Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 883
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Od paru dni pod czujną kontrolą Brawurka biega sobie luzem z Rufikiem. Bawią się cudownie, gonitwy, podgryzanie... jak małe szczeniaki. Widok pędzącej z wiatrem w zawody Brauwurki jest jedyny w swoim rodzaju. W ruchu jest piękna, jak koń arabski :) Wygląda cudnie i jest szczęśliwa. Nad wszystko kocha Rufika i nie ma żadnego problemu z powrotem do boksu, na początku nie miała ochoty na powrót, ale wchodziła za Rufikiem. Teraz wchodzi już sama.
Dzisiaj to nawet bawiła się piłeczką :crazyeye: Tzn. trudno to na razie nazwać zabawą, ale wzięła parę razy do pyska i chciała zachęcić tym samym Rufika do zabawy. Raz nawet pobiegła za piłeczką :razz:

Byłoby cudownie, gdyby Brawurka trafiła do domu razem z Rufikiem...

Jak będę mieć aparat zastępczy (mój wysiadł chwilowo), to Wam pokażę Brawurkę na wolności :p

Posted

Brawurce to chyba domu w Szwajcarii bedziemy szukac, jak Amisi i Etnie. Tam sa warunki do biegania i zawsze jest w domach wiecej psow w stadzie. Moze by sie znalazl chetny na 2 psy ?

Przydalyby sie zdjecia Brawurki z Rufim :modla: Moze by wreszcie drgnelo w temacie.

Posted

Niewiele udało mi się uchwycić dzisiaj, namiastkę zaledwie. Brawurka była jakaś taka spłoszona, chyba wyczuła, że na nią poluje z aparatem :) A ja byłam już zmarźnięta na kość i drętwiały mi palce więc nie mogłam polować zbyt długo...

Posted

Dobre i 2 zdjecia, moze te mrozy odpuszcza i bedzie mozna wiecej zdjec zrobic. Na tzw. scianie wschodniej jest najzimniej, ok. -15, u nas na podkarpaciu dzisiaj jest -13.

Posted

U nas dzisiaj -17, nad ranem pewnie zejdzie jeszcze niżej...
W budach psiaki siana mają po dachy :) Na wieczór ciepłe jedzonko i ciepła świeża woda. TZ jeszcze w nocy chodzi i rozbija lód. W boksach wewnętrznych działa piecyk... musimy jakoś przetrwać te mrozy.

halciu, chciałam Ci powiedzieć, że te miski plastikowe od Ciebie sprawdzają się super na te mrozy! Woda w nich tak szybko nie zamarza jak w garnkach, nie przymarzają do podłoża i łatwo z nich lód wyrzucić. Póki pieskom nie przyjdzie do glowy się nimi bawić i na nich ząbków ostrzyć to będą jedyne na zimę :)

Posted

U nas było wyjątkowo cicho w tym roku, nie było żadnego strzelania przed Sylwestrem ani po. W samego Sylwestra wieczorem tylko gdzieś w oddali. O północy oczywiście trochę było fajerwerków, ale wszystkie psy przeżyły to spokojnie.

Tymczasem czas na rozliczenie:

Stan konta na 1 grudnia wynosił +857,30 zł
Wpłaty:

15 zł eloise
39,50 zł Reno2001 (bazarek)
50 zł Ulka18
10 zł izzie1981
50 zł KubaP
50 zł Reno2001
30 zł eloise
Razem: 1101,80 zł

Koszty:
240 zł hotelowanie

1101,80 zł - 240 zł = 861,80 zł
Stan konta na 31 grudnia wynosi +861,80 zł.

Posted

Super, ze jest wplata od Wachury, ze jest nas nadal stala ekipa wplacajaca.

Murko, kiedy Twoj aparat wraca z naprawy? Przydaloby sie sie portretowe zdjecie Brawurki w jakiejs kolorowej chusteczce czy obrozy. Nie mam juz nowych zdjec na miniaturke do allegro, a pasowaloby 'sprzedac' sunie.

Posted

Bandamki nie da się jej założyć, już kiedyś próbowałam. Taka fotka zresztą mogłaby być błędnie odczytana, że to taki "rodzinny" pies itp. Postaram się zrobić nowe fotki Brawurki, choć mój aparat nadal jest w serwisie :(

Posted

Murko, wiem, pamietam, ze z bandanka bylo ciezko. Dobre zdjecia Brawurka ma na watku, tylko na trawie, a ja nie mam juz Adoba Photoshopa, zeby obronic ladnie zdjecia. Moze ktos mi pomoże i wykombinuje miniaturke Brawurkowa taka 400 x 600 pikseli lub wieksza na jakims ladnym tle. Mysle, ze Radunia by dala rade, tylko Jej nie ma ostatnio na dogo. Z gory dziekuje :Rose: