Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 860
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jesli jest jakas inna bida, chuda zziebnieta czy cos (nie koniecznie onek), to tez moge wziac. Onek nie jest warunkiem.
Na moją sucz przedwczoraj rzucił się pies ( ja wychodzilam z klatki i nagle przybiegło mi cos na flexi, wlasciciela nie widac, i sie z miejsca rzucilo na moja sucz. dopiero po chwili na drugim koncu smyczy byl wlasciciel..) od tamtej pory moja sunia ma nerwa na psy.
Normalnie jest tolerancyjna, niektorych psow sie boi, na inne sie jezy a w domu jak widac na zdjeciu, albo olewka albo się bawi. Więc powinno byc w porzadku mimo wszystko.

I na srode jestem umowiona w sprawie adopcji kotki :)

Cały czas czekamy z otwartymi rekoma.

Posted

mariola czekaj proszę, czekaj kobieto, bo jesteś nam potrzebna !
Tylko jeszcze nie wiemy co i jak i kiedy i na kiedy, bo mamy problemy przede wszystkim logistyczne i czasowe.

zrobiłam wstepne allegro Lunie: http://www.allegro.pl/item881788100_luna_suka_owczarek_niemiecki_tylko_w_dobre_rece.html

Jak wiemy coś więcej proszę ciotki pisac, bo ja najlepsza w tekstach to nie jestem ;)

Z Ergo- na pewno zadzwonimy, ale z Przasnysza nie znamy nikogo, któ mógłby sprawdzic dom .

Posted

Przasnysz? 20 km od emnie.
Ale ja w innej sprawie : sprawdzony już dom przyjmnie ON długowłosego, najlepiej do 2-3 lat. mieszkałby w budzie, ale nie na łańcuchu. Dom z dużym ogrodem, parkanem, ludzie duzo czasu spędzaja w domu. Chca także małego do domu. Domu szuka i tych państwa sprawdził MEDOR z dogo. Z tym, że to koło Krosna Odrzańskiego. Ew. kontakt do mnie, przekażę dalej : 692 781 745.

Posted

malagos napisał(a):
Przasnysz? 20 km od emnie.
Ale ja w innej sprawie : sprawdzony już dom przyjmnie ON długowłosego, najlepiej do 2-3 lat. mieszkałby w budzie, ale nie na łańcuchu. Dom z dużym ogrodem, parkanem, ludzie duzo czasu spędzaja w domu. Chca także małego do domu. Domu szuka i tych państwa sprawdził MEDOR z dogo. Z tym, że to koło Krosna Odrzańskiego. Ew. kontakt do mnie, przekażę dalej : 692 781 745.

Jeśłi dom sprawdzal Medar, to ja daję 1000% gwarancji, że dom jest w porządku! Ci wspaniali ludzie przyjęli do siebie wspaniałego, schorowanego starszego onka - Ajaksa z Boguszyc, który u nich rozpoczął swoje drugie życie - najszczęśliwsze z możliwych!!! Jeśli dom jest sprawdzony przez któekolwiek z nich (bo oboje piszą pod jednym nickiem), to jest to napewno dom wart polecenia!!!!

Posted

Mariolka właśnie działa cuda z Ogonkiem, teraz Yogi. To pies, który wpadł pod samochód pod koniec lipca. Uszkodzona miednica, zmiażdżony ogon, rozwalona kompletnie psychika. Od lipca w hotelu, mimo troskliwej opieki non-stop trząsł się ze strachu. Nie podnosił z kąta klatki, robił pod siebie na sam widok ludzia. Ewidentnie potrzebny mu był domowy tymczas z innym psem. No i ten tymczas jak zbawienie dla niego. Od wczoraj zmienił się nie do poznania.
http://www.dogomania.pl/threads/143252-Ogonek-w-domowym-DT-zmienia-siAE-nie-do-poznania-prosimy-o-pomoc-w-szukaniu-domu?p=13924382

Natomiast śmy pomyślały, że z Ostrwi jakiś psiak w to miejsce do hoteliku pojedzie.

Posted

rozmawiałam dzis ze schronem.
Mozse juz nawet jutro- do megii pojedzie Amigo- pod opiekę mysza1
A do Teresina pojedzie Asto- pod naszą opiekę.

Będziemy miec tym samym 30 psów sciagnietych do Warszawy pod naszą opieką ..ciotki prosimy o pomoc w ogłaszaniu psów, bo my niedlugo pojdziemy pod wodę z tymi adopcjami. Ostatnio coś znowu staneło :(

A nam przybywa... i jeszcze ja dzis sciągnełam szczeniaka z Centrum, odkupilam od pijaka pod metrem ledwo dychającego z zimna, owiiętego brudną szmatą :(

Posted

a wiec tak,
dzisiaj przyjedzi do megii Amigo
a do nas do Teresina przyjedzie ten onek z kwarantanny. Miał juz iść do domu, ale facet podobno po niego jedzie juz 2 tygodnie i nie moze przyjechac, wiec przekonałam ich, ze nie ma na co czekać i psu zycie marnować ;)

Astora nie ma - okazało się ze pojechał do domu 14.01.2010 pod Mińsk Mazowiecki.