Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 883
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jesienna Brawurcia ;)
Fajne jest to, że często skupia wzrok i uwagę na człowieku (na drugim zdjęciu właśnie patrzy na TZa). Smycz często jest luźna. Ale w smakołykach wybredota jest jak nie wiem. Muszę chodzić do niej z kanapkami :evil_lol:

Posted

A co ja mam powiedziec :placz: całą pierwszą stronę wątku hotelikowego muszę przerabiać :angryy:

A co do Brawurki, to nie macie pojęcia jak się rozszczekała dziewuszka :razz: Szczeka nawet na mnie i TZa :p

Posted

No, ona zdecydowanie czuje się pewniej. Powiedziałabym nawet, że za pewnie. Ona wcale nie jest płochliwa czy wystraszona. Jedyne czego się boi to ludzie. A i też nie zawsze. W boksie czuje się super pewnie i obszczekuje wszystko co się rusza póki się nie wejdzie do środka.
Ciężki z niej orzech do zgryzienia i ma dominujący charakter.

Konto Brawurki wzbogaciło się o 20 zł od halci :loveu: 50 zl od Ra_duni :loveu: i 25 zł od Domi :loveu:

Posted

Brawurka to typ psa, ktory gdy nie jest zmeczony, to ma tak duzo energii, ze przeladowuje ja w szczekanie i demolke. Moja Casablanka tez jak nie jest wybiegana, to szczeka jak karabin maszynowy i probuje dominowac biedna Kostaryke. Dla takich psow to tylko bieg przy rowerze, frisbee albo cos innego meczacego.

Posted

Święta racja... Ja swego czasu biegałam z Brawurką, ale teraz jakoś Brawurcia nie chce długo spacerować, ciągnie ją do boksu :roll:

Wpłynęło 50 zł od eloise z bazarku kartkowego :loveu:

Posted

Bo Brawurce na pewno przydałby się jej własny opiekun i stałe, bezpieczne miejsce. Mimo wszystko ten trudny pobyt u p. Basi miał swoje plusy. Ja wiem, że adopcja będzie bardzo trudna. Tu będzie musiał się znaleźc ktoś z olbrzymią cierpliwością i wyrozumiałością. Do tego ktoś, kto miał już psy w domu.
Mureczko, napisz proszę jaka jest Brawurka do innych psów, bo jakoś mi to umknęło. Może inny pies w domu byłby dobrym rozwiązaniem?

Posted

Brawurka podczas pierwszego pobytu u nas wobec psów była super, tolerowała wszystko jak leci, czasem tylko chciała "pomóc" w zabawach Rufiego z Erą. Teraz jednak wyszedł z niej dominujący charakter, poczuła się pewnie. Z psami samcami jest ok, ale z suczkami różnie. Dzisiaj np. chciała zapolować na niedużą ruchliwą suczkę :mad: Także trzeba uważać.
Bardzo lubi Rufiego. Po przyjeździe z Olkusza była z nim w jednym boksie (przed wyjazdem też byli razem), teraz musieliśmy ich rozdzielić, ale są obok siebie, dzieli ich tylko siatka. Na każdym spacerze Brawurka podchodzi do boksu Rufiego i przymila się do niego przez siatkę ;) Może dlatego ją tak ciągnie do boksu teraz, żeby być blisko Rufiego :roll:

Posted

No to i tak jest dobrze. Brawurka ma zupełnie charakter mojej Dotts, jeśli chodzi o stosunek do psów. Samce są jak najbardziej OK, samice należy z marszu ustawic :diabloti:. Widac, ten typ tak ma :cool3::cool3::cool3:.

Czyli reasumując dla Brawurki: dom z ogrodem, mile widziany drugi pies, dom bez dzieci i chyba kotów(?). Nowy opiekun bardzo wyrozumiały, cierpliwy i najlepiej doświadczony.

Qrde, ale wymagania :razz: ...