Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szajbus napisała:
"Ano, moim zdaniem prawną opiekę na Barankiem będzie sprawowała osoba, która go wyciągnie ze schronu czy to jej się podoba czy nie. To ona wyciągając psa ze schronu podpisze papiery adopcyjne i to jej dane będą wklepane do chipa i schroniskowego komputera, i w końcu to ona będzie potem się bujała z problemem. Bedzie miała dwa wyjścia, albo dopłacać co miesiąc brakującą kwotę bez względu na to czy chce czy nie, albo oddać go z powrotem do schronu."

Zgadzam się z powyższym.

Czy w takim razie możemy poznać osobę, która zgodziła się wyciągnąć Baranka na siebie czy będzie to osoba anonimowa ?

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ja wypowiedziałam swoje zdanie, przedstawiłam swoje obawy, ale tak jak napisałam nie mnie decydować, bo nie dałam grosza na Branka. Myślę, że na ten temat powinny się wypowiedzieć osoby, które wpłacają pieniądze na psiaka i załatwiają miejsce w hotelu.

Posted

szajbus, podpisuję się wszystkimi 4 łapami! I moje schroniskowce 12 łapami. I chciałabym, żebyś to jednak ty decydowała.

Wyciągnięcie psa ze schroniska to żaden problem. Schody zaczynają się później. Coś o tym wiem. Musi być 450zł stałych deklaracji. Jednorazowe mogą pójść na transport, leki itp. Tych też nie ma zbyt dużo.

Przypominam, że coronaaj wpłaciła 90zł, ale za 3 miesiące.

Posted

Zostałam wczoraj poproszona o wyciągnięcie Baranka, jednak niestety nie mogę sie tego podjąc. NIGDY nie wyciagam ze schronu psa, który nie ma 100% zabezpieczonej przyszłości. Mam na swoje konto wyciągnięte rózne psy, jednak zawsze miały one bądź to odpowiednie zaplecze finansowe, bądź bezpłatne, super DT (ElzaMilicz wie o czym piszę ;)). Wyciągnęłam kiedys Laurę do hoteliku w Niepołomicach, jednak jej finanse pokryła w całości irenaka oraz fundacja collie. Za każdego psa, którego osobiście wyciągam ze schronu ponoszę osobistą, pełną odpowiedzialnośc do czasu znalezienia przez psa domu. NIGDY nie wyciagam psów, dla samego ich wyciągnięcia.
Ponieważ wszystkie moje wolne środki przeznaczam na psy mieleckie, nie mogę zadeklarowac najmniejszego wsparcia finansowego dla Baranka. Nie pomogę również w jego ogłaszaniu, ponieważ limit mojego czasu na PWP wyczerpują w 1000% psy z Mielca. Przepraszam, jeśli zabrzmiało to tak, jakbym nie chciała pomóc, ale ja po prostu nie mogę.

Piszę to, by prośba iryska nie została bez odpowiedzi.

Posted

ok, to robcie jak chcecie.
jesli pies ma gnic w schronie, bo ktos dostal kopa od zycia dla mnie to glupota.
ale to twoj watek szajbus.
ja na szczescie nie jestem pesymistka. piszecie, a co jesli bedzie potrzebna kasa na leczenie? a popatrzcie na to z drugiej strony! a jak nie bedzie ona potrzebna?

tak sprawe postrzegajac baran bedzie siedzial w schronie jeszcze pol roku. prawde powiedziawszy ja sama tu nic nie zwojuje. takze moich teorii juz tu wysnuwac nie bede. badzcie do przesady ostrozne i odpowiedzialne, pies tylko na tym traci.

a jak mozna zauwazyc bylo 3,4 strony temu nika28 pytala sie kiedy psa trzeba wyciagnac. mi na pw nie napisala, ze nie pomoze, tak jak inne dziewczyny, czy reno na watku. takze mozna to uznac za chec pomocy.

bede w takim razie sie pojawiac i pisac ile jest na koncie baranka pieniedzy. dajcie znac jak juz sie odwazycie go wyciagnac, zebym przelala kase do hotelu, ktory wybierzecie.

a takie spychanie odpowiedzialnosci tez jest smieszne. szajbus zalozyla watek, ale rece umywa, moze to i dobrze, liczy na to, ze osoba ktora psa wyciagnie bedzie za niego odpowiedzialna. w takim razie agato51 moze nie namawiaj szajbus jak ona sama nie chce decydowac.

no i ostatnia rzecz, jak kazdy spycha odpowiedzialnosc na druga osobe, to kto zadecyduje do jakiego pies ma pojsc hotelu, kiedy ma byc wyciagniety, itd.? teraz jest to zagadka. po co ten watek, jak kazdy umywa rece, albo snuje czarne wizje.

jakos na innych watkcha lodzkich szlo wyciaganie psow jak w bajce (slepek, bonus, itd.) a tu idzie jak po grudzie. szkoda.

Posted

Cioteczki możecie spokojnie zakończyć te dyskusje
Do soboty w żaden sposób nie da sie rady wszystkiego zgrać i wyciągnąć psa a od soboty jest inwentaryzacja w schronisku i żadna prywatna osoba nie da rady wyciągnąć psa przez tydzień.Wiec tak czy siak mamy tydzień na dozbieranie kasy

Posted

tutaj jeszcze jedna osoba chetna do wyciagniecia psa. ruda76

Cytat:
Napisał irysek
hej, mamy taka prosbe.
zalezy nam, zeby ktos z lodzi wyciagnal ze schronu psa.
(dla mnie osobiscie jest to nieporozumieniem, zeby byly z tym takie problemy, bo u nas w schronie idzie sie i psa bierze bez placenia, jeszcze sie ciesza, ze jest kolejnego mniej. u was widze inna polityka)
psiak z tego watku
http://www.dogomania.pl/forum/f1159/...190-zl-140828/

hotel juz jest, kasa tez, potrzebna osoba, ktora go wyciagnie, i druga ktora go zawiezie do hotelu.

tylko 2 rzeczy brak (wydaje sie, ze tych najprostszych) i kolejny psiak bedzie uratowany.
pomoglabys? :razz:

OCZYWISCIE MOJ NR 501-xxx-xxx;-)

Posted

To jest "młody" wątek, na pewno uda się uzbierać brakujące deklaracje! Ja mogę tylko wspomóc jednorazowo i symbolicznie:oops:. Poproszę o nr konta.

Posted

irysek napisał(a):
tutaj jeszcze jedna osoba chetna do wyciagniecia psa. ruda76

Cytat:
Napisał irysek
hej, mamy taka prosbe.
zalezy nam, zeby ktos z lodzi wyciagnal ze schronu psa.
(dla mnie osobiscie jest to nieporozumieniem, zeby byly z tym takie problemy, bo u nas w schronie idzie sie i psa bierze bez placenia, jeszcze sie ciesza, ze jest kolejnego mniej. u was widze inna polityka)
psiak z tego watku
http://www.dogomania.pl/forum/f1159/...190-zl-140828/

hotel juz jest, kasa tez, potrzebna osoba, ktora go wyciagnie, i druga ktora go zawiezie do hotelu.

tylko 2 rzeczy brak (wydaje sie, ze tych najprostszych) i kolejny psiak bedzie uratowany.
pomoglabys? :razz:

OCZYWISCIE MOJ NR 501-xxx-xxx;-)

A dlaczego ruda 76 nie wie od ciebie irysku, ze pies nie ma zapewnienia dłuższego pobytu w hotelu niż jeden miesiąc. Napisałaś jej, ze kasa jest, a tymczasem nawet jak zsumować wszystko to i tak nie mamy 450 zł na dzień dzisiejszy.
I z łaski swojej ja nie umywam rąk moja droga i pies nie gnije w schronisku dlatego, że ja dostałam kopa od życia. Nie ja się go pozbyłam, nie ja go wsadziłam do schronu i nie ja byłam jego właścicielka, wiec daruj sobie ten sarkazm.
Tak, założyłam temu psiakowi watek, ogłosiłam go, bo chciałam, żeby był widoczny, to mój mały wkład w to, żeby poprawić mu jakość życia. Do tej pory jakoś nikt go nie zauwazył w schronie, a gnije tam (jak to nazwałaś) 5 lat.To, że nie jestem w gorącej wodzie kąpana to już inna sprawa,
I bardzo bym chciała, żeby ruda 76 wiedząc, że psiak nie ma zapewnienia stałych wpłat na hotel wypowiedziała się na tym wątku czy wyciągnie psiaka. Jesli tak, to w porządku.

Dogo07 już wspomniała- wymienione przez ciebie psy były podopiecznymi fundacji.

Posted

caly czas brakuje wplat od agaty51, bambino i ewy z bytomia (to jest dogomaniaczka, wchodzi na watek, czy nie mozna sie z nia skontaktowac w razie jakby nie wplacila?)

Posted

elmira napisał(a):
Myślę, że to wszystko na etapie sprawdzania jest. Nic pewnego nie ma do momentu, kiedy nie ma stałych i pewnych deklaracji.

edit: Choć ze słów Iryska wynika inaczej.

Rozmawiałam z Jamorem i wiem, że miejsce dla Baranka jest(to z wczorajszej rozmowy).

Nie wyobrażam sobie, ze pies zostanie wyciągnięty, a potem zabraknie kasy na dalsze miesiące. To nie tylko będzie tragedia dla tego psa, ale równiez zamknięcie drzwi hoteli przed innymi psami z dogomanii.

dziewczyny, postarajmy się znaleźc jeszcze parę stałych deklaracji- ja się już gubię w tym wszystkim- ile dokładnie brakuje? powiedzmy, że ja od sierpnia mogę dać jeszcze 10 zł czyli- wliczając wpłatę od mamy- to będzie 50 zł. Może ktoś jeszcze może coś dorzucic?

Posted

ciapuś napisał(a):
...Wiec tak czy siak mamy tydzień na dozbieranie kasy

I może tego się trzymajmy, bo ja też mam pewne obawy, że możemy nie podołać:shake: a to sezon urlopowy, adopcji nie ma, ciotki w rozjazdach...:-(

Posted

REJA ta twoja deklaracje jest po 10 zł na miesiąc czy to będize wpłata jednorazowa?

Panca ty wczesniej deklarowałaś wpłate jenorazowa w kwocoe 50 zł i jestes na liście , teraz deklarujesz znów 50 zł. Jak mam to odnotowac na pierwszej stronie? Czy dokładasz jednorazowo do tych 50 zł kolejne 50 zł , czy deklarujesz miesięcznie?

Posted

bjuta przelala jednorazowo na barana 30zl.

jeszcze bym cos napisala, ale juz sie ugryze w jezyk i dalej jak powiedzialam dzialajcie same.

Posted

przepraszam..zrobilam zamieszanie bo nie zajrzalam do pierwszego postu:oops:obecnie wplace 50zl jednorazowo a za jakis czas znow dorzuce kolejny grosik

Posted

Dziękuje cioteczko, już wpisałam cię na listę.
Baranek ma stałych deklaracji na kwotę 280 zł.
W dalszym ciągu poszukujemy sponsorów na uzupełnienie brakującej kwoty (170 zł)