Jump to content
Dogomania

Nie wiem co napisać, nie wiem jak zatytułować.. Coraz trudniej o pomoc. Ale on nie może czekać. Spróbuję. Zapraszam, pomóżmy psu z chorymi oczami.

Recommended Posts

Posted
Dnia 2.05.2026 o 12:35, agat21 napisał:

Dać Ci znać jak będę szykować następną wyprawę? 😉 

Tak😀 jeśli udałoby mi się znaleźć opiekę nad psiakami, to pojechałabym.

Posted
Dnia 1.05.2026 o 21:42, agat21 napisał:

Dzisiaj był piękny dzień. Mogłam poznać Samisia osobiście! 😃 Na początku trochę się bał dwóch obcych kobiet (dzięki Limonko za dołączenie do wyprawy 😁

Tak, był piękny 😀  dziękuję, że mogłam w tej wyprawie uczestniczyć 😘 

Wszystkie psiaki cudne 😍

Samiś, Vikusia, Roniś, Tyćka i pozostałe których imion nie zapamiętałam ...  Przecudne, radosne psiątka.

Tyćka malutka jak kurczaczek, gdy ją głaskałam za uszkiem, to tak dociskała łepek do mojej dłoni, że go sobie o mało co nie ukręciła 🤩

ABC.jpg

• Like 5
  • Upvote 1
Posted

Dzięki Waszej wyprawie ja już wiem jak reaguje Viki na przybyłych gości. Jej zachowanie zwięsza szanse na adopcję, bo jak widziałam na zdjęciach maleńka była wpatrzona w Was jak w obrazy 🙂

Posted

Będę mocno myśleć co dalej, chociaż skłaniam się ku amputacji oczka. Kolejne, coraz bardziej inwazyjne zabiegi - teraz już w narkozie - plus masa leków przeciwbólowych niepozostających bez wpływu na jego i tak chorą wątrobę, noszenie kolejnymi tygodniami kołnierza - to wszystko wydaje mi się niewarte wątpliwych i niepewnych rezultatów oraz dyskomfortu Samisia. On i tak na to oczko nie widzi, a poza tym jego wiek i osłabiony organizm nie rokują dobrze jeśli chodzi o proces naprawczy rogówki oka. Trzy zabiegi nic nie dały. 

• Like 5
Posted
Dnia 4.05.2026 o 17:22, Poker napisał:

Myślę, że Agat dobrze myśli. 

Dziękuję za wsparcie. Straszne takie podejmowanie decyzji..

Posted
Dnia 4.05.2026 o 17:39, agat21 napisał:

Straszne takie podejmowanie decyzji..

Ja bym usunęła i już. W sumie od razu można było.

Posted
Dnia 4.05.2026 o 19:56, rozi napisał:

Ja bym usunęła i już. W sumie od razu można było.

Była szansa na wyleczenie, trzeba było spróbować. Skąd można było wiedzieć, że tak kiepsko z tym oczkiem 😔

Posted
Dnia 4.05.2026 o 21:41, agat21 napisał:

Była szansa na wyleczenie, trzeba było spróbować. Skąd można było wiedzieć, że tak kiepsko z tym oczkiem 😔

Agatko, to słuszna decyzja. Te próby były ważne, bo masz pewność, że nie dało się uratować oczka.

• Like 1
Posted

Decyzja zapadła. Oczko do usunięcia. Koszt samego zabiegu ok.1900 zł. Plus badania przed narkozą. Muszę robić kolejny bazarek, nie ma rady...

Posted
Dnia 4.05.2026 o 23:57, Ewa Marta napisał:

Agatko, to słuszna decyzja. Te próby były ważne, bo masz pewność, że nie dało się uratować oczka.

Dokładnie tak. 

Posted
Dnia 4.05.2026 o 23:57, Ewa Marta napisał:

Dzięki. Wątpliwości są zawsze, ale trzeba je minimalizować.

Posted
Dnia 5.05.2026 o 16:50, Ewa Marta napisał:

Przelewam za moment 150 zł od Rafała. Swoją deklarację wysłałam wczoraj.

Nie wiem już jak dziękować panu Rafałowi... 🌹🌹🌹🌹🌹

• Like 1
Posted

Zabieg umówiony na 19 maja na 9 rano. W czwartek 7 maja echo serca. 12 maja badania krwi.

A nieświadom tego wszystkiego kawaler hula po kanapach z towarzystwem 😄

IMG-20260505-WA0008.jpg

IMG-20260505-WA0007.jpg

• Like 2