabym nawet, że za pewnie. Ona wcale nie jest płochliwa czy wystraszona. Jedyne czego się boi to ludzie. A i też nie zawsze. W boksie czuje się super pewnie i obszczekuje wszystko co się rusza póki się nie wejdzie do środka. Ciężki z niej orzech do zgryzienia i ma dominujący charakter. Konto Brawurki wzbogaciło się o 20 zł od halci :loveu: 50 zl od Ra_duni :loveu: i 25 zł od Domi :loveu: Quote
eloise Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 no właśnie, ciężki z niej orzech i nie wiem, ogłaszać ją czy czekamy? Quote
agusiazet Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Kto sobie poradzi z tym ciężkim orzechem do zgryzienia??? Quote
Ulka18 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Brawurka to typ psa, ktory gdy nie jest zmeczony, to ma tak duzo energii, ze przeladowuje ja w szczekanie i demolke. Moja Casablanka tez jak nie jest wybiegana, to szczeka jak karabin maszynowy i probuje dominowac biedna Kostaryke. Dla takich psow to tylko bieg przy rowerze, frisbee albo cos innego meczacego. Quote
Murka Posted November 1, 2009 Author Posted November 1, 2009 Święta racja... Ja swego czasu biegałam z Brawurką, ale teraz jakoś Brawurcia nie chce długo spacerować, ciągnie ją do boksu :roll: Wpłynęło 50 zł od eloise z bazarku kartkowego :loveu: Quote
Reno2001 Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Bo Brawurce na pewno przydałby się jej własny opiekun i stałe, bezpieczne miejsce. Mimo wszystko ten trudny pobyt u p. Basi miał swoje plusy. Ja wiem, że adopcja będzie bardzo trudna. Tu będzie musiał się znaleźc ktoś z olbrzymią cierpliwością i wyrozumiałością. Do tego ktoś, kto miał już psy w domu. Mureczko, napisz proszę jaka jest Brawurka do innych psów, bo jakoś mi to umknęło. Może inny pies w domu byłby dobrym rozwiązaniem? Quote
Murka Posted November 1, 2009 Author Posted November 1, 2009 Brawurka podczas pierwszego pobytu u nas wobec psów była super, tolerowała wszystko jak leci, czasem tylko chciała "pomóc" w zabawach Rufiego z Erą. Teraz jednak wyszedł z niej dominujący charakter, poczuła się pewnie. Z psami samcami jest ok, ale z suczkami różnie. Dzisiaj np. chciała zapolować na niedużą ruchliwą suczkę :mad: Także trzeba uważać. Bardzo lubi Rufiego. Po przyjeździe z Olkusza była z nim w jednym boksie (przed wyjazdem też byli razem), teraz musieliśmy ich rozdzielić, ale są obok siebie, dzieli ich tylko siatka. Na każdym spacerze Brawurka podchodzi do boksu Rufiego i przymila się do niego przez siatkę ;) Może dlatego ją tak ciągnie do boksu teraz, żeby być blisko Rufiego :roll: Quote
Reno2001 Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 No to i tak jest dobrze. Brawurka ma zupełnie charakter mojej Dotts, jeśli chodzi o stosunek do psów. Samce są jak najbardziej OK, samice należy z marszu ustawic :diabloti:. Widac, ten typ tak ma :cool3::cool3::cool3:. Czyli reasumując dla Brawurki: dom z ogrodem, mile widziany drugi pies, dom bez dzieci i chyba kotów(?). Nowy opiekun bardzo wyrozumiały, cierpliwy i najlepiej doświadczony. Qrde, ale wymagania :razz: ... Quote
halcia Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Hmmm,to pewnie jeszcze wypasona buda,bo moze jej nie pasowac mieszkanie...wybierze wolnosc na ogrodzie.. Quote
kaskadaffik Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Zapraszam na nowy bazar dla mielczaków, Brawurko niezła z Ciebie sztuka:cool3: http://www.dogomania.pl/forum/f99/prezenty-czapki-torebki-mikolajki-szelki-ozdoby-misie-ciuszki-na-mielec-09-10-a-172478/ Quote
Murka Posted November 2, 2009 Author Posted November 2, 2009 Dzisiaj dzwoniła do mnie bardzo sympatyczna pani w sprawie Brawurki, ale niestety ma dwójkę małych dzieci i niewiele czasu na pracę z psem :-( Quote
Recommended Posts