Dada M Posted June 15, 2010 Author Posted June 15, 2010 Masza z dwoma innymi psiakami była w naszym ogrodzie, drzwi do domu były otwarte. Usłyszałam jej pisk, ale najpierw musiałam pokonać przeszkodę w postaci przewróconego u szczytu schodów Lorda. Gdy już go podniosłam, Masza kulejąc wbiegała po schodach. Najpierw pomyślałam, że zbyt intensywnie bawiła się z resztą psiaków, uszkodziła sobie poduszkę itp. Ale chwilę później zlokalizowałam ranę. Wet pierwszego kontaktu po obejrzeniu i oczyszczeniu rany zasugerował, że to może być rana postrzałowa. Wet, który wykonywał prześwietlenie jest prawie pewny, że jest to rana po śrucie. Ktoś trafił Maszę w kolano, śrut prawdopodobnie odbił się od kości, bo nie ma go w jej ciele. Paskudne miejsce i znaczny ból, gnojek znał się na rzeczy. Quote
malibo57 Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Chryste Panie! To w Zalesiu? Co za zbok jakiś. Quote
Dada M Posted June 16, 2010 Author Posted June 16, 2010 W Zalesiu. Kto by pomyślał, takie spokojne i totalnie zapsione miejsce ... Na szczęście Masza czuje się już lepiej, rana ładnie się goi. A ja chyba zapomniałam, że mam nowe zdjęcia Tytusa, zaraz wkleję. Quote
Dada M Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 APSA napisał(a):Gosia, pytałaś na paluchu o tego podhalanowego 102/09? Zapomniałam :oops: Ale za to wstępnie załatwiłam Adorze badanie wet. i ewentualnie kastrację, bo nie ma wpisanego zabiegu w swoją kartę. Była na spacerze zapoznawczym z Dogim, ale po powrocie do klatek okazało się, że właśnie dorzucili Dogiemu nową koleżankę. Nowa sucz jest przesłodka i w niedzielę będę musiała kogoś wykorzystać, by zabrać na spacer ten boks i zrobić zdjęcia :cool3: Generalnie wszędzie tam, gdzie był choć skrawek miejsca w boksach w schronisku tymczasowym, dorzucono nowe psiaki. Byłoby super, gdyby akcja zorganizowanych spacerów przeniosła się właśnie na ten obszar. Quote
Dada M Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 Właśnie zwróciłam uwagę na to, że wątek Tytusa na dogo za tydzień będzie świętował pierwszy rok życia :) Tytus jest w DT już 6,5 miesiąca. Quote
malibo57 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Tytus jest kapitalnym psem - cieszę się, że jest u Astaroth. Nie wygrzebałyście niczego o tym czarnuszku, o którego pytałam? Quote
Dada M Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 Nie przypominam sobie, napisz coś więcej o tym czarnuszku, postaram się w weekend sprawdzić. Quote
Dada M Posted June 20, 2010 Author Posted June 20, 2010 Zamówiłam dla Tytusa pakiet ogłoszeń, oby coś się ruszyło. Quote
Dada M Posted June 21, 2010 Author Posted June 21, 2010 Clo - napisz proszę na wątku, jak wygląda sytuacja z waszą deklaracją. Mamy teraz sporo wydatków, także muszę wiedzieć znacznie wcześniej, na czym stoję. Deklaracja czerwcowa ode mnie dla Tytusa zostanie wpłacona na początku lipca. Quote
obraczus87 Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 Dada M napisał(a):Zamówiłam dla Tytusa pakiet ogłoszeń, oby coś się ruszyło. Widzialam ogloszenie Tytusa na gumtree.pl :) super! Quote
Dada M Posted June 21, 2010 Author Posted June 21, 2010 Właśnie miałam napisać, że ogłoszenia z nowymi fotkami już są :) Teraz czas na kciuki. Quote
clo Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 juz jestem nie bylo mnie znow troche co co deklaracji to wciaz czekam na rozliczenia od gosi i guzik dostalam tylko lakoniczna odpowiedz ze spadl jej komputer tam w hiszpanii i narazie nie ma z czego mi napisac wiecej itd dziwne ale wyjasnie to w czerwcu mysle ze teraz napewno mozemy przelac 50zl co dalej nie wiem bede probowac co miesiac przynajmniej tyle dorzucic...przykro mi ale stracilysmy prawie wszystkie deklaracje a mamy juz od roku latusia u reni jeszcze na utrzymaniu..:(bede szukac nowych deklaracji i jak sie znajda przekaze na tytusa jednak przedwczoraj jeszcze znalazlam na stacji pod domem sunie w ciazy zostala aborcyjnie wysterylizowana na koszt gminy..jednak coz nia dalej bedzie nie wiem ..jutro powinna opuscic klinike a nie ma gdzie pojsc..nie stac mnie na utrzymanie jejw hotelu..jest kruszynka ktora w schronie zginie..bez sensu to wszystko:((( Quote
Dada M Posted June 23, 2010 Author Posted June 23, 2010 Clo - Łatkowi musicie robić ogłoszenia, nie wiem, czy fizia się tym zajmuje, na jego wątku widziałam, że czasem ktoś go ogłosi na 1,2 portalach, a to za mało. Bazarek z pakietami ogłoszeń - 25 ogłoszeń za 6 zł: http://www.dogomania.pl/threads/187561-25-OGŁOSZEŃ-tylko-za-6-zł!!-Na-powodziankę-Zivę-która-zbiera-na-hotel.-Do-30.VI. Przecież za miesiąc czy 2 nie powiecie Łatkowi *sorry, czekałeś ponad rok na dom, nasi sponsorzy się wycofali, wracasz na ulicę*. Tym bardziej, że Łatek jako pies młody, średniej wielkości, całkiem ładny i bezproblemowy ma stosunkowo duże szanse na DS. Biedna sunia. W niedzielę też znalazłyśmy z APSą psa - nie było wyjścia, odwiozłyśmy go na Paluch: http://img820.imageshack.us/img820/5705/pict4843l.jpg Na szczęście jest duży, bardzo ładny i mocno w typie rasy, jeśli nie umieszczą go gdzieś obok amstaffa, ma szansę cały i zdrowy doczekać DS. Quote
obraczus87 Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Przepraszam za OFF :roll: Kochani zapraszam na wątek 4 suczek - szczeniaków. Brakuje nam stałych deklaracji na kwotę 138zł... aby mogły byc bezpieczne :roll: Akcja została szybko zorganizowana, ale jak zwykle brak kasy :( http://www.dogomania.pl/threads/186927-4-suczki-szczeniaki!-Urodziły-się-w-garażu-(-Brak-168-zł-(-Uratujmy-je-RAZEM!! Quote
Dada M Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 APSA - bardzo dziękuję, pieniądze są już na koncie :) Napiszę potem do ZuziM, aby 50 zł dla Chojraka (dziękuję !) przelała na moje konto, od razu wyślę Kikou duży przelew za lipiec i wyjazd do Wrocławia na badania z Chojrakiem. I znów paluchowce nie mają szczęścia .... Magdyska25 napisała mi, że Kręcioł wraca z adopcji i nigdzie nie ma wolnych miejsc. Quote
obraczus87 Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 [quote name='Dada M'] I znów paluchowce nie mają szczęścia .... Magdyska25 napisała mi, że Kręcioł wraca z adopcji i nigdzie nie ma wolnych miejsc.[/QUOTE] A czemu wraca? Cholera jasna ;/ Jest miejsce u DONKI w kojcu. Quote
clo Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 dadam wiem i latkowi nie powiemy w zyciu pa..bede placic ze swojej kieszeni jak zajdzie taka potrzeba ale niestety kieszen mam mocno ograniczona:(czekam na odp gosi moze sie w koncu doczekam i cos napewno dla tytusa przeleje... a czy ktos moze mi udzielic informacji na temat psiaka z paluch nie jakiego klusia? Quote
Dada M Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 [quote name='obraczus87']A czemu wraca? Cholera jasna ;/ Jest miejsce u DONKI w kojcu.[/QUOTE] Opiekunka Kręcioła dziś rano zadzwoniła do Magdyski25 i powiedziała, żeby ta odebrała psa. Tak po prostu. Bo oni już nie chcą mieć psa. Nie mają dla niego czasu. Czy Kręcioł coś niszczy, sprawia im jakieś problemy ? Nie, no skąd. Ale ma być jak najszybciej zabrany :angryy::angryy::angryy: Debilizm ludzi nie zna granic. Clo - skąd masz informacje o tym Klusiu ? Z jakiejś strony internetowej, od wolonatriuszki ? Jak wygląda i czego konkretnie chcesz się o nim dowiedzieć ? Quote
Dada M Posted June 26, 2010 Author Posted June 26, 2010 No i Kręciołek już jest z powrotem w Warszawie :shake: Quote
Dada M Posted June 26, 2010 Author Posted June 26, 2010 Dziś rano moja znajoma znalazła przed swoją bramą prezent: Szczeniaki mają czas do czwartku - potem muszą zostać odwiezione do schroniska. I jak, dogomaniacy ? Pomożecie ? :cool3: http://www.dogomania.pl/threads/188178-2-szczeniaki-wyrzucone-jak-śmiecie-!-Pilnie-DT-mają-czas-do-czwartku-potem-schron.?p=14940891#post14940891 Quote
clo Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Co z kreciolem?z powrotem na paluchu?!:(masz jakieś jego zdjęcia?co do klusia to znalazłam go na stronie sherlok pl tam gdzie to głosowanie na paczki z karna i nie mogę go zapomnieć cud dziadunio!chciałam się dowiedzid jaki jest jak znosi schron itd..Dadam ty w sob jezdzisz jeszcze na paluch?ja prawdopodobnie mogłabym znów wam zacząć pomagać powoli bo mam nowych pracownikow już i szkola się jest tez perspektywa ze będzie lepiej z finansami bo postanowiłam ustawić u mnie w lokalu i u mamy wreszcie puszke na bezdomniaki wiec zobaczę jak to zacznie funkcjonować i kto wie może się uzbiera dodatkowa gotówka:)tylko jest jedno ale..przez te ze mam mega brak czasu to czy jest ktoś kto może chciałby taka fajna ładna skarbonke na paluchowce sklecic?za ta kasę można by wyciągać do hotelikow jeśli pomysł okaże się trafny do mnie do knajpy przychodzi dużo psiarzy i ludzi z kasa wiec może się uda? Quote
Dada M Posted June 29, 2010 Author Posted June 29, 2010 Tytus ma zapalenie skóry wokół odbytu - ponoć w ogóle się tam nie myje :) Natalia była z nim u weta (dziękuję :)), dostał mazidło, doliczam do wydatków 15 zł. Quote
Recommended Posts