Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 461
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

teraz miałam tel o Ernę, pani z Krk pracuje w Niepołomicach - podłam nr do P. Bożenki, ale też niebardzo się pani podobało, że trzeba wysterylizować :roll: ja nie wiem co z tymi ludźmi :roll:

Posted

malawaszka napisał(a):
teraz miałam tel o Ernę, pani z Krk pracuje w Niepołomicach - podłam nr do P. Bożenki, ale też niebardzo się pani podobało, że trzeba wysterylizować :roll: ja nie wiem co z tymi ludźmi :roll:

niektórym sie wydaje ,że to krzywda dla zwierzaka.Trzeba spokojnie wytłumaczyć , szczególnie o ropomaciczu powiedzieć i wiele osób sie da przekonać.

Posted

Bo ludzie beznadziejni są... Dziewczyny może pomyśleć o sterylce? Trzeba je skonsultować z dobrym wetem, szkoda żeby siedziały tyle bez DS..:-(
nie wiem, czy tym ludziom to o koszty i strach chodzi czy o 'sceniacki'....:shake:

Posted

Niestety większość ludzi nie posiada wiedzy na temat pozytywnych stron sterylizacji. Głownie kojarzą ten zabieg z robieniem krzywdy zwierzęciu. Myślę, że należy na spokojnie przedstawić plusy i wyjaśnić,że poddając swojego psa temu zabiegowi nie tylko przedłużają jego życia, ale zapobiegają temu, aby w przyszłości kolejne psy powtórzyły los ratowanego przez nich zwierzaka. Niestety ludzie nie bardzo mają skąd czerpać wiedzę na ten temat, więc żyjemy jeszcze w takich czasach, gdzie spory procent społeczeństwa trzeba o tym uświadamiać :roll:

Posted

[quote name='malawaszka']teraz miałam tel o Ernę, pani z Krk pracuje w Niepołomicach - podłam nr do P. Bożenki, ale też niebardzo się pani podobało, że trzeba wysterylizować :roll: ja nie wiem co z tymi ludźmi :roll:
Jak już byłyby wycięte, to nikomu by nie przeszkadzało :shake: A potem będą "za stare" :shake:

http://www.gieldaogloszen.pl/ogloszenie.php?oid=18639
www.adopcje.org
oddam psa - Z powodu nag�ego wyjazdu oddam w dobre r�ce suczk
Dzia� og�osze� serwisu BONO POLSKA. Og�oszenia, kupi�, sprzedam, oddam, zaopiekuj� si�
Animalia.pl :: Ogłoszenia :: mieszaniec suczka beżowo-rudo-czarny Niepołomice

Pogubiłam się gdzie ich jeszcze nie ma :roll:

Posted

ja wiem to wszystko, ale nie mam cierpliwosci pedagoga :shake: tym bardziej jak słyszę, że przecież oni nie oddadzą szczeniaczków do schroniska więc co mi tu pani opowiada :roll: ta pani tak nie powiedziała, ale nie raz to już słyszałam... ta Pani zapytała czy jak nie będzie chciała wysterylizowac to czy nie dostanie suczki - powiedziałam, ze to warunek konieczny - powiedziała - więc dobrze i dalej chciała jechać ja zobaczyć - pozyjemy zobaczymy co dalej z tego będzie

Posted

Kiedyś jak dzwoniła do mnie babeczka w sprawie suni ze schronu i nie bardzo chciała się na sterylke zgodzić i pytała się czy to wszędzie jest konieczne itp. to powiedziałam jej,iż teraz to już w większości schronisk sterylka jest obowiązkowa i trudno jej będzie znaleźć niesterylizowanej suńki- moze to troche dziwne,ale babka w końcu adoptowała tą sunie,wysterylizowała ją i teraz sobie razem żyją.;)

Posted

Soema napisał(a):
Ale pogoda w Krakowie...:shake: od kilku dni nie przestaje padać..
Jeszcze te burze, ehh.. A małe w kojcu...:roll:

u mnie to samo :placz: szaro, buro i ponuro, w nocy straszna burza była :shake:

Posted

malawaszka napisał(a):
u mnie to samo :placz: szaro, buro i ponuro, w nocy straszna burza była :shake:

Tu jest do tej pory.. Grzmi non stop :roll: a mama mówi, że w Sando się przepogadza.. ehh nie lubi mnie pogoda :shake:
Ciekawe jak te maluchy? Ci państwo się nie odzywali?

Posted

Soema napisał(a):
Tu jest do tej pory.. Grzmi non stop :roll: a mama mówi, że w Sando się przepogadza.. ehh nie lubi mnie pogoda :shake:
Ciekawe jak te maluchy? Ci państwo się nie odzywali?

do mnie póki co nie było żadnego telefonu:shake: