idusiek Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 o megi ! jak dobrze ,ze jestes. kochana czy one mają swoje watki bo ja w tym Poznaniu to kompletnie nie w temacie jestem ....podeślijta mi ciotki plizz Quote
megii1 Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/177636-MA-oda-onka-ze-schronu-prosi-o-deklaracje-na-hotel-i-ogA-oszenia Quote
idusiek Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 moze dałoby się podpiąc tam tez i Klarę co ? Ona tak naprawdę też bardzo potrzebuje pomocy finansowej .... Quote
beka Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Ida musisz jej założy nowy wątek a potem poprosimy Myszkę o pomoc w promocji ;) Quote
gusia0106 Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 beka napisał(a):Ida musisz jej założy nowy wątek a potem poprosimy Myszkę o pomoc w promocji ;) Z ust mi to wyjęłaś;) Quote
Fela Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Ja tylko sprostuję, co Ida z prędkości pokręciła. Budynek śmierdziela nie był zbudowany 20 lat temu tylko 50 lat temu, z sypiącego się pustaka bez zaprawy. Nie ma jak tego remontować, bo się rozwali. Pustak przemarza ntychmiast, nie ma odpowiedniej wentylacji, jest wilgoć straszna, a jednocześnie piździ potwornie. Na zewnątrz psy mają luksus w porównaniu z tym, co się dzieje w tym budynku. Jedyne rozwiązanie to wypieprzyć to w kosmos. Ale nie ma gdzie psów upchać. Drugie sprostowanie - w zeszłym roku my adoptowałyśmy nie 14 a 140 psów ostrowskich (pewnie jeszcze kilkadziesiąt osób wzięło psy, widząc nasze ogłoszenia, ale nie kontaktując się z nami). Teraz mamy pod opieką 30 psów. Małe przytulisko. Ale gdyby to było przytulisko, pewnie by było łatwiej. A tak psy są w różnych miejscach i od cholery czasu i pieniędzy wydajemy, żeby to ogarnąć. Nawet nie powiem, ile nas jest do obrobienia tego: można policzyć na palcach jednej dłoni mocno spracowanego drwala. Ufff.... koleżanki onkowe z Wawy, może kopsnąć się do schroniska w sobotę i zrobić dzień pod hasłem „sobota owczarka ostrowskiego”? Quote
beka Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Felu, tylko co z tego ze się kopsniemy jak nie ma gdzie szpilki wetknąc.. Quote
mysza 1 Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 idusiek napisał(a):ale ja nie wiem czy Ergo jeszcze jest,.... chyba go nie widziałam ostatnio w ten śnieg w sobotę :( Takie przerażone spojrzenie i chudy jak niteczka :( Sprawdzcie...A można zadzwonić i zapytać? Czy nie będą wiedzieć o którego chodzi? Quote
mysza 1 Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 beka napisał(a):Ida musisz jej założy nowy wątek a potem poprosimy Myszkę o pomoc w promocji ;) Tak będzie lepiej, ja za onkę płacę, nie wiem kto za Klarę ale żeby nie było bałaganu osobny wątek potrzebny. Ja do schroniska nie jadę. Nie mogę w sobotę ale też prawda jest taka, że nie nadaję się do tego. Bywam ale rzadko, bo to nie dla mnie. Staram się jak mogę inaczej pomagać. Byłabym za wyciągnięciem Ergo, o ile jest, bo jego stan jest fatalny. Jeden na tymczas do Mariolki. Drugiego pod moja opiekę, wszystko jedno, Ergo tez może być. Trzeciego do Gajowej. Szybko będzie trzeba je wyadoptować. ;) Jest jeszcze opcja płatnego Dt we Wrocku dla suni. 200 zł plus karma. Quote
pumcia02 Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Dla mnie moze byc i Ergo(jesli jeszcze jest). Doprowadzi się go do normalnego stanu. Jesli bym wziela starszego psa, tymczas sie zatka pewnie na dluzszy czas. to innym nie pomoze... To jak, jutro ktoś jedzie? Mogę się zabrać. Quote
Fela Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Zapytam o Ergo, nie powinno być problemu ze zidentyfikowaniem. Niestety, mamy problem z wyjazdem do schroniska jutro - głównie czasowy. Musimy „oporządzić” te psy, które do nas ostatnio przyjechały - wet, zdjęcia... Nas strasznie mało, a w Ostrowi mamy od diabła, nie tylko onki są… :-((( Ale bardzo, bardzo chętnie pojechałaybyśmy z Tobą Mariolka i z każdym chętnym. Tam na miejscu bardzo potrzebni są ludzie - żeby poznać psy, porobić im zdjęcia itepe. Quote
paros Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 mam dwa domki dla dwóch suczek ale są wymagania np. jedna musi nie ganiać kotów ..... muszę się z Wami zdzwonić :lol: Quote
gusia0106 Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 paros napisał(a):mam dwa domki dla dwóch suczek ale są wymagania np. jedna musi nie ganiać kotów ..... muszę się z Wami zdzwonić :lol: Koniecznie!!:) Quote
mysza 1 Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Kurczę, szkoda, żeby tymczas u Mariolki był pusty a one tam w tym zimnie. Mam nadzieję, że Ergo jest jeszcze... Może zapytajcie o Ergo i w razie czego jego albo innego przywiozą tak, jak sunie, ludzie ze schroniska. Quote
Fela Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Ergo jest w schronisku. Przynajmniej był jeszcze godzinę temu. Zastanawiał się nad jego adopcją jakiś człowiek z Przasnysza. Był w schronisku i ze schroniska do mnie dzwonił. Tym, jakie warunki jest w stanie mu zapewnić nie było możliwości porozmawiać :-// Twierdził, że dosknałe (jak każdy). Zniechęciłam go trochę, mówiąc, że jego chudość może być spowodowna chrobą. Quote
mysza 1 Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 To może zabrać go do Mariolki. Bo jeśli nie możecie jechać w sobotę to wszystko by się przesunęło znowu o tydzień. Nie wiem, ja to lubię zybkie akcje. Jak nie Ergo to pewnie innego wybierze onka, ciekawe jakie te warunki ma.... Quote
Fela Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 No niestety, wziął Ergo. :-(( Niespecjalnie mi się podobał, ale zabronić nie mogłam. Mam telefon, będe dzownić Quote
mysza 1 Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Fela napisał(a):No niestety, wziął Ergo. :-(( Niespecjalnie mi się podobał, ale zabronić nie mogłam. Mam telefon, będe dzownić Pytałaś, gdzie chce go trzymać? Pewnie na łańcuchu. Macie prawo go odwiedzić? Może zproponuj pod pretekstem karmy czy czegoś. On taki chudy był :( Quote
Fela Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Kuźwa, mam nadzieję, że nie łańcuch. Nie byłam w stanie dopytać, psy szczekały, zasięg się gubił. Liczyłam na to, że nie zdecyduje się na żadnego, bo strasznie długo przebierał. Teoretycznie schronisko może sprawdzić warunki Quote
idusiek Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 kurdesz, no tak. ale my mysza nie mamy żadnego wpływu. Psa Każdego moze wziąC KAŻDY I MY NA TO WPŁYWU NIE MAMY :(-w schronisku Quote
gusia0106 Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 A jest decyzja, który pies pojedzie do Mariolki? Jest strasznie zimno, ciepły tymczas czeka - chyba nie ma co zwlekać. Wy znacie je najlepiej - który nie pożarłby kota? Quote
megii1 Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Idusiek, możesz mi podesłać na pw fotki i opis tej Onki bez ucha o której mówiłaś przez telefon? Quote
idusiek Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 a proszę: po kliknięciu na zdjecie wiecej info: AZA Quote
idusiek Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 gusia to własnie najlepiej to by było zabrac któregoś z onków ze schronu a w ogole najlepiej to któregoś potrzebującego a w ogole to najlepiej alto Astora, Aramisa albo Amigo. ale te 2 ostatnie to dominujące i ja nie widm jak one zareagują na kota, nie mam pojęcia. Przegadam to dzis z Felą bo wróciłam wczoraj do domu i powoli dochodzę do wszystkiego, uzupełniam, zmieniam, dodaje, zdejmuję itp.. tu jest nasza strona przejrzyjcie sobie ciotki nasze onki... www.ostrow.schronisko.net :( Quote
Recommended Posts