Jump to content
Dogomania

Nie wiem co napisać, nie wiem jak zatytułować.. Coraz trudniej o pomoc. Ale on nie może czekać. Spróbuję. Zapraszam, pomóżmy psu z chorymi oczami.

Recommended Posts

Posted

Echhh.... 😔

Trzeci raz rogówka przycinana, tylko tym razem nie ma założonej soczewki ochronnej i zmienione będą jedne krople na maść. 

Kolejna kotrola za 10 dni.

Może tym razem się wygoi lepiej?. 🫤

IMG-20260424-WA0003.jpg

IMG-20260424-WA0004.jpg

Posted
Dnia 24.04.2026 o 11:27, agat21 napisał:

Link przenosi do zbiórki Samisia, Tola pomyliła się w poście.

Co ślepemu po oczach 🙂 Udostępniłam na swoim profilu na fb i nie zauważyłam, że to zbiórka dla Samusia. Gapa.

Posted
Dnia 24.04.2026 o 15:24, agat21 napisał:

Trzeci raz rogówka przycinana, tylko tym razem nie ma założonej soczewki ochronnej i zmienione będą jedne krople na maść. 

😰

Posted
Dnia 24.04.2026 o 15:50, elik napisał:

Skąd ten znak zapytania? W pierwszej wersji postu postu było napisane, że to dla Andżeli więc tak napisałam.

Znak zapytania dotyczy adresu zbiórki,  a był prawidłowy; błąd był w treści, jak napisała Agat21. 

Posted
Dnia 24.04.2026 o 16:32, Tola napisał:

Znak zapytania dotyczy adresu zbiórki,  a był prawidłowy; błąd był w treści, jak napisała Agat21. 

Moja uwaga nie odnosiła się do adresu zbiórki, tylko do tego, dla kogo została zorganizowana. Napisałaś, że dla Andżeli  i to  podpowiedziałam.

Posted
Dnia 24.04.2026 o 15:24, agat21 napisał:

Echhh.... 😔

IMG-20260424-WA0003.jpg

IMG-20260424-WA0004.jpg

Musi być lepiej.

Posted
Dnia 27.04.2026 o 13:27, elik napisał:

Kurcze nie mogę przeboleć, że nie można założyć mu oponki, zamiast tego abażura 😞  

Elu, nie można. Oponka nie ochroni oczu ani z zewnątrz (inne psiaki, krzaczki) ani z wewnątrz - że się tak wyrażę. Samiś swoimi pięknymi długimi łapkami sięgnąłby do oka przy oponce. 

• Like 1
Posted
Dnia 27.04.2026 o 13:33, agat21 napisał:

Elu, nie można. Oponka nie ochroni oczu ani z zewnątrz (inne psiaki, krzaczki) ani z wewnątrz - że się tak wyrażę. Samiś swoimi pięknymi długimi łapkami sięgnąłby do oka przy oponce. 

No tak, wiem, że to konieczne, ale i tak mi go żal 😞 

Posted

Dzisiaj był piękny dzień. Mogłam poznać Samisia osobiście! 😃 Na początku trochę się bał dwóch obcych kobiet (dzięki Limonko za dołączenie do wyprawy 😁) i uciekał do domu przed nami, ale zwabiony smaczkami dał się szybko obłaskawić 😉

20260501_140356.jpg

20260501_135134.jpg

20260501_135146.jpg

IMG-20260501-WA0010.jpg

• Like 3
Posted

Na zdjęciach ze smaczkami jest Viki, która okazała się wielką łakomczuszką 😅 Mocno domagała się następnych i następnych i nawet próbowała przechwycić niektóre kierowane do pyszczka samisiowego 😄

• Like 1
Posted

A teraz trochę mniej żartobliwie - w poniedziałek kolejna kontrola oczka. Zobaczymy czy wreszcie są jakieś postępy w gojeniu rogówki. 

Posted
Dnia 2.05.2026 o 11:55, Ewa Marta napisał:

Ech, zazdroszczę Wam poznania Samisia i Viki😀 No i Anecik osobiście 😀

Dać Ci znać jak będę szykować następną wyprawę? 😉