malawaszka Posted June 20, 2009 Author Posted June 20, 2009 jakby któraś z was coś wiedziała czy były odwiedziny i czy coś z tego będzie to proszę napiszcie :oops: Quote
salibinka Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 Soema napisał(a):To one odrobaczone też nie były? Jejku, żeby im szczepionka nie zaszkodziła :shake: W fokus wecie powiedziano, że były odrobaczone. Stąd decyzja o szczepieniu. Nie wiem - nieskutecznie albo nieprawda. Quote
polciuaa Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f99/kot-na-plyty-na-oplacenie-hotelu-dla-porzuconych-suniek-mania-erna-czekaja-140285/#post12484940 podnoście,ja zaraz będę robiła następne. Quote
zuzlikowa Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 Bazarek dla dziewczynek!!!...od ewuni gonzales... http://www.dogomania.pl/forum/f99/mialy-miec-dt-wyladowaly-na-ulicy-nie-potrzeba-pomocy-roznosci-26-06-a-140281/#post12484965 zapraszamy i prosimy o podnoszenie!:loveu: Quote
malawaszka Posted June 20, 2009 Author Posted June 20, 2009 salibinka napisał(a):W fokus wecie powiedziano, że były odrobaczone. Stąd decyzja o szczepieniu. Nie wiem - nieskutecznie albo nieprawda. może były tylko raz, albo babka wzięła tablety na robale i nie podała? nie dowiemy sie już tego Dziewczyny dzięki za bazarki - wklejam do 1 postu:multi: Quote
salibinka Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 Tu można pobrać plakaty - w pdf - gotowe do wydruku: ERNA.pdf - File Shared from Box.net - Free Online File Storage MANIA.pdf - File Shared from Box.net - Free Online File Storage A to wglądy (w pdf do druku są normalne marginesy itp, chociaz tu poucinało ;)) Quote
Foksia i Dżekuś Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 malawaszka napisał(a):jakby któraś z was coś wiedziała czy były odwiedziny i czy coś z tego będzie to proszę napiszcie :oops: Byla pani z dwiema corkami ,maja sie zastanowic i do ciebie zadzwonic Sa poinformowane ,ze przed wydaniem jest sparwdzenie warunkow i trzeba podpisac umowe adopcyjna i wysterylizowac suczke. Jezeli sie zdecyduja to i tak lepiej zeby dziewczyny podjezdzaly przez pare dni do Niepolomic zaprzyjazniac sie z pieskiem bo niedaleko mieszkaja ,a mysle ze nie nalezy dostarczac psiaka dodatkowych wrazen zaraz po szczepieniu , a i tak ostatnio mialy wiele;) Quote
malawaszka Posted June 20, 2009 Author Posted June 20, 2009 Dzięki za info - to czekam na telefon - byłoby super :kciuki: Quote
malawaszka Posted June 20, 2009 Author Posted June 20, 2009 j3nny napisał(a):a ci państwo to którą sunię chcą? czarną? ano - takie długowłose mają większe "wzięcie" Quote
salibinka Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 malawaszko, jakby dzwoniły te panie, trzeba porządnie "nacisnąć" kwestie (przyszłe) sterylki. Bo z tego, co wiem, to nie jest dla nich oczywiste. Quote
malawaszka Posted June 20, 2009 Author Posted June 20, 2009 salibinka napisał(a):malawaszko, jakby dzwoniły te panie, trzeba porządnie "nacisnąć" kwestie (przyszłe) sterylki. Bo z tego, co wiem, to nie jest dla nich oczywiste. ehhhh i to jest najgorsze - skoro nie jest to oczywiste to pewnie nie zadzwonią, wolę oddawać do adopcji dorosłe psy juz po sterylkach, bo co z tego, ze nawet nam podpiszą w umowie że wsterylizują jak potem i tak zrobią jak zechcą - dobija mnie ten brak świadomości z Polsce :placz: Quote
salibinka Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 No, jedni są otwarci na zmiany, inni nie bardzo i tę postawę trzebay skonfrontować właśnie, jakby co. Bożenka mi dzisiaj mówiła, że Erna to wielki łakomczuszek:loveu: i choć do ludzi jest mniej śmiała niż Mania, w suńkowym duecie to właśnie Erna wiedzie prym;). Radzą sobie dobrze i choć minęła w sumie chwila od ich przyjazdu do Niepołomic, w niczym już nie przypominają tych wystraszonych kluseczek;). Stres opadł i jest ok. Bardzo się z tego cieszę, bo wygląda na to, że to normalne, "beztraumatyczne" psiaki. A i co mogę sama potwierdzić, rzeczywiście Mania uwielbia dzieci;) Dobra, zmykam, bo w końcu się spóźnię i nie pojadę:evil_lol: Quote
irenaka Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Dzwoniła do mnie dzisiaj Bożenka która z tą rodzinką rozmawiała. Moim zdaniem jak ktoś miał suczkę i na dodatek szczeniaczki od niej rozchodziły się jak świeże bułeczki,:angryy: to nie ma zupełnie świadomości, że tak nie wolno. Czy ktoś zapytał o finanse na sterylkę? Czy tą rodzinę na to stać? Quote
Soema Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 irenaka napisał(a):Dzwoniła do mnie dzisiaj Bożenka która z tą rodzinką rozmawiała. Moim zdaniem jak ktoś miał suczkę i na dodatek szczeniaczki od niej rozchodziły się jak świeże bułeczki,:angryy: to nie ma zupełnie świadomości, że tak nie wolno. Czy ktoś zapytał o finanse na sterylkę? Czy tą rodzinę na to stać? Oo to fajnie. :p a ja się dziś obudziłam i od razu Karolowi mojemu opowiedziałam sen.. Śniło mi się, że jakaś sunia (tyle, że ona jasna była) strasznie wariowała, potem okazało się, że rodzi.. wyszły takie małe kluchy, pomyślałam, że trzeba będzie uśpić te cuda, a one otworzyły oczy i zaczęły biec w moją stronę:shake: i się obudziłam..:roll: Trzeba skontaktować się z jakimś wetem, moja Nancy miała cieczkę w wieku 6m-cy, one raczej jeszcze nie miały, ale niektórzy wykonują zabieg przed pierwszą cieczką... Quote
malawaszka Posted June 21, 2009 Author Posted June 21, 2009 irenaka napisał(a):Dzwoniła do mnie dzisiaj Bożenka która z tą rodzinką rozmawiała. Moim zdaniem jak ktoś miał suczkę i na dodatek szczeniaczki od niej rozchodziły się jak świeże bułeczki,:angryy: to nie ma zupełnie świadomości, że tak nie wolno. Czy ktoś zapytał o finanse na sterylkę? Czy tą rodzinę na to stać? i tak nie zadzwonili do mnie więc nie miałam szansy porozmawiać o niczym - myślę, że możemy dać sobie spokój skoro tam tak szczeniaczkowo było - są dzieci i dzieci będą chciały mieć szczeniaczki jak już miały i są tak "wychowane" :shake: :roll: Quote
Soema Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 malawaszka napisał(a):i tak nie zadzwonili do mnie więc nie miałam szansy porozmawiać o niczym - myślę, że możemy dać sobie spokój skoro tam tak szczeniaczkowo było - są dzieci i dzieci będą chciały mieć szczeniaczki jak już miały i są tak "wychowane" :shake: :roll: Ma ktoś do nich jakiś kontakt..? Może by je na czarne kwiatki wstawić? Quote
Lilmo Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 zerduszko napisał(a):A może dobrze byłoby im dac im wysterylizowaną sunie. Szczeniaka i tak znajdą, a jak znajdą od kogos kto sterylkę tez ma w de, to będą kolejne szczeniaki :shake: :angryy: Ja też o tym pomyślałam. Może udałoby się nam uzbierać pieniądze na sterylkę na wątku i zrobić ją przed wydaniem do nowego domu? Quote
zerduszko Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 malawaszka napisał(a):i tak nie zadzwonili do mnie więc nie miałam szansy porozmawiać o niczym - myślę, że możemy dać sobie spokój skoro tam tak szczeniaczkowo było - są dzieci i dzieci będą chciały mieć szczeniaczki jak już miały i są tak "wychowane" :shake: :roll: A może dobrze byłoby im dac im wysterylizowaną sunie. Szczeniaka i tak znajdą, a jak znajdą od kogos kto sterylkę tez ma w de, to będą kolejne szczeniaki :shake: :angryy: Quote
Soema Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Lilmo napisał(a):Ja też o tym pomyślałam. Może udałoby się nam uzbierać pieniądze na sterylkę na wątku i zrobić ją przed wydaniem do nowego domu? One mogą nie być gotowe na sterylkę... To zależy od psa, no i od weta. Quote
malawaszka Posted June 21, 2009 Author Posted June 21, 2009 zerduszko napisał(a):A może dobrze byłoby im dac im wysterylizowaną sunie. Szczeniaka i tak znajdą, a jak znajdą od kogos kto sterylkę tez ma w de, to będą kolejne szczeniaki :shake: :angryy: obawiam się, że jak chcą mieć szczeniaczki to i tak nie będą chcieli suki po sterylce :shake: Quote
irenaka Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 [quote name='malawaszka']obawiam się, że jak chcą mieć szczeniaczki to i tak nie będą chcieli suki po sterylce :shake: [FONT=Verdana]Niekoniecznie.[/FONT] Może to brak świadomości i brak kasy. Jak zadzwonią, to przepytaj. Choć może nie zadzwonią? Bożenka mówiła, że ludzie rozmawiali jeszcze z jakąś wolontariuszką która chciała im jakieś szczeniaki przywozić do wyboru. Jak pizza z dostawą do domu, bez sprawdzania i jeszcze "smaczki" można sobie wybrać:evil_lol: Już nawet mi się adrenalina nie podnosi:evil_lol: Quote
malawaszka Posted June 21, 2009 Author Posted June 21, 2009 zmieniłam pierwszy post Irenko dla ciebie :diabloti: :eviltong: jak zadzwonią to porozmawiam, a jak nie to nie porozmawiam, bo ja dzwonić i pizzy dostarczać nie będę :diabloti: Quote
Soema Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Erna - Zwierzaki - cafeanimal.pl bardzo bym chciała żeby one szybko dom znalazły.... Quote
malawaszka Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 zerduszko dotarły pieniązki od Ciebie - o ile Ty to Kamila :cool3: :lol: DZIĘKI! dopisałam w pierwszym poście Quote
Recommended Posts