Ewanka Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Felu, może ta mlodziutka sunia trafi do mnie, czy może widziałaś ją osobiście? Czy jest typem dominującym, bo mam psa po traumatycznych przejściach i trochę się waham. Kiedy planujecie ten transport? Quote
gusia0106 Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 [quote name='Fela']Idy nie będzie kilka dni, ale ja będę. Jestem w kontakcie z właścicielem schroniska - spokojnie. Jutro najprawdopodobniej ustalę szczegóły ewentualnego przywiezienia psów (bo nie tylko onki zabieramy, ale też inne, sporo - niestety - konieczność). Nie sądzę, żeby był z tym jakiś problem - zarówno z wydaniem, jak i pprzywiezieniem psów do Wawy. Prośba jednak o zorganizowanie transportu z wawy do miejsca docelowego (jeśli to będzie miejscowość podwarszawska). Szczegóły do ustalenia telefonicznie. Jestem pod numerem 889 174 935. Młoda, bardziej rasowa suczka jest łagodna w stosunku do innych suk - siedzi w boksie z mniejszą od siebie i fajnie się dogadują. Ajak z kotami - nie wiem, ale byłabym ostrożna. Jest energiczna, bo non-stop w boksie po prostu się nudzi. Dzięki za info Quote
Fela Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Tak, widziałam ją, to ja ją usiłuję trzymać do zdjęcia :-) Absolutnie nie jest agresywna i nie sądzę, by była typem dominującym. Tak jak pisałam, druga suczka z nią razem w boksie absolutnie nie wyglądała na przestraszoną czy zdominowaną. Quote
Cantadorra Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 A ten najbardziej "rasowy" owczarek, to ile moze miec latek? Quote
mysza 1 Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Fela, ja nie jestem w stanie pomóc z transportem z Warszawy do hotelu w Serocku. Cały tydzień jestem udupiona mocno w robocie. Mają tam jechać 2 sunie, o ile nic się nie zmieni i nie znajdą DT czy DS. Nie mam pojęcia co zrobić. Quote
Cantadorra Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Ewanka, przemyslalas sprawe? Jedzie sunia do ciebie? Czy cos sie zmienilo w miedzyczasie i o tym nie wiem? Quote
Ewanka Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 . Cantadorra napisał(a):Ewanka, przemyslalas sprawe? Jedzie sunia do ciebie? Czy cos sie zmienilo w miedzyczasie i o tym nie wiem? Przegadaliśmy wiele godzin z mężem i z żalem, ale na razie muszę odmówić pięknej sunieczce :( ... serce by chciało, ale rozum chyba musi zwyciężyć. Chciałabym zorganizować od wiosny, mini-hotelik domowy, dla sterylizowanych suniek (nasz pies jajeczny), ale najpierw muszę zaprosić kogoś z suczką i zobaczyć, jak mój panikarz na nią zareaguje. Są dni, gdy nadal się boi własnego cienia i wtedy trudno powiedzić jak zareaguje na drugiego psa, teraz ma śniegu po pachy i nawet nie chce po tym biegać, więc siedziały by dwa psy non stop w domu ... hmmmm, marnie to widzę, chyba trzeba poczekać do wiosny, wtedy jesteśmy cały czas w ogrodzie a pies z nami, można wtedy spokojnie zaprzyjaźniać psy ze sobą. Quote
idusiek Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 oj Ewanka, nawet tej Klary nie wezmiesz? Czemu :( Przeciez ona nie jest ani skacząca ani dominująca ain nic, normalna biedna psina.... Nie wiemy jeszcze NIC. Czekamy cały czas. P.S ja jestem tylko pod kom- obecnie siedzę w kafejce, zeby sie dowiedziec co sie dzieje na świecie .... :/ Quote
Ewanka Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Idusiu, mąż mnie jednak przekonał ... uwierz mi, nie miał łatwo!!!! Quote
mysza 1 Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Idusiek to czekamy na wieści. Martwi mnie ta cisza ze strony schronu :( Quote
gusia0106 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 A jak się schron odezwie to mała jedzie do megii a Klara gdzieś tam? Bo się pogubiłam Quote
mysza 1 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 gusia0106 napisał(a):A jak się schron odezwie to mała jedzie do megii a Klara gdzieś tam? Bo się pogubiłam Obie jadą do Megii. Jedna moja, druga fundacyjna. Idusiek mi napisała, ze złapała kierownika, jest chory ale ma załatwić transport. Jak będzie znała szczegóły to się odezwie. Jest jeszcze miejsce u Gajowej - można tam dać chłopaka ale nie wiem czy kasa na to jest :( Quote
gusia0106 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Rozumiem już teraz wszystko;) Tak, dobrze by było jakby jeden z chłopaków pojechał. Pewnie Amigo, bo jest biedniejszy i zdominowany, ale Aramis....a z resztą, nie ma co gadać. Quote
beka Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Nie ma innych zdję tego onka?? 2. onek ,piekny chłopak, nikt się po niego nie zgłasza- sytuacja podobna, zostawiony tam pójdzie albo do mnożenia albo do jakiegoś chłopa rolnego Quote
Piromanka Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Czy da radę zrobić więcej ładnych zdjęć Amigo? Poogłaszałabym go. Quote
mysza 1 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 [quote name='beka']Nie ma innych zdję tego onka?? 2. onek ,piekny chłopak, nikt się po niego nie zgłasza- sytuacja podobna, zostawiony tam pójdzie albo do mnożenia albo do jakiegoś chłopa rolnego On jest najbardziej rasowy, wg mnie. Podobno czekają czy ktoś się nie zgłosi ( właściciel) Trzeba by go szybko zabrać... Quote
mysza 1 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 [quote name='Piromanka']Czy da radę zrobić więcej ładnych zdjęć Amigo? Poogłaszałabym go. Zobacz tutaj- przez kraty ale są. http://ostrow.schronisko.net/adopcja-id-34206.html i tutaj http://www.dogomania.pl/threads/139474-MAAASA-ONKA-W-W-OSTROWI-prosimy-o-pomoc-w-ogA-oszeniach-NOWE-ZDJAE-CIA-STR-35/page35 Quote
Cantadorra Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 [quote name='beka']Nie ma innych zdję tego onka?? 2. onek ,piekny chłopak, nikt się po niego nie zgłasza- sytuacja podobna, zostawiony tam pójdzie albo do mnożenia albo do jakiegoś chłopa rolnego To jest Amigo??? Quote
mysza 1 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Nie, to jest onek bezimienny, chyba od niedawna w schronie. Amigo to już jest trochę, ma klapnięte uszka. Quote
Fela Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Dwie dziewczynki są już bezpieczne w Serocku :-) Chwilę temu dojechały Quote
Ewanka Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Cieszę się, że sunie są już bezpieczne :) ... ale bardzo, badzo żałuję, że nie mogłam pomóc, jeszcze dzisiaj usiłowałam przekonać męża ... nie myślałam, że transport już dzisiaj, wydawało mi się, że to kwestia co namniej tygodnia. Może wiosną uda mi się pomóc. Quote
mysza 1 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Fela napisał(a):Dwie dziewczynki są już bezpieczne w Serocku :-) Chwilę temu dojechały Super, jeszcze dzisiaj założę wątek mojej podopiecznej. A zabrałyście Amigo albo innego z tych w najpilniejszej potrzebie? Poza Klarą? Quote
idusiek Posted January 13, 2010 Author Posted January 13, 2010 Zostałą zabrana Klara i bezimiennna. I Haszczak z wrzodami pęknietymi na łapach i umierajacy ast :( Co do chłopaków- będę kombinowac przywiezienie któregoś z nich, na razie kombiunuję ich rozsadzenie i posadzenie Aramisa samego, ale w sytuacji kiedy mamy teraz 30 psów do adopcji w Warszawie - naprawdę jest trudno :( Moze ktoś by wział go na DT? albo opłacił hotelik? My utoniemy ze wszystkim jak się będzie działo jak się dzieje :( Quote
Recommended Posts