Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Czasem trochę przesadzają z ilością podawanego jedzenia ... Kluska przybył do schroniska jako tłuścioch, siedzi teraz na łańcuchu przy budzie, także jego główną aktywnością jest kopanie jamy i na dodatek ma zawsze pełną miskę i obok wiadro z karmą :)

Edited by Dada M
  • 3 weeks later...
Posted

Wpłaciłam swoją deklarację za lipiec i sierpień, czyli 300 zł.
Przelałam 403 zł za sierpień.

Jak się czuje Tytus ?

APSA - daj znać, ile powinnam Ci przelać za allegro Tytusa sprzed jakichś 2 miesięcy, bo chyba zapomniałam. Napisałam do Karoliny, której podrzucono posokowcowate szczeniaki, żeby przelała Ci pieniądze za wyróżnione allegro.

Jutro wracam do Waw, więc postaram się ogarnąć wszystkie zaległe sprawy i w końcu wystawić bazarki, bo Tytus i Lennon będą mieć we wrześniu braki finansowe.

Posted (edited)

Moja Kluska pojechała do domu ?!!!! :) :) :) Cudownie :) Wiesz coś więcej ?

Ja też mam niusa - Żaba pojechała do DS :) Było 3 kandydatów - Żaba, Adora i .... Dogi. Ostatecznie Pani chciała adoptować Dogiego, a Pan Żabę. Na razie adoptowali Żabę, ale Pani chce przyjeżdżać raz w tygodniu, by zabierać Dogiego na spacer, może uda mi się ich namówić, aby za jakiś czas zabrali też jego.

Edited by Dada M
Posted (edited)

Świetnie, Kluska to naprawdę wyjątkowy pies, cieszę się, że tak szybko skończyła się jego "przygoda" ze schroniskiem.

Ostatnio zmartwił mnie Dżok, który bardzo przeżywa przeniesienie z budy do domku, wyje, skacze po ścianach, a po spacerze za nic nie chciał tam wejść z powrotem, musiałam go wpychać do domku na siłę i przywiązać, żeby w ogóle udało mi się wyjść. Pan Darek mówił, że większość psiaków po przeniesieniu czuje się fatalnie.

Edited by Dada M
Posted (edited)

Tytus powinien mieć zrobiony porządek z zębami ... Kto może wspomóc seniora ?
Pilnie potrzebne są też wpłaty na hotel, we wrześniu będzie brakować prawie 200 zł ...

Clo - kiedy mogę spodziewać się wpłat od Was ?

Edited by Dada M
Posted

jestem nie bylo mnie bardzo dlugo bo bylam na wakacjach sorry odcieta od netu co o wplat to wyslalam gosi prosbe by zrobila przelew ale nie wiem kiedy to zrobi mam nadzieje ze szybko...:(jesli jakos nie dlugo nie dojdzie to daj mi znac nawet smsem to moze jakos sie spotkamy i poprostu podam ci kase?ale duo tego nie bedzie..max 100zl:(mam teraz u reni jeszcze jednego tymczaswicza...niestety nie moglam go nie wziac bo dostal by strzykawke:((naszczescie we wrzesniu ma jechac do ds...

wlasnie przeczytalam ze dogy mial szanse na dom:(((ehhhh matko mam nadzieje ze ci ludzie go wezma ale boje sie ze nie:((..

Posted

Malibo57 - pięknie dziękuję :)
Myślę, że za ząbki weźmiemy się w drugiej połowie września. Raz, że (mam nadzieję) będą jakieś wpływy z bazarków, więc uda się opłacić ekg i badania krwi przed zabiegiem. Dwa - muszę uzgodnić z Natalią, jaki termin będzie dla niej najbardziej korzystny (jeśli chodzi o transport, czas).
Trzy - ja będę mieć wówczas nieco więcej czasu. Na razie remont, bliski termin przeprowadzki, kilka ważnych spraw na uczelni do załatwienia i, niestety, zły stan Lorda - musimy poświęcić mu maksimum naszej uwagi i czasu.

Posted

Gusia bardzo polecała na dogo dr Uznańską z Białobrzeskiej, ale sprawdziłam i niestety dr Uznańska przeprowadziła się do Lublina.

Na razie Lordem zajmuje się dr Sapierzyński, bardzo dobry weterynarz, moim zdaniem, tylko że ... patomorfolog ;)

Posted

W sprawie wózka sama zgłosiłam się do Dady, jak tylko przeczytałam na wątku Lorda, co się dzieje :/
Pytałam, pani Aleksandra ma wózek i w razie potrzeby pożyczy- jesteśmy w kontakcie.

Posted

Dzięki za pomoc :)

Nasz wet doradził, aby poczekać z wózkiem, w ogóle dać Lordowi trochę czasu, by doszedł do siebie.
Kupiłam zapas podkładów higienicznych i pieluchy, bo Lord je i pije, daje też wyraźnie znaki, kiedy chce załatwić swoje potrzeby.
Udało mi się go podnieść i oprzeć o łóżko - w tej pozycji, podtrzymywany dodatkowo kocem, jest w stanie wytrwać 2-3 minuty, choć bardzo go to męczy (ale też jest z siebie dumny).
Chce walczyć i jest niesamowicie zdeterminowany.

Posted

clo napisał(a):
co o wplat to wyslalam gosi prosbe by zrobila przelew ale nie wiem kiedy to zrobi mam nadzieje ze szybko...:(jesli jakos nie dlugo nie dojdzie to daj mi znac nawet smsem to moze jakos sie spotkamy i poprostu podam ci kase?ale duo tego nie bedzie..max 100zl:(mam teraz u reni jeszcze jednego tymczaswicza...

Clo - ręce opadają. Naprawdę to był ostatni raz, gdy próbowałam wyegzekwować od Ciebie spełnienie choć części Twoich obietnic.
Namawiałaś mnie usilnie, by zabrać Tytusa, obiecywałaś, że nigdy "nie zostawisz go na lodzie".
Jeśli dla Ciebie "niepozostawienie na lodzie" oznacza, że wpłacisz z wielkim bólem 100 zł za 4 miesiące, to chyba nie mamy o czym rozmawiać.
I nie mówię tu tylko o pieniądzach (choć skoro masz w hotelu Reni kolejnego tymczasowicza, to chyba nie jest tak najgorzej).
Czy w ciągu ostatnich miesięcy, gdy zoorientowałaś się, że będziesz mieć problem z wpłatami dla Tytusa, zrobiłaś cokolwiek, by jakoś mu pomóc?
Podarowałaś rzeczy na bazarek (przecież malujesz - wystarczyłby jeden obraz), pytałaś rodzinę, znajomych, czy mogą pomóc, wysłałaś prośby o wsparcie do dogomaniaków ?

Rozumiem bardzo dobrze, na czym polega trudna sytuacja finansowa, tym bardziej, że aktualnie przez to przechodzę.
Ale nie zasłaniam się tym, by uniknąć odpowiedzialności.
Nie oddam Tytusa do schronu. Natalia też oczywiście go nie wyrzuci.
Doskonale o tym wiesz, więc jesteś spokojna, bo psu nic nie grozi. A że brakuje na opłaty, leczenie, karmę ? Eeee ... to już nie Twój problem.

Kolejną kwestią jest to, że to nie jest tylko przypadek Tytusa.
Pamiętasz, jak długo namawiałaś nas na zabranie Grubcia, pamiętasz, że obiecywałaś go wspierać ? Zajrzyj na jego wątek, bo Magdyska25 od 7 miesięcy nie otrzymuje Twojej deklaracji.

Przykro mi, że tak to wygląda, bo podstawą współpracy tutaj jest wzajemne zaufanie i szczerość.