Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 461
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malawaszka napisał(a):
kurcze Soema mam nadzieję, że nic strasznego się nie stało!!! :calus:

Dogomanka kochana jesteś :Rose:

Kochana :)
ajj wczoraj chciałam obie zostawić, a dziś nie mogę żadnej..:-(
Erna cały czas podchodzi i liże mnie po rękach..:oops: cudna psina.
Niestety, transport się wykruszył.. Asi córeczka się rozchorowała, zdrowiej szybko!
Najwyżej czeka mnie wyprawa busem..

Posted

Asiu trzymam kciuki za córeczke i autko! :kciuki:

Dziewczyny potrzebujemy transportu na dzisiaj Kraków-Olkusz! To tylko ok. 40km więc może ktoś mógłby podjechać i porzywieźć mi suczki? Ważne,zeby było to przed 16!

Posted

malawaszka napisał(a):
oj kurcze no - to nie tak daleko więc może ktoś by Was podrzucił? pytałaś na Krakowskim wątku? dla tych kruszynek bus to pewnie duży stres będzie

Własnie nie wiadomo jak w busie się zachowają (a nie chcialabym zostać wywalona gdzieś na drodze pomiedzy Olkuszem a Krakowem.:evil_lol:). Pozatym już miałam nieprzyjemnosci gdy z mamą przewoziłam kociaki z dwoma kotkami busem do Krk. Kotki narobiły smrodu,kociaki sie qw tym wytarzaly i jechalo w całym busie,to cud był,ze nas z tamtad nie wywalono.:cool3:

Posted

Jest transport z Romim ale o 19. One są grzeczne, nie sądzę by był problem z nimi. Niestety i mój TŻ i współlokatorka mają dziś egzaminy i nie pojadą ze mną :roll: ma ktoś ochotę na przejażdżkę busem?

Posted

Soema to może niech już będzie o tej 19 z Romim,nie ma sensu się z nimi busem plątać chyba. Umów się z Romkiem,na którą tam wam pasuje i daj mu mój numer żeby zadzwonił jak będzie wyjeżdżał.
Jakby ktoś coś chciał to prosze dzwonić bo zaraz lece papiery do szkół zanosić.

Ps. Trzymajcie za mnie kciuki.:lol:

Posted

dogomanka_ napisał(a):
Soema to może niech już będzie o tej 19 z Romim,nie ma sensu się z nimi busem plątać chyba. Umów się z Romkiem,na którą tam wam pasuje i daj mu mój numer żeby zadzwonił jak będzie wyjeżdżał.
Jakby ktoś coś chciał to prosze dzwonić bo zaraz lece papiery do szkół zanosić.

Ps. Trzymajcie za mnie kciuki.:lol:

Trzymamy ! :)
Romek może przyjechać o 19 i pojedziemy do Ciebie, podaj mi adres i jakieś wskazówki na pw, okey?

Posted

Wiesz co adres Ci nie potrzebny bo ja Ci wszystko moge telefonicznie przekazać gdyżź bardzo łatwo jest do mnie trafić jak się jedzie od Krk.;) Tylko tak jak już mówiłam zadzwońcie ktoś do mnie jak będziecie wyjeżdżać z Krakowa to wam wszystko powiem.;)
W sumie to może nawet i lepiej,ze psiaki przyjadą później,przynajmniej mamę poinformuje wcześniej to może nie wylece z domu.:evil_lol:

Posted

dogomanka_ napisał(a):
Wiesz co adres Ci nie potrzebny bo ja Ci wszystko moge telefonicznie przekazać gdyżź bardzo łatwo jest do mnie trafić jak się jedzie od Krk.;) Tylko tak jak już mówiłam zadzwońcie ktoś do mnie jak będziecie wyjeżdżać z Krakowa to wam wszystko powiem.;)
W sumie to może nawet i lepiej,ze psiaki przyjadą później,przynajmniej mamę poinformuje wcześniej to może nie wylece z domu.:evil_lol:

Czyli mam byc gotowa, że mogę patelnią zarobić...?:oops::roll:
Smycze, obróżki, gryzaki, trochę karmy, krople i maść dla Erny i książeczki dostaniesz :) tylko kochać :)
a jest co..

Malawaszko, może zrób im allegro?:oops:

Mania:
bardzo towarzyska, odważna, choć boi się czasem nowych dźwięków. Skoczna, uwielbia się przytulać i pakować na kolana. Poluje na owady :)
Jest bardzo żywiołowa i radosna. Ciekawska.

Erna: (be imię)
jest bardziej wycofana, boi się bardzo mężczyzn jak do niej gwałtownie podejdą. Dziś pan mi chciał pomóc wejść do windy, to chciała go dziabnąć.
Trzeba do niej spokojnie podchodzić, mi się pakuje już dziś na kolana, dopomina się o pieszczoty. Nawet poburkiwała radośnie w zabawie.

Ogon dziś im się praktycznie nie zatrzymują, wystarczy że na nie spojrzę to już lecą się przytulic.

Rano, sukces. Obie się załatwiły na spacerze :cool1: tzn. siusiu.

Posted

Soema- nie zarobisz nie zarobisz.;pp Ja do was wyjde na droge to przynajmniej w drodze powrotnej mi się załatwią może.;p
Co do allegro to może wstrzymajmy się troche,jak tylko sunie będą u mnie to napisze do Majqi lub kogoś innego od tekstów i poprosze ślicznei o sklecenie jakiegoś teksciuku chwytającego za serce.;) Wtedy ruszymy z relkamowaniem suczynek.;)

Posted

Sunie są urocze, zupełnie różne a takie wspaniałe ;)
bardzo spragnione kontaktu z człowiekiem. Żal mi straszny, że już muszę się z nimi rozstać..:-(
Wczoraj Erna chciała najchętniej wcisnąć się w kąt i zniknąć, dziś mało co nie odleci na swoim ogonku, tak macha :) wkłada mi głowę pod rękę i dopomina się głaskania. Mordowała dziś ucho :) tak cudownie tuli łebek do człowieka..
Widac, że główka się pomału goi, bo swędzi ją.

Co do Mani.. to jest szaleniec :lol: wariat nie z tej ziemi, skacze po fotelach, łóżku w zabawie :) dziś ganiała piłeczkę nawet. Wczoraj nie wiedziały o co chodzi..
Tylko je pieścic i kochac.. :)
choc spacery dają jeszcze dużo do życzenia..:roll: bardzo się boją obcych ludzi.

Posted

dogomanka_ napisał(a):
Soema- czy mam się bać o swoją papuge skoro Mania jest taka zabawowa? :evil_lol:
Bedę je często brała do obcych ludzi żeby się przestały bać.;)

Pilnuj po prostu ;) na spokojnie one na pewno do wszystkiego się przyzwyczają. Są bardzo pojętne i bystre.

malawaszka napisał(a):
kurcze może powinny mieć szeleczki + obróżki co? żeby się nie wysmyknęły?

Nie wiem, może... Ja z nimi sama chodzę na spacery i to jednak komicznie wygląda, dajemy jakoś radę, ale na pewno by było lepiej żeby były 2 osoby. Zresztą każda jest inna i wymaga innej 'pracy'.

Posted

No pilnować będe,ale chyba mój Olo pożegna się z wolnością i już nie będzie latał sobie po całym pokoju tylkmo będzie siedział w klatce.:diabloti:
Co do tych spacerów to jakoś dam rade,zawsze napewno na dłuższy spacer ktoś będzie chodził,a na takie krótsze to bede albo pojedynczo wychodzic albo jeszcze cos innego wymysle.;)

Posted

Słuchajcie KATASTROFA!!!!!!! Dogomanki tata nie zgodził się na przyjęcie suczek - NIE MA CO Z NIMI ZROBIĆ!!! są w Olkuszu i muszą gdzieś teraz jechać

CZY KTOŚ MOŻE POMÓC I JE PRZETRZYMAĆ PRZEZ TE DWA TYGODNIE? PROSZĘ, BŁAGAM!!!! :modla:

:placz:

Posted

przylazłam tu za Soema, kurde co za sutuacja no ale trudno cos wymyslimy,
dorzuce sie do hoteliku 40zl ale w przyszlym tyg bo jutro rano wyjezdzam:shake:, kiedy trzeba zaplacic? juz czy mozna za dwa tygodnie?ehhh