Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Salibinka dostała bana :roll: rozmawiałam z Nią też i wszystko jest ustalone - Ona się zajmie pilotowaniem na miejscu i sprawdzeniem jeszcze dokładnie wszystkiego - Ernę Pani Bożenka weźmie teraz do domu więc nie będzie musiała siedzieć sama w kojcu, jak będą jakieś wątpliwosci jeszcze co do tego domku to Erna tam nie pojedzie i poszukamy domku bez wątpliwosci

Salibinka ma mi przysłać zdjęcia Mani z nowego domku to wstawię

• Replies 461
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Za co Ania bana mogła dostać? To się w głowie nie mieści..
To dobrze, że Erna nie została w kojcu, ale faktem jest, że ona może mieć zapędy do ucieczek.. :roll: ehh, fajnie, że Mani się udało..

Posted

Wieści od Salibinki - macie pozdrowienia ;) - nie będę przepisywać - po prostu wkleję:

[FONT=Arial CE]Pani Maria bardzo cieszyła się ze spotkania z Manią. Czekało jedzonko, posłanie, nowe szeleczki i smycz, zabawki. Sunia zamieszkała na spokojnym, zielonym osiedlu w niewielkim mieszkaniu. Będzie miała swoją panią na wyłączność :). Pani Maria jest gotowa na niespodzianki związane z psem/szczeniakiem po przejściach. Poprzedni, ukochany spaniel (widziałam albumy) odszedł po dwunastu latach - po przegranej walce z rakiem. [/FONT]
[FONT=Arial CE]Pani Maria tez bywa nazywana Manią, wobec czego - aby obie nie biegły na wołanie jednej ;) - sunia dostanie nowe imię - prawdopodobnie Wiki :).[/FONT]
[FONT=Arial CE]Maniusia była trochę wystraszona sytuacją, ale ciekawska. Na moich oczach nabierała pewności. Narazie nie chce wskakiwać na łóżko ;). Poprzedni psiak spał z p. Marią, więc pewnie szybko czarnulka załapie do czego służy kanapa i pościel :)[/FONT]
[FONT=Arial CE]Za ok. tydzień, dwa (czas na aklimatyzację) wizyta u weta.[/FONT]
[FONT=Arial CE] Bardzo proszę, przekaż na wątku, że z powodu bana, nie mogę uczestniczyć w wątku do 27 lipca. Ban jest wynikiem przeprowadzonej przeze mnie aukcji na pomoc dla Gapci (sunia, którą wyciągałam od staruszki schizofreniczki) - sunia ma domek stały, więc organizowana przeze mnie pomoc finansowa dla niej była złamaniem regulaminu, nie wolno wspomagać w ten sposób DSów. Chciałam pomóc, bo Gapcia jest w trakcie leczenia i bardzo mi na niej zależy, ale... dura lex sed lex, czy jakoś tak ;). [/FONT]

Posted

Pozwólcie że wtrące małą dygresje na temat Ernusi;)
Sunka jest przekochana, uwielbia sie przytulac i baaaardzo garnie sie do czlowieka, nie jest typem uciekiniera, czesto biega po ogrodzie i nawet jej do glowy nie przychodzi by gdziekolwiek uciekac tylko siedzi przy nas i pilnuje sie nas bardzo!
Hehe tak poza tym to sunka jest bezproblemowa;) i należy jej sie najlepszy domek, taki gdzie bedą ją chcieli wszyscy domownicy i gdzie bedą ją mocno kochac;)
Dlatego jutro ludzie bedą przeskanowani na wszystkie mozliwe strony!!!

Posted

Jenyy,to Salibinka za ten bazarek dostała bana? :shake:

Strasznie się ciesze,że Mania/Wiki już w nowym domku!:loveu::multi:
Teraz tylko czekam na wieści jutrzejsze..:lol: :kciuki:

Posted

[quote name='PaulinaB']Pozwólcie że wtrące małą dygresje na temat Ernusi;)
Sunka jest przekochana, uwielbia sie przytulac i baaaardzo garnie sie do czlowieka, nie jest typem uciekiniera, czesto biega po ogrodzie i nawet jej do glowy nie przychodzi by gdziekolwiek uciekac tylko siedzi przy nas i pilnuje sie nas bardzo!
Hehe tak poza tym to sunka jest bezproblemowa;) i należy jej sie najlepszy domek, taki gdzie bedą ją chcieli wszyscy domownicy i gdzie bedą ją mocno kochac;)
Dlatego jutro ludzie bedą przeskanowani na wszystkie mozliwe strony!!![/quote]

dzięki Paulina!!!! :Rose:

Posted

[quote name='malawaszka']Ban za bazarek - zdaje się niezgodny z regulaminem

Pozwoliłam sobie w tej sprawie wysłać protest do [FONT=Verdana]administracji[/FONT] dogo.
Temat bana dla Salibinki powinien pojawić się w części [FONT=Verdana]administracyjnej [/FONT]dogo.

Posted

[quote name='irenaka']Pozwoliłam sobie w tej sprawie wysłać protest do [COLOR=black][FONT=Verdana]administracji[/FONT][/COLOR] dogo.
Temat bana dla Salibinki powinien pojawić się w części [COLOR=black][FONT=Verdana]administracyjnej [/FONT][/COLOR]dogo.[/quote]
też tak sądzę.. jak będzie trzeba poprę Panią...

Posted

Salibinka dzwoniła - jednak Erna nie pojechała do tego domu - w końcu się przyznali, że sunia miała być na zewnątrz, a w domu tylko w jakies duże mrozy - w przedpokoju - więc jasna sprawa, że to nie jest dobry dom dla niej - szukamy dalej

Mania jednak zostanie Manią - rozdzina Pani Marii chce mieć dwie Manie ;) :loveu: sunia jeszcze trochę wystraszona i przygaszona, ale na pewno się rozkręci bo jest otoczona prawdziwą miłością - takiego domu chcemy dla Erny też!

Posted

[quote name='malawaszka']Salibinka dzwoniła - jednak Erna nie pojechała do tego domu - w końcu się przyznali, że sunia miała być na zewnątrz, a w domu tylko w jakies duże mrozy - w przedpokoju - więc jasna sprawa, że to nie jest dobry dom dla niej - szukamy dalej ![/quote]
tak właśnie czułam... :roll:
bo jak malawaszka mi mówiła, że na początku właśnie mówili o polu, tylko na wyraźny protest malawaszki powiedzieli że w takim razie będzie w domu....
Dlatego tak nalegałam na rozmowę ponowną z nimi.... a w zasadzie z kobietą, bo sam facet po prostu wiedział co ma mówić....

Powiedzcie mi czy ona nadawała by się do domu gdzie jest dziecko???

Posted

[quote name='Asior']tak właśnie czułam... :roll:
bo jak malawaszka mi mówiła, że na początku właśnie mówili o polu, tylko na wyraźny protest malawaszki powiedzieli że w takim razie będzie w domu....
Dlatego tak nalegałam na rozmowę ponowną z nimi.... a w zasadzie z kobietą, bo sam facet po prostu wiedział co ma mówić....

Powiedzcie mi czy ona nadawała by się do domu gdzie jest dziecko???[/quote]
Jeśli dom odpowiedzialny i spokojny... Ona jest wycofana, długo jej schodzi z zaufaniem. I każdy zły ruch, to jej wycofanie się... Ale ona jest spokojna, choc jak ją wtedy zawieźliśmy do hotelu, to w panice chciała złapać zębami panią, ale jej moment przeszło.
Mania była większym oszołomek, Erna jest spokojniejsza i tego spokoju wymagała..

Posted

dom nie sprawdzony jeszcze, ale.. no właśnie... ludzie wczoraj byli w schronisku wcześniej niż się umawialiśmy.... wzięli Spaniela, powiedziano im, ze będzie łagodny do dzieci.... a tu dostaje maila...

[QUOTE]Witam,pisałam wczoraj do Pani sms na temat psiaka,którego adoptowaliśmy w niedzielę w Waszym schronisku.Nie wiem czy odpisała Pani na tego smsa,ponieważ pisałam go z telefonu męża,a mąż dzisiaj wyjechał,Byliśmy w niedzielę w schronisku i pytaliśmy o Panią,ale nam powiedziano,że Pani nie ma.A szkoda,bo myślę,że pompgłaby nam Pani wybrać odpowiedniego psiaka.Tym czasem zabraliśmy do siebie cocer spanielka NILA,ślicznego psiaka,ok.1,5 rocznego.Wszystko było ok,psiak w schronisku zachowywał się bardzo przyjaznie,wszystko było super do czasu aż nie przywiezliśmy do domu 13-to letniego syna i dwuletniej córeczki,którzy,gdy my byliśmy po pisaka byli u swojej babci.Pies wyraznie ich nie toleruje,wręcz ich nie znosi,odnosi się do nich agresywnie,warczy bez powodu,wystarczy,że wejdą do pokoju, w którym akurat on się znajduje.Nie ma mowy o żadnym zblizeniu dzieci do psiaka,bo wydaje się jakby chciał ich ugryzć.Zwłaszcz na syna reguje bardzo gwałtownie.....Wczoraj spróbowałam jakoś zachęcić syna do podejscia do Nila,w końcu się udało,głaskał go przez parę minut,aby po kilku minutach kedy oboje wstali i poszli do kuchni,syn dał mu plasterek szynki,piesek zjadł,po czym nagle zaczął potwornie warczeć na syna,zęby pokazał,syn uciekł,a ten zanim,Dzisiaj do syna przyszedł kolega i nie chciał syna dopuścic do drzwi.Z małą jest podobnie,wystarczy,że znajdzie się w pomieszczeniu,w którym on jest,zaraz zaczyna warczeć.Z moich dzieci Nil toleruje jedynie córkę,która była wraz z nami po niego w schronisku.....a co najdziwniejsze,piesek łasi się do wszystkich obcych dzieci......Na mnie tez czasami powarczy.

Kochana Pani Asiu,jutro przywożę(choć z bardzo ciężkim sercem NiLA z powrotem do schroniska).Myślę,że jako MATKA mnie Pani zrozumie!!!!!! Proszę mi wierzyć,jest mi ogromnie żal psiaka,ale zdrowie i bezpieczeństwo moich dzieci jest dla mnie NAJWAŻNIEJSZE!!!!!!!!A nie wiem co psiakowi może "strzelić"do głowy,czy to jest tylko takie warczenie,czy może on posunąć się jeszcze dalej i co wtedy????

Mam nadzieję,że mnie Pani zrozumie i nie uzna za osbę bez serca,bo serducho boli mnie na samą myśl,że psisko trafi znowu do betonowego kojca:-(((((((((((,ale moje myślenie jest przede wszystkim nastawione na dobro moich dzieci.Przepraszam za kłopot i za to,że zawracałm Pani głowę.

Mam nadzieję,że bez problemu Nil zostanie zpowrotem przyjęty do schroniska,że nie będę ponosić żadnych konsekwencji tak nieprzemyslanego wyboru.Pozdrawiam gorąco i będzie mi bardzo miło jeśli znajdzie Pani chwilkę,aby choć parę słów do mnie napisać,bo tylko ja wiem jak jest mi ciężko na sercu oddając zpowrotem Nila i odbierając mu normalny dom jaki naprawdę,proszę mi wierzyć ,chcieliśmy mu ofiarować![/QUOTE]

czy należy ich skreślać???

Posted

[quote name='Asior']dom nie sprawdzony jeszcze, ale.. no właśnie... ludzie wczoraj byli w schronisku wcześniej niż się umawialiśmy.... wzięli Spaniela, powiedziano im, ze będzie łagodny do dzieci.... a tu dostaje maila...

[B]
czy należy ich skreślać???[/B][/quote]
Moim zdaniem wprost przeciwnie.. Choć to może być tak, że pies po prostu zadrosny jest i widzi w dzieciach konkurencje o względy, dlatego akceptuje dziewczynę, która była w schronie.

Posted

[quote name='Asior']ale tak od razu, po przyjeździe do domu??
Moze im zaproponować Ernę???
Dom trzeba sprawdzić, tylko jest problem, oni są spod katowic...[/quote]
A jak było z Bono i Mambą.. też poczuł się zagrożony. Nie wiem, niech się Ania wypowie albo pani Bożena, które widzą zmiany u Erny..

A czego z Katowic psa nie wzięli?

Posted

tam, gdzie Erna była wczesniej były małe dzieci i nie było problemów więc wg mnie ona może być z dziećmi

szkoda tego spanielka, ale no jak on tak sie zachowuje to nie powinien mieszkać z dziećmi niestety

Posted

Ale Erna wtedy nie była w domu...:roll:
Trzeba by to sprawdzić, czy to nie będzie dla niej duży stres, nbo może byc tak że będzie przeszczęśliwa.