Dada M Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 Zapraszam serdecznie na bazarek dla Tytusa i Grizabelli: http://www.dogomania.pl/threads/191548-POWIE%C5%9ACI-poradniki-encyklopedie-na-owczarki-staruszki-do-9.09-22.00?p=15254502#post15254502 Quote
Gosiapk Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Taki śliczny psiak nie może znaleźć domu?! :shake: Quote
Dada M Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 Niestety. Ma ogłoszenia (zamówiłam kolejny pakiet z nowymi zdjęciami), było kilka maili, chyba jeden telefon, ale w rezultacie nic poważnego. Quote
Dada M Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 Proszę o podbijanie bazarków m.in. dla Tytusa: http://www.dogomania.pl/threads/191548-POWIEŚCI-poradniki-encyklopedie-na-owczarki-staruszki-do-9.09-22.00 http://www.dogomania.pl/threads/191405-GADŻETOWNIA-kosmetyki-farby-do-włosów-na-staruszki-do-6.09. I oczywiście zapraszam do wzięcia udziału w licytacji :) Quote
Dada M Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 Dziś lub jutro będą gotowe nowe ogłoszenia Tytusa. Trzymajcie kciuki, by tym razem odezwał się ktoś sensowny :) Quote
Dada M Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 Już są :) 1 alegratka 2 cwirek 3 swistek 4 tusprzedaj 5 kupsprzedaj 6 ojej 7 animalia 8 kupiepsa 9 ibazar 10 4warszawa 11 petworld 12 neeon 13 eoferty 14 adopcjapsa 15 rozglosnet 16 kokosy 17 adin 18 cafeanimal 19 hodowcy 20 4ogłoszenia 21 gumtree 22 przygarnijzwierzaka 23 owi 24 szerlok 25 pineska 26 petsy 27 tlenek 28 topogloszenia 29 pajeczyna 30 aleokazja Quote
obraczus87 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 pozostaje tylko trzymac kciuki :) !!!!!!!!!!!!!! Quote
Dada M Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 Dokładnie, Tytus już tak długo czeka ... chyba próbuje zasiedzieć się u Natalii, żeby nie miała serca go oddać i była zmuszona adoptować ;) Quote
Dada M Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Dziś rano telefon ... nieznany numer, myślę "O, może w sprawie Tytusa, może Chojrak albo Lennon", odbieram ... i rozmawiam z dzieckiem, które zwierza mi się, że bardzo chciałoby mieć małego kundelka, najlepiej 2-letniego ;) Quote
Dada M Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Powinnam uruchomić linię "telefon zaufania" ;) Astaroth - jeśli będzie okazja (np. jakiś inny, ugodowy psiak będzie musiał jechać do weta), proszę weźcie Tytusa na szczepienie przeciwko wściekliźnie. Zabieg usunięcia kamienia będzie mógł się odbyć po badaniach krwi i ekg, na to na razie nie ma pieniędzy, czekam, aż skończą się bazarki. Dobrze byłoby wszystko zorganizować jednego dnia (rano badania krwi i ekg, po południu wyniki, ok. 18 zabieg), żeby nie trzeba było kilkanaście razy jeździć. Dalibyście radę (i czy Janusz się zgodzi ;) ) odebrać Tytusa po zabiegu ? (ja mogę go zabrać rano na badania autobusem). Quote
malibo57 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Dada, to się chyba nie uda za jednym razem. Bo gdzie biedny Tytus spędzi czas między pobraniem, a wynikami? Nawet jesli będą po kilku godzinach, co w Marysinie jest wątpliwe. Często wyniki są dopiero na drugi dzień albo za 2. Może krew, ekg i szczepienie za jednym razem, a zabieg za drugim? Jak będzie okazja, to niech Astaroth bierze Tytusa na czczo i robi te badania i szczepienie - ja podeślę jej pieniądze. Quote
Dada M Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Pomyślałam, że Tytus spędziłby ten czas ze mną :) Wiecie - kino, lody, romantyczny spacer ;) Chociaż nie wiem, czy przy jego fanatycznym przywiązaniu do Natalii, towarzystwo weekendowej cioci by go ucieszyło ;) Malibo57 - wielkie dzięki za propozycję, ale mam wyrzuty sumienia, już i tak bardzo pomagasz Tytusowi. Cholera mnie bierze, jak pomyślę, że opuszczał schron z kompletem deklaracji. Naprawdę aż tyle trzeba czekać na wyniki ? Ja zawsze wykonuję badania krwi moim i "moim" psiakom w Piasecznie, natychmiast dzwonią po kuriera i wyniki są po kilku godzinach (sama krew jest badana WLD na Gagarina). Zadzwonię jutro do Natalii, ustalimy, jaka opcja jej najbardziej pasuje (i Januszowi ;) ). Quote
fizia Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Gdzieś mi zaginął wątek Tytusa Widzę, że przystojniak nadal czeka... Trzymam kciuki za ogłoszenia - ostatnio z takich pakietów dom znalazły 3 psiaki - oby i Jemu się udało Quote
Dada M Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 Oby :) Dom dla Tytusa musi być wyjątkowy :) A Wasz Łatek wciąż czeka na DS ? Quote
fizia Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Tak, niestety jakoś wyjątkowo nie ma szczęścia. Był już w gazecie, miał też wielokrotnie wyróżnione allegro, pakiety ogłoszeń i cisza... Jest już rok w hoteliku Quote
Dada M Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 Pech. Przecież to ładny, grzeczny, stosunkowo młody psiak. No, ale z Tytusem jest podobnie (może młodością nie grzeszy, ale poza tym ...) - czeka na DS już 9 miesięcy. Quote
Astaroth Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Dada M napisał(a): Astaroth - jeśli będzie okazja (np. jakiś inny, ugodowy psiak będzie musiał jechać do weta), proszę weźcie Tytusa na szczepienie przeciwko wściekliźnie. Zabieg usunięcia kamienia będzie mógł się odbyć po badaniach krwi i ekg, na to na razie nie ma pieniędzy, czekam, aż skończą się bazarki. Dobrze byłoby wszystko zorganizować jednego dnia (rano badania krwi i ekg, po południu wyniki, ok. 18 zabieg), żeby nie trzeba było kilkanaście razy jeździć. Dalibyście radę (i czy Janusz się zgodzi ;) ) odebrać Tytusa po zabiegu ? (ja mogę go zabrać rano na badania autobusem). Najbardziej pasowałby nam przyszły tydzień, potem Janusz ma niestety sporo wyjazdów. Możemy podjechać i zrobić mu badania i szczepienie tylko napiszcie dokładny adres lecznicy. Dada M napisał(a):Pomyślałam, że Tytus spędziłby ten czas ze mną :) Wiecie - kino, lody, romantyczny spacer ;) Chociaż nie wiem, czy przy jego fanatycznym przywiązaniu do Natalii, towarzystwo weekendowej cioci by go ucieszyło ;) Nie wiem jak Tytus ale ja byłabym zazdrosna ;) Quote
Dada M Posted September 2, 2010 Author Posted September 2, 2010 A macie jakieś preferencje co do lecznicy ? Ja zabrałam Lennona na ekg do SGGW, cena standardowa - 60 zł, wet w porządku - ale to przeciwna strona Warszawy. Aż się boję pomyśleć o dr Niziołku, bo skoro na samo spojrzenie na Tytusa wziął 80 zł, to nie wiem, jaką cenę rzuci za badanie ;) A poważnie - jeśli macie w pobliżu jakiegoś zaufanego weta, który wykonuje ekg, dajcie znać, zadzwonię i ustalę termin wizyty. Quote
malibo57 Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 W pobliżu ekg to chyba tylko Marysin i Niziołek - Niziołek do 8.09. na urlopie. Jest dr Rutkowska - trzeba krzyczeć, że pies bezdomny i zniżka się należy. Nauczyłam sie od DIF - ona od razu przy umawianiu się prosi o zniżkę:) Quote
Astaroth Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 no to zdecydujcie gdzie, my się dostosujemy bo ja nistety nie znam weterynarza robiącego EKG Quote
Dada M Posted September 2, 2010 Author Posted September 2, 2010 Ok, zadzwonię tam jutro i ustalę termin wizyty na przyszły tydzień :) Quote
obraczus87 Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Przesłałam dla TYTUSA 100,40zł w spadku po kochanym Brutusku, który znalazł DS. DADA - proszę o potwierdzenie na watku Brutuska, iż otrzymalaś pieniążki : [URL]http://www.dogomania.pl/threads/186166-Brutusek-znowu-w-HOTELU-NIE!-Pojechał-do-swojego-domu!-Dziekuję-wszystkim[/URL]-)-!! Dziekuję :) Quote
Dada M Posted September 3, 2010 Author Posted September 3, 2010 Naprawdę ? Ojej :loveu: Bardzo, bardzo Ci dziękuję :Rose: Jasne, gdy tylko dotrze przelew, potwierdzę to na wątku Brutusa. Tak się cieszę, że udało się szczęśliwie wyadoptować Brutka do dobrego DS :) Choć info o jego ucieczce zbiło mnie z nóg :roll: Ale widziałam dziś jego nowe zdjęcia, wygląda na bardzo zadowolonego :) Quote
Recommended Posts