obraczus87 Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 [quote name='Dada M']Naprawdę ? Ojej :loveu: Bardzo, bardzo Ci dziękuję :Rose: Jasne, gdy tylko dotrze przelew, potwierdzę to na wątku Brutusa. Tak się cieszę, że udało się szczęśliwie wyadoptować Brutka do dobrego DS :) Choć info o jego ucieczce zbiło mnie z nóg :roll: Ale widziałam dziś jego nowe zdjęcia, wygląda na bardzo zadowolonego :)[/QUOTE] Pewnie Brutek by nie nazwał tego ucieczką ;) Najwazniejsze, że wszystko dobrze się skończyło ;) A Tytusowi pieniązki na pewno sie przydadzą :) Quote
Dada M Posted September 3, 2010 Author Posted September 3, 2010 Brutus zapewne myślał, że czas na standardową rundkę po łące - a my, jak zwykle, histeryczki ;) Oj tak, przydadzą się :oops: Quote
obraczus87 Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 [quote name='Dada M']Brutus zapewne myślał, że czas na standardową rundkę po łące - a my, jak zwykle, histeryczki ;) Oj tak, przydadzą się :oops:[/QUOTE] U Natalii chłopak szalał z pannicami i nikt GO nie próbował histerycznie łapać ;) a jak się zrobiło zbiegowisko ludzi (już w DS po ucieczce), to wolał odczekać aż pójdą do domu ;) Tytus wybacz OFF-a ;) Quote
Dada M Posted September 3, 2010 Author Posted September 3, 2010 Wybacza, u niego tak nudno - kanapa, łóżko, trawa, zlokalizować Natalię, kanapa, łóżko, trawa, wymusić głaski od Natalii, kanapa, łóżko etc. - że czasem trzeba wzbogacić jego wątek o pikantniejsze historie ;) Przelew - 100,40 zł - dotarł, dziękuję :) Quote
Astaroth Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 A nie Tytko na łóżko nie wchodzi, nawet na siłę nie da się wciągnąć, woli posłanie albo podłogę albo fotel: [IMG]http://a.imageshack.us/img6/6819/dsc01204n.jpg[/IMG] [IMG]http://a.imageshack.us/img46/4364/dsc01207uf.jpg[/IMG] Zdjęcia z telefonu, więc jakość kiepska. Quote
Dada M Posted September 3, 2010 Author Posted September 3, 2010 Zawiodłam się - co to za pies, którego nie można skusić miękką poduszką i ciepłą kołdrą :crazyeye::evil_lol: Tytus wygląda jak prawdziwy prezes :cool3: Quote
malibo57 Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Fotel trochę mały - znaczy, dla Tytusa. Nie ma większego na składzie? Muszę pokombinować:diabloti: Quote
Dada M Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 Astaroth - do lecznicy wet. w Marysinie Wawerskim można wpaść z Tytusem bez umawiania się na konkretną porę, ekg i badanie krwi przeprowadzą "od ręki". Powiedziałam, że najlepszy teramin to najbliższy piątek po 16. Będą jakieś zniżki ze względu na to, że Tytus jest psem szukającym domu. Adres lecznicy - Korkowa 96, tel 228127111, w piątek jest czynna do 20.00. Quote
malibo57 Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Ten adresik znamy na pamięć - zarówno Astaroth, jak DIF oraz ja:) Quote
Dada M Posted September 9, 2010 Author Posted September 9, 2010 Na wątku Barry'ego dziewczyny wyśmiewają się z Tytusa :mad: Sugerują, że jest tłuściochem :evil_lol: Quote
Astaroth Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 no ładnie, naskarżyły na mnie ;) Od Waszej ostatniej wizyty Tytus dostaje 3/4 porcji którą normalnie powinien dostawać. Wydaje mi się że trochę schudł ale pewnie niewiele bo leń jest z niego straszny. Jak pada (a ostatnio niestety często) to mu się nie chce spacerować, załatwi się i czeka w przedsionku na nasz powrót z ogrodu, wieczorem nie chce chodzić bo ciemno, ze szczeniakami nie chce ganiać tylko je obszczekuje. Ostatnio nakryłam go nawet na siusianiu na dom, poco iść dalej jak można szybko się wysikać i wrócić na posłanie. Zgryźliwy tetryk. ps.Właśnie chciał mi ukraść wafelka, niegrzeczny Tytek. Quote
malibo57 Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Słucham?! Tytek jest grzeczny, pracowity i mądry - zarządza wydatkowaniem energii i tyle;-) Quote
Astaroth Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Tytek jest bardzo fajny, a lenistwo i zgryźliwość nawet do niego pasują :) Miałam wczoraj napisać jak minęła wizyta ale Janusz mnie zagonił do malowania kurnika. Opis wywiadu/badania: Konsultacja przez zabiegiem stomatologicznym: BADANIE KLINICZNE: Błony śluzowe różowe, wilgotne, zaczerwienienie dziąseł stam zapalny, znaczny kamień nazębny,CRT 1s, kaszel reakcyjny ujemny, węzły chłonne dostępne do badanie niepowiększone, brak patologicznych szmerów sercowych i oddechowych. Brzuch miękki, tętno na tętnicach udowych dobrze wyrażone, miarowe. Pobrano krew do badań lab. Przed zabiegiem ze względu na stan zapalny Synulox. SYNULOX 500 mg 1 tabl rano i 1 wieczorem Zaczekamy na wyniki badań ale wstępnie ze strony kardiologicznej nie ma przeciwskazań do znieczulenia Zabiegi: POBRANIE KRWI LABWET - profil podstawowy (morf+7) WIZYTA Zastosowane leki: Synulox 500 mg 8szt Lekarz: lek. wet. Katarzyna Rutkowska wyniki badań krwii: Uploaded with ImageShack.us Jak się uda umówić na zabieg to dajcie znać bo muszę mu ten antybiotyk zacząć podawać. Wizyta razem z badaniem krwii i antybiotykiem kosztowała 150zł. Oczywiście zapomniałam o szczepieniu wścieklizny i zaszczepiłam go po drodze w innej lecznicy -23zł. Quote
malibo57 Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Astaroth, przesyłam Ci na konto zwrot i umawiaj na zabieg, tzn. jedź z tym Synuloxem, ale zabezpiecz sobie stosowny termin. Quote
Astaroth Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 DadaM miała dzwonić i umówić zabieg w jakiejś lecznicy gdzie dają zniżki bezdomniakom, nie mam namiarów na tą lecznice i nie wiem czy Gosi się udało zarezerwować jakiś termin. Quote
Dada M Posted September 13, 2010 Author Posted September 13, 2010 Malibo57 - dziękuję ślicznie za ufundowanie badań :Rose: Tytus ma umówioną wizytę na czwartek, na 13.00. W lecznicy "Boliłapka" policzą za zabieg usunięcia kamienia 150-180 zł + ok. 20 zł za usunięcie jednego zęba (nie wiem, czy Tytus ma jakieś do usunięcia ?). Pojawiał się problem, bo nie ma transportu do lecznicy. Astaroth - jak reagują na psy kierowcy pksów, które kursują na waszej trasie ? Może gdyby nie znalazł się nikt z samochodem, mogłabym zawieźć Tytusa autobusem ? Z centrum droga jest już prosta - metrem na Imielin. Quote
Astaroth Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 hmm raczej wpuszczają ale z takim dużym psem jeszcze nie jechałam wiec nie wiem jak zareagują. Może zapytać ajlii? chodzi o transport w jedną stronę potem go odbierzemy. Quote
Dada M Posted September 13, 2010 Author Posted September 13, 2010 Ok, ja mam zadzwonić do ajlli czy Ty zadzwonisz ? Bądź co bądź masz większą zniżkę ;) A poważnie, myślę, że tak właśnie zrobimy :) Wpłaciłam 150 zł za wrzesień. Zaraz zrobię przelew za wrzesień. Quote
Astaroth Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Rozmawiałam z ajlii i jeszcze nie wie czy będą mogli. Ale w sumie Janusz może go przywieźć w czwartek rano do Warszawy.Tylko nie wiem gdzie go przechować do 13. Quote
Dada M Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 Zapytam APSę, czy zgodziłaby się go przechować. Ale wyjeżdża do pracy chyba nieco po 7.00, to trochę za wcześnie. W ostateczności mogę go rano odebrać w Warszawie, zabrać do Zalesia i odwieźć z powrotem na Ursynów na 13.00. Moje sucze na pewno się ucieszą :) Quote
Astaroth Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 a które to Zalesie? bo Janusz jedzie do Żabieńca jak to gdzieś niedaleko to może Ci go rano podrzucić do domu. Quote
obraczus87 Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Astaroth napisał(a):a które to Zalesie? bo Janusz jedzie do Żabieńca jak to gdzieś niedaleko to może Ci go rano podrzucić do domu. OO to blisko od Dady M :) Quote
Dada M Posted September 15, 2010 Author Posted September 15, 2010 Zalesie Dolne pod Piasecznem. No tak, faktycznie, kiedyś się zgadałyśmy, że Janusz pracuje blisko Piaseczna :) Quote
Recommended Posts