Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jenny niektórzy przechodzą do historii dogo - cytuje się ich:-)

Hihih tak a'propos cytowania - to dla mnie po wszeczasy tekstem dogo pozostanie

"całkiem dobrego psa na śmietnik wyrzucili"

Kurde ja bym też się chciała takiego tekstu dochrapać:-)

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='KrystynaS']Uuuu a tu cisza u Sary. Witajcie!!!! :lol:

Cantadorra ja wczoraj w nocy 'pracowałam' na Dogo- :evil_lol:, no ale każda praca to praca :p.

To ja dołączam się do prośby innych osób - Magdo czy mamy jakieś wieści od Sary???? Jak z jej chodzeniem????
"Ja nie jestem upierdliwa :mad: Jestem tylko sumienna w przypominaniu :roll:"
Cantadorra

Wybaczcie :oops: Nie mam na nic czasu :oops: A do tego mam straszną sklerozę :oops: Miałam zadzwonić do Mosii.Miałam wysłać maila z opisem Sary i fotkami do Neigh.Miałam zrobić jeszcze 100 innych rzeczy :oops: Ale nie dałam rady :oops:
Przepraszam :oops: Poprawię się :oops:

Posted

Magda, co się dzieje???? jak nic złego to weź się w garść . Zaraz dasz radę i będzie OK.

Neigh z tym cytowaniem to tak:
ktoś pisał teks do ogłoszeń dla psa, umieścił kawałeczek wiersza na wstępie tekstu gdyż bardzo pasował do historii tego akurat psa, zjawiła się nagle na wątku osoba (wcześniej jej nie było) która wszczęła awanturę o te 4 linijki wiersza, bo jak napisała jest to fragment wiersza którego ona jest autorem, nie zostało podane jej nazwisko jako autora, a wiersz nawet krótki to jest dorobek intelektualny i nie można tak sobie nikogo cytować nie podając że to cytat i kto jest autorem utworu.

Trochę chaotycznie to napisałam, ale Ci co czytali ten wątek skojarzą. Pewnie Neigh znasz sprawę.

Dlatego zacytowałam Cantadorrę i napisałam to :lol:, a gdyby Ona też miała podobne poglądy jak wyżej opisałam???? Nie, chyba Cantadorra nie.

Posted

[quote name='KrystynaS']Magda, co się dzieje???? jak nic złego to weź się w garść . Zaraz dasz radę i będzie OK.

[/QUOTE]

Nic się nie dzieje.Po prostu mam za dużo do zrobienia i jednocześnie za mało czasu.I nie wyrabiam...zapominam...itd...
Przepraszam wszystkich.

Posted

Przeprosiny przyjęte :evil_lol:.
Nadmiar zajęć w powiązaniu z brakiem czasu to teraz coraz bardziej powszechna dolegliwość.

Tylko wyślij do Neigh KONIECZNIE informacje o które prosiła - tu chodzi o Sarę. A nóż-widelec ....

Posted

[quote name='KrystynaS']A czy w zastępstwie Marysi ja mogę Ci powiedzieć 'dobranoc'.????Wiem, że to nie to samo, no ale zwyczajnie kobieta myślała że już śpisz .[/QUOTE] Krysiu dziekuję bardzo, że obroniłaś moją 'cześć' i'godność osobistą' :cool3: dokładnie było tak jak napisałaś :p
[quote name='3 x']do "obróbki" zdjęć wolę irfana ale to tylko takie moje widzimiesię ;)[/QUOTE]chętnie skorzystam z przyspieszonego kursu tego programu, ponieważ nie umie wklejać zdjęć, aż wstyd sie przyznać :oops:

Posted

chętnie skorzystam z przyspieszonego kursu tego programu, ponieważ nie umie wklejać zdjęć, aż wstyd sie przyznać
Maryniu 'przepis' podała 3x stronę wcześniej (albo dwie), tylko to nie jest instrukcja wklejania zdjęć na Dogo- tylko pomniejszania/powiększania zdjęć które masz w swoim komputerze.

Posted

[quote name='Neigh'] ....dla mnie po wszeczasy tekstem dogo pozostanie
"całkiem dobrego psa na śmietnik wyrzucili".....to cytat z Dogo- który szczególnie utkwił w pamięci Neigh.

No ja za ten bardzo krótki 'utwór literacki' wręczyłabym autorowi tych słów (nie mylić z Neigh) nagrodę "Złote Usta Roku"

Posted

[quote name='magda222']Plan na jutro:
zadzwonić do Mosii.
Odmeldowuję się.[/QUOTE]
plan to jedno :cool3: a wykonanie to drugie :evil_lol: wiesz Madzia , że jak nie wykonasz to łomot masz zapewniony na 100% :mad::mad::mad:

Posted

[quote name='marysia55']plan to jedno :cool3: a wykonanie to drugie :evil_lol: wiesz Madzia , że jak nie wykonasz to łomot masz zapewniony na 100% :mad::mad::mad:[/QUOTE]

No wiem...
Najwyżej dobrowolnie poddam się karze.
Może będzie łagodniejsza ;)

Posted

Marysiu!!! Jak to nikt???? A Ty to co???? Nikt???? :evil_lol: a ja to co???? Nikt???? :evil_lol:
Edit please!!!!

plan to jedno :cool3: a wykonanie to drugie :evil_lol:
Tak, tak Magda.Obie z Marysią czekamy na meldunek, bo my nie jesteśmy upierdliwe tylko sumienne w przypominaniu :-D

Posted

[quote name='KrystynaS']Marysiu!!! Jak to nikt???? A Ty to co???? Nikt???? :evil_lol: a ja to co???? Nikt???? :evil_lol:
Edit please!!!!
od razu zrobiony :roll:, jednak troche mi tej inteligecji zostało :p:p:p

Tak, tak Magda.Obie z Marysią czekamy na meldunek, bo my nie jesteśmy upierdliwe tylko sumienne w przypominaniu :-D

Madzia nie licz na zrozumienie w tej kwestii bo jesli nie to :mad:, to pewnie :grab: albo to :-x albo to :2gunfire:, ewntualnie jeszcze to w chodzi w rachubę :chainsaw: , no nie wiem możesz sobie wybrać formę zadawanych katuszy :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='marysia55']Krysiu dziekuję bardzo, że obroniłaś moją 'cześć' i'godność osobistą' :cool3: dokładnie było tak jak napisałaś :p
chętnie skorzystam z przyspieszonego kursu tego programu, ponieważ nie umie wklejać zdjęć, aż wstyd sie przyznać :oops:
hihi
ja do wrzucania zdjęć używam imageshack a nie leży mi zuepłeni e"fotosik" który jest po polsku
jeśli chodzi o imageshack to wchodzimy na stronę: ImageShack® - Image Hosting i tam po prawej stronie mamy dwa szare przyciski "cancel" i "browse.."
wybieramy "browse" które odsyła nas do naszego komputera w celu wyszukania zdjęcia, które chcemy wstawić
wybieramy sobie zdjęcie (ja np uprzednio zmniejszam w irfanie, ale nie jest to konieczne o czym bedzie niżej)
następnie nieco niżej i prawie posrodku mamy w pomaranczowej ramce "Start upload" co klikamy z entuzjazmem ;)
program robi czary mary które my cierpliwie przeczekujemy ;)
potem pjawia nam się w "newj odsłonie" i kopiujemy pierwszy link w pomaranczowej ramce na pomaranczowym tle (zaznaczamy myszą - podświetla się na granatowo i klikamy prawy klawisz myszy i kopiuj)
i pełne wiary we własne umiejętności przechodzimy na dogomanię :)
i tam przy pisaniu wiadomości tuż nad okienkiemmamy do wyboru kilka ikonek np:B czyli pogrubienie, I czyli kursywa itd ... klikamy tą ikonkę z widoczkiem, z górami (znajduje się pomiędzy czyms co wygląda jak list i koperta a chmurka jak w komiksach)
wyskakuje nam okienko gdzie wklejamy uprzednio skpiowany link
tym http:// się nei przejmujemy (usuwamy) lub jak tylko wyskoczy okienko robimy ctrl+v
i piesek Cantadorry wygląda tak:

co do zmniejszania obrazka możemy od razu w imageshack ustawić wybrany rozmiar, bez uprzedniego zmniejszania (osobiscie tak nie robię ale można)
w tym celu:
po kliknięciu browse... i wybraniu obrazka, poniżej mamy dwa okienka w których możemy wstawić "ptaszka"
zaznaczamy okienko pierwsze: resize image? gdzie możemy wybrac sobie rozmiar obrazka (np 320x240) i klikamy na strat upload jak poprzednio i dalej postępujemy jak wyzej
i wówczas odpowienio zmniejszony przez program piesek Cantadorry wygląda tak:

fotosik jak i wszystkie tego typu programy działają zapewne na podobnej zasadzie jednak ja kiedys opanowawszy image.. nie zaprzyjaźniałam się juz z fotosikiem ;)

ps. mam nadzieję, ze mi sie dobrze udało ze zdjęciami pieska Cantadorry
i że Cantadorra nie będzie mi miała za złe, że je opublikowalam
po prostu mialam je jeszcze chwilowo na pulpicie czyli pod ręka ;)

Posted

[quote name='marysia55']
Madzia nie licz na zrozumienie w tej kwestii bo jesli nie to :mad:, to pewnie :grab: albo to :-x albo to :2gunfire:, ewntualnie jeszcze to w chodzi w rachubę :chainsaw: , no nie wiem możesz sobie wybrać formę zadawanych katuszy :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]

Ciekawa jestem jak Wy chcecie mnie poddać tym torturom?! :razz:
Jedna w Krakowie a druga w Kielcach :evil_lol:
Chyba jednak nie zadzwonię jutro do Mosii i sprawdzę :cool3:

Posted

[quote name='magda222']Ciekawa jestem jak Wy chcecie mnie poddać tym torturom?! :razz:
Jedna w Krakowie a druga w Kielcach :evil_lol:
Chyba jednak nie zadzwonię jutro do Mosii i sprawdzę :cool3:
SIE nie bój macki dogorry dopadną Cię wszędzie, mamy swoich członków na dogo z róznych miejscowości :evil_lol: i w końcu sie określ "zadzwonie" czy " nie zadzwonie" :diabloti:

Posted

3x ja też korzystam z Imageshack i mam też skopiowaną z Dogo- instrukcję jak wklejać zdjęcia. Taką samą jak ta Twoja :lol:. Tylko czasem nie chce mi się wkleić jak kliknę na ten obrazek z górami, ale wchodzi mi gdy wkleję w kulę z łańcuchem.

Marysia słonko mówiąc EDIT miałam na myśli #964 :lol:

Magda Ty lepiej nie eksperymentuj i nie poddawaj próbie naszą inwencję twórczą. Co nie Marysia, damy radę. Marysia dała alternatywę - albo dzwonisz albo masz wybór między toporem a gilotyną.

Posted

[quote name='Cantadorra']Co to bylo?[/QUOTE]

Nooo tak kurrrde nie podałam autora cytowanego zdania......
O ile się nie mylę to była Millarca:-)

A sprawa dotyczyła psa, którego znalazła/na tymczas wzięła......miał chorą wątrobę, nerki, płuca, śledzione,serce i takie tam.

Opisała to wszystko rzetelnie a potem napisała coś tak jakoś "poza tym jest super, całkiem dobrego psa na śmietnik wyrzucili"

Ja z 5 min płakałam ze śmiechu. Pamiętam po dziś dzień.

Posted

[quote name='KrystynaS']3x ja też korzystam z Imageshack i mam też skopiowaną z Dogo- instrukcję jak wklejać zdjęcia. Taką samą jak ta Twoja :lol:. Tylko czasem nie chce mi się wkleić jak kliknę na ten obrazek z górami, ale wchodzi mi gdy wkleję w kulę z łańcuchem.

kula z łańcuchem to odnośnik (link do strony/wątku itd)
np wystawilam allegro cegiełkowe dla trójłapka Trevora i Gabi (linki w podpisie)
i tak bez użycia kuli link do trevora wygląda tak :
Trójłapek Trevor - w bólu czekał na śmierć (790814168) - Aukcje internetowe Allegro

natomisat jak użyję kuli to link (tym razem do Gabi) wyglada tak:
Gabi -amstaffka, oszukana przez ludzi (796059751) - Aukcje internetowe Allegro

można nie klikać w "góry" a recznie wpisać [IMG]http://lh6.ggpht.com/_mTqAxCrB0KA/SW3PixttLhI/AAAAAAAAAnE/gTz8ZiRP2F4/s512/DSC06662.JPG" class="ipsImage" alt="">

i żeby nie było że faworyzuję pieska Cantadorry ktory lezakuje u mnie po tym jak zmniejszalam jej zdjęcia do awatarka , wkleiłam moje zdjęcie ratuszaw w Zamościu :)

edit: wnioski, użycie kuli nic nie zmieniło w wygladzie linka do aukcji na allegro
ale może ktos sie skusi na cegiełkę :oops: