Ewa Marta Posted May 2 Posted May 2 Dnia 2.05.2026 o 12:35, agat21 napisał: Dać Ci znać jak będę szykować następną wyprawę? Tak jeśli udałoby mi się znaleźć opiekę nad psiakami, to pojechałabym. Quote
limonka80 Posted May 3 Posted May 3 Dnia 1.05.2026 o 21:42, agat21 napisał: Dzisiaj był piękny dzień. Mogłam poznać Samisia osobiście! Na początku trochę się bał dwóch obcych kobiet (dzięki Limonko za dołączenie do wyprawy Tak, był piękny dziękuję, że mogłam w tej wyprawie uczestniczyć Wszystkie psiaki cudne Samiś, Vikusia, Roniś, Tyćka i pozostałe których imion nie zapamiętałam ... Przecudne, radosne psiątka. Tyćka malutka jak kurczaczek, gdy ją głaskałam za uszkiem, to tak dociskała łepek do mojej dłoni, że go sobie o mało co nie ukręciła 5 1 Quote
Ewa Marta Posted May 3 Posted May 3 Dzięki Waszej wyprawie ja już wiem jak reaguje Viki na przybyłych gości. Jej zachowanie zwięsza szanse na adopcję, bo jak widziałam na zdjęciach maleńka była wpatrzona w Was jak w obrazy Quote
agat21 Posted May 4 Author Posted May 4 Będę mocno myśleć co dalej, chociaż skłaniam się ku amputacji oczka. Kolejne, coraz bardziej inwazyjne zabiegi - teraz już w narkozie - plus masa leków przeciwbólowych niepozostających bez wpływu na jego i tak chorą wątrobę, noszenie kolejnymi tygodniami kołnierza - to wszystko wydaje mi się niewarte wątpliwych i niepewnych rezultatów oraz dyskomfortu Samisia. On i tak na to oczko nie widzi, a poza tym jego wiek i osłabiony organizm nie rokują dobrze jeśli chodzi o proces naprawczy rogówki oka. Trzy zabiegi nic nie dały. 5 Quote
agat21 Posted May 4 Author Posted May 4 A dziś pełnia szczęścia bez abażura! Można hasać z koleżeństwem i nikt się nie boi i nie warczy 6 Quote
agat21 Posted May 4 Author Posted May 4 Dnia 4.05.2026 o 17:22, Poker napisał: Myślę, że Agat dobrze myśli. Dziękuję za wsparcie. Straszne takie podejmowanie decyzji.. Quote
rozi Posted May 4 Posted May 4 Dnia 4.05.2026 o 17:39, agat21 napisał: Straszne takie podejmowanie decyzji.. Ja bym usunęła i już. W sumie od razu można było. Quote
agat21 Posted May 4 Author Posted May 4 Dnia 4.05.2026 o 19:56, rozi napisał: Ja bym usunęła i już. W sumie od razu można było. Była szansa na wyleczenie, trzeba było spróbować. Skąd można było wiedzieć, że tak kiepsko z tym oczkiem Quote
Ewa Marta Posted May 4 Posted May 4 Dnia 4.05.2026 o 21:41, agat21 napisał: Była szansa na wyleczenie, trzeba było spróbować. Skąd można było wiedzieć, że tak kiepsko z tym oczkiem Agatko, to słuszna decyzja. Te próby były ważne, bo masz pewność, że nie dało się uratować oczka. 1 Quote
agat21 Posted May 5 Author Posted May 5 Decyzja zapadła. Oczko do usunięcia. Koszt samego zabiegu ok.1900 zł. Plus badania przed narkozą. Muszę robić kolejny bazarek, nie ma rady... Quote
Ewa Marta Posted May 5 Posted May 5 Przelewam za moment 150 zł od Rafała. Swoją deklarację wysłałam wczoraj. 2 Quote
Ellig Posted May 5 Posted May 5 Dnia 4.05.2026 o 23:57, Ewa Marta napisał: Agatko, to słuszna decyzja. Te próby były ważne, bo masz pewność, że nie dało się uratować oczka. Dokładnie tak. Quote
agat21 Posted May 5 Author Posted May 5 Dnia 4.05.2026 o 23:57, Ewa Marta napisał: Agatko, to słuszna decyzja. Te próby były ważne, bo masz pewność, że nie dało się uratować oczka. Dzięki. Wątpliwości są zawsze, ale trzeba je minimalizować. Quote
agat21 Posted May 5 Author Posted May 5 Dnia 5.05.2026 o 16:50, Ewa Marta napisał: Przelewam za moment 150 zł od Rafała. Swoją deklarację wysłałam wczoraj. Nie wiem już jak dziękować panu Rafałowi... 1 Quote
agat21 Posted May 5 Author Posted May 5 Dnia 5.05.2026 o 17:47, Poker napisał: Wpłacę 5 dyszek. Na konto agat? Na moje proszę. I dziękuję Ci bardzo. Quote
agat21 Posted May 5 Author Posted May 5 Zabieg umówiony na 19 maja na 9 rano. W czwartek 7 maja echo serca. 12 maja badania krwi. A nieświadom tego wszystkiego kawaler hula po kanapach z towarzystwem 2 Quote
agat21 Posted May 5 Author Posted May 5 Faktura z poniedziałkowej wizyty okulistycznej. Przelewam 240 zł Quote
Recommended Posts