Dada M Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 Miałam już nawet szalony pomysł, żeby adoptować Tytusa jako 5 psa ... ale poza wszystkimi ale (Norbert: "nie, nie, nie"), nasz Lord jest chyba zbyt dużą przeszkodą (choć czasem ledwo człapie, ostatnio na spacerze rzucił się na zaprzyjaźnionego labradora, który bawił się z resztą naszego stada). Quote
Dada M Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 Wpłaciłam dla Tytusa 100 zł za maj - pod koniec miesiąca dorzucę 50 zł. Quote
Dada M Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 Przelałam pieniądze za allegro - oby odezwał się ktoś sensowny. Edit: Właśnie zauważyłam, że allegro Tytusa nie jest podświetlone na żółto, można to zmienić ? Quote
Dada M Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 Astaroth - jak Tytus się czuje ? Trochę się martwię tym jego dyszeniem, może ma jakiś problem z serduchem. Quote
Astaroth Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Może tak być, w końcu młodzieńcem nie jest nic nie było by w tym dziwnego. On nie dyszy zawsze, najbardziej wtedy kiedy sie złości na jakiegoś szczeniaka i zaczyna na niego szczekać wtedy się tak jakby zapowietrza. Jak zdecydujesz to mogę go do jakiegoś weta zawieźć żeby go chociaż osłuchał. Quote
malibo57 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Astaroth, jeśli mogłabyś zawieźć Tytusa do dra Niziołka, do Marysina, to ja sfinansuję badania. Co Ty na to Dada? Quote
Dada M Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 Był osłuchiwany u mojego weta, wtedy wyglądało na to, że jest ok. Dobrze byłoby wykonać ekg, ale teraz najgorszy moment na to. Na razie z funduszami krucho, wciąż nie mam na koncie zaległych wpłat od clo, tracę nadzieję, że się pojawią. Może na bazarku uda się uzbierać trochę dodatkowych środków. Jeśli ktoś może podarować jakieś przedmioty na bazarek, proszę o przesyłanie zdjęć na adres: [email protected] Quote
malibo57 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Wiem, że z kasą krucho, ale to nie żarty. Jeśli już badać, to u specjalisty. Zrobić echo. Podejmijcie decyzję, ja sfinansuje transport i koszty wizyty, ew. leków przepisanych przez Niziołka. Przyjmuje w poniedziałki, środy i piątki - trzeba się zapisać. Pies na czczo, bo pewnie zaordynują badania krwi. Tel. 22 812 71 11 Quote
Astaroth Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Musze pogadać z Januszem i może w przyszłą środę by się udało podjechać, bo zdaje się że odwołali mu delegację z powodu powodzi na południu Polski więc będzie cały następny tydzień w domu. Quote
Dada M Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 Malibo57 - nie wiem, co napisać ... przede wszystkim dziękuję Ci bardzo :loveu: Szlag mnie tylko trafia, że w ogóle do takiej sytuacji doszło. Nie upieram się przy dr Niziołku - gdy chciałam przebadać Lennona, były straszne kolejki, trzeba było czekać jakieś 2 tygodnie. Jutro zadzwonię tam i dowiem się, kiedy będzie wolny termin. Poza tym wszystko z Tytusem ok ? Kiedy go zabierałam w grudniu ze schronu, była pewna, że wiosnę spędzi już u mnie :roll: Najbardziej chyba ucieszyłaby się Zuza, bo Tytusa polubiła, a Lorda nie znosi :razz: Quote
malibo57 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Niziołek jest najbliżej Halinowa - wspomnij, że to bezdomna psina, że bardzo nam zależy ze względu na brak transportu w innym terminie, i takie tam. Quote
Dada M Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 Dotarła wpłata od Gosi i clo - 150 zł za marzec - dziękuję bardzo. Clo - napisz proszę, czy mam oczekiwać od Was wpłat za kwiecień i maj (?), czy podtrzymujecie swoją deklarację dla Tytusa czy też zmniejszacie ją ? Quote
Dada M Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 Udało mi się umówić Tytusa na wizytę u dr Niziołka w środę, 26 maja, 12.00. Astaroth - termin i godzina wizyty Wam odpowiadają ? Quote
obraczus87 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Zapraszam serdecznie na bazarek, m.in. dla Tytusa...... http://www.dogomania.pl/threads/186096-Najlepsze-filmy-pod-słońcem-od-5-zł.-Na-Wegę-i-Tytusa-do-27.05-godz.-20-!!!! Quote
Astaroth Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Dada M napisał(a):Udało mi się umówić Tytusa na wizytę u dr Niziołka w środę, 26 maja, 12.00. Astaroth - termin i godzina wizyty Wam odpowiadają ? oj, kurcze nie wiem czy da rade zwolnić się z pracy , w poniedziałek będę wiedzieć Quote
obraczus87 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='obraczus87']Zapraszam serdecznie na bazarek, m.in. dla Tytusa...... http://www.dogomania.pl/threads/186096-Najlepsze-filmy-pod-słońcem-od-5-zł.-Na-Wegę-i-Tytusa-do-27.05-godz.-20-!!!! Przypomnę!!!!!!!!!!!!! :) :) :) zawsze jakis grosik wpadnie do Tytusa :) Quote
malibo57 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Mam obiecane leki nasercowe od jednej miłej pani, która nie moze adoptować teraz pieska. M.in. Vetmedin, jakby Tytus potrzebował. Astaroth, przelać na konto jakąś zaliczkę na badania Tytusowe? Quote
Dada M Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 Obraczus87 - pięknie dziękuję za bazarek dla Tytusa :loveu: Astaroth - daj znać w poniedziałek, jak wygląda sytuacja, może uda mi się zmienić godzinę wizyty na późniejszą, klinika jest czynna do 20. Mam wielką nadzieję, że leki dla Tytusa nie będą potrzebne, ale to bardzo miło ze strony tej Pani, że może je podarować. Gdyby okazało się, że Tytus jest zdrowy - staruszka Megi ma chore serce, nie pamiętam tylko, jaki lek musi przyjmować (na razie Cerber kupiła na moją prośbę jedno opakowanie). Quote
clo Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 jestem juz nie mam czasu czytac teraz watku przepraszam ze to wszystko tak dlugo trwa ale mam zero kontaktu z gosia ktora ma nasze pieniadze..nie odp mi na maile ani nic..ale widze ze chociaz kase poslala postaram sie z nia skomunikowac i wplacic jeszcze 200zl za kwiecien i maj..wiec bede dluzna jeszcze tylko 100zl ale niestety narazie jedna osoba potwierdzila mi podtrzymanie deklaracji wiec moze byc ciezko z kolejnymi miesiacami...jednak zrobie co w mojej mocy by dalej pomagac.. Quote
Dada M Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 Clo - oprócz pomocy finansowej dla Tytusa, opłacacie jeszcze z Gosią tylko hotelik Łatka, tak ? Fizia wspominała, że to ona nadzoruje sprawy Gufiego, Molly jest już w DS, a Tesia za tydzień też ma jechać do domu - nie jest źle. Wiem, że Łatek ma trochę ogłoszeń, ale może warto zamówić dla niego na bazarku duży pakiet np. 50 ogłoszeń za 20 zł. Łatek jest ładny, stosunkowo młody, może dzięki akcji ogłoszeniowej znajdzie się dla niego fajny DS. Wydaje mi się, że nastąpi to szybciej niż znalezienie DS dla Tytusa. Czekam wobec tego na wpłaty za kwiecień i maj - skoro większość Waszych deklarowiczów się wycofała, musimy pilnie szukać dla Tytusa też innych źródeł pomocy. Ola podarowała dla Tytusa, Lennona i Chojraka 200 zł i sporo przedmiotów na bazarek. Dziękuję pięknie :loveu: Quote
obraczus87 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 TYTUS przepraszam............ Zapraszam na watek szczeniaka na lancuchu....ktory ze strachu robi pod siebie :( http://www.dogomania.pl/threads/186166-Szczeniak-na-łańcuchu-ze-strachu-robi-pod-siebie..-pomóż!-Pilnie-DT-kasa-i-pomoc!!! Quote
Dada M Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 Czas odnowić ogłoszenia Tytusa. Zobaczymy, ile jutro uda mi się umieścić, wszelka pomoc mile widziana :) Quote
Dada M Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 Ustaliłam z Olą, że z podarowanych przez nią pieniędzy połowa zostanie przeznaczona na Tytusa - Tytus otrzymuje więc 100 zł. Dziękuję :) Quote
Astaroth Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='malibo57']Mam obiecane leki nasercowe od jednej miłej pani, która nie moze adoptować teraz pieska. M.in. Vetmedin, jakby Tytus potrzebował. Astaroth, przelać na konto jakąś zaliczkę na badania Tytusowe?[/QUOTE] nie, jak wrócimy to napisze ile wyszło, brać fakturę? jak tak to na kogo? [quote name='Dada M'] Astaroth - daj znać w poniedziałek, jak wygląda sytuacja, może uda mi się zmienić godzinę wizyty na późniejszą, klinika jest czynna do 20. [/QUOTE] damy rade, zabieramy Tytusa rano na wycieczkę do lasu, a potem do doktora :) Quote
Recommended Posts