Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='KrystynaS']Noooo 3x po tym wyjaśnieniu to ja znów nic nie wiem :oops:.
[/QUOTE]
to nie może byc prawda co piszesz , nie zgadzam sie i już :mad:

Posted

[quote name='KrystynaS'] Dzwoniła do mosii, nie dzwoniła, dzwoniła, nie dzwoniła, ....

Dzwoniła,dzwoniła :p
Sara czuje się dobrze.Paraliż nie wrócił.Ciężko jej chodzić na tylnych łapach,ale daje radę.Nawet ostatnio Mosii chciała zaznajomić ją z innym psem,ale Sara nie akceptuje innych przyjaciół niż Steve.Pogoniła więc niedoszłego kolegę gdzie pieprz rośnie i jeszcze mu się zębami oberwało.Natomiast Stevem (to ten mały,stary,ślepy psiaczek na zdjęciach) Sarunia się opiekuje,kości mu swoje oddaje i z jej michy też może jeść.
Problem natomiast jest z jej oczami.Ropieją i są napuchnięte.Mosii zakrapla różnymi specyfikami,ale poprawa jest na krótki czas.Trzeba będzie pobrać wymaz i zbadać.
Fotki będą za kilka dni.

Edit:
Steve to ten mały między Sarą a Wilkiem :)

Posted

Dzięki Magda, że dzwoniłaś :loveu:
Sara jest już starszą suczką, prawda. Z tymi łapami to już lepiej nie będzie :shake:, niestety, nie mamy się co czarować.
Fajne ma to mini podwóreczko, nie ma krat, których tak nie lubię w tych hotelikach. Śpi w budzie czy jest gdzieś zabierana na noc????
Ale oprócz małego Steve widzę że ma jeszcze drugiego kolegę. Takiego chyba w jej wieku.

Dobrze, że są świeże wiadomości jak ze zdrowiem Sarki.

Może te oczy przemywać czymś. U ludzi stosuje się bodajże świetlik. A może to jest uczulenie????

Posted

[quote name='KrystynaS']Dzięki Magda, że dzwoniłaś :loveu:
Sara jest już starszą suczką, prawda. Z tymi łapami to już lepiej nie będzie :shake:, niestety, nie mamy się co czarować.
Fajne ma to mini podwóreczko, nie ma krat, których tak nie lubię w tych hotelikach. Śpi w budzie czy jest gdzieś zabierana na noc????
Ale oprócz małego Steve widzę że ma jeszcze drugiego kolegę. Takiego chyba w jej wieku.

Dobrze, że są świeże wiadomości jak ze zdrowiem Sarki.

Może te oczy przemywać czymś. U ludzi stosuje się bodajże świetlik. A może to jest uczulenie????

Drugi kolega Sary to Wilk.To był jej TZ :) Niestety nie żyje :-( Miał dokładnie tą samą przypadłość co Sara,czyli zwapnienie kręgosłupa.Dostał paraliżu i już nie wstał.Mosii przeniosła go do domu,ale odszedł niestety.
Sara ma zagródkę i domek :) Ma tam posłanie.Jak zaczną się mrozy to Mosii będzie jej tam dogrzewała :)

Krysiu,to samo pomyślałam o tych oczkach.Tzn,że ma uczulenie.
Ale jak ją zabrałam z jej "domu",to nie miała opuchniętych oczu.A ona całe życie mieszkała poza domem.Mosii zakrapla jej różnymi kropelkami,m.in.antybiotykiem,ale to pomaga na chwilę.Zobaczymy jaki będzie wynik wymazu.

Fotki str.11 i 20.

Posted

[quote name='magda222']Drugi kolega Sary to Wilk.To był jej TZ :) Niestety nie żyje :-( Miał dokładnie tą samą przypadłość co Sara,czyli zwapnienie kręgosłupa.Dostał paraliżu i już nie wstał.Mosii przeniosła go do domu,ale odszedł niestety.
Sara ma zagródkę i domek :) Ma tam posłanie.Jak zaczną się mrozy to Mosii będzie jej tam dogrzewała :)

Krysiu,to samo pomyślałam o tych oczkach.Tzn,że ma uczulenie.
Ale jak ją zabrałam z jej "domu",to nie miała opuchniętych oczu.A ona całe życie mieszkała poza domem.Mosii zakrapla jej różnymi kropelkami,m.in.antybiotykiem,ale to pomaga na chwilę.Zobaczymy jaki będzie wynik wymazu.
Fotki str.11 i 20.
[SIZE="3"]Madzia to Ty nas serce kochane oszukałaś :mad: zamiesciłaś stare zdjęcia Sary jeszcze z maja 2009 a my chcemy aktualnych zdjęc :placz:

Posted

[quote name='marysia55']3 x, ale dlaczego do eksperymentu wzięłaś pieska Cantadory, mój Ci się nie spodobał :placz::placz::placz:

Bo psiak Cantadorry jest piekny, jak i Cantadorra :evil_lol:

Posted

Dobrze, ze Sarka ma tam domek. Niestety nie bedzie juz lepiej, tylko moze jedynie proces choroby sie spowolnic. Jeszcze poczekajmy na wyniki odnosnie oczu. Krysia, Marysia, 3x dzien dobry! Krysia to nie, ale Marysia to na pewno jeszcze w piżamie śmiga :eviltong:

Posted

Oj Ciotki, przecież Magda napisała że zdjęcia będą później:)
A kto czyta uważnie wątek, to pewnie od razu się zorientował że zdjęcia stare, bo Wilka nie ma już... Tak właśnie:)

Posted

[quote name='Cantadorra']Dobrze, ze Sarka ma tam domek. Niestety nie bedzie juz lepiej, tylko moze jedynie proces choroby sie spowolnic. Jeszcze poczekajmy na wyniki odnosnie oczu. Krysia, Marysia, 3x dzien dobry! Krysia to nie, ale Marysia to na pewno jeszcze w piżamie śmiga :eviltong:
Cantadorra :loveu: czy Ty aby kobieto nie zainstalowałas mi w mieszkaniu jakiejs kamery przemysłowej?? jeszcze tylko napisz kochana w jakim kolorze ta piżamka :evil_lol:
[quote name='iwlajn']Oj Ciotki, przecież Magda napisała że zdjęcia będą później:)
A kto czyta uważnie wątek, to pewnie od razu się zorientował że zdjęcia stare, bo Wilka nie ma już... Tak właśnie:)
iwlajn, ale my nie wszystkie tutaj jestesmy od początku wątku :p, a tak nam się chce tych zdjęć, że już w amok wpadamy :evil_lol: ( a poza tym zobacz na godzine mojego postu , miałam prawo juz być nieprzytomna :diabloti:)

"Dżem Dobry" cioteczkom :lol:

Posted

Marysiu, masz wybaczone:) ja nie wiem jak Ty o takiej porze możesz jeszcze po Dogo śmigać:) rozumiem Cię, ja też czekam na zdjęcia. Bardzo lubię oglądać Sarę w jej zagródce - ma tam świetne warunki, jak ktoś już napisał, bez krat. Marysiu, piłaś już kawkę? Kurde, chyba jeszcze drugą wypiję - i będę leniuchować:)

Posted

[quote name='iwlajn']Marysiu, masz wybaczone:) ja nie wiem jak Ty o takiej porze możesz jeszcze po Dogo śmigać:) rozumiem Cię, ja też czekam na zdjęcia. Bardzo lubię oglądać Sarę w jej zagródce - ma tam świetne warunki, jak ktoś już napisał, bez krat. Marysiu, piłaś już kawkę? Kurde, chyba jeszcze drugą wypiję - i będę leniuchować:)
ja jestem typem sowy, mój mózg jest do późna aktywny. Za to z rana tragedia :placz:. Bez kawy jestem wstanie doczłapać tylko do kuchni :diabloti: w piżamce :evil_lol:

Posted

Zdjęcie zamieściłam,żeby pokazać jak Sara mieszka.Krysia o to pytała.
Na dole postu zamieściłam nr strony na której są zdjęcia zrobione przeze mnie jak zawiozłam Sarę do hotelu.To dla tych co nie czytali wątku od początku.
Mosii zrobi zdjęcia w najbliższych dniach i zamieści na dogo.
Marysia obudź się albo wyśpij porządnie :razz:

Posted

[quote name='gusia0106']Dziewczyny...teraz ja proszę o pomoc...
Zabieram jutro na DT tego ONka z pierwszego postu a nie mam ani grosza na weta...

http://www.dogomania.pl/forum/f28/nie-pseudo-hodowla-pseudo-schron-pomoc-dla-nich-na-cito-potrzebna-172309/

Gusiu,jak wrócisz to pisz co potrzeba.
Postaramy się jakoś wspólnie pomóc.
Jak założysz wątek psiakowi,którego przywieziesz to wklej tu linka.
Nie wpłacaj na konto Sary pieniędzy z ostatniego bazarku książkowego.
Zostaw je na leczenie swarzędzkiej bidy.Dobrze mówię cioteczki?

Na konto Sary Gusia przelała 80 zł z bazarku.
Bardzo dziękujemy :loveu:

Posted

[quote name='magda222']Mosii zrobi zdjęcia w najbliższych dniach i zamieści na dogo.
Marysia obudź się albo wyśpij porządnie :razz:
dobra rada :diabloti:. Madzia w zależności od godziny będę sie ...albo budziła ..... albo wysypiała :p:p:p ( ale wiesz jakie to trudne) co bym nie wpadała na wątek i nierobiła zadymy :cool3:. Nie wiem czy dotrzymam słowa :grins::grins::grins: "baranki" tak już mają :biggrina:

Posted

[quote name='magda222']Gusiu,jak wrócisz to pisz co potrzeba.

Bardzo dobrze mówisz :fadein::fadein::fadein:

Posted

Dobry wieczór!!! :lol:

Witam wszystkie Ciotki Sary.

Magdo dzięki, że wstawiłaś zdjęcia (stare). Przyznaję, że nie czytałam całego wątku, ba nawet połowy, nawet jednej czwartej :oops:. Zdjęć nie widziałam wcześniej.
Zdecydowanie podoba mi się podwóreczko Sary, bo to żaden kojec. I jeszcze ta przybudówka z przeznaczeniem na 'mieszkanko-sypialnie'. Tak niestandardowo.Wygodnie jej tam
Patrz Magda, Sara ma zagródkę nie kojec i Dziewczyny u zuzi też w zagródce. Jak widzę psa za kratami to mi tak jakoś ....... wiem, warunki hotelowe, ale mimo wszystko.

Posted

[quote name='magda222']Gusiu,jak wrócisz to pisz co potrzeba.

Absolutnie mowy nie ma!
Bazarek jest Sary i koniec i kropka.
Zdanie nie zmienię więc bez dyskusji mi tu :evil_lol:

Ale zapraszam chętnych

http://www.dogomania.pl/forum/f1161/pol-roku-trzymali-go-w-piwnicy-mlody-chory-onek-ja-potrzebuje-pomocy-172458/

Posted

[quote name='KrystynaS']Dobry wieczór!!! :lol:Witam wszystkie Ciotki Sary.
odpowiem za siebie i za te, które już grzeją dupska w swoich łożeczkach. Dobry wieczór , witamy cioteczke Krysię :p:p:p
[quote name='gusia0106']Absolutnie mowy nie ma!Bazarek jest Sary i koniec i kropka.
Zdanie nie zmienię więc bez dyskusji mi tu :evil_lol:
Gusia :loveu: czy Ty aby za długo nie przebywałaś z Irenką :evil_lol:. Kurcze jak bym ją słyszała :diabloti:

Posted

[quote name='marysia55']:loveu: czy Ty aby za długo nie przebywałaś z Irenką :evil_lol:. Kurcze jak bym ją słyszała :diabloti:[/QUOTE]

Kto z kim przystaje....:evil_lol::evil_lol: