Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Z tego co przekazała mi Hania , badania krwi miał dobre.
Ostatnie szczepienia na wirusówki miał w sierpniu 2008 r, a szczepienie p. wściekliźnie ma ważne do września

Posted

ja dozbieram jeszcze z bazarku elmiry i cala kwote uzbierana na hotel chcialabym moc komus przelac.
chce zniknac z tego watku. znalazlam inny, na ktorym pomoc jest potrzebna i dziewczyny nie sa takie ostrozne. tam sie zaangazuje w pomoc, a tutaj barankowi zycze z calego serca powodzenia.

jak juz sie dogadacie, kto chce przejac opieke nad funduszami Baranka napiszcie mi prosze pw.

Posted

Ależ nastraszyłam cioteczki :evil_lol: Wybaczcie,nie było to moim zamiarem :oops:
Chciałam abyście zobaczyły jak Baranek pięknie się bawi ze swoją koleżanką.
Ta stojąca obok niego sunieczka ,z wzajemnością uwielbia Baranka i zabawy z nim .
Nie martwcie się , nie zrobią sobie żadnej krzywdy

Posted

zuzia63 napisał(a):
I może tego się trzymajmy, bo ja też mam pewne obawy, że możemy nie podołać:shake: a to sezon urlopowy, adopcji nie ma, ciotki w rozjazdach...:-(

dziewczyny, koleżanka mojej mamy p. Basia deklaruje 20 zł co miesiąc!!!!:multi:
pomolestuję dziś jeszcze bratową, może ktoś od NIej by coś niecoś dorzucił?

Posted

Może trzeba zmienić tytuł, np. mamy tylko tydzień (do 16 lipca jest inwentaryzacja w schronie a co będzie potem niewiadomo).

Dobrze byłoby już wyciągnąć psiaka ze schroniska.

Posted

czytam tak sobie i czytam i nie moge sie powstrzymac, zeby cos od siebie dodac.
zalozmy, ze teraz napisze, ze podwyzszam moja deklaracje miesieczna do 180zl - czyli bedzie juz rowno 450zl - postanowicie psa wyciagnac, a ja sie wycofam. co wtedy?
dlatego smieszne jest dla mnie czekanie z wyciaganiem psa na uzbieranie calej kwoty stalych deklaracji. poza nimi sa wplaty jednorazowe. sa w tym miesiacu, beda w przyszlym i jeszcze kolejnym. a co bedzie jak wam sie te deklaracje wykrusza?

uparte jestescie jak osly.
psa mozna bylo wyciagnac juz teraz, bo kasa jest, zeby miesiac oplacic. a na kolejny zbieraloby sie od nowa, deklaracje plus wplaty jednorazowe.

ja bym nie liczyla na te deklaracje, bo na poczatku sa, a potem sie wykruszaja. ale to juz wasza sprawa, ja na szczescie pomagam juz gdzie indziej, gdzie to co pisze jest zrozumiale i nie musze sie denerwowac na ludzka niemoc i nadmierna ostroznosc.

Posted

irysek napisał(a):
czytam tak sobie i czytam i nie moge sie powstrzymac, zeby cos od siebie dodac.
zalozmy, ze teraz napisze, ze podwyzszam moja deklaracje miesieczna do 180zl - czyli bedzie juz rowno 450zl - postanowicie psa wyciagnac, a ja sie wycofam. co wtedy?
dlatego smieszne jest dla mnie czekanie z wyciaganiem psa na uzbieranie calej kwoty stalych deklaracji. poza nimi sa wplaty jednorazowe. sa w tym miesiacu, beda w przyszlym i jeszcze kolejnym. a co bedzie jak wam sie te deklaracje wykrusza?

uparte jestescie jak osly.
psa mozna bylo wyciagnac juz teraz, bo kasa jest, zeby miesiac oplacic. a na kolejny zbieraloby sie od nowa, deklaracje plus wplaty jednorazowe.

ja bym nie liczyla na te deklaracje, bo na poczatku sa, a potem sie wykruszaja. ale to juz wasza sprawa, ja na szczescie pomagam juz gdzie indziej, gdzie to co pisze jest zrozumiale i nie musze sie denerwowac na ludzka niemoc i nadmierna ostroznosc.

Irysku, a ja odwrócę twoje pytanie.
Co będzie z psem , jak nie będzie tych wpłat jednorazowych w przyszłym i kolejnym miesiącu? weźmiesz psa do siebie?

I jeszcze jedno, nie mamy chyba powodu nie ufać ludziom, którzy deklarują kwoty miesięczne i są wrażliwi na los psów pokrzywdzonych przez los. Czyżbyś chciała podważyć zaufanie do tych dogomaniaków?

Posted

wplaty jednorazowe zawsze beda, bo do takich zaliczaja sie takze bazarki.
niczego nei chce podawazac, w zyciu sa rozne sytuacje, jednemu moze babcia trafic do szpitala i nie bedzie mogl nawet 20zl dolozyc baranowi, innemu co innego sie przytrafi. to jest zycie. wiec teraz te deklaracje sa, a pozniej moga po jednej znikac. wiec nie ma co na nei moim zdaniem patrzec. kasy jest juz i tak sporo, psa mozna wyciagnac i kase zbierac dalej.

Posted

irysek napisał(a):
wplaty jednorazowe zawsze beda, bo do takich zaliczaja sie takze bazarki.
niczego nei chce podawazac, w zyciu sa rozne sytuacje, jednemu moze babcia trafic do szpitala i nie bedzie mogl nawet 20zl dolozyc baranowi, innemu co innego sie przytrafi. to jest zycie. wiec teraz te deklaracje sa, a pozniej moga po jednej znikac. wiec nie ma co na nei moim zdaniem patrzec. kasy jest juz i tak sporo, psa mozna wyciagnac i kase zbierac dalej.

A skąd ta pewność, ze będą te jednorazowe wpłaty, ze będą pieniądze z bazarków, że "ludziowi", który będzie chciał zakupić coś z bazarku nie zachoruje ta babcia?:evil_lol:
Może jestem naiwna, ale swego czasu byłam jedną z osób finansujących psa w DT i opłacałam jego pobyt aż do śmierci. Możesz mi wierzyć bądź nie, ale finansowo było mi ciężko ( a bylo to po 100 zł miesięcznie) jednak moim obowiązkiem było się wywiązać z złożonej deklaracji.
Deklaracja miesięcznych wpłat to odpowiedzialność i za takich ludzi uważam tych, którzy takowe deklaracje złożyli.

Posted

no to ja ci zycze, zebys sie nie zawiodla.
na niejednym watku juz widzialam, ze ktos kogos przepraszal, bo w danym miesiacu nie mogl sie wywiazac.
pisalas, ze cie zycie doswiadczylo, ale chyba jeszcze nie wiesz jak cie zycie moze przycisnac! nieraz jest tak, ze i 10zl nie mozesz na psa dac! nie wiem jak bardzo by ta osoba nie byla odpowiedzialna i zaufana itd. tak nieraz w zyciu juz bywa.

ja wplace na barana teraz te 30zl i bede sie musiala wycofac. tak jak powiedzialam, poszlam tam gdzie moja pomoc jest naprawde potrzebna i gdzie robi sie wszystko, zeby psiakowi pomoc.

wplace, przeleje cala kase komus kto bedzie chcial zbierac na baranka i znikne z watku, wykasuje go z subskrypcji, bo to nie na moje nerwy jak cos sie coagnie i ciagnie w nieskonczonosc. ja dzialam szybko i jak nie jest szybko to mnie to tylko denerwuje i drazni.

Posted

Czyli irysku, mam rozumieć to tak, że wycofujesz się z miesięcznych deklaracji, i twoje 30 zł będzie jako wpłata jednorazowa tak?

Jeśli tak podchodzisz do odpowiedzialności, to faktycznie nie mamy co dyskutować.

I nikt na wątku Baranka cię nie denerwuje, po prostu sama się niepotrzebnie nakręcasz. A to chcesz tabelki, a to nie odpowiadają ci kolorki,pierwsza strona jest dla ciebie nieczytelna (choć inni czytają z niej jak z elementarza), a to chcesz wyciągać psa,ze schronu, który nie ma uzbieranych pieniędzy i wkurzasz się na tych, którzy martwią się co będzie z psem jak nadal nie będzie miał kasy, czy z hotelu nie będzie musiał wracać do schronu. Wyluzuj trochę ciotka!

Czekam na konkretna deklaracje z twojej strony, w celu naniesienia poprawki w pierwszym poście.

Elmiro dziękujemy w imieniu Baranka

Posted

tak jednorazowo, a w miare jak zobacze po jakim czasie psiak trafi do hotelu, bede pomagala dodatkowo - nie chce sie teraz deklarowac ile.

Posted

Pierwsza strona poprawiona z jedną małą poprawką. Deklarowałaś 20 zł miesięcznie, a nie 30 i poprawkę naniosłam na te 20 zl
Twoja wpłata została umieszczona w deklaracjach jednorazowych. Dziękuję.